Şimdi Ara

Sizce Detective Conan'dan mı aşırma?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Su sıralar FOX TV'de yayınlanan Dedektif Biraderler dizisi dikkatinizi çekti mi hiç?...

Bir aralar Show TV'de yayınlanan ama malesef kaldırılan Detective Conan animesini anımsadım hemen ufak Hüdaverdi kılıklı çocuğu görünce...

Bence kesin senarist de bu animeyi izlemiş ki ordan aşırmış bu karakteri... Tabi ki animenin konusunu biliyorum, aslında oradaki eleman çocuk değil kaka adamlar tarafından öldürmek amaçlı içirilen iksirin bünyesinde farklı etki göstermesiyle küçük bir çocuğa dönüşmüştü ama demek istediğim olay farklı... Senaryoda da benzerlikler var... Çocuk olayları çözüyor ve abisi çözmüş gibi gösteriliyor çünkü polis teşkilatı çocuğun çözdüğü bir olaya inanmaz değel mi?...

Neyse siz bir resmlere bakın en iyisi...

• Detective Conan'ın hastasıydım eskiden. Detektif biraderler'i de takip ediyorum, gerçi tam haftasonu benim çalışma vaktime denk geliyor ama saat 9'dan sonrasını yakalayabiliyorum. Bence her polisiye detektiflik hikayelerinde ve senaryolarda kuvvetli benzerlikler vardır. Senaristin de dt. conan'cı çıkma ihtimali olabilir tabi. (hepimiz dt. conan'cıyız, hepimiz! ;) Zeki çocuğun dışında komiklik öğeleri de benim dikkatimi çekti. İkisinde de gülmekten yıkılabiliyorum. İkisi de duygu seli yaşatabiliyor. Benzerlikler olduğu kesin. İçimdeki Dt. Conan hastalığını da depreştirmiş oldun. Şimdi gidip Detective Conan'ı baştan izleyeyim. Uzun zaman oldu, canım nostalji çekti.
  • Detective Conan aslında 90larda Star TV'de yayınlanan dizinindeki gibi Agatha Christie romanlarının bir çeşit uyarlaması.. Dizinin adını hatırlayamıyorum ama Bayan Fleacher adında bir karakter vardı Agatha'nın kitaplarındaki Miss Marple gibi karışık cinayetleri çözüyordu...

Neyde diyeceğim şu ki; Bu diziyi hiç beyenmedim, hiç bir zeka kıvılcımı da göremedim... Yahu insan biraz kurgu katmaz mı... Birazcık yahu...!!! Biraz merak, biraz sürükleyicilik allah aşkına!!!....
  • Ne alaka kel alaka hesabı olaya giriyorum yav ben Dedektif Conan a başlayayım diyorum lakin gözüm korkuyor nasıl indireceğim onu nasıl izleyip bitireceğim acaba mangasına mı girişsem ?
  • Anime'sinde fiiler yok ve Manga'sında olmayan maceraları da içeriyor. Bence Anime'sinden başla. DCTP (Detective Conan Translation Project) sitesinden ister mirect download ister torrent üzerinden çekebilirsin. En son 507 çıktı sanırsam, 3 grubun işbirliğiyle ortaya çıkan bir grup olmasından dolayı oldukça hızlı çıkartıyorlar.

Öven olmaması fazla aldatmasın sizi, bölüm sayısı da korkutmasın: Detective Conan yapılabilecek en orjinal uzun seridir. Her bölümde belirgin ipuçları var ve finalde bunlardan biri mutlaka ön plana çıkartılır. Hayati olan şey ise şu: Tüm ipuçları körükörüne tek bir kişiyi göstermiyor. Bazen bir ortamda farklı suçlar işlemiş birkaç kişi oluyor ve gerçek suçu işleyeni bulmak herkesin bir ipucunu kendi kafasına göre saptırmaya çalışması yada yalan söylemesi yüzünden işler gayet sarpa sarıyor. Tek şüpheli varken bile durumu kesinleştirecek delliller ve sebepler bulmak lazım. Sonuç olarak Detective Conan türkiyede önce Show TV sonra BRT'de yayınlandığı dönemden beri tiyakisi olduğum, efsane olarak nitelediğim bir anime. İzlememek feci kayıp olur çünkü bu serinin tüm artıları somut ve bir benzeri ancak Death Note olabilir.

Türkiye'de yayınlandığı dönemde tek suçluyu bile bilememiştim hırs yapmıştım. Öye bir anısı da vardır bende , her suçluyu bildim diyen varsa bil ki feci yalan söylüyor :p

FOX'daki diziyi günde 2 tekrar yayınlanmasına rağmen işyerinden denk gelip izleyemiyorum ama küçük afacan dışındaki tipler çok yetersiz oyunculuğa sahip gibi geldi. Tümden çakma Detective Conan özentisi diyemem ama yönetmenin daha önce DC izlediği kesin diyorum ben :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 20 Temmuz 2008; 7:24:38 >

• detective conan ı direct download ile hangi siteden indirebiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: dombilibili

detective conan ı direct download ile hangi siteden indirebiliriz

http://dcd.aviettran.com/downloads/index.php

ama şifre soruyorlar ve şifreyi normal yoldan alamıyorsunuz. (tek IP için bende şifre var) Şifre için IRC üzerinden yetki almalısınız.

DCTP veritabanı şu ana kadar çıkan tüm bölümleri (şu yazıyı yazdığım sıralarda 508 çıkmıştı, bölümler oldukça hızlı çevriliyor anlayacağınız) , filmler (11 film) , OAVleri (7 OAV) , Live Action'u, OSTları ve mangasını çekmenizi sağlıyor.

