Şimdi Ara

Sizce c segmentiyle d segmenti araçlar arasındaki fark ne düzeyde. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
12.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hortlatıyım da mrt ayından beri yani 11 ayda neler değişimiş görelim.mesela şu mondeo mesajı dikkatimi çekti zaten konunu eski olduunu oradan fark ettim.mondeo yeni kasası çıkınca göreceğiz aradaki farkı demiş bi arkadaş.gerçekten gördük farkı çok güzel bi mondeo yapmışlardı çok hoşuma gitti aradan az bi zaman geçti bi baktım aha tıpatıp olmasada benzer bi focus çıkarmışlar ya noluyoz dedim.zaten focus 2den de sırf mondeo ya benzediği için ve mondeo dan da sırf focusu ona benzettikleri için soğumuştum...
    "TÜRKIYE'DE ILK OLARAK YAPILACAK ÜÇ ŞEY VAR. BUNU YAPMADIKÇA BU IŞLER OLMAZ. MAARIF, EKONOMI VE SAVUNMA MILLÎ OLACAK. BUNLARI SEN KUMANDA EDECEKSIN, EL ALEME KUMANDA ETTIRIRSEN BÖYLE OLUR. BIZ SAVUNMAYI NATO'YA VERMIŞIZ, EKONOMIYI AMERIKA'YA VERMIŞIZ. BAKIN MUSTAFA KEMAL’IN AĞZINDAN HIÇBIR ZAMAN ‘GARPLILAŞACAĞIZ’ LAFI ÇIKMIYOR.GAZI, BÜTÜN NUTUKLARINDA ‘MUASIR MILLET OLACAĞIZ’ DIYOR.MUASIRLAŞMANIN MUADILI ÇAĞDAŞLIKTIR, BATILILAŞMA DEĞIL. İSMET İNÖNÜ ILE BIRLIKTE BAŞLAMIŞTIR BU BATICI DEĞIŞIM.. OYSA CUMHURIYET KURULUR KURULMAZ MUSTAFA KEMAL’IN ILK IŞLERINDEN BIRI TÜRK DIL VE TARIH KURUMLARINI KURMAK OLMUŞTUR." ATTİLA İLHAN
  • bu ne yav mezarlık gibi ...
    yarısı banlanmıs...

• quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

bu ne yav mezarlık gibi ...
    yarısı banlanmıs...
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

bu ne yav mezarlık gibi ...
    yarısı banlanmıs...

malik keşke burada olsaydı offf offfffff geçmiyor zaman onsuz
    />

• quote:

Orjinalden alıntı: Mariuhana

quote:

Orjinalden alıntı: hasok

/>

Bir arabanın arka koltuğunda oturduğun zaman, bacak bacak üstüne attığında ayağın ön koltuk sırtına değmiyorsa bu araç D sınıfıdır.

C sınıfı araç ön koltuğa oturarak kullanılır. D sınıfı araç Arka koltuğa oturup kullandırılır.

Tabi hatta d sınıfı araclar nerdeyse f sınıfına yaklastı zaten degıl mı ?

Honda Civic' de bacak bacak üstüne atabiliyorum ancak Vectra' da minyon tipli biri otusa bile arka koltukta bacak bacak üstüne atamıyorum. D sınıfını bazı arkadaşlar F sınıfı gibi anlatıyor ama geçen hafta aralarındaki farkı öğrendim. Günümüz araçlarının daha ekonomik hale getirilmesi için hacimden(boyut), motordan veya hammaddeden ödün verilebiliyor. Bunu da üreticiler değişik şekilde yorumladığı için segmentlerde hacim değişebiliyor.

Bu arada segment ayrımı gözetmeksizin bazı araçların lüks üretimleri olmuştur. Fotoğraftaki araç Renault 25 Limousine modelidir. Arka kapılara bakarsanız Maybach gibi ön kapıdan daha büyüktür.
     Sizce c segmentiyle d segmenti araçlar arasındaki fark ne düzeyde.

• Gözle görülür en büyük fark dış boyutların ve genellikle iç boyutların büyük olması. Ama teknolojik olarak D sınıfı araçlar C sınıflarındakilerden daha üstün. Firmalar üretiikleri teknolojileri ilk olarak en üst sınıf (E sınıfı falan) modellerinde kullanırlar. Daha sonra alt sınıflara bu özellikleri koyarlar (istisnalar kaideyi bozmaz). D sınıfı araçların konfor, işçilik ve malzeme kalitesi, yol tuutş, sürüş özellikleri kesinlikle C sınıfından daha iyidir. Şimdi diyeceksinziki Opel Astra ile Opel Vectranın fiyatları birbirine yakın (Opel vectralar C sınıfı araç fiyatına alınabiliyor), bu şartlarıda pazar belirler. Ama kesinlikle vectra astraya göre daha üstündür. D sınıfı araçlar üretim adedi olarka B ve C sınıfından daha az üretilirle ama daha çetin bir rekabete açıktır. Satışlarda B ve C sınıflarının fazla olmasının sebebi ise, park sorunlarının artması, fiyatlarının dahah uygun olamsı, donanım olarka bu sınıf araçların gelişmesi sebebiyledir. İnsanlar eğer yolların geniş olduğu, park sorunlarının fazla olmadığı ve gelir seviyesinin iyi olduğu yerlerde yaşasa, D sınıfı araç satışları B ve C sınıfından az olmaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.