Şimdi Ara

Sizce Hangi İşletim Sistemini Kurmayalım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar windows 7 starter işletim sisteminden memnun değilim..Sizce windows 7 ultimate / home veyahut xp mi kurmalıyım..

Yalnız şöyle bir sorunum var xp kurduğumda netbook ekran kartı nedense 128 mb olarak düşüyor windows 7 starterda ise 256 mb olarak :)

Bu yüzden gene kurucaksam windows 7 sürümlerinden biri kurmalıyım sanırım Birde bu ekran çözünürlüğü 1024x600 hep bunu 1024x768 yapmanın bir yolu yokmu ? Bazıları göze aşırı zararlıda olsa bir programla yapıldığını duymuştum..

Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada Benim ufaklığın özellikleri aşağıdadır

Casper Minibook CUG.N450-1H00M

quote:

Intel® Atom™ N450 İşlemci Hızı 1.66 GHz.
    Orijinal Windows®7 Starter For Small Notebook PCs
    Intel® NM10 Chipset
    1GB DDR2 800 MHz Bellek
    250GB SATA Harddisk ( 5400 rpm )
    10.1" LED Geniş Ekran
    Max.251 MB Paylaşımlı Intel® GMA 3150 Ekran Kartı
    0.3MP Web Camera
    3X USB Port
    Multi Card reader
    Dahili Mikrofon&Speaker
    Kablosuz Ağ Bağlantısı

Sizce Hangi İşletim Sistemini Kurmayalım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxSMan -- 24 Mart 2011; 0:35:01 >

• Evet bu soru benim icinde gecerli,bende 2 gun once aldim netbook .win7 starter iyi degil

hocam sen bu netbooku yenimi aldin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazaman

Evet bu soru benim icinde gecerli,bende 2 gun once aldim netbook .win7 starter iyi degil

hocam sen bu netbooku yenimi aldin?

5-6 ay oldu
  • UNE yükleyin. Yani Ubuntu Netbook Edition. Windows kalabilir bilgisayarınızda. Hard diskinizden istediğiniz kadar bir alanı (10GB dan 200GB a kadar, seçim size kalmış) ayırıp kolayca yarım saatte yükleyebilirsiniz. Flash disk ile yükleyeceksiniz, kolaydır. Bu adreste bütün sorularınıza cevap bulacaksınız ve de işletim sistemini de buradan indireceksiniz:http://www. ubuntu.com/netbook Ayrıca Türkçe kaynak:http://www. ubuntu-tr.net Boşlukları silin adreslerdeki, bilemedim vermek yasak mı değil mi diye :D Ubuntu ile daha verimli kullanabilirsiniz netbook unuzu, ayrıca Ubuntu içinden Windows dosyalarınıza da erişebilirsiniz, virüs sorunu yok, Windows virüslerinizi ve hatta hard diskteki virüslerinizi çaresiz programcıklar olarak göreceksiniz Ubuntu da, çünkü çalışamıyorlar. Bilgisayarınızı açınca Grub denilen arayüzde isterseniz Windows isterseniz Ubuntu açarsınız, hem yasal windows sürümü kalır, hem de güvenli ve verimli bir işletim sisteminiz olur. Saygılarımla. (Bu arada bilmiyor olabilirsiniz, Ubuntu, felsefesi gereği ücretsizdir, hiçbir programa da para ödemezsiniz). Çözünürlük konusunda da malesef yardımcı olamıyorum.

• Hocam fm 2008 ve cs 1.6 çalıştırırmı ubuntu ?

Aslında bende araştırma yaptım ubuntu gözüme çarptı hep ama msn ve diğer tür programlarda sorun yaşıyan oldukça çokmuş :) Belkide abartıyorlar bilemem ama windows 7 ultimate 32 bit kurucam birazdan..

Performans alamazsam ubuntuya geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanyilmaz

UNE yükleyin. Yani Ubuntu Netbook Edition. Windows kalabilir bilgisayarınızda. Hard diskinizden istediğiniz kadar bir alanı (10GB dan 200GB a kadar, seçim size kalmış) ayırıp kolayca yarım saatte yükleyebilirsiniz. Flash disk ile yükleyeceksiniz, kolaydır. Bu adreste bütün sorularınıza cevap bulacaksınız ve de işletim sistemini de buradan indireceksiniz:http://www. ubuntu.com/netbook Ayrıca Türkçe kaynak:http://www. ubuntu-tr.net Boşlukları silin adreslerdeki, bilemedim vermek yasak mı değil mi diye :D Ubuntu ile daha verimli kullanabilirsiniz netbook unuzu, ayrıca Ubuntu içinden Windows dosyalarınıza da erişebilirsiniz, virüs sorunu yok, Windows virüslerinizi ve hatta hard diskteki virüslerinizi çaresiz programcıklar olarak göreceksiniz Ubuntu da, çünkü çalışamıyorlar. Bilgisayarınızı açınca Grub denilen arayüzde isterseniz Windows isterseniz Ubuntu açarsınız, hem yasal windows sürümü kalır, hem de güvenli ve verimli bir işletim sisteminiz olur. Saygılarımla. (Bu arada bilmiyor olabilirsiniz, Ubuntu, felsefesi gereği ücretsizdir, hiçbir programa da para ödemezsiniz). Çözünürlük konusunda da malesef yardımcı olamıyorum.

Hocam driver sorunu olurmu peki?

• İnternet sürücülerinin, program açılma hızlarının(bilgisayarı açma hızı değil) en iyi olduğu yazılımın windows 7 olduğunu okuduğumdan beri ubuntu yüklemek istemiyorum. Size de çok kurcalamamanızı tavsiye ederim.
    Ubuntunun bir sonraki sürümü de netbook ve standart bilgisayarlar için ayrılmayacakmış, UBE son sürümü olmayabilir demek istiyorum.
  • Windows 7 ultimate 32 bit kurdum gayet güzel performans alıyorum inanın windows 7 starterdan bile daha stabil halde çalışıyor eskiden bir klasöre tıklar 10 sn beklerdim açılsın şimdi adeta jet hızıyla açılıyor..

Bu arada windows 7 starterda 256 mb olan ekran kartım maalesef windows 7 ultimatede 240 düştü xp de ise 128 mb düşüyor sanırım paylaşımlı olduğu için :(

Neyse arkadaşlar benden öneri ne olursa olsun bir kere win7 ultimate sürümlerini deneyin pişman olmazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.