Şimdi Ara

Sizce Trafik Sinyalizasyon Sistemi Nasıl Olmalı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Yurtdışında bir çok ülkede uygulanan kutulu kavşak sistemi getirilebilir; ışık size yeşil yansa bile kavşağın geçeceğiniz tarafında aracınız ortadaki kutuda kalmayacak şekilde boşluk oluşmadıysa geçemiyorsunuz. Diğer yönlerdeki araçlara yeşil yanıp siz ortada kalırsanız plakaya ceza kesiliyor. Bu sistemle, özellikle trafik yoğunluğu yüksek şehirlerde, kavşaklarda yaşanan kilitlenmenin önüne geçilebilir.
     Sizce Trafik Sinyalizasyon Sistemi Nasıl Olmalı ?

Tam olarak bu fikirlerden bahsediyorum. Diğer bir örnek de mesela raylı sistemlerde ray üzerindeki araçların çoğunda sensör var, hemzemin geçite gelmeden önce tetikleyen cihazlar bir sonraki hemzemin geçiti yaya ve yolcu trafiğine kapatıyor böylece iş gücünden, zamandan ve insan sağlığından tasarruf edilmiş oluyor.

• pi10 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz sistem neredeyse tum iskandinavya'da var hali hazirda.

Gunduzleri sirali yaniyor, ozellikle geceleri 500metreden geleni algilayip, diger yonler musaitse, isik size yesile donuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Konu nedense pek ilgi çekmedi, böylesine faydalı bir konuya daha fazla katılım olmasını beklerdim. İzmir'de trafik yoğunluğuna göre değişecek ışık sistemi "Akıllı Trafik Sistemi" adıyla pilot uygulama olarak başlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 19 Temmuz 2015; 0:27:57 >

Öncelikle mesela 3 şeritli bir yol düşünün. Sağ 2 şerit ana yoldan devam ediyor, 3. şerit biraz ileride sola dönüyor (E5 yan yol). Trafik sıkışıksa ve E5'e bağlanmak için sağdaki 2 şerit sıkışıksa, illa ki bazıları en soldan kaptırıp, sapak ağzında araya kaynak yapmaya çalışıyor. Trafiğin açılacağı varsa da açılmıyor. Emniyet şeridi aynı sıkıntıya sebep. Emniyet şeridinden kaptır, müsait olmayan ilk yerde sağ şeritteki adamların hepsini durdur dal.
    Önce bunu eğitmemiz lazım.
    Sarı köşeli kavşak sistemi bize şart. Özellikle dönel kavşaklarda bile şart bu tarz bir şey. Arkadaş adam önünün dolu olduğunu, benim kavşağa gireceğimi engelleyeceğini göre göre gaza basa basa geliyor.

Bir de geçiş hakkı olayını tam öğrenememişiz. Dönel kavşak içindeki adama yol veriyorum, kullanmıyor. Bakıyor yüzüme bön bön. Ben de ona bakıyorum bön bön. Baktım o geçmiyor, takıyorum vitese tam gaza basıyorum o da basıyor. Ben fren yapıyorum o da yapıyor. Yol hakkı seninse kullan kardeşim çarparsam ben suçluyum, kullan o yol hakkını da sıkışmayalım.

Bazı yerlerde de geçiş hakkını tayin etmek için önceliği olmayan tarafa kasis yapmışlar. Ama oradan gelen adam beni geçirmemek için ısrarla kasisten hoplayarak geliyor kasisten çıkınca da dipgazla önüme çıkıyor. Yahu bırak, geçeyim sonra sen geç ne olur yani?
    Biraz isyan gibi oldu ama kusura bakmayın.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• Çok komplike düşünmeyin.

Normal saatlerde ışıklar fasılalı şekilde yansın. Yani bi yola yanıp sönen yeşil, diğerine yanıp sönen sarı ve yanıp sönen kırmızı gibi.

Sadece mesai saatlerinde normal ışık düzenine geçilsin. Bitti gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.