Şimdi Ara

Sizce ryzen 5 4600 ü beklemelimiyiz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
8.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2600X kullanan biri olarak 4600 bekliyorum açıkçası. Yaptığım ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum

Şuan için performansından memnun olduğum için 3600'e upgrade etmeyi gerekli görmedim.
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Fikriniz için sağolun hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle beklemelisin ryzen 4 dü ve intelde bombayı patlata bilir şimdi işlemci alma tavsiyem.
  • Hastalıklı bir konu size tavsiyem ryzen 5 6600ü bekleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3600 aldim taktim kullaniyorum Hic bir sorun yasamadim.Benim icin tak calistir bir islemcidir
  • Beklemenenize gerek yok hocam bütçeniz var ise alıp geçin ülkemizdeki kur durumları belirsiz o yüzden alıp geçin r5 3600 gayet güzel bir işlemci ilerleyen dönemlerde pişman etmez sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 12 Aralık 2019; 9:39:17 >
  • xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için sağolun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Festigkeitt nickli arkadaşın haklı olduğu bir konu var kusura bakmayın. Arkadaşı savunmuyorum ki zaten diğerleri kadar onun da bence uslubu pek doğru değil.

Ama adam bir konuda haklı, sadece bu forumda bile her gun bir suru Ryzenlar hakkında ince ayar konusu, stabilite konusu açılıp duruyor. Surekli Ryzen i en iyi şekilde çalıştırmanın yollarını arıyor millet. Sadece işlemci de değil bir de bunun ram muhabbeti var. Yok Ryzen a uyumlu ram, yok şu kadar MHZ olmalı vs... vs... Ben bile sıkıldım bu konuları görmekten.

Hiçbir son kullanıcı bu tefferuatlarla uğraşmak zorunda değil, uğraşmamalıdır da. Bunun bilgisayardan anlayıp anlamamakla da alakası yok. Yani bilgisayardan anlayan adam Ryzen kullanır gibi duşunenlere söyluyorum böyle saçma bir duşunce olamaz. Bunlar muhendislik sorunudur, her PC kullanıcısı da muhendis duzeyinde bilgili olmak veya bunlarla uğraşmak zorunda değildir. Sırf bu yuzden yarın öbur gun Ryzen sistem alırsam böyle saçmalıklarla boğuşabilirim diye Ryzen a tam sıcak bakamıyorum.
    Buyrun size bir taze örnek adamın biosu aşırı voltaj verip stabiliteyi bozmuş. Adam uğraşmasa psu masrafına girecekti, bahsettiğim sorunlardan, ince ayarlardan, teferruatlardan biri de bu:

https://forum.donanimhaber.com/r5-3600-5700xt-b450-tomahawk-max-kilitlenmeler-konu-psu-mu-deneyimli-arkadaslardan-yardim--141206882-2

Bu tarz gördüğüm ilk örnek de değil Ryzen alıp tak-çalıştır yapıp sorun yaşayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 14 Aralık 2019; 0:49:6 >

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Yüksek voltaj meselesinden ziyade %90 ı kullanıcı hataları o ısı veya stabilite sorunlarının...

Mesela

*** Adam intel sistem kurulu diskine format atmadan amd işlemci borda geçmiş. Driver kaldırsa bile anakartın bir sürü companent çipinin hayaleti herzaman kalır windowsta.

Bunun gibi bir veya birkaç sebepten sıkıntı doğar genelde..

Envayi çeşit iş var yüzbinlerce insan kafasına göre sistem topluyor kafasına göre kurulum yapıyor toplama bilgisayarlarda intel amd farketmeksizin ufak tefek bazı sıkıntılar sistem tam oturana kadar olur..

Ben alıpta tam sorunsuz kurduğum yeni bilgisayarı ilk defa ryzen da yaşadım neredeyse buda ilginç bir tesadüf oldu illaki sıkıntılar oluyor ilk bir kaç gün/ hafta tam kurulum bitene kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 14 Aralık 2019; 1:28:31 >
  • Bu soketin asıl ürünü olucak bu zaman çıkan ürünler verimi düşük alfa beta ürünlerdi. Bellek gecikmesinde ryzen1-2 gibi bir iylişme ipc ve saaat hızlarındanda ikisi birlikte %10-15 gelirse intelle başabaş işlemci bulaibliriz.
  • SAGLAMMORUQ S kullanıcısına yanıt
    Ryzen 4000 serisinin 2020 yılı Temmuz-Ekim arasında, muhtemelen Eylül ayında çıkacağı haberleri var.
    https://www.digitaltrends.com/computing/amd-ryzen-4000-rumors-news-specs-features-price-release-date/

Intelin comet lake serisi de Nisan ayında çıkacakmış.
    www.pcgamesn.com
    When will Intel Comet Lake CPUs launch? 10-core i9 10900K expected April 2020
    https://www.pcgamesn.com/intel/comet-lake-release-date-performance-specs-price?amp

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    1600x 7700k dan iyi diyen eleman sensin galiba kardeş AMD nin hangi gençlik kolunda calisiyon git ötede oyna.

Sizce ryzen 5 4600 ü beklemelimiyiz

Bu da sana gelsin fanbot arkadaşım. 7700K bugün basit bir singleplayer testte minimum FPS'de %15 daha düşük performans veriyor Ryzen 1600X'e göre.

