Şimdi Ara

Sizce MODEM mi almalıyım ROUTER mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar , evim de Asus DSL- N14U modem kullanıyorum işin aslı memnunum da stabilitesi ve gerek ek özellikleri ( misafir ağı , Qos , usb desteği vs ) ancak şöyle ki evin üst katında masaüstü bilgisayarım var ve alt katında STEAMLİNK bağlı televizyona . Modem de tam merdivenlerde evin ortasında. Steamlinkten oyun oynarken veya Full HD film izlerken fps düşüşleri oluyor . Epey araştırdım sorun modemin ethernet portlarının 100mbit olması . Verimli kullanabilmek için gigabit ethernet öneriliyor. Bende bir router mı alsam yoksa direkt modemi mi değiştirsem bilemedim. AC destekli ve gigabit portlu bir router alırsam modemin olduğu yere yani evin ortasına koyarsam modemi de evin alt katına veya üst katına bir yere taşıyıp menzili mi de genişletebilirim. Ya da fiyat farkı çok olmayacak ise modem alıp N14U 'yu da router özellikli olarak yine üst ya da alt katta kullanabilirim. Marka olarak ilk tercihim Asus aslında ancak eğer fiyat performans olarak başka marka önerilirse de olur . Önemli olan alacağım modemle benim modemi router olarak beraber kullanabilmem.Fiyat olarak 300-350 TL gibi olursa iyi olur. Şimdiden teşekkürler yardımcı olan herkese.

• Router olanı epey pahalı Rt 68 u gayrt iyi olurdu. Yoksa ikinci elde bakarak 52u ds olabilir tabi genel durumu ne net bilmiyorum. Vr900 de alternatif olabilir modem bile olsa router modunda kullanırsınız ya da öenzil genişletilecek yere ac bir ap bile olabilir ubnt ler iş görür o konuda. Tabi fiyat ve kullanım amacı biraz farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam uygun fiyatta rtn12+ (ap-range extender ve router) özellikleri mevcuttur bu ürünü düşünebilirsin veya rtac51u router modelini düşünebilisin. ac51u ile rtn12+ arasında ki fark 51u da 5ghz bant genişliği olması rtn12+ modeli ekstradan ap ve range extender özellikleri olması artı yönünden artı yönü var. modem olarak tavsiyede dsl ac56u ve dslac52u modemlerini tavsiye ederim. Kendim dsln17u ve rpn12 serisi ap sini kullanıyorum ev çift katlı ve ortalama 240m2
  • bu ne saçma bir soru iki işi de yapan cihazlar var TP Link VR2600 gibi ister modem olarak kullan ister router konu açmak için konu açıp post kasmayın şu forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz.gokcen11

bu ne saçma bir soru iki işi de yapan cihazlar var TP Link VR2600 gibi ister modem olarak kullan ister router konu açmak için konu açıp post kasmayın şu forumda.

Senelerdir üyeyim 80 mesaj atmışım toplam , gerçekten mesaj kasmak acayip önemli benim için :) Hakkaten siteye üye alınırken bir IQ testinden falan mı geçirmek lazım insanları bilemedim. 300-350 lira gibi bir bütçe yazmışım verdiğin örnekte hemen hemen 800 TL. 350 liraya modem arayan adama 800 lira modem öner sonra da mesaj kasan ben olayım :D

Konuyla ilişkin olarak da şuan en aklıma yatan DSL-AC52U sanırım.Hem 802.11ac var hem Gibabit ethernet portları mevcut , aradığım 2 özellik zaten bunlardı. Bunu evin ortasına modemin olduğu yere koyacağım PC , steamlink , xbox vs hepisini ethernetten buna bağlayacağım, eski modemimi de router gibi evin başka yerinde kullanacağım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arfyilmaz -- 16 Şubat 2017; 23:21:38 >

• arfyilmaz kullanıcısına yanıt
    niye üstüne alındın ki ben genel olarak konuştum.

VR2600 1 ay öncesine kadar 500TL idi hepsiburada.com üzerinde dolar yüzünden yükseldi biraz beklerseniz dolar düşerse ki düşeceğini sanmıyorum ama biraz daha koyup onu alabilirsiniz çünkü gerçekten tam bir f/p ürünü.
  • Peki arkadaşlar diyelim ki gittim başka marka bir modem aldım. Örneğin ; TP-LINK Archer VR200 750Mbps . Bunu evin ortasına kurdum bütün cihazları da buna bağladım. Hem AC hem Gibabit port olarak istediklerimi karşılıyor. Boşta kalan Asus N14U'yu evin alt katı ya da üst katında router olarak kullanabilir miyim ? Modemim de Router özelliği var ancak 2 farklı marka birbiriyle çalışabiliyor mu ? Modem olarak Tp-Link olacak Router da Asus olacak .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu modemi almalımıyım?
    11 yıl önce açıldı
    IP TV öneriniz var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Modem mi yoksa router mı?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asus RT-AC12000g+ alınmıştır. Konu silinebilir , teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.