Şimdi Ara

SİZCE PANORAMİK CAM TAVANA TÜRKİYEDE İHTİYAÇ VAR MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
3
Favori
72.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

SİZCE PANORAMİK CAM TAVANA TÜRKİYEDE İHTİYAÇ VAR MI?

Q7 lerin panaromik sunroof'una bayılıyorum.

Senin araç ne Gökhan?

Resimleri yabancı siteden aldım. Arabamda yok.

• alıştıktan sonra başka arabalara oturmak bile istemezsiniz süper keyifli sunroof olsun cam tavan olsun
  • panoramik can tavan çok güzel birşey ama toplumda yaygın bir kanı var cam tavan takla atınca parçalanır diye.

sizce panoramik cam tavanlar ne kadar güvenli. ( elbette premium üreticiler birşeyler düşünmüşlerdir ama yıllardır 307sw panoramik cam tavanla satılıyor. örneğin bu aracın tavanı ne kadar sağlam)
  • kendi sorumun cevabını kendim buldum. perte çıkmış bir 307sw, cam tavana dikkat:

bu fotoğrafları başka bir forumdan (www.fordclubtr.com)buldum. fotoğraflarda net olarak belli olmasa da kazayı yapan kişinin dediğine göre araç perte çıkmış, ancak cam tavan sağlammış.

ancak citroen'in bazı modellerindeki cam tavan araçtaki rijitlik kendiliğinden çatlıyormuş. kasise sert ve hızlı giren araçta saç kadar esneyemeyen cam tavan çatlayabiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratt45 -- 2 Şubat 2009; 11:50:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

kendi sorumun cevabını kendim buldum. perte çıkmış bir 307sw, cam tavana dikkat:

bu fotoğrafları başka bir forumdan (www.fordclubtr.com)buldum. fotoğraflarda net olarak belli olmasa da kazayı yapan kişinin dediğine göre araç perte çıkmış, ancak cam tavan sağlammış.

ancak citroen'in bazı modellerindeki cam tavan araçtaki rijitlik kendiliğinden çatlıyormuş. kasise sert ve hızlı giren araçta saç kadar esneyemeyen cam tavan çatlayabiliyormuş.

yani cam tavan marka modele göre değişmekle beraber çok da güvenli olmayabilir mi diyorsunuz?
    herkese teşekkürler selamlar

• panoramik cam tavan çok güzel ama benim de en çok merak ettiğim şey güvenlik.arabayla takla attığımızda ne kadar güvenli, içeridekilere bir zarar veriyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ronin23
    yani cam tavan marka modele göre değişmekle beraber çok da güvenli olmayabilir mi diyorsunuz?
    herkese teşekkürler selamlar

ya aslında ben de pek cam tavanların kırılacağına pek inanmıyorum. sonuçta bu camlar pencere camı yada bardak camı değil. hayvanat bahçelerindeki yada bankaların dış cephelerindeki camlar çok kalın. hatta kurşun geçirmeyen camlar dahi mevcut...

bindiğimiz araçlarda seri üretime geçmeden onlarca teste tabi tutuluyor. muhakkak onlar cam tavana ilişkin çok denemeler yapmışlardır. güvenilir otomotiv üreticilerinden hiçbiri işini şansa bırakmaz ( aracın takla atma ihtimali yada tavana sert birşey düşme ihtimalinin düşüklüğü ) gibime geliyor.

sadece gövdenin esnemesi karşısında esneyemeyen cam tavanın ( sağlamlığından dolayı ) kendi kendine çatlaması mantıklı geliyor.

• 307sw takla atmamış galiba,sadece eğilme-bükülmeye karşı dayanıklı olduğu çıkartılabilir fotodan takla atmadan kesin sağlamlık konusunda birşey söylenemez...

Küçüklüğümden beri istediğim hala istemekte olduğum cam tavan olayını ben de merak edip araştırmıştım.Arkadaşların bahsettiği gibi tabikide içeriyi göstermiyor,ayrıca başlıkla konu arasında alakasız bir durum oluşmuş.Ne alaka şimdi asıl Tr'de tadı çıkar onun,içeriye ısı almıyor zaten öyle şey mi olur...Mis gibi yat git arka koltukta.Fakat taklalı kazalardan sağlam çıkacağından şüpheliyim,sanırım bunun için bazı çalışmalar yapılmıştır ama bir bilgiye ulaşamadım.

