Şimdi Ara

SİZCE ERMENİ SOYKIRIMI OLMUŞ MUDUR? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
1
Favori
9.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

SİZCE ERMENİ SOYKIRIMI OLMUŞ MUDUR?

(En Son Oy Tarihi: 16.8.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: EthanCarter III

İlk önce sormuş olduğun sorudan başlayım. Hiçbir zaman bitmeyecek. Türk düşmanı olanlarla olan savaş daima devam edecek. Batılı şerefsizlerin verdiği gazla ülke kurmaya çalışıp çoluk çocuk kadın müslüman fark etmeksizin bölge insanını öldürmeye başlarsan devlet de tehcire tabi tutar ne yapacaktı devlet eli silah tutan şerefsizlere gül mü atacaktı tarih dönemine bakılarak değerlendirilir o dönemki şartlara bakıldığında yapılması gerekilen yapıldı pembe bir dünyada yaşamıyoruz artık bırakın bu acıtasyonları ülkenin bağımsızlığı tehlikedeydi.

Alıntıları Göster

Camiye ayakkabıyla girdiler bira içtiler diyen adam ne kadar doğruları konuşuyorsa sen de o kadar doğruları konuşuyorsun.

Söylediklerinin arkasında tek bir belge var mı?

Osmanlı Jön Türk paşaları memleketi olan Balkanları Yunan, Sırp, Bulgar ayaklanmasıyla tek tek kaybedince ve Fransızlar Şam'a girince Ermeniler doğu anadolu'yu bizden alacak paranoyasıyla 1 gecede karar çıkarıp

• Taşıyabildiğiniz kadar malı yanınıza alın, Halep'e tehcir ediliyorsunuz diyerek göndermiştir

Yolda yaşananları tarif etmeye yüreğim yetmez.

• quote:

İlk önce sormuş olduğun sorudan başlayım. Hiçbir zaman bitmeyecek. Türk düşmanı olanlarla olan savaş daima devam edecek. Batılı şerefsizlerin verdiği gazla ülke kurmaya çalışıp çoluk çocuk kadın müslüman fark etmeksizin bölge insanını öldürmeye başlarsan devlet de tehcire tabi tutar ne yapacaktı devlet eli silah tutan şerefsizlere gül mü atacaktı tarih dönemine bakılarak değerlendirilir o dönemki şartlara bakıldığında yapılması gerekilen yapıldı pembe bir dünyada yaşamıyoruz artık bırakın bu acıtasyonları ülkenin bağımsızlığı tehlikedeydi.

Alıntıları Göster

Savas zamaninda herkes birbirini oldurur ! Ona bakarsan gurculerde o yillarda anadolu insanini cok katlettiler ! Ermeni meselesi kadar dillendirilmiyor !

Diyelim ki o yillarda tehcir kanunu dogru bir seydi peki olaylarla hic bir alakasi olmiyan bu kadar masum ermeninin sucu gunahi ne ?

Savas bitti her millet kendi devletini kurdu peki Ermenistanla hic bir alakasi olmayipta Anadolu'da yasiyan ermenilerin durumu ve cektigi sikintilar ne olucak ? Mesela bir Ermeni milli ve dini kimligi ile ust duzey, bir memur olma durumu varmi ?

Benim soylemek istedigim burda ajitasyon degil sadece bu kavga bitsin istiyorum !

• quote:

Orijinalden alıntı: nonamenouser

Camiye ayakkabıyla girdiler bira içtiler diyen adam ne kadar doğruları konuşuyorsa sen de o kadar doğruları konuşuyorsun.

Söylediklerinin arkasında tek bir belge var mı?

Osmanlı Jön Türk paşaları memleketi olan Balkanları Yunan, Sırp, Bulgar ayaklanmasıyla tek tek kaybedince ve Fransızlar Şam'a girince Ermeniler doğu anadolu'yu bizden alacak paranoyasıyla 1 gecede karar çıkarıp

• Taşıyabildiğiniz kadar malı yanınıza alın, Halep'e tehcir ediliyorsunuz diyerek göndermiştir

Yolda yaşananları tarif etmeye yüreğim yetmez.

