Şimdi Ara

Sizce LPG taktırmalımıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar son birkaç haftadır kafamı kurcuklayan bir soru bu arabamı bir yakınımın maddi sebeplerinden ötürü satma arefesindeydim fakat çok şükür ki giderdik bu sorunu.

Araç:Yeni Aveo Sedan 1.4 LT 100 HP 140 Nm Tork 1173 kilogram.

Yılda 15.000 kilometre yapıyorum bazı ekstra sebepler çıkarsa 16-18 arası da çıktığım oluyor.

Bu aracım ile 1 yılda tam 16.000 kilometre yol yaptım.

Benzin:4.87 lira

LPG:2.64 lira

Aracım benzinde şehiriçi:7-9 litre

Şehirdışı:5-7 litre arasında yakmakta.

Aracı şehiriçinde kullanmıyorum desem yeridir %80 şehirdışında yapıyor bu kilometreyi.

Yılda 15.000 kilometre yaptığımı varsayarsak.

Aracımın şehirdışında ortalama 6 litre yaktığını varsayıyorum.

4.87x6=29 lira 100 kilometrede yaktığı yakıt.

29x10=290 1000 kilometrede yaktığı yakıt.

290x15=4300 lira 15.000 kilometrede yaktığı yakıt.

LPG ortalama şehirdışında 9 litre yakıyor desek.

2.65x9=24 lira 100 kilometrede

24x10:240 lira 1000 kilometrede

240x15=3600 lira 15.000 kilometrede yaktığı yakıt

15.000 kilometrede yaklaşık 700 lira kar etmiş olacağım.

Ortalama bir kit 1000 lira desek ve aracım aliminyum subap olduğundan dolayı 15.000 kilometre sonra değişeceğini varsayarsak bunu da 500 lira olacağını düşünüyorum.

Toplam 1500 lira masrafı var bana LPG'nin

Eğer aracıma LPG taktırırsam 30.000 kilometre sonra kendini amorti edip bana kar ettirmeye başlayacak.

Sizce aracıma LPG taktırmaya değer mi ?

• Başınızı ağrıtmayacak iyi bir lpg kiti 1500 liradan başlıyor. Hesabınıza göre kiti amorti etmek için 2 sene geçmesi lazım en az. 2 seneden sonrada karınız yılda 700 lira. Lpg filtresi bakımı subap eritmesi derken o 700 liradan da pek birşey kalmayacak. Aracınız zaten az yakıyor bence değmez yine de siz bilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Başınızı ağrıtmayacak iyi bir lpg kiti 1500 liradan başlıyor. Hesabınıza göre kiti amorti etmek için 2 sene geçmesi lazım en az. 2 seneden sonrada karınız yılda 700 lira. Lpg filtresi bakımı subap eritmesi derken o 700 liradan da pek birşey kalmayacak. Aracınız zaten az yakıyor bence değmez yine de siz bilirsiniz

Bende öyle düşünüyorum fakat şu değişken benzin fiyatları yüzünden kesin bir karara varamıyorum malesef.

Yazın aracım 25-26 kuruş yakıyordu şuan aynı yakıtı yaktığı halde neredeyse 30 kuruş yakıyor.

Araç ekonomik fakat benzin fiyatları rezalet.
  • Hesabını iyi yapman lazım, Ben devamlı şehir içi kullanıyorum ve dayanamayıp lpg taktırdım. 1400Tl ye zavoli kiti taktırdım 12 taksit. Aylık 120TL gibi bir taksiti var ama benim tasarrufum 150lira. 10 ayda kendini amorti ediyor sonra da kara geçeceğim (inşallah :D )
    Senin duruma gelirsek. Şehir dışında 9litre lpg yakmaz daha az yakar tahminimce. benzinde 6 litre demişsin lpg de de %20 %30 fazla yakar. 7 en fazla 8 litre lpg yakar.

Şunuda söyleyeyim lpgde çalışması ve benzinde çalışması çok farklı. Performans açısından ve lpg ayarları bakımından. Ve birde aracın aliminyum sibopmuş ki kısa zamanda arıza açma ihtimali yüksek.
    Bence gerek yok lpg ile uğraşma.
  • Şehirdışı ağırlıklı kullanım ve yılda 15.000 km için bence LPG taktırılır. Şehiriçinde de tasarruf sağlıyor ama uzun yolda araç sadece LPG tükettiği ve birim maliyet olarak 2 kat ucuz olduğu için yol masrafları %40-45 azalır.

