Şimdi Ara

sizce bu işlemci sahte mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, fotoğrafta gördüğünüz işlemci eski bir laptopla uyumlu Intel T7200 işlemci. İlan sahibi "kullanım görmemiş depo ürünü yeni bir işlemcidir" demiş, ancak bu işlemcilerin yeni olması imkansız geliyor bana. 2007 yılında üretilmiş bir işlemci kullanılmamış ve yeni olamaz. Sizce bu işlemci orijinal ve en azından refurbished denilen yenilenmiş ürünlerden midir yoksa Çin'den gelen sahte ve ne olduğu belli olmayan bir şey midir? Çünkü bunun gibi bir sürü işlemci ilanı var hem Türkiye'de hem Aliexpress'te. Bunu üzerindeki yazılardan anlama yolu var mı? Teşekkür ederim.

sizce bu işlemci sahte mi?

• Up

• Ben daha sahte işlemci hiç görmedim, konusunu da şimdi denk geldim. Havalimanı veya gümrükten alınmıştır belki, kapalı kutu bir laptoptan alındıysa kullanılmamış olabilir. Havalimanında ürünleri açık arttırma ile satıyorlardı bir ara öyle bir durum olabilir. Laptop para etmeyeceği için parçalayıp satıyor olabilirler.

• Özellikle INTEL'lerde işlemcinin çalışıyor olması yeterli, kullanılıp kullanılmadığı/kullanılmışlığı sorun değil. Bu seviye eski işlemcilerin sahtesini arasanız bulamazsınız.

• intel t7200'ün sahtesini yapmak orjinalinden 2-3 kat daha maaliyetli bir iş olabilir.

• @ApexiRubber @KOKTURUK @_Anarsist_ Cevaplar için teşekkür ederim. Şüphelenme sebebim bu eski işlemcilerin 0 diye satılması ve yüzlerce stoğu olmasıydı. Ancak ikna oldum. Merak ettiğim şey şu. Elimdeki eski laptopta Intel T2050 1.6 GHz 32bit 2 MB L2 Cache işlemci var. Bu işlemci ile Youtube veya herhangi bir siteden video izlenmiyor. İşlemci kullanımı %100 oluyor ve video dona dona ilerliyor. 100 liraya, kullanılmamış denilen T7200 2.0 GHz 4 MB L2 Cache işlemci alınır mı ve bu kasma sorunu gider mi? Bu laptopu en azından video izleyip ofis programı kullanabilmek için kullanmak istiyorum. İki işlemcinin kıyaslamasını bu linkte bulabilirsiniz.

T2050 vs T7200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CinNet1Mbit -- 8 Ocak 2022; 7:43:43 >

• mrb ben aynı satıcıdan T9600 aldım. herhangi bir sorun çıkmadan kullanıyorum. bu arda elimde kendi laptop umdan çıkmış P7450 var düşünürseniz size satayım.

edit: P7450, 720p videolarda az da olsa takılma yapıyordu. yani hız konusunda çok fazla birşey beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Assault -- 8 Ocak 2022; 8:23:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu fiyata bu ssd değer mi
    8 yıl önce açıldı
    Bu Ramler Sahte mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • D-Assault kullanıcısına yanıt

Merhaba, cevap için teşekkür ederim. En azından satıcıdan yana rahat olurum alırsam. Sizden çıkan P7450 ne yazık ki uyumlu değil, yoksa alırdım sizden. En fazla T7600 oluyor buna. 667 FSB'den hızlı işlemciler uyumsuz. Sizin P7450 bile takılma yapıyordu diyorsanız T7200'e hiç masraf yapılmaz o zaman herhalde. Ofis uygulamalarında ve tarayıcıda dolaşırken sıkıntı yaşamıyorum ama video da izleyebilsem iyi olurdu.

• 2007 üretimli bir işlemciyi alıp naapcan ki?

• Sahte derken,daha düşük bir model olabilir diye düşünüyorum ama işlemci zaten eski %99 çalışmayan bi laptoptan çıkma bir işlemci.

• 2008’den önce üretilen eski grafik kartlarında video hızlandırma desteği yoktu, iş işlemcide bitiyordu. İşlemcilerde bu videoları izlemek için yeterli donanıma sahip değillerdi. Yani 720p ve 1080p videolar için uygun mimariye sahip üretimler o dönemde yoktu. Onun için işlemcilerin %100 yüke düşmesi çok normal. Eğer illa ben bu videoları bu laptopa izlemek istiyorum diyorsanız grafik çipine bakılmalı. Bazı laptopların grafik kartları değişebiliyordu o dönemler. Sizi ancak bu kurtarır. İşlemci filan değil.

• Hocam kullanılmış işlemcidir. Gelince üstünde toz veya termal macun kalıntısı veya çizik var mı diye bakın. Bunlardan birisi varsa kullanılmıştır muhtemelen. Ama bu kadar eski bir işlemcide kullanılsa ne kullanılmasa ne. Çalışıyorsa sıkıntı olmaz.

• acr kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam. Bu cevap beni çok ikna etti. Laptopun markası Dell Inspiron 6400. Bu modelde 2 farklı konsept kullanılmış. Biri onboard gpu biri external. Bendeki onboard model olduğu için de harici gpu takılmıyormuş. İşlemci değişimi bu işi kurtarmaz diyorsanız hiç girmiyorum o zaman bu işe.

• CinNet1Mbit kullanıcısına yanıt

Yok, yok girmeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.