Şimdi Ara

sizce kaç km hızdan sonra tehlike başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
112
Cevap
0
Favori
4.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapilan testler de 90 Km/s hiz sonrasi ölüm sebebi olabiliyor...90 Km/s ve 100 Km/s hiz arasinda cok fark var...Carpma etkisinden bahsediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorlu planör 110km/h ile havalaniyor. Bunuda kanatları olduğundan yapıyor. Yani aslında 110dan sonrası tehlike (ciddi bir şekilde ölümle zar atmak.Arabadan arabaya fatk eder gibi şeyler yazmazsaniz sevinirim.)

• Mondeo'da uzun yol için 150 denir aşagısı haram. Bence 160 la birlikte tehlikeli olmaya başlıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al R8 gir viraja 280'le

Gram oynama yok.

Ülkemizin yollarında tehlike çok.

Otobanda köpek ezilmişti sağ şeritte.

Ben allahtan gördüm sola kırabildim hızım 120 civarıydı.

Fakat arkamdaki Caddy kıramadı.

Ezdi geçti bir daha
  • >100
  • 150
  • 140km/s hızdan sonra bildiğim, güvenilir hiç bir resmi test, resmi standart yok.
  • Yol ve araca göre bu his farklılık gösterir genelde örnek olarak benim renault 19 140 da direksiyon titriyor çok sakat sanki bir şey fırlayacak gibi

Fakat bir opel veya Toyota gibi araçlar 140-150 giderken hissetmiyorsun bile

120 geçmemek iyidir
  • 160 170 de direksiyona kitleniyorum
  • 110
  • Hız sınırları ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugaydurukan

Aracına bağlı bence fiorino sürüyodum genelde 130 dan sonra hissediliyodu tehlike ama bi ara 1 haftalığına x6 sürme şansım oldu hiç öyle birşey hissettirmiyodu 160 dan sonra direksiyon kitleniyordu sanki çevirmekte zorlanıyodum fazlada hız yapmadım belkide ondandır.

Fiorino ile 120-130 a çıktığım zaman sanki 250 ile gidiyormuş gibi hissediyorum.
  • 270 de iyi ama 280 de titreme geliyor

• Hafif olan araç her durumda daha fazla hasar alır. Hız hasar miktarını belirler.

Örnek vermek gerekirse: Üretim yılı, güvenlik donanımları ve seyir hızı ne olursa olsun 50 tonluk bir araç kendi ağırlığına denk bir araçla karşılaşmadığı sürece bu tip kazalarda aracın içindekilerin aldığı hasar miktarı yok denecek kadar az olacaktır. Güvenlik konusunda kendini kanıtlamış audi a8, bmw 7 serisi gibi araçlar için bile böyle bir kazada güvenlik söz konusu olmayacaktır.

Kullanılan aracın güvenlik durumunu güvenlik donanımları, üretim yılı, hız, ağırlık, çarpma açısı, çarpılacak nesnenin ağırlığı-hızı, açısı gibi değişkenler belirler. Hiçbir araç her zaman güvenli değildir. Gerekli değişkenler dikkate alınarak aracın o anki güvenlik grafiği çıkarılabilir.

Fizik kuralları göz ardı edilmediği sürece her araç güvenlidir.

• arkadaslar dıs etkenleri isin içine katarsak bir sonuca ulasılmaz.ona bakarsanız sokak aralarından 30la gecerken bile bi cocuk zıplayıp tehlike arz edebillr burda sadece bos yolda aracları baz alınmalı. Ama araclarda kendi aralarında farklılık gösteriyo.tipoyla arkadas 130la giderken arabada tutuncak yer arıyodum.mesela bi astrayla 160 la giderken tipoyla 70 le gidiyomusun gibi his veriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

90 bin km hızdan sonrası tehlikeli bence. 100 bin km olursa o araba alınmaz.

sizce kaç km hızdan sonra tehlike başlıyor

Ben 300 bin km.den sonra korkmaya başlıyorum. Moleküllerime ayrılacam diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

bence 110 120

Karayolu hocamız demişti 90 km/h den sonra her 10 km/h için kaza riski %10 artıyor diye

• Konu guzel ama 2. Yorum

• 90 100 eşiği, ters bi durumda frenlediğin zaman 60 70e düsebilesin ki kurtarasın derler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Şehir içerisinde 40 üzeri ölümcül. Hangi arabanın, çalının arkasından hangi çocuk çıkacak belli değil çok geriliyorum şehir içinde araba sürerken...

Aynen birde şehir içinde araçlarını anırta anırta gidenleri gördükçe cahil cesaretlerine hayran kalıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.