Ben kendi aracımla ayda ortalama 600 km yol yapıyorum. Senede 2 kez 1.000 km şehirdışı yapıyorum ve toplam 10.000 km oluyor.

Ankara şehiriçi ortalamam 10 litre/100 km, şu benzin fiyatları bu kadar artmasa hayatta LPG taktırmayı düşünmem ama 600 km için ayda 260-270 TL vermek koyuyor gerçekten. Bir de GM grubu araçların LPG uyumsuzluğu var bir tarafta o yüzden şuan için benzinde devam ediyorum.
  • Yağlamalı sisteme sahip kitler mevcut, bunları tercih edin, motordan sıkıntı çekmezsiniz bu sayede..(subap vs..)
  • Benzin fiyatlarında 1 liraya yakın düdüş olacakmış ya, gerek kalmaz o zaman lpg'ye..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG DÜZMÜ? SIRALI MI?
    17 yıl önce açıldı
    Hangi LPG kitini önerirsiniz?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genelde aracı uzun yolda kullanıyorum diyorsunuz zaten az yakan bir araç dolayısıyla LPG'ye pek gerek yok 2-3 krş kar yapıcam diye(oda kar sayılmazda)LPG'nin rezaletini çekmeye gerek yok LPG takıldığında uzun yola çıktığınızda araba aceba gidecekmi,sollamaya çıksam yermi aceba,hararet yükseltecekmi,motorda bir sıkıntı oluşacakmı vs. gibi sorunları düşünmek yerine adam gibi benzinde binmek bence daha mantıklı ancak tabiki seçim sizin.
  • Bence araciniza yazik etmeyin. 2 sene sonunda + tarafa gececeksiniz ama o zamana kadar harcadiginiz ucretler ne olacak? Neredeyse denk gelecek. Ayrica LPGnin performansa da %50 eksisi var. Aracin cekisi,gidisi herseyi degisiyor. Bence girmeyin bu ise.

LPGye gecmediginizi varsayarak araci daha sakin kullanmanizi oneririm. Uzun yolda 90-100 arasi giderseniz yakiti bayagi bir dusurursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30.000 kilometrede ancak sana kâr ettirmeye başlayacak.. Hesabını kendin yapmışsın. koskoca 2 yıl demek. LPG sızdırmazlık raporu, LPG ayarı, olası LPG problemi gibi ekstra masraflar açacağını düşünürsen yılda 700 lira benzinde araç kullanmak için zarar edilebilir geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Aracımın şehirdışında ortalama 6 litre yaktığını varsayıyorum.
    LPG ortalama şehirdışında 9 litre yakıyor desek.

Hiç bir sıralı sistem kit litre bazında, aracın benzinde yaktığının %50 fazlasını yaktırmaz. Ortalama 6 litre benzin yakan bir araç, en verimsiz kit ve montajda (aynı koşullarda kullanıldığı zaman) en fazla %20 fazlasını yakar.
    Yani ortalam 6lt/100km benzin yakan aracınız en fazla 7.2lt/100km lpg yakar.

Edit: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtech -- 14 Şubat 2013; 15:58:08 >
  • Yine hayatinda lpg taktirmamis lpg li araca binmemis adamlar yazmis durmus. 1.4 120 hp tjet aracima gasitaly marka 1000tl ye lpg taktirdim.6 ayda yaklasik 7000km yaptim ve nerdeyse amorti ettim.cokta memnunum.ankaraya git gel 200tl tutuyor.daha ne olsun? Benimki turbo benzinli 208nm 120hp arac nerdeyse guc kaybetmedi sizin atmosferik hic kaybetmez.subaplarin erimemesi icin arac 20dk da 1dk benzinle calisiyor ve hicbir sikintisi yok.stepneye depoyu koydum bagaj kapanmadi avmlere de rahatlikla giriyorum

• Hocam LPG her halükarda karlıdır.
    Ancak aracı kaç yıl kullanacağınız önemli. 2 yıl sonra satarım derseniz, takmayabilirsiniz. Şunu da unutmayın; LPGli aracı daha pahalı satarsınız...
  • Ayda şehiriçi 1300Km yol yapacağım. Otomatik Honda Jazz a tüp mü takayım yoksa satıp ikinci el dizel mi alayım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ayda şehiriçi 1300Km yol yapacağım. Otomatik Honda Jazz a tüp mü takayım yoksa satıp ikinci el dizel mi alayım?

