Şimdi Ara

Sizce burada sorun anakartta mı işlemcide mi? Debug ledler hiçbir şekilde yanmıyor[ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • edit: geç te olsa güncelleyeyim dedim. Intele yolladım işlemciyi. yaklaşık 1 ay bekledikten sonra yenisini yolladılar. Aylardır sorunsuz kullanıyorum yenisini.

Önce MSI z270 pro carbon anakart almıştım. i7 7700k işlemciyi ve DDR4 rami taktım ve çalıştırdım. Ram debug ledi yanmıştı, ardından soğutucuyu söküp denedim sistem çalıştı. Tekrar soğutucuyu taktım çalışmadı.
    Ben ve birçok sorduğum kişi anakartta sorun olduğunu düşündü ve bende anakartı iade ettim.

Bugün ASUS ROG STRIX Z270E aldım. Gene sistemi kurdum. Bastım düğmeye, fanlar vs çalıştı birsürü de RGB led var kasanın içi diskoya döndü ama görüntü yok. İşlemci ısınıyor ama PCde tepki yok. Debug ledlerin hepsi sönük. Hiçbir hata ledi yanmıyor.
    Rami çıkarıp denedim gene anakartta ram hata ledi yanmıyor. debug ledler sönük. işlemcinin gücünü kestim çalıştırdım gene hata ledleri yanmıyor. CPU hata ledi yanmalıydı değil mi?

Daha sonra görüntü gelmediği halde PCyi az bişey açık bıraktım. 40sn kadar sonra kapandı PC. Busefer PCyi açar açmaz kapanıyor. Düğmeye bastığım an güç geliyor hop gidiyor. CPUnun güç kablosunu çekince anakart en azından çalışıyor fanlar dönüyor ama CPU güç kablosunu takınca pat diye kapanıyor PC komple. Yani ilerleme yerine daha da geriledim.

Sizce sorun nerde kafayı yemek üzereyim. RAMi veya CPUsu takılı olmayan bir anakartın debug ledlerinin yanması gerekmiyor mu? Gene mi sorun anakartta? Sorun işlemcide desek ozaman önceki anakartta soğutucuyu çıkarınca sistem neden çalışmıştı demek ki işlemcide değil diyorum. 2 kez üst üste farklı firmalardan alınan anakartların bozuk çıkma ihtimali var mıdır? Daha biosu görmenin nasip olmadığı bir sistemde CPUya zarar verme ihtimalim var mıdır?

Not: Pinler sağlam, yamukluk yok. Teknik bilgim var yani sistemi doğru kuruyorum. Zaten her başarısızlığın ardından eski sistemi geri kurmak zorunda kalıyorum eski sistem canavar gibi çalışıyor. Onu da aynı şeklde kuruyorum. PSUda sorun yok 2 farklı PSU denedim.

Bu videodaki sorun benimki ile tamamen aynı:https://www.youtube.com/watch?v=NthKmhzTYbg&feature=youtube_gdata_player
    Bu arkadaş yeni anakart alarak sorunu çözmüş.

Yardımlarınız benim için çok önemli. Sizce ne yapmalıyım?

edit: anakartı inventusa yolladım testlerini yaptılar bir sorun yokmuş anakartta. Sıra işlemcide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 2 Ağustos 2017; 18:27:47 >

• düşük bir olasılık ama bios güncellemeyi deneyin... sdd hddleri sökün internetten en güncel biosu usb ye atın özel bi usb portu oluyor ordan güncellemeyi yapın..aslında işlemci gibi problem ama kesin birşey söylemek zor
  • ismailpeker İ kullanıcısına yanıt
    Bios açılmıyorki nasıl güncelleyecem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kaynağınızın sıkıntısız olduğundan %100 emin misiniz?
  • İlk kurulumda görüntü gelmiyorsa genellikle bios ile alakalı oluyor. Skylake bi cpu takıp deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

Güç kaynağınızın sıkıntısız olduğundan %100 emin misiniz?

evet önceki kasayı tekrar deniyorum her defasında çalışıyor. başka güç kaynağı da denedim zaten değişen birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