Alıntıları Göster
    Doğu Anadolu'da Ruslarla beraber olup katliamlar yapanlar kimlerdi? Sen ne konuşuyorsun hala? Bana belgen var mı diyorsun bugüne kadar sizin gibilerde Türklerin Ermenilere yönelik soykırım yaptığına dair en ufak bir belgeniz kanıtınız olsaydı çıkarır gösterirdiniz koskoca devlet paranoya kapılıp masum insanları tehcir edecek ha? Hadi ordan hadi. Vatan bir bütündür parçalanamaz her kim vatanın bağımsızlığını tehdit ediyorsa onunla mücadele edilir yeri gelir öldürülür yeri gelir sürülür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuraya gelen yorumlara bak, dışarıdan birisi "Türkler ırkçı" deyince de "Torklor orkço doğol" demezler mi haha.

Bir Türk olarak söylüyorum, soykırım tanımına uymasa da ortada büyük bir felaket var ve bunu 'bizim atalarımız' yaptı. 1 Milyon Ermeniyi evinden, yurdundan ayırıp aç ve susuz bir şekilde yüzlerce kilometre yürüterek yollardaki eşkiyaların eline, vahşi hayvanların kucağına bıraktı. Yüzbinlerce insanın ölmesine sebep oldu.

Milliyetçiliğin ve ırkçılığın, insanın beynini nasıl erittiğini, konulara tarafsız ve objektif bir şekilde bakmamızı nasıl engellediğini yine bu konu üzerinden görüyoruz. En yakın zamanda bu ülkeden kurtulmak dileğiyle, Barbaros Şansal'ın dediği gibi: "B*k****** boğulun!".

• Ser Jorah Mormont kullanıcısına yanıt

Kimse insanların öldüğünü inkar etmiyor ki.Bunu soykırım olarak dayatmak asıl sorun.Soykırımı savunanlar karşı tarafın katliamlarından bahsetmiyor.Eşkiyalıklarından,hainliklerinden,fesatlıklarından bahsetmiyor.Sanki NAziler gibi üstün ırk hayaliyle bir topluluk yok edilmiş gibi yazıyorlar.oysa gerçek öyle değil.

Yapılması gereken yapılmıştır.Bu topraklara ihanet edenler bedelini ödemeştir.

• SİZCE ERMENİ SOYKIRIMI OLMUŞ MUDUR?

Ruhun şad olsun Talat Paşa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ser Jorah Mormont

Şuraya gelen yorumlara bak, dışarıdan birisi "Türkler ırkçı" deyince de "Torklor orkço doğol" demezler mi haha.

Bir Türk olarak söylüyorum, soykırım tanımına uymasa da ortada büyük bir felaket var ve bunu 'bizim atalarımız' yaptı. 1 Milyon Ermeniyi evinden, yurdundan ayırıp aç ve susuz bir şekilde yüzlerce kilometre yürüterek yollardaki eşkiyaların eline, vahşi hayvanların kucağına bıraktı. Yüzbinlerce insanın ölmesine sebep oldu.

Milliyetçiliğin ve ırkçılığın, insanın beynini nasıl erittiğini, konulara tarafsız ve objektif bir şekilde bakmamızı nasıl engellediğini yine bu konu üzerinden görüyoruz. En yakın zamanda bu ülkeden kurtulmak dileğiyle, Barbaros Şansal'ın dediği gibi: "B*k****** boğulun!".

Kardeşim ırkçı olmak bile bir felsefeyi gerektirir. Bunlar direk cahil .

• Justin Mccarthy Abd'li tarihçi neler söylemiş az araştırın.

