Şimdi Ara

Sizce Öğretmenlik güzel bir meslek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise veya üniversite öğretmenliği. Fikriniz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değil bence... Peki neden?

-Mobbing sorunu öğretmenlerde aşırı yaygın. Okuduğum lise herkes tarafından övülen, kaliteli denen bir lise olsa bile hayatım boyunca öğretmenlerin böyle birbirine düşman olduğunu görmemiştim. Birbirlerinden nefret ediyorlar, hakaret ediyorlar, alay ediyorlar... O öğretmen yakınlarında yokken öğrencilerine dedikodu yapıyorlar... Çok kötü hocam. İş yükleme yapıyorlar bazı öğretmenlere. Müdürler de aynı şekilde. Öğretmen kayırıyor.

-Lise zamanı ergenlik zamanıdır. Ergenlik zamanı ise sonsuz enerji patlaması veya sonsuz değişim zamanıdır. Tam bu zamana gelen öğrenciye hakim olmak A Ş I R I Z O R D U R. Sınıfa hakim olmak gerçekten zordur. Üstelik bir kez hata yaparsanız ve öğrencilerle aranızdaki samimiyeti ayarlayamazsanız geçmiş olsun yıllar yılı öğrenciler size cehennemi yaşatacaktır. Öğrencileri hakim olmayı geçtim birde bu öğrencilere hem ders hem kişilik konusunda eğitim vereceksiniz ve bu da zordur. Ailelerinden öğrendikleri bir takım şeyleri değiştirmek veyahut kendi özelliklerini değiştirmek veya kendilerinin en iyi hale bürünmesini sağlamak kesinlikle işkencedir.

-Öğretmenler atanamıyor. Kısa ve net. Çoğu öğretmen işsiz.

-Sadece öğrencilerle değil velilerle de uğraşacaksınız. Aralarından mutlaka saçma bir veli çıkacaktır.

Bu saydığım maddelerin hepsini kabul ediyorsanız üstesinden gelirim diyorsanız öğretmenlik size göre.

• Yatış mesleği yılın 7 ayı yatarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil bence... Peki neden?

-Mobbing sorunu öğretmenlerde aşırı yaygın. Okuduğum lise herkes tarafından övülen, kaliteli denen bir lise olsa bile hayatım boyunca öğretmenlerin böyle birbirine düşman olduğunu görmemiştim. Birbirlerinden nefret ediyorlar, hakaret ediyorlar, alay ediyorlar... O öğretmen yakınlarında yokken öğrencilerine dedikodu yapıyorlar... Çok kötü hocam. İş yükleme yapıyorlar bazı öğretmenlere. Müdürler de aynı şekilde. Öğretmen kayırıyor.

-Lise zamanı ergenlik zamanıdır. Ergenlik zamanı ise sonsuz enerji patlaması veya sonsuz değişim zamanıdır. Tam bu zamana gelen öğrenciye hakim olmak A Ş I R I Z O R D U R. Sınıfa hakim olmak gerçekten zordur. Üstelik bir kez hata yaparsanız ve öğrencilerle aranızdaki samimiyeti ayarlayamazsanız geçmiş olsun yıllar yılı öğrenciler size cehennemi yaşatacaktır. Öğrencileri hakim olmayı geçtim birde bu öğrencilere hem ders hem kişilik konusunda eğitim vereceksiniz ve bu da zordur. Ailelerinden öğrendikleri bir takım şeyleri değiştirmek veyahut kendi özelliklerini değiştirmek veya kendilerinin en iyi hale bürünmesini sağlamak kesinlikle işkencedir.

-Öğretmenler atanamıyor. Kısa ve net. Çoğu öğretmen işsiz.

-Sadece öğrencilerle değil velilerle de uğraşacaksınız. Aralarından mutlaka saçma bir veli çıkacaktır.

Bu saydığım maddelerin hepsini kabul ediyorsanız üstesinden gelirim diyorsanız öğretmenlik size göre.

• Devlete girebilirsen iyidir bence. Dershane falan girersen ölüm.

• Eğer o mesleği seveceğine inanıyorsan güzel
  • Lise öğretmen adayıyım, ortaokul öğretmenliği öğrencisiyim (sosyal bilgiler, lise branşım türk dili ve edb.) kast ettiğin lise öğretmenliği güzel bence. Lise öğrencisi her ne kadar ergenlikte olsa da birçok sözü anlıyor, halden anlıyor. Fakat öğretmenlik yapmak öğrencilik yapmaya benzemez, bir sınıfta 45 kişiye hakim olmaya çalışıyorsun lisede, arka sıralardaki çocuklar bambaşka bir dünyada, önde çok çalışkan olanlar -sen sözel öğretmeniysen- dersin yerine matematik çözebiliyorlar, son dakikalarda dersten sıkılanları tutmak ciddi bir mesele oluyor, çocuklar doğum yeri, fikirler gibi tuzak sorular sorabiliyor, lise öğrencisi seni de ölçüyor. O yüzden lisede öğrenciyken 10 derste yoruluyorsan, ayakta dört ders vermek öğretmen olarak seni 2-3 gün yoruyor. Yani zihinsel ve fiziksel bir emek var. Manga çavuşu gibi sürekli sınıfın düzenini korumak zorundasın, birbirlerine zarar verme olasılıklarını engellemek zorundasın, üzülen öğrencileri teselli etmek zorundasın, 35 dakika dersi haftasında yetiştirip 5 dakika öğrencileri bir stand-upçı gibi güldürmen, düşündürmen, onlara fikir yürütmen de gerekiyor. Bu zihinsel emek ve fiziksel bütün hareketlilik öğretmeni yoruyor. Tek bir başarılı öğrenci görsen dahi mutlu oluyorsun ama o durum paha biçilemez.