Düzenleme:http://resim.donanimhaber.com/m_4887533/mpage_1/key_//tm.htm#4887533Burada daha farklı bilgiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 2 Şubat 2009; 12:17:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kadango

307sw takla atmamış galiba,sadece eğilme-bükülmeye karşı dayanıklı olduğu çıkartılabilir fotodan takla atmadan kesin sağlamlık konusunda birşey söylenemez...

Küçüklüğümden beri istediğim hala istemekte olduğum cam tavan olayını ben de merak edip araştırmıştım.Arkadaşların bahsettiği gibi tabikide içeriyi göstermiyor,ayrıca başlıkla konu arasında alakasız bir durum oluşmuş.Ne alaka şimdi asıl Tr'de tadı çıkar onun,içeriye ısı almıyor zaten öyle şey mi olur...Mis gibi yat git arka koltukta.Fakat taklalı kazalardan sağlam çıkacağından şüpheliyim,sanırım bunun için bazı çalışmalar yapılmıştır ama bir bilgiye ulaşamadım.

@kodango;

araç takla atmamış, bariyere sürtmüş. takla atmış bir fotoğraf arıyorum ama ulaşamadım. çünkü cam tavanın çok isteklisi var ama herkesin aklında aynı soru : ya takla atarsam?

• quote:

Orjinalden alıntı: kadango

307sw takla atmamış galiba,sadece eğilme-bükülmeye karşı dayanıklı olduğu çıkartılabilir fotodan takla atmadan kesin sağlamlık konusunda birşey söylenemez...

Düzenleme:http://resim.donanimhaber.com/m_4887533/mpage_1/key_//tm.htm#4887533Burada daha farklı bilgiler var.

şimdi şöyle özellikle kuzey avrupa ülkelerinde güneşli günlerin az olmasından adamlar güneşe hasret. o yüzden cam tavan daha önemli olabilir oralarda. bizde de çok yaygın olmadığından özellikle kullanıcılarından yada teknik bilgiye vakıf olan arkadaşlardan aydınlatıcı bilgi alabilir miyiz diye açtık konuyu.

fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim. selamlar

• arabayı park ederken binanın balkonundan düşen bir saksı karşısında nasıl bir davranış sergiler avaba bu cam tavan
  • Sunroof bile mest ederken, panoramik cam tavanın keyfi bambaşka olsa gerek..

• quote:

Orjinalden alıntı: atartutar

arabayı park ederken binanın balkonundan düşen bir saksı karşısında nasıl bir davranış sergiler avaba bu cam tavan

bence kırılmaz. arkadaşların dediği gibi mutlaka testten geçirmiş olmalıdır üreticiler.
  • Cam tavan olayı süper bir keyif. Özellikle havanın kapalı olduğu günlerde arabanın içi daha ferahmış hissi veriyor.
    Arada bölme olmadan çok daha güzel görünüyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

Sunroof bile mest ederken, panoramik cam tavanın keyfi bambaşka olsa gerek..

gerçekten çok güzelmiş. ön camda metal parça yok. üstü açık arabanın camlısı gibi. çok süper. ama güvenlik hissi vermiyor. çok dikkatli kullanmak lazım. dikkatinizi çekiyorum güvenli değil demiyorum, hissi vermiyor diyorum.

bu arada opelin hangi aracı bu?

selamlar

• quote:

gerçekten çok güzelmiş. ön camda metal parça yok. üstü açık arabanın camlısı gibi. çok süper. ama güvenlik hissi vermiyor. çok dikkatli kullanmak lazım. dikkatinizi çekiyorum güvenli değil demiyorum, hissi vermiyor diyorum.

selamlar

Türkiye' de binlerce satılmış bir araç, Opel Astra. İlk iki fotoğraf HB, en alttaki fotoğraf GTC kasa.
  • Gereklilikten çok keyif meselesi bence... Zevkler ve renkler muhabbeti yani...

Aslında kapalı alanda uzun süre kalamayanlar için psikolojik bir rahatlık sağlayabilir....
    Bu sorun yüzünden araba kullanamayan birkaç kişi tanıyordum... Arabanın kralını alacak paraları vardı ama motorla gezerlerdi hep... Gereklilik de olabilir bu açıdan bakınca...
  • quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

quote:

selamlar

Türkiye' de binlerce satılmış bir araç, Opel Astra. İlk iki fotoğraf HB, en alttaki fotoğraf GTC kasa.

ben böyle astra görmedim. güzelmiş.

• http://www.youtube.com/watch?v=GgY7GOv07Ws

Renault Modus'ün cam tavanı bu testte paramparça oluyor...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.