• quote:

Doğu Anadolu'da Ruslarla beraber olup katliamlar yapanlar kimlerdi? Sen ne konuşuyorsun hala? Bana belgen var mı diyorsun bugüne kadar sizin gibilerde Türklerin Ermenilere yönelik soykırım yaptığına dair en ufak bir belgeniz kanıtınız olsaydı çıkarır gösterirdiniz koskoca devlet paranoya kapılıp masum insanları tehcir edecek ha? Hadi ordan hadi. Vatan bir bütündür parçalanamaz her kim vatanın bağımsızlığını tehdit ediyorsa onunla mücadele edilir yeri gelir öldürülür yeri gelir sürülür.

Alıntıları Göster

Yahu Ingiltere'nin destegi ile anadoluda katliam yapan yunanlilara, osmanli askerlerini asit kuyularina atan araplara ne demeli peki ?

Dusmanla isbirligini bir tek ermeni mi yapti ?

Osmanlinin surekli savas kaybetmesi, dogu ve batidan gelen goclerin memleketi buyuk sikintiya sokmasi uzerine bir guvenlik sorunu dogmus Ermenilerde kendi durumlarini ve bagimsizliklarini konusup buna gore kendilerine bir garantor devlet arayisina girmislerdir ! O yillara gore sence bu normal bir sey degilmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

Yahu Ingiltere'nin destegi ile anadoluda katliam yapan yunanlilara, osmanli askerlerini asit kuyularina atan araplara ne demeli peki ?

Dusmanla isbirligini bir tek ermeni mi yapti ?

Osmanlinin surekli savas kaybetmesi, dogu ve batidan gelen goclerin memleketi buyuk sikintiya sokmasi uzerine bir guvenlik sorunu dogmus Ermenilerde kendi durumlarini ve bagimsizliklarini konusup buna gore kendilerine bir garantor devlet arayisina girmislerdir ! O yillara gore sence bu normal bir sey degilmi ?

Alıntıları Göster

Kardeşim söz konusu şu an ermeni soykırımının yapılıp yapılmadığı değil mi? Zaten tarihini bilen her Türk genci yunanlara ve bizi arkadan vuran araplara karşı kin gütmektedir. Düşmanla işbirliğini sadece ermeniler yaptı diyen mi var ben mi göremiyorum? 1905-1920 tarihleri arasında Ermenilerin Türklere ve Kürtlere yaptığı katliamlardan bahsedin. Doğu Anadolu'daki nüfusun yaklaşık 7 ile 9unun ermeniler tarafından öldürülmesinden bahsedin.

''Ermeniler 910 bin göçmen ve 580 bin ölü verdi. oysa aynı dönemde 5 milyon müslüman göç etmek zorunda kaldı, 5 milyondan fazlası da öldü."

James Mccarthy

• quote:

Kardeşim söz konusu şu an ermeni soykırımının yapılıp yapılmadığı değil mi? Zaten tarihini bilen her Türk genci yunanlara ve bizi arkadan vuran araplara karşı kin gütmektedir. Düşmanla işbirliğini sadece ermeniler yaptı diyen mi var ben mi göremiyorum? 1905-1920 tarihleri arasında Ermenilerin Türklere ve Kürtlere yaptığı katliamlardan bahsedin. Doğu Anadolu'daki nüfusun yaklaşık 7 ile 9unun ermeniler tarafından öldürülmesinden bahsedin.

''Ermeniler 910 bin göçmen ve 580 bin ölü verdi. oysa aynı dönemde 5 milyon müslüman göç etmek zorunda kaldı, 5 milyondan fazlası da öldü."

James Mccarthy

Alıntıları Göster

Soylediklerin dogru ben itaz etmiyorum fakat benim soylemek istedigim sey adaletsizlik !

Savastan sonra binlerce ermeni batiya goc etti, binlerce ermeni alevi, kurt, musluman, turk gibi degerlere saklanarak kendisini kriptolastirdi ! peki sonuc ?