Akademisyenlik deniyor üniversite öğretmenliğine, belirli hiyerarşisi var dr öğretim üyesi (eski adı yardımcı doçent)> Doçent> Profesör gibi rütbeleri var. Eskiden profun üstünde ordinaryus vardı ama şimdi kullanılmıyor diye biliyorum. Bir akademisyen Türkçenin yanına genel olarak İngilizce alanına göre Almanca ya da Fransızca koymak zorunda. Aynı zamanda makale ve kitap çıkararak atıf almak zorunda. Üstelik sadece ağustosta tatilleri var, onun dışında sabah akşam üniversitedeler, yardımcı doçent olana kadarda bir kişinin yaşı 32-33ü buluyor ve bilimsel camiada ilerlemek için aşırı efor sarf etmek bütün gün ders çalışmak gerekiyor. Bir hocam vardı, ziyarete gitmiştim kitapları vardı, hâlâ ders çalışıyorum, görüyorsunuz iş güç demişti bana.

• Tarih ogretmeniyim meslegimden memnunum bazen sesimiz yipranabiliyor ve maaslari lise onlisans memurluklar seviyesinde maasi tatmin edici degil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 151515 1 kullanıcısına yanıt

Bende Tarih öğrencisiyim aslında öğretmenlik 1. İdealim değil ama merak ettim.

Hocam üniversite yıllarınızda nasıl bir öğrenciydiniz ? Aşırı araştırmacı falan mıydınız ?

ne şekilde ilerlemeliyim onu öğrenmeye çalışıyorum. Nasıl bir öğrenci olmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 23 Şubat 2021; 20:33:38 >
  • Istanbul universitesi mezunuyum acikcasi oyle basarili arastirmaci degildim genellikle derslerden ziyade amacimiz ortamdi 😂 mezun oldum 1 sene kpss calistim sansim yaver gitti oldu gayet memnunum yani ama yukselebilecegin meslek degil hayat boyu belli standartlardasin bazi kisileri tatmin etmeyebiliyor meslegin bu yonu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED4010EAB

Lise öğretmen adayıyım, ortaokul öğretmenliği öğrencisiyim (sosyal bilgiler, lise branşım türk dili ve edb.) kast ettiğin lise öğretmenliği güzel bence. Lise öğrencisi her ne kadar ergenlikte olsa da birçok sözü anlıyor, halden anlıyor. Fakat öğretmenlik yapmak öğrencilik yapmaya benzemez, bir sınıfta 45 kişiye hakim olmaya çalışıyorsun lisede, arka sıralardaki çocuklar bambaşka bir dünyada, önde çok çalışkan olanlar -sen sözel öğretmeniysen- dersin yerine matematik çözebiliyorlar, son dakikalarda dersten sıkılanları tutmak ciddi bir mesele oluyor, çocuklar doğum yeri, fikirler gibi tuzak sorular sorabiliyor, lise öğrencisi seni de ölçüyor. O yüzden lisede öğrenciyken 10 derste yoruluyorsan, ayakta dört ders vermek öğretmen olarak seni 2-3 gün yoruyor. Yani zihinsel ve fiziksel bir emek var. Manga çavuşu gibi sürekli sınıfın düzenini korumak zorundasın, birbirlerine zarar verme olasılıklarını engellemek zorundasın, üzülen öğrencileri teselli etmek zorundasın, 35 dakika dersi haftasında yetiştirip 5 dakika öğrencileri bir stand-upçı gibi güldürmen, düşündürmen, onlara fikir yürütmen de gerekiyor. Bu zihinsel emek ve fiziksel bütün hareketlilik öğretmeni yoruyor. Tek bir başarılı öğrenci görsen dahi mutlu oluyorsun ama o durum paha biçilemez.