Hocam dizel mantıklı ama 2.el dizelden hep korkarım.
    Eğer şu an kullandığınız aracı iyi tanıyorsanız yada 0'dan sizde ise LPG daha iyi gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olorin_ -- 14 Şubat 2013; 20:31:17 >
  • Sizin yerinizde olsam dakika düşünmem LPG taktırırım.Sübap eritme olayının 15000 km de olması için , kiti takan ustanın kör olması , yada taktırdığınız kitin lpg kitinden başka bir şey olması gerekir.Sıralı sistem LPG montajı artık oturmuş bir sistemdir.O yüzden gönül rahatlığıyla taktırabilirsiniz.Hiç LPG li araç kullanmamış olanların yaklaşımlarını dikkate almayın.Bu devirde soru yaşamadan %30 ve üstünde tasarruf yapabilme imkanı elinizin altında ve siz taktırayım mı diye soruyorsunuz ,başta dediğim gibi dakika düşünmeyin.İyi araştırıp işin ehli bir kit markası ve ustaya aracınızı teslim edin yeterlidir.
    Maliyet hesabına gelirsek aracınızın benzin tüketiminden %20 fazla LPG tüketimi olur.
    Kabaca bir hesap yaparsak 6 litre benzin yaktığınız yerde 7.2 litre lpg yakarsınız.LPG ile kullanımda araç benzinle çalışacağı ve belli bir süre benzinle çalışıp sonra LPG'ye geçeceği için benzinde tüketeceksiniz.Bunuda tüketimin üstüne 0.3 litre fazla LPG tüketimi olarak düşünürsek.7.5 litre tüketiminiz olur.
    Benzin 6 x 4.84=290
    LPG 7.5 x 2.69=201
    Yani 90 kuruş fark olur.Bu arada LPG'yi daha ucuza bulma ihtimaliniz benzine göre çok daha yüksek.
    Kaba hesapla 17500 km yaptığınızı düşünürsek 1575 tl kazancınız olacak.Yani 1 sene içerisinde LPG kendini amorti eder.
    Eksi yön olarak LPG ile normalden daha fazla kilometre yapacağınızdan emin olabilirsiniz.Yani 20000 km yapma ihtimaliniz de olur.

Sonuç olarak aracınıza , 2 yıl ve üstünde binerim diyorsanız bence mantıklıdır.Yok seneye satarım diyorsanız gerek yok derim.

• bence macera arama . Benzinli olarak devam et.
  • sen daha dur motor açtıracan, 3-5 sensör değiştirecen, ateşleme bobini, katalitik konvertör cortlayacak, motordan randıman alamıycan habire ayar yaptırmaya sanayiye gelecen, yok sabah tekledi, yok rolantide titriyor, her haftasonun sanayide geçecek, ustalarla akraba olacan vs vs, attığın taş ürküttüğün kuşa değse bari, benzinde 6 lt gayet iyi, km de 29 krş, lpg de maksimum %20-25 tasarruf edersin 6-7 krş için değermi kardeşim sen söyle bu rezaletleri çekmeye,güzelim motoru iğfal etmeye,hadi şahin brodway olsa neyse
  • Benzinde 6 litre yakan araba lpg ile 9 litre yakarsa sorun aramak gerekir. Maksimum yakacağı 7.5 litre.

Yağlama kitlerine para vermeye ise hic lüzum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 14 Şubat 2013; 21:45:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

sen daha dur motor açtıracan, 3-5 sensör değiştirecen, ateşleme bobini, katalitik konvertör cortlayacak, motordan randıman alamıycan habire ayar yaptırmaya sanayiye gelecen, yok sabah tekledi, yok rolantide titriyor, her haftasonun sanayide geçecek, ustalarla akraba olacan vs vs, attığın taş ürküttüğün kuşa değse bari, benzinde 6 lt gayet iyi, km de 29 krş, lpg de maksimum %20-25 tasarruf edersin 6-7 krş için değermi kardeşim sen söyle bu rezaletleri çekmeye,güzelim motoru iğfal etmeye,hadi şahin brodway olsa neyse

İşte açıkcası benim canımı o sıkıyor subap değişimi için durduk yere motoru açılacak arabanın ayarlar konusunda pek sıkıntım yok açıkcası ben bile yapabiliyorum LPG ayarını eski Granada'mızda LPG'li idi master yaptım resmen bu konuda.

Bu yağlı sistemler hakkında hiçbir bilgim yok kullanan ve çalışma prensibini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.

@Utku hocam ben en az 9 litre yakacağını tahmin ediyorum LPG'nin özkütlesi benzine göre yaklaşık %40 daha düşük.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.