İlk kurulumda görüntü gelmiyorsa genellikle bios ile alakalı oluyor. Skylake bi cpu takıp deneyin

z170 serisi alsam dediğiniz doğru ama z270 serisi aldım. adamlar yazmış kaby lake uyumludur diye. bios pilini çıkarıp taktım gene düzelme olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam anakartı bir kez değiştirmişsin zaten. İşlemciyi deneyebileceğin bir sistem varsa onu dene. Deneme yapmadan bulamazsın.
    RAM'i de aynı şekilde başka bir sistemde deneyebilirsen iyi olur.
  • quote:

Hocam anakartı bir kez değiştirmişsin zaten. İşlemciyi deneyebileceğin bir sistem varsa onu dene. Deneme yapmadan bulamazsın.

maalesef deneyebileceğim bir sistem yok. Ama şu dikkatinizi çekmiyor mu, cpunun gücünü bağlamadığım halde anakarttaki debug ledler bir uyarı vermiyor. rami takmıyorum ram olmadığı halde uyarı vermiyor. Normalde sistemi ilk açtığımda saniyelik o ledlerin yanıp hemen sönmesi lazım sistem düzgün çalışsa bile. Ama hiç tepki yok o ledlerde. Bu anakartın bozuk olduğu anlamıan gelmez mi? Çünkü önceki anakartta denemiştim, rami söküp çalıştırmıştım DRAM ledi hemen yanmıştı ram takılı değil diye.
  • Benim sorun şu adamınkiyle tamamen aynı:https://rog.asus.com/forum/showthread.php?10437-ASUS-MAXIMUS-IV-EXTREME-Z-No-Debug-Light

bu arkadaş yeni anakart alarak sorunu çözmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

quote:

Hocam anakartı bir kez değiştirmişsin zaten. İşlemciyi deneyebileceğin bir sistem varsa onu dene. Deneme yapmadan bulamazsın.

maalesef deneyebileceğim bir sistem yok. Ama şu dikkatinizi çekmiyor mu, cpunun gücünü bağlamadığım halde anakarttaki debug ledler bir uyarı vermiyor. rami takmıyorum ram olmadığı halde uyarı vermiyor. Normalde sistemi ilk açtığımda saniyelik o ledlerin yanıp hemen sönmesi lazım sistem düzgün çalışsa bile. Ama hiç tepki yok o ledlerde. Bu anakartın bozuk olduğu anlamıan gelmez mi? Çünkü önceki anakartta denemiştim, rami söküp çalıştırmıştım DRAM ledi hemen yanmıştı ram takılı değil diye.

Üst üste 2 anakart bozuk alma ihtimaliniz düşük ondan diyorum. Gerçekten bozuk mu alıyorsunuz yoksa bir sorun yüzünden çok kısa sürede bozuluyor mu anakartlar?
    Bunu belirlemeniz lazım, eğer böyle bir sorun varsa 3. anakartın bozulması yüksek ihtimal.

• quote:

quote:

quote:

Üst üste 2 anakart bozuk alma ihtimaliniz düşük ondan diyorum. Gerçekten bozuk mu alıyorsunuz yoksa bir sorun yüzünden çok kısa sürede bozuluyor mu anakartlar?
    Bunu belirlemeniz lazım, eğer böyle bir sorun varsa 3. anakartın bozulması yüksek ihtimal.

Benim bozma ihtimalim yok diye düşünüyorum. Çünkü evde 2 tane daha kasa var onları da söküp taktım denemelerim sırasında defalarca. onlar düzgün çalışıyor her defasında

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim bozma ihtimalim yok diye düşünüyorum. Çünkü evde 2 tane daha kasa var onları da söküp taktım denemelerim sırasında defalarca. onlar düzgün çalışıyor her defasında

Senin bozmanı kastetmedim hocam zaten. Kullandığın bileşenlerden bir tanesi sıkıntılı olabilir. O yüzden diyorum üst üste aldığın 2 anakartın da sorunlu çıkması düşük ihtimal diye. İşlemci, ram, ekran kartı gibi bir şey mi bozuyor kartları onu test edebilirseniz, bu bileşenleri tek tek çalışan başka bir sistemde denerseniz ancak öyle sorunu kesin olarak belirleyebiliriz.

