Şimdi Ara

Sizce C++ mı Delphi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki proğramlama dilinden birine başlıyacam ama hangisinden başlıyam bir türlü karar veremedim c++ ile delphi arasında kararsızlık çekiyorum her iki proğramla dilinde ne tip proğramlar yazılır tam bilemiyorum sizce hem normal bir proğram hemde internetle alakalı bir proğram sizce hangi proğramlama dili yazar yoksa ikiside yazarmı ben c++ tan başlamayı düşünüyorum ama tam karar veremedim forumda arama yaptım ama aklıma takılan konuyu bir türlü bulamadım ondan bu konuyu açmak zorunda kaldım sizce c++ hem internetle alakalı proğramlar örnek vermek gerekirse radmin proğram gibi hemde normal bi proğram yani muhasebe proğramı gibi yazıla bilirmi bi çok kimseye sordum ama tam net bir cevap alamadım sizce c++ yoksa delphi mi bu konu üzerinde beni aydınlatırsanız çok sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim

1*0=0
  • sifirdan ogrenmeye baslayacaksan c# yada java gibi birsey ogren. Ben c/c++ kullaniyorum ama yazilim sirketleri c# kullaniyor daha cok. ama Turkiye'de hangisi daha gecerli bilmiyorum.
  • C++ ile bildikten sonra yazamayacagın program yok.Ama görsel programlar yazacam diyorsan(muhasebe programları gibi) delphi, C#.net veya vb.net i sec. Yok ben farklı tasarımlar yeni seyler yapacam diyorsan C++ ama buda uzun zamanını alır ;)

Benim bildiğim kadarıyla MySQL veritabanı yönetim sistemi C++ ile yazıldı. Yanlışım varsa düzeltin :) bide piyasada gördüğün cogu program muhasebe programları gibi işlemleri yapan programlarda delphi veya visual
    basic dilleriyle yazılıyor. Farkı anlatabildim mi azda olsa...

Orjinalden alıntı: aydinunlu

C++ ile bildikten sonra yazamayacagın program yok.Ama görsel programlar yazacam diyorsan(muhasebe programları gibi) delphi, C#.net veya vb.net i sec. Yok ben farklı tasarımlar yeni seyler yapacam diyorsan C++ ama buda uzun zamanını alır ;)

Benim bildiğim kadarıyla MySQL veritabanı yönetim sistemi C++ ile yazıldı. Yanlışım varsa düzeltin :) bide piyasada gördüğün cogu program muhasebe programları gibi işlemleri yapan programlarda delphi veya visual
    basic dilleriyle yazılıyor. Farkı anlatabildim mi azda olsa...

Arkadaşım açıklayıcı bilgin için çok teşekkür ederim sağol var ol hangisine başlıyacağımı buldum diğer ilgilenen arkadaşlarada çok teşekküer ederim

4-5 seneden beri C++ kullaniyorum, avantajlarini ve dezavantajlarini belli bir olcude biliyorum, ama Java'daki bazi kutuphanelerin standart olmamasi en buyuk dezavantaj bence. Mesela Windows icin bir program yazacaksiniz, socket siniflarina ihtiyaciniz var, mecburen Win32 kutuphanelerini kullanacaksiniz ama baska bir platforma gecince ayni kodu tekrar yazmak zorundasiniz.

Java ve .NET bu problemleri ortadan kaldiriyor, bunlar platform kutuphanelerinden daha cok dil kutuphanelerini kullaniyorlar. Java'yi pek sevmem, kim ne derse desin yavas calisan bir dil ama guzellikleri de var. C++'ta yazdigim bazi siniflar Java'da hazir bulunuyor, bu ozelliginden dolayi da piyasada sevilen bir dil. Bazi projelerde zaman ve para kazancina yol aciyor. C# ise Java'ya rakip ve yazilim sektoru tarafindan sevilen bir dil. Yeni cikacak Microsoft Vista isletim sisteminde .NET destegi daha da iyi olacagindan programlarin cogu buyuk olasilikla C# ile yazilacak.

Delphi konusunda ise yorum yapamayacagim. Daha cok 90larda Pascal ogrenenlerin kullandigi bir dil olarak biliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C1 Nasıl Bir araba Sizce??
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.