Akademisyenlik deniyor üniversite öğretmenliğine, belirli hiyerarşisi var dr öğretim üyesi (eski adı yardımcı doçent)> Doçent> Profesör gibi rütbeleri var. Eskiden profun üstünde ordinaryus vardı ama şimdi kullanılmıyor diye biliyorum. Bir akademisyen Türkçenin yanına genel olarak İngilizce alanına göre Almanca ya da Fransızca koymak zorunda. Aynı zamanda makale ve kitap çıkararak atıf almak zorunda. Üstelik sadece ağustosta tatilleri var, onun dışında sabah akşam üniversitedeler, yardımcı doçent olana kadarda bir kişinin yaşı 32-33ü buluyor ve bilimsel camiada ilerlemek için aşırı efor sarf etmek bütün gün ders çalışmak gerekiyor. Bir hocam vardı, ziyarete gitmiştim kitapları vardı, hâlâ ders çalışıyorum, görüyorsunuz iş güç demişti bana.

lisede türk dili ve edebiyatı ne alaka? türkçe öğretmenlik ya da türk dili ve edebiyatı bitirenler varken sosyal bilgiler mezununa lisede türk dili dersi verdikmek! sonra diyorlar çocuklar neden bir şey öğrenemiyor. hocalar branşlarla alakasız olursa sonuç böyle olur işte. belki çok iyi sosyal bilgiler öğretmeni olabilirsin ama türk dili ve edebiyatında hiç sanmıyorum. hadi kendine iyi bak, sınav ya da atama artık hangisi oluyorsa iyi bir yer gelir belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

lisede türk dili ve edebiyatı ne alaka? türkçe öğretmenlik ya da türk dili ve edebiyatı bitirenler varken sosyal bilgiler mezununa lisede türk dili dersi verdikmek! sonra diyorlar çocuklar neden bir şey öğrenemiyor. hocalar branşlarla alakasız olursa sonuç böyle olur işte. belki çok iyi sosyal bilgiler öğretmeni olabilirsin ama türk dili ve edebiyatında hiç sanmıyorum. hadi kendine iyi bak, sınav ya da atama artık hangisi oluyorsa iyi bir yer gelir belki.

Alıntıları Göster

Ben Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum, Sosyal bilgiler okuduğum ikinci okul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED4010EAB -- 24 Şubat 2021; 8:48:20 >

• meola147of kullanıcısına yanıt

emin misiniz, sağlıktaki ve kolluktaki mobbing öğretmenlikte yok. Yani lisede staj yaptım, stajyer öğretmenlere dahi mobbing yok. Annem, babam öğretmen, yıllardır eğitim sektörünün içindeyim özel kurslarda, butik dershanelerde bile mobbinge rastlamadım.

• quote:

emin misiniz, sağlıktaki ve kolluktaki mobbing öğretmenlikte yok. Yani lisede staj yaptım, stajyer öğretmenlere dahi mobbing yok. Annem, babam öğretmen, yıllardır eğitim sektörünün içindeyim özel kurslarda, butik dershanelerde bile mobbinge rastlamadım.

Sağlıkta da mobbing var mobbing olmayan meslek yok ülkede çünkü hukuk anlamında berbatız ben çok fazla okul gördüm ondan dolayı karşılaştıklarım öyleydi aynı şekilde sağlıktan tanıdıklarım var oralarda da maalesef çok mobbing var

• Güzel ama atanırsan. Atanmazsan sömürüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

Sağlıkta da mobbing var mobbing olmayan meslek yok ülkede çünkü hukuk anlamında berbatız ben çok fazla okul gördüm ondan dolayı karşılaştıklarım öyleydi aynı şekilde sağlıktan tanıdıklarım var oralarda da maalesef çok mobbing var

Alıntıları Göster

Eğitim sektöründe %2 mobbing varsa, sağlıkta ve bazı mesleklerde mobbing %80'i buluyor.

• quote:

Eğitim sektöründe %2 mobbing varsa, sağlıkta ve bazı mesleklerde mobbing %80'i buluyor.

Alıntıları Göster

Katılmıyorum aşırı fark koymuşsun araya %2 nedir yahu kaç tane öğretmenle konuştum %95 kısmı mobbinge uğruyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

Katılmıyorum aşırı fark koymuşsun araya %2 nedir yahu kaç tane öğretmenle konuştum %95 kısmı mobbinge uğruyordu

Alıntıları Göster

katılmayabilirsiniz hocam, ben stajyer öğretmenlikte bile mobbing yaşamadım fazla.

• Bence değil. Tatili bol vs diyorsunuz ama istediği kadar olsun benim kafam kaldırmaz o mesleği. Hele lisede kapıyı çarpıp çıkan beyinsiz tipler, gelip kavga eden veliler, öğretmenlerin kendi arasındaki mobbingi... Çekilecek dert değil

• Ogretmen, doktor, hemsire, gibi surekli fazla sayida insanla ugrasilan meslekler herkese gore degildir. Ozel okulda calisirsan maas sikintisi var okulun batma ve issiz kslma sikintin var devlette calissan 30 ogrenciyi ayni ands idare etmeye calismak var. Yeni nesil bir acayip soz dinleme filan yok
  • En iyisi ortaokul öğretmenliği bence. Lisede öğrenciler problemli. İlkokulda veliler çok sıkıştırıyor. Ortaokul öğretmenliği yapan insanlardan da hiç şikayet duymadım. Hepsi

hayatından memnun.

Not: tavsiyeler devlet okulu için geçerli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.