• Bu arada o 1-2 saniyeliğine açılır gibi olup kapanma sorunu bende de vardı. Işıklar yanıp fanlar dönüyordu biraz sonra aynı şeyi tekrarlayıp duruyordu fişten çekmezsem. PSU değiştirmiştim düzelmişti. PSU sağlam ondan eminsin, montaj sağlam ondan eminsin. Ya üst üste 2 tane bozuk anakart alarak çok büyük şanssızlık yaşadın, yada bir bileşen anakartları yakıp duruyor.
  • quote:

Bu arada o 1-2 saniyeliğine açılır gibi olup kapanma sorunu bende de vardı. Işıklar yanıp fanlar dönüyordu biraz sonra aynı şeyi tekrarlayıp duruyordu fişten çekmezsem. PSU değiştirmiştim düzelmişti. PSU sağlam ondan eminsin, montaj sağlam ondan eminsin. Ya üst üste 2 tane bozuk anakart alarak çok büyük şanssızlık yaşadın, yada bir bileşen anakartları yakıp duruyor.

PSU 80+ kaliteli bişey. zamanında baya pahalıya almıştım. zaten 2 farklı çalışan pcdeki PSUları denemiş oldum. o sebepten ona ihtimal vermiyorum. Anakartı yakabilecek bileşen de dediğiniz gibi PSU olabilir zaten dimi. cpu yakabilir mi anakartı veya ram yakabilir mi? Bide bu cpular intel fabrikasından test edilip çıkıyor diye biliyorum. Ondan sorunu onda aramıyorum pek. Sonuçta kutusu intel fabrikalarında kapatılıyor 2. bir el değmeden bana ulaşıyor.

Neyse hocam zahmet verdim çok sağolun zaman ayırdığınız için. Az önce inventusla görüştüm. Anakartı almıştım ordan. Özellikle 50 tl fazla verip ordan aldımki yardımcı olurlar diye ve olacaklarını söylediler. anakartı yollamamı istediler test edecekler. Eğer sorun varsa yenisini göndereceklermiş direk. Sorun yoksa ozaman vay halime. işlemci mi yoksa ram mi sorun hayatta bulamam. garantiye vermek zorunda kalırım çünkü parçaları alalı 1 ay oldu hala toplayamadım şu sorunlardan. iade hakkı süremde dolmuş oldu ram ve işlemcide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 4 Nisan 2017; 17:2:51 >

• quote:

quote:

Bu arada o 1-2 saniyeliğine açılır gibi olup kapanma sorunu bende de vardı. Işıklar yanıp fanlar dönüyordu biraz sonra aynı şeyi tekrarlayıp duruyordu fişten çekmezsem. PSU değiştirmiştim düzelmişti. PSU sağlam ondan eminsin, montaj sağlam ondan eminsin. Ya üst üste 2 tane bozuk anakart alarak çok büyük şanssızlık yaşadın, yada bir bileşen anakartları yakıp duruyor.

PSU 80+ kaliteli bişey. zamanında baya pahalıya almıştım. zaten 2 farklı çalışan pcdeki PSUları denemiş oldum. o sebepten ona ihtimal vermiyorum. Anakartı yakabilecek bileşen de dediğiniz gibi PSU olabilir zaten dimi. cpu yakabilir mi anakartı veya ram yakabilir mi? Bide bu cpular intel fabrikasından test edilip çıkıyor diye biliyorum. Ondan sorunu onda aramıyorum pek. Sonuçta kutusu intel fabrikalarında kapatılıyor 2. bir el değmeden bana ulaşıyor.

Neyse hocam zahmet verdim çok sağolun zaman ayırdığınız için. Az önce inventusla görüştüm. Anakartı almıştım ordan. Özellikle 50 tl fazla verip ordan aldımki yardımcı olurlar diye ve olacaklarını söylediler. anakartı yollamamı istediler test edecekler. Eğer sorun varsa yenisini göndereceklermiş direk. Sorun yoksa ozaman vay halime. işlemci mi yoksa ram mi sorun hayatta bulamam. garantiye vermek zorunda kalırım çünkü parçaları alalı 1 ay oldu hala toplayamadım şu sorunlardan. iade hakkı süremde dolmuş oldu ram ve işlemcide.

Vallahi zor iş. İnşallah şans yanında olur da çabuk çözersin sorununu hocam.

• İşteydim anca okudum anakartı gönderirken işlemci ve raminize gönderin rica edin onlar sorunu bulsunlar kısa bir süre de...ramleri çıkardığınız da anakart tepki vermiyorsa işlemcidir sorun tahmini konuşuyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geç te olsa güncelleyeyim dedim. Intele yolladım işlemciyi. yaklaşık 1 ay bekledikten sonra yenisini yolladılar. Aylardır sorunsuz kullanıyorum yenisini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.