Bugun Erdoganin gurcu kokenli oldugunu, karisi Emine hanimin ise arap kokenli oldugunu bilmiyen yoktur ! Peki Ermeni kokenli bir insanin bu ulkede tutunma sansi ne kadar var ? Yada Ermeni kulturunun anadoluda yasamasina ne kadar izin verilir ?

Bunlari sunun icin soyluyorum ! Ermeniler emin ol milyon kere mezopotamya insanindan iyidirler !

• quote:

Orijinalden alıntı: nonamenouser

Kimin tohumusun diyemezsin haddini bil

Biz Nisan-Mayıs 1915 yılndaki olayları konuşuyoruz. Sen 1917'de bolşevik ihtilali ile rusların çekilmesinden bahsediyorsun. Arada 2.5 sene var.

Sen 1 milyon ermeniyi yerinden yurdundan malından mülkünden canından edersen onların sana gül goncası atmasını bekleyemezsin

Bu milletin en büyük sorunu tarih bilmemesidir

Alıntıları Göster

Sizin genlerinizde var insan kesip doğramak ister 1915 olsun ister 1917 olsun bir şey far etmiyor devlet sizi bildiği için yer değiştirme yapmış.

Karabağ da yaptıklarınızı unuttunuz mu? Yaşlı kadını alnlndan duvara çivilemek.

• quote:

Soylediklerin dogru ben itaz etmiyorum fakat benim soylemek istedigim sey adaletsizlik !

Savastan sonra binlerce ermeni batiya goc etti, binlerce ermeni alevi, kurt, musluman, turk gibi degerlere saklanarak kendisini kriptolastirdi ! peki sonuc ?

Bugun Erdoganin gurcu kokenli oldugunu, karisi Emine hanimin ise arap kokenli oldugunu bilmiyen yoktur ! Peki Ermeni kokenli bir insanin bu ulkede tutunma sansi ne kadar var ? Yada Ermeni kulturunun anadoluda yasamasina ne kadar izin verilir ?

Bunlari sunun icin soyluyorum ! Ermeniler emin ol milyon kere mezopotamya insanindan iyidirler !

Alıntıları Göster

Söylediğinin tam aksine bugün Ermeniler istediği gibi Türkiye'de yaşayabilir ancak bir Türk Ermenistan denilen geçmişi yapmış olduğu katliamlardan ibaret olan yere Türkler gidemez giderse neler olabileceğini düşünemeyiz.

• quote:

Söylediğinin tam aksine bugün Ermeniler istediği gibi Türkiye'de yaşayabilir ancak bir Türk Ermenistan denilen geçmişi yapmış olduğu katliamlardan ibaret olan yere Türkler gidemez giderse neler olabileceğini düşünemeyiz.

Alıntıları Göster

Ben kolay kolay bir ermeninin Turkiye'de ne mutlu Ermeniyim diyenini yada Ermenistan'i temsil eden sembollerle dolastigini gormedim !

• quote:

Ben kolay kolay bir ermeninin Turkiye'de ne mutlu Ermeniyim diyenini yada Ermenistan'i temsil eden sembollerle dolastigini gormedim !

Alıntıları Göster

Türkiye'de yaşayan bir Ermeni neden ne mutlu Ermeniyim diyebilsin sen ne diyorsun ya gitsin abd de avrupada istediğini desin ancak bu topraklarda diyemez anladın mı sen neden bahsediyorsun ya?

• quote:

Türkiye'de yaşayan bir Ermeni neden ne mutlu Ermeniyim diyebilsin sen ne diyorsun ya gitsin abd de avrupada istediğini desin ancak bu topraklarda diyemez anladın mı sen neden bahsediyorsun ya?

Alıntıları Göster

Yahu biz turkler 1071 malazgirt zaferi ile anadoluya gelmeden once ermeniler bu topraklarda bizden once vardilar adamlarin atalarinin yasadigi topraklarda adamlar kendi degerlerini savunamiyacaklarmi ?