Ryzen 1600X teorik olarak i7 7700K'dan daha iyi bir işlemcidir. Teorinin oyun nezdinde pratiğe dökülmesi zaman alıyor tabi. Bunu o gün de belirtmiştim. Bu lafı ettiğimin üzerinden 2,5 yıl civarı geçti. Oyun benchmarklarını değerlendirirken ortalama FPS'ye değil, minimuma ve frametime grafiklerine bakılır. 7700K bugün örneğin BF V multiplayerda düzgün-stabil bir frametime grafiği vermezken, 1600x bu grafiği verebiliyor ve akıcı bir oyun deneyimi sağlıyor. 5-10 FPS FHD'de 2080Ti ile fazla olmuş eksik olmuş. Buna takılmak delilik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 15 Aralık 2019; 12:48:7 >

Kesin öyledir fanboy seni gerçek kullanıcı videoları nerde 6700 bile 1600x den iyi non k oc ile 144+ oyun oynuyorum sen kendini kandırmaya devam et şuan elimde r5 1600rew 2 var goruyoz rekabetçi oyunlarda FPS yerlerde al saçma sapan tablolara inanmayı bırak bu arada.
    Semih kyoutube
    Battlefield V 144hz i7 6700 4.6 gtx 1070 1080p ryzen killer :D
    https://www.youtube.com/watch?v=a1BiAsBXHNo&feature=youtu.be
    Semih kyoutube
    ryzen 5 1600 rev2 12nm rx 580 8 gb gamıngx 16 gb ddr-4
    https://www.youtube.com/watch?v=GSftrXyXZBk&feature=youtu.be

• quote:

Orijinalden alıntı: xcaka28

Kesin öyledir fanboy seni gerçek kullanıcı videoları nerde 6700 bile 1600x den iyi non k oc ile 144+ oyun oynuyorum sen kendini kandırmaya devam et şuan elimde r5 1600rew 2 var goruyoz rekabetçi oyunlarda FPS yerlerde al saçma sapan tablolara inanmayı bırak bu arada.https://www.youtube.com/watch?v=a1BiAsBXHNo&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=GSftrXyXZBk&feature=youtu.be
    Pubg de %93 cpu kullanımı havada uçarken %30-40 üstü gören yok birde ekran kartı rx580..

Ya çekirdeğini kapattın.. Ya buga girmiş sistem yada oyun kesin bak kesin.. Sıkıntı var..

Bende pubg oyunu yok iade ettim denedikten sonra ama senin sistemde bir sıkıntı var geçen konu açtılar 6700 pubg de 580 ile benzer durumda rx580 ile ilgili bir bug yada bir sorunu var yazılım Oyun vs yada bir program çakışıyor yada çekirdek kapattın bir numara çektin o cpu kullanımı normal değil.

50 milyon kişide bir sende sıkıntı var pubg de esas ilginç nokta bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Aralık 2019; 14:10:20 >

2 tane PUBG açsan %70-85 arası kullanmaz Ryzen 1600'ü. Ryzen 2700X'imi PUBG maximum %20 kullanıyor. 4 Ghz 1600'ü de %35 kullansın maksimum. Ya sistemine virüs yemişsin;

Ya da eski bir Intel Trollü olan Banyoterliği isimli uçurulmuş üye(Uçurulmamış, adını NapoIeon Bonaparte yapmışsın, şimdi de trollük faaliyetlerin sebebiyle uzaklaştırıldığından yan hesabını kullanıyorsun herhalde. Şikayet ettim. DH Havayolları iyi uçuşlar diler) olduğundan ötürü sırf Ryzen işlemcilere iftira atmak için işlemcinin SMT'sini artı 2 çekirdeğini falan kapattın. PUBG dediğin oyun temiz bir sistemde 6/12 çalışan 4 Ghz'lik Ryzen 1600'ü maksimum %30 kullanır. Genelde de %22-25 arası gidip gelir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 15 Aralık 2019; 14:46:6 >
    ht kapat bakalım görüyomu görmüyomu :=) htsiz ne kadar gücsüz oldugunu görmüş oldun sayemde :=) dedigin kişilerle alakam yok ayrıca diger videolarıda izle ht acıkkende var degişen bi mok yok al bakalım 1080 takılı ht acık yine çöppp
    Semih kyoutube
    darbogaz comıng ryzen 1600 b-2 gtx 1080 3333 mhz 16 gb ddr4 ram cl 16 18 18 18 36
    https://www.youtube.com/watch?v=AfVw50qOoUU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcaka28 -- 15 Aralık 2019; 18:3:18 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    580 zaten sorunlu bir kart bunda hem fikiriz işlemcinin ht si kapalı öyle test etmek istedim ancak degişen birsey olmadı ram gecikmeleride 69.5ns olması lazım arkadasımdada var aynı işlemci ondada böyle gtx 1080 testi de var biraz düzelme var ancak hala istedigim performans yok diceksin 600 lıralık işlemciden ne beklıyon ona katılırım ama şişirilmiş bir işlemci oldugu gercegini deşitirmiyor.
    6700ünü de ht kapatıp test eder misin lütfen? Madem şartları eşitliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 15 Aralık 2019; 18:26:21 >
    elimde yok suan malesef kullandıgım işlemciler xeon 3440 4.3ghz i7 6700 4.6 4.7 ghz ryzen 2600 4.1 ghz i7 8700k 5.1 ghz i5 9600k 5.2 ghz ben hobi olarak satıp topluyorum ufak testler yapıyorum markalarla bagım yok suanda ryzen 1600 b2 4ghz 3.9 ghz kullanıyorum işimi görüyomu görüyo yalan yok aaa oyunlarda sıkıntız ancak olay 144+ gelince rekabetci oyunlarda sıkıntı oluyor diceksin parası ne kadarki ne bekliyosun işte insan istiyo ucuza 144hz stabil almak olmuyor işte oyuzden ryzen 4 ü bekiyorum yada intel 10 cu seriyi benim için önemli olan 144+ oyun oynayabilmek.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.