Şimdi Ara

Sizce hangi Nikon'u alıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar belki bu başlık bu forumda çok açıldı ama ben güncel olarak sormak istedim :)
    Kararsız kaldığım makineler Nikon d90 ile d5100

D90'ı isteme sebebim body'si resim kalitesi ve sesi

D5100'ü isteme sebebim resim kalitesi döner ekranı

D90'ın ekranı dönseydi d90dan şaşmazdım doğrusu , döner ekran istememin sebebi örneğin yanlızken fotoğraf çekiliceğimde kendimi görmek isterim mimiklerimi görmeden zor çekicekmişim gibi geliyor yani d5100'ü döner ekranı için istiyorum ama d5100'ün bana eksisi body'sinin küçük olması ikinci ekranının olmaması geliyor sizce napmalıyım D90'ı alıp döner ekranı takmamalımıyım yoksa d5100'ü alıp yola devam mı etmeliyim ? Ve hiç elime d5100 almadım nasıl oturduğunu elime bilmiyorum her ikisindede 18-105mm düşünüyorum :) Şimdiden teşekkürler :)

• Bütçenizi biraz arttırıp D7000 alırsanız karasızlıktan kurtulmuş olursunuz. Yada biraz bekleyip D5200'de tercih edebilirsiniz

Ancak bu iki makine arasında D5100 tercih edin derim. Video ve fotoğraf kalitesi daha üstün sizinde dediğiniz gibi.
  • Hocam D7000'in ekranı dönmüyor diye biliyorum, D5200 uygun bi fiyata piyasaya sunulursa neden olmasın

D5100 ile D90 body'sinin arasında çok bi fark var mı hocam muhakkak her iki body'de elinize almışsınızdır :)
  • var var 5100 oldukca ufak
  • tüh be napıcam ben şimdi Ele oturan bişey istiyorum 2.ekranıda olsun ama ekranıda dönsün
  • en ucuz gövde en iyi lensi alın yanlış yapmamış olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulabilirsen temiz bir ikinci el D700 al. Diğerlerinde çok üstün bir makina. Fotoğraf kalitesi tartışılmaz bile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hangi DELL'i almalıyım?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @NevNiyaz
    Sanırım haklısınız hocam oyüzden d5100 18-105 düşünüyorum :)

@nyx1082
    Hocam naptınız lise öğrencisiyim daha önce hiç bi dslr tecrübem olmadı bilgim var epey teorik olarak ama kullanmadım çok fazla dslr inşallah alınca elimden düşürmücem :) Okul müdürü şimdiden okul fotoğrafcısı seçti beni seneye kadar bi 50mm 1.4 lensi alırsam okul dergisi için sınıf fotoğraflarınıda çekmeyi düşünüyorum :)
  • bir battery grip alır küçüklük sorunu ortadan kalkar
  • bide sigma 70-200 f2.8
  • Arkadaşım orta sınıf dslr alıyorsun, ekranının dönüp dönmediğine bakarak mı karar veriyorsun? Hele o fiyat diliminde sıfır olarak d7000 ve diğerleri varken, sırf dönen ekranı yok diye d7000'i istememek nasıl bir mantık. İlle dönen ekran istiyorsan ikinci el canon 650 al. Hem dönen hem dokunmatik ekran tam sana göre. Cebinden de o kadar fazla para çıkamış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Arkadaşım orta sınıf dslr alıyorsun, ekranının dönüp dönmediğine bakarak mı karar veriyorsun? Hele o fiyat diliminde sıfır olarak d7000 ve diğerleri varken, sırf dönen ekranı yok diye d7000'i istememek nasıl bir mantık. İlle dönen ekran istiyorsan ikinci el canon 650 al. Hem dönen hem dokunmatik ekran tam sana göre. Cebinden de o kadar fazla para çıkamış olur.

Hocam az sakin olun benim alacağım makine ikinci el olacak zaten eğer 1500-1600 tl 'ye d7000 varsa 18-105 ile hemen yönlendirin alıyım 2500-2600tl bütçem olsa zaten d7000 tercihim olurdu malesef okadar bütçem yok lise öğrencisiyim, döner ekran istememdeki neden ise dediğim gibi kimse olmadığında evde falan tripotun üstüne koyduğumda makineyi kendimide görüp çekmek istemem eğer döner ekran istemeseydim d90'dan şaşmazdım.

• Canon 60D incele derim nikon serilerinden iyidir :) Ayrıca tam aradağın makine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inf4ntry -- 18 Aralık 2012; 19:25:35 >
  • Keşke o kadar bütçem olsaydı be hocam :/
  • Ben D90 kullanıyorum ve çok memnunum. Tek dezavantajı biraz ağır olması.

Siz de ihtiyaç ve beklentilerinizi bir kağıda yazıp alabileceğiniz makinelerin özelliklerini de yazarak en çok örtüşeni alabilirsiniz.
    Anlattıklarınıza göre D5100-D5200 uygun size.
  • Hocam ben normal fotoğraf çekeceğimde makine ayırt etmem çekebiliceğimi biliyorum telefonla bile çektiğim bi foto vardı manzara onu bi fotoğrafçıya gösterdiğimde inanmadıydı benim çektiğime yani d90 veya d5100'ü beğenmicek gibi bi lüksüm yok benim aklımın d5100'e kaymasındaki tek neden döner ekran dedim ya evde kimse olmadığında kendimide çekebileyim, mimiklerimi görmek isterim yani ama ne biliyim kararsız kaldım hocam ya :/

Bahsettiğim resimde bu hocam

Sizce hangi Nikon'u alıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 18 Aralık 2012; 22:56:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.