Selamlar herkese Direk konuya geçeyim bugün diş taşı temizliği için dişçiye gitmiştim. Hazır gitmişken bir problemim daha vardı onu da sorayım dedim. Yaklaşık 6 sene önce yüz üstü düşerek ön kesici dişlerimden birini %70 oranında kırdım ve sonrasında kanal + implant tedavisi ile yapay diş yapıldı. Seneler içerisinde ise ön 2 dişimin arasında boşluk oluştu ve görüntü olarak biraz rahatsız ediyor. Çok belli olmuyor tabi. Dişçi buna bakınca 2 seçenek belirledi: 1) Diş teli yapabiliriz, tabi şimdi bir şey söyleyemeyiz; fakat aşağı yukarı en az 1 sene kalır ve 8 - 10 bin arası tutar. 2) Ön 4 dişe kaplama yaparız (çene ve diş yapıma bakarak 4 olarak belirledi). Önce dişler inceltilir sonra kaplama yapılır. Yaklaşık 1 haftalık bir işlem ve 3.200 - 4.000 lira civarı tutar. Dişçi bana 2. seçeneği önerdi sebebi işse yapay bir dişimin olmasından dolayı diş teli o dişi bozabilirmiş ve sonrasında yeniden kaplama yapmamız gerekebilirmiş. Benim aklımı karıştıran konu ise 1 tane diş boşluğunu kapatmak için ekstradan 3 tane sağlam dişimin üzerinde oynama yapmaya değer mi? Sonuçta inceltilip kaplama yapılacak ve eskisi kadar sağlam olmaz diye düşünüyorum? |
Bildirim