Şimdi Ara

Sizce bedelli mi 6 ay mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maddi olarak sıkıntım yok ancak şu anda işsizim görüşmeye gittiğim yerlerde bedelli ne zaman olacağı belli olmadığı için işe alma taraftarı değiller.

Sizce 33 bin verip 28 gün yapmalı? Yoksa geri kalan 5 ay için o para değmez mi?

Birde gidenlerden yorum bekliyorum usta birliğinde bir gün nasıl geçiyor?

• aslında bu devirde 1 gün bile ekstradan yapılmazda.

bir öncekiler 15 e gitmedi ben usyune 33 vermezdım.

giderdim yani 3 bin tl maaşla çalışacak biriysem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam eskiden 18 aydı. ben 18 ay yaptım mesela. ama şimdi 6 aya düşmüş. tam askerliğe alışıyorum diyorsun askerlik bitiyor. boşa para verme. yap 6 ay. yaza gelir kısa bir tatil ordan iş bakarsın.
  • Ben kısa dönem olarak yaptım.

15 bin TL değerdi ama senin şuan yatıracağın miktar çok fazla eğer kenarda o kadar paran yoksa verecek gitmek daha mantıklı.

Benim acemi birliği Ankara usta birliği İstanbul'du.

Usta birliğinde ilk aydan sonra yazıcı oldum.Sabah 8 akşam 5 yazıhaneydim şanslıydım.Bedelli yapsaydım keşke dediğim de oldu ama işte.4 ay falan böyle geçti bilgisayar başında.Herkesin bir görevi olur illa ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincoln Burrows. -- 21 Aralık 2019; 1:31:39 >
  • Maddi imkanın varsa bedelli yap geç. Kötü bir yere düşersen kafayı sıyırırsın. 6 ay ömründen gider. Hiç düşünme net.
  • Bedelli yapıp geldiğinde askerlik sorumluluğun ortadan kalkacağı için işveren için olumlu görülecektir.

5 ayda parasal olarak 30 bin biriktiremezsen bile deneyim+biraz maddiyat gene her türlü senin yararına olacak.
  • Paran varsa çıkarıp ver uğraşma eğer para yoksa ve işsizsen sakin krediye bulasma faizler çok yüksek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 ayda oluru var mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar işe girdim hayırlısıyla.
    Bedelliyi de bir yakınım destek oldu hallettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red Evil, Valla Ben de az cok senin durumundayim. Bedelli icin butcemi zorlarsam o parayi buluyorum ama issizim suan ve isverenler cv mi begendigi halde tam olarak ne zaman gidip gelecegim Belli olmadigi icin hep olumsuz donus yapiyorlar. Ne tavsiye edersin? Simdi bedelliye basvurdam 2021 ocaktan once mumkun degil gidip gelmem diyorlar. O tarihe kadar issiz kalmakts var. Ne yapsam kararsizim.

• 6 ay ömründen çalınıyormuşta, görende atomu parçalıyor sanacak. Dedelerimiz yıllarca kalmış askerde, şuanki şartlar geçmişe oranla kat kat iyi. Zengin değilseniz 6 ay yapacaksınız bu kadar basit
  • hocam işe başvururken bedelli parasını yatırdım dersen gideