Şimdi Ara

Sizce Ne Yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncellikle iyi günler arkadaşlar,ben çok yakında bi oyun sistemi almayı düşünüyorum bütçem 4000-4500 bu sistemden istediğm tek şey en yeni oyunları ultrada oynatsın ve beni 4-5 yıl götürsün.Ama forumda bir arkadaşımız bana dediki bi sisteme 4000 tl verme 1-2 yıl sonra 2000 tl değerindeki bi sistem kadar geriler dedi böyle bi şey olabilirmi ? Eğer olacaksa her yıl ekran kartı gibi önemli şeyleri güncellesem olurmu ? Yada arkadaşın dediği gibi biglisayar için 2000 tl ayırıp gerisine ps4 mü alsam ?

https://store.donanimhaber.com/a0/ff/c4/a0ffc48318ea1c4a2b9dd08f311e4380.png Düşündüğüm sistem bu sizce ne yapmalıyım ?

Not: O.c yapılmıcak... Şimdiden Teşekkürlerr
     Sizce Ne Yapmalıyım ?

• Bomshack kullanıcısına yanıt
    1. overclock yapılsın yapılmasın bir sistemin ortalama efektif ömrü 3-5 yıldır (overclock edilecekse performans olarak daha uzun ömrü olması beklenir tabi ki)
    2. overclock yapılmayacak deyip tüm parçaları overclock edilebilir seçmişsiniz... sırf bulunsun diye mi? ilerde yaparım diye mi?
    3. 3500TL bütçenin üzeri günümüz koşullarında size çok bir katkıda bulunmaz. az bir performans farkı için çok para ödemiş olursunuz o kadar...
    4. 10.000TL'de harcasanız 2 sene sonra bile bu sistemi geçecek parçalarla belki çeyrek fiyatına aynı performanslı sistem kurulur...
    5. iyi bir kasa alırsanız saçma kasa fanlarına da 90-100TL vermeye gerek kalmaz

dolayısıyla bence abartmanın anlamı yok, en üst seviyeyi almaktansa, en üst seviyeye yakın, yükseltilmeye açık parçalar seçerek 1-2 senede bir upgradelerle hem güncel sistemleri yakalamış olursunuz, hem daha az para harcamış olursunuz...

benim sistem tavsiyem aşağıdaki gibidir...
    (klavye mouse hoparlör gibi ürünlere girmiyorum kişisel tercih meselesidir...)

sizin yazdığınız sistemin biraz optimize edilmiş halidir... fazlasının oyun oynamak için abartı olduğunu düşünüyorum...

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci *562,49 TL
    MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart *386,82 TL
    GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram *177,36 TL
    ASUS GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı *1.190,86 TL
    SAMSUNG 840 Evo 120GB SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD *258,44 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk *148,65 TL
    ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI *54,05 TL
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA *319,25 TL
    COOLER MASTER HYPER 212X LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU *99,66 TL

ASUS 23" VX238H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR *464,52 TL

Toplam (KDV Dahil):*3.662,12 TL

Bazı notlarım:
    1. işlemcinin oyun performansı 4770K ile neredeyse aynıdır, bench test dışında farkı anlamazsınız...
    2. msi z87 g45 modeli bu seviyede en iyi tercihtir bence, killer gaming network ethernet kartı ve soundblaster ses kartıyla geliyor
    3. ramler'de sniper ile ripjawsx modeli arasında fark yok (frekans, voltaj, soğutucu, timingler birebir aynı), 8Gb yeterlidir, baya bi ucuza gelmiş oluyor.
    4. ekran kartı zaten malum...
    5. samsung 840 pro sektördeki en iyi SSD'dir... ama 840 evo ile arasında 70TL fark var. performans olaraksa çok yakın. Kesinlikle ForceGS yerine Samsung tercih edilemeli, evo veya pro size kalmış...
    6. Kasa ben corsair tavsiye ediyorum. tek ekran kartı olan bir sistemde 600W üzeri gereksizdir...
    7. Monitör bu fiyata alabileceğiniz en yüksek özelliklerdeki monitördür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 27 Eylül 2013; 14:37:38 >

• n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    Bu uzunn yorumun için teşekkürler kardeşim bencede çok haklısın,4000-4500 tl vermeye gerek yok senede bir güncellemelerle beni baya götürür bu,sadece battlefield4 için en iyi sistemi almak istiyorum çok heyecanlıyım bf4 için :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bomshack

Bu uzunn yorumun için teşekkürler kardeşim bencede çok haklısın,4000-4500 tl vermeye gerek yok senede bir güncellemelerle beni baya götürür bu,sadece battlefield4 için en iyi sistemi almak istiyorum çok heyecanlıyım bf4 için :D :D

Vay arkadaş ne bağımlı tutan bir oyunmuş bu arada Bende bf4 için sistem düzmeyi planlıyorum ama bu kadar yüksek fiyat değil. 1500 TL civarı bir sistem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@ n1ghtr4v3n + 1

@ Bomshack

Bir oyun için bu kadar sistem dizmek yanlıs yani bence pek doğru değil Ama ileriye dönük sistem olsun derseniz tamam ve çok yüksek bir fiyat olmamakla birlikte biraz daha fiyatı aşağı çekerek ucu açık bir sistem toplayarak ileride upgrade edilmesi gereken parçaları değiştirerek çok daha karlı çıkarsınız ve doğrusu da budur zaten bana güvenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 27 Eylül 2013; 16:45:06 >
  • Peki n1ghtr4v3n arkadaşın topladığı sistem bf4 ü ultrada kolayca oynatırmı?
  • quote:

Peki n1ghtr4v3n arkadaşın topladığı sistem bf4 ü ultrada kolayca oynatırmı?

Havada karada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİZCE DURUMUM NASIL
    6 yıl önce açıldı
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Sizce ne yemeliyim
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCovboy

quote:

Havada karada

Teşekkürler :D :D
  • quote:

Oynatması lazım özel ayarları katmıyorum tabi Özel ayarları açarsan fps düşer ama akıcılık seviyesinde kalır herhalde diye düşünüyorum Ama oyunun optimizasyonu ile alakalı da bu konu Ben BF3 ultra'da oynuyordum 680 ile Yani amaç ultra da oynamaksa oynarsın Ama bahsettiğim özel ayarlar kartları çok zorlar misal Hitman Absolution adlı oyunda 770 SLI full ayarlar açık özel ayarlar da dahil 57 fps görmüş Ama bu sistemi al derim Gerisi fazla kaçar ki o da zaten gereksiz söylediğim gibi pişman olmazsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.