Eger bu sen bu kafayla ermenileri otekilestirirsen bu adamlari bati alir bugun Turkiye'ye karsi kullanir ! Senelerdir 1915 olaylari bu ulkenin ayagina dolaniyor ve devlet her sene dunyanin parasini batililara yediriyor bu meseleden bahsedilmemesi icin !

Yeter efendim yeter meseleye insanlik acisindan bakin azicik !

• quote:

Orijinalden alıntı: U Mad BRO

Evet olmuştur, 1909 yılından 1915 yılındaki sürgün kanuna kadar Ermeni çeteciler, Türk ve Kürt ayırt etmeksizin buldukları Müslüman köyleri basıp kundaktaki bebelere,dedelere ninelere kadar gözlerini kırpmadan öldürmüşler ve soykırım işlemişlerdir.
    Ben Karadeniz'liyim. Bizim köyde Ermenilerle yaşananları anlatırdı büyüklerim. Düzenli olarak köyün basıldığını ve bazen insanların evlere doldurulup yakıldığını söylerlerdi. Hatta kadınlar bile çatışmak zorunda kalırmış. Bir büyük ninem onlarla çatışıp hayatta kalmış. Bunun yanında yaşadığım ilde Ermeniler değil de Rum sivillerin de Türk çeteler tarafından öldürüldüğüne dair hikayeler var. Soykırım değil karşılıklı savaş var yani. Siviller de ölmüş ama her sivil de masum değilmiş o zamanlarda. Şimdi Türk olduğunuzu duyan Yunan, Ermeni, Bulgar, Yahudi vb. insanlar nasıl kuduruyorsa o zaman da bizi bir kaşık suda boğmaya göz dikmişler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• X_S!nS! kullanıcısına yanıt

Bu topraklarda Ermenilerden önce de Hititler vardı.Onlardan önce de Homo erectus vardı.Kimin yaşadığı önemsiz binlerce yıl öncesinde.Bu topraklar bin yıldır bizim.Türklerin.

Ermeni Techiri seneler önce olmuş bitmiş bir olay.Bunu her sene kaşıyan ermeniler.Gına geldi artık.Kimse üzücü olaylar olmadığını söylemiyor.Her iki tarafta acı çekti.Karşı tarafın azgınlıklarını görünce benim içimdeki merhamet duygusu da eriyor.Ermeniler bu konuda çok öfkeli.Affedersin ama hassiktirsinler.

Bir daha tekrarlıyorum.Ermeniler devletlerine ihanet etmenin bedelini ödemiştir.Ermeniler ilk önce şunu düşünsün:Biz masum muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 25 Nisan 2021; 16:13:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

Bu topraklarda Ermenilerden önce de Hititler vardı.Onlardan önce de Homo erectus vardı.Kimin yaşadığı önemsiz binlerce yıl öncesinde.Bu topraklar bin yıldır bizim.Türklerin.

Ermeni Techiri seneler önce olmuş bitmiş bir olay.Bunu her sene kaşıyan ermeniler.Gına geldi artık.Kimse üzücü olaylar olmadığını söylemiyor.Her iki tarafta acı çekti.Karşı tarafın azgınlıklarını görünce benim içimdeki merhamet duygusu da eriyor.Ermeniler bu konuda çok öfkeli.Affedersin ama hassiktirsinler.

Bir daha tekrarlıyorum.Ermeniler devletlerine ihanet etmenin bedelini ödemiştir.Ermeniler ilk önce şunu düşünsün:Biz masum muyuz?

Ermeniler bu memlekette gurculer, kurtler, araplar gibi yasamaya devam etselerdi bugun memleketin ekonomisindeki sicak buyuk olcude rahatlardi !

Adamlarin varligi bilinen bir gercek ! Ayrica gecmisle yuzlesilmedikce bu mesele daha cok ayagimiza dolacak !

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.