Bu kadar çok şeyi çekmekle, şifre filan toplamakla uğraşamam diyorsanız benden de alabilirsiniz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • takas yapmayı düşünürsen anime listemde anime listem var incele yapalım takas şifre nasıl alınacağını anlamadım daha öncede ırc falan kullanmadım
  • @Akuma

Hiç bir cinayeti tahmin edemedim şu ana kadar demiştin ya... İşte bu beyin fırtınasından hoşlanıyorsan (ki hoşuna gittiği belli ) Agatha Christie'nin romanlarını mutlaka okumalısın, çünkü tasarım olarak aynı... İşte bu nedenle boşu boşuna Agatha'nın romanlarından esinlenme demedim... DC hakkında aslında şu ana kadar bir inceleme okumadım ama eminim ki yabancı sitelerdeki incelemeler de beni doğrulayacaktır diye sanıyorum...

O romanlarda da hiç bir şekilde katili bulamıyorsun, tam bir akıl oyunu diyebilirim... Hatta romanın başında Agatha teyzemiz birze 1-2 sayfa dolusu ipucu bile veriyor yani kısa cümlelerden oluşan ufak kanıtlar... Buna ramen bulamıyorsun... İşte bu insanı çok eğlendiriyor romanın sonuna kadar.. Ama eminim ki rahmetli Agatha'yı bu daha çok eğlendiriyordu okuyucularının yani bizim okurken yüzümüzün aldığı şekil... Benim her zaman ki favorim Miss Murple'dı, o yaşlı kadın karakteri çok tatlıydı ve kimse o yaşlı başlı kadının en alengirli cinayetleri çözebileceğini düşünemiyordu ... Hercule Poirot'u o kadar da sevmezdim, yani Miss Murple kadar bana sempatik gelimyordu aslında...

Neyse kitap okumayı sevenler ve bunun yanında beyin jimnastiği yapmayı sevenler kaçırmasınlar bu teyzemizin yazdığı kitapları... İnce kitaplardır aslında, bir ya da iki seferde okuyarak bitirebilirsiniz...

Not: Çok hırslı kişilerin bir kaç roman sonra hala cinayetleri romanın sonuna gelmeden çözememelerinden dolayı kitabi yırttıkları hatta bir kısımını kemirip yedikleri de duyulmuştur... Dikkat!!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 20 Temmuz 2008; 22:04:57 >

• Açıkçası Dt. Conan'dan aldığım tadı bu diziden alamadım. Hatta bu konu açılmasaydı diziyle arasında ilişki kurmak aklıma bile gelmezdi belki :) Detektif biraderleri komedi niyetine izliyorum. Çocuk role iyi uymuş görünüyor. Aslında Detective Conan'ın gerçek bir dizisi çekilse tadından yenmez sanırım.

Bu arada projeden haberdar ettiğin için minnettarız Akuma_Blade. En son 506. bölüm çıkmışa benziyor. 507 ve 508 yolda demişler sitede. Bir an önce download faaliyetlerime başlıyorum :) Detective Conan'ın hiçbir bölümünde izlerken sıkıldığımı hatırlamıyorum (Gerçi epey zaman geçti aradan). Keşke diğer animeler için de aynı şeyi söyleyebilsem (Ah bleach ah!).
  • @Mikhail
    Agatha Christie'yi biliyorum. Hatta askere gitmeden bir süre önce Agatha Christie romanlarından uyarlama (credits'lerde Agatha Christie adı geçen) bir seri yayınlandığını da biliyorum: Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple

Seriyi izleme imkanım olması ama şu ana kadar izlediğim tüm animeler içinde bana göre beyin fırtınası lafını en çok hakeden anime Detective Conan'dır, izleyen birinin de karşı çıkacağını hiç sanmıyorum. Kimi bölümleri 1 saati geçen ama zerre kadar sıkmayan bir dizi bu. Eşi benzeri yok inanın.

Not-1 : Detective Conan'ın gayet eski bir seri (90lardan beri) sürdüğünü biliyorsunuzdur. Peki ilk bölümlerden bu yana Shnichi Kudo'nun düşünürken iç ses olarak duyduğumuz sesi ile Conan kimliğiyle dolaşırken konuştuğu çocuk sesinin farklılığı size birşey ifade etti mi? Hemen söyleyeyim: İç ses olarak, sık sık kendi içinde beyin fırtınası yapan kahramanımızın bu sesi Death Note'daki L'nin seiyuu'sundan başkası değil: Kappei Yamaguchi (Ayrıca yeni sezonlardaki mentor karakterlerden Kaito Kid'i de aynı arkadaş seslendiriyor)

Not-2 : Conan birşeyi aniden farkettiğinde alnından çıkan şekilsiz şimşek Gundam serilerine bir gönderme (Newtype Flash dediğimiz olay)

Not-3: Conan ve kimlikleri aslında polisiye edebiyatına göndermelerle dolu: Örneğin Conan Edogawa ismindeki Edogawa Japonya'nın Edgar Allan Poe'su olarak nitelendirilen Edogawa Ranpo'ya (1894-1965) bir göndermedir. Conan'ın amcası olarak görünen karakter aslında bu yazarın kitaplarında geçen Kogoro Akechi karakterine bir göndermedir. Ayrıca "Conan" isminin de sanırım Barbar Conan'dan filan değil de polisiye edebiyatın şahı Sir Arthur Conan Doyle'den geldiğini söylememe gerek yoktur.

• konu başlığıyla yorumların %90 ının alakası yok ama ne demeli gerçekten CONAN deyince akan sular duruyor.bende hiçbirini bilememiştim çok zekice ve gerçekten TAM BİR AKIL OYUNU
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.