Şimdi Ara

Sizce LPG hâlâ cazip mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabamda LPG'ye geçmeyi düşünüyordum fakat benzine gelen son indirimlerle birlikte uzun yolda km de 7 kuruş, şehir içinde 10 kuruş tasarruf yapabiliyorum.LPG için yapılacak maliyetler göz önüne alındığında ortalama 20.000 km sonra tasarruf etmiş oluyorum.Sizce o kadar km amorti etmesine beklemek mantıklı mı ? Ayrıca sizce benzin fiyatları nereye doğru gidiyor, avrupa ülkerinde olduğu gibi artık benzin daha mı ucuz olacak sizce ? Düşüncelerinizi bekliyorum..

• valla kardeş ben bile son durumlardan sonra aracımdaki lpg kitini sökmeyi düşünüyorum bu gidişle çok kısa bir süre içinde 3tl yi geçecek lpg zaten ondan sonra bi anlamı kalmıyor eğer 3tl yi geçerse söktürüp benzinle devam edicem zaten sürekli kullanmıyorum litre başına 1,5tl fazla veririm ama en azından benzinli sürüş keyfi yaşarım zaten aradaki fark gittikçe azalıyor temmuz ayınsa lpg 1,89 benzin ise 4,80 lerdeydi yani aradaki fark 3 tl ye yakındı şuan ise aradaki fark 1,50tl den daha aza inmiş durumda ve bu gidişle daha düşecek gibi görülüyor ben yerinde olsam taktırmazdım
  • aracınızı 3-4 sene kullanacaksanız sıkıntı yok ancak yaza dogru satarım farklı bi şeyler alırım derseniz tavsiye etmem.
  • LPG Fiyatları kışın artar yazın düşer bu hep böyle oldu ama bu sene abarttılar..
    Nisan ayından sonra LPG fiyatları 2.3 - 2.4 seviyelerine ineceğini düşünüyorum..
    Nitekim geçen sene bu aylarda LPG 2.7 yi buldu temmuzda 1.9 a kadar düşmüştü..
  • Sızdırmazlık testlerinden geçemeyenlerin sıklığı nedeniyle sonradan dönüşüm riskli bence. TÜV muayenelerine ik geçtğimizde onaylı projeler yeniden yapılmak zorunda kalmıştı. Demek ki mühendislik kısmı epey eksik kalıyor. Teknik açıdan eksikler büyük. Bence projeler doğru detay seviyesinde yapılmıyor.

Fakat fabrikada LPG için planlanmış, hiç değilse asgari güvenlik detayları araca özel tasarlanmış, analiz edilmiş gerçek bir garantiyle fatura taşıyon bir sistem bence cazip. Halihazırda LPG Türkiye'nin milli yakıtı :)
  • Ben hiçbir zaman %40 daha az yakarı yakalayamadım. Havalar ısınınca %25 daha az yakıyor benim araçta. Kışın hatta bu oran %15 e kadar düşüyor.
  • tek kaçışımız, her türlü kafa yormasına rağmen lpg idi, onunla arada çıkıp nefes alıyor cepte az para olsada dolaşıyorduk, artık onuda bitirdiler...
    eskiden olsa rahatla cazip derdim ancak artık hiç kimse cazip diyemez...
  • Bend e son zamnalrdan sonra arada benzinle kullaniyorum. Chip puan kampanyasi olunca ucuza aldigim benzinleri yakiyorum
  • şu anda lpg çok cazip gelmiyor bende taktırmayı düşünüyordum hal böyle olunca vazgeçtim
  • Aracımın lpg kiti arızalandı 1hafta kadar benzinle dolaştım ve farkettimki şuanki durumda lpg nin çok fazla bir artısı yok. Lpg litre fiyatının en fazla 1.80tl olması lazımki gerçekten tasarruf yaptım diyebilesin.
  • arkadaşlar abartmayın.
    95 oktan benzin şu anda litre fiyatı 4,60TL
    lpg 2,88 oldu.
    arada hala büyük bir uçurum var kaldı ki yaz aylarında lpg ucuzluyor.

bence asıl dizelin bir avantajı kalmadı.
    şuan 4.12TL
    bir de tabii full depo ile benzine nazaran 150km fln daha fazla gidiyor.
    ama dizel motor alırken markasına göre 4-10 bin arası fazla ödüyorsunuz.
    bu litre fiyatlarıyla, bu rakamı çıkarmak yıllar alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

arkadaşlar abartmayın.
    lpg 2,88 oldu.

şuan 4.12TL

yok hocam abartılacak bir şey yok, ne yana dönsek öpüyorlar artık, kaçış yok...
  • Hiçbir yakıt cazip degil. Biz naparsak yapalım devlet verigiyi bişekilde toplayacak. Bisiklete bile binsek %500 ötv koyarlar bisiklet fiyatlarına.
  • kia spoya taktırmış arkadaş hesaplıyor, güncel fiyatlarla %10 tasarruf görünüyor.50.000km de ancak lpg kitine verdiğiniz parayı çıkarırsınız.çok yakan 4-5 bin cc araçlarda ise hala cazip.
  • Şu an için lpg-benzin arasındaki makas biraz kapandı ama yılbaşından sonra benzine zamlar gelecek gibi gözüküyor. Yıl sonu enflasyon hedeflerini tutturmak için çok kurcalamıyorlar, yoksa 2013 bütçesinde çoktan hesaplandı zamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Şu an için lpg-benzin arasındaki makas biraz kapandı ama yılbaşından sonra benzine zamlar gelecek gibi gözüküyor. Yıl sonu enflasyon hedeflerini tutturmak için çok kurcalamıyorlar, yoksa 2013 bütçesinde çoktan hesaplandı zamlar.

benzine zam gelirde lpg ye gelmez mi? dahada fazla gelir. bu memlekette lpg nin benzini geçtiğini görürsem çokta şaşırmam artık....
  • quote:

arkadaşlar abartmayın.
    lpg 2,88 oldu.

şuan 4.12TL

dizelin mi avantajı kalmadı yoksa lpg nin mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evo9 -- 9 Kasım 2012; 16:07:52 >
  • Ufukta motorine bir indirim daha görünüyor mu. Arabamda iki çubuk kadar motorin kaldı.
  • quote:

arkadaşlar abartmayın.
    lpg 2,88 oldu.

şuan 4.12TL

dizelin avantajı var tabi neden kalmasın?
    hem litre fiyatı hem menzil olarak benzinden iyi

ancak sıfır araçtaki fark fazla oluyor çok km yapılmazsa amorti edilemez..
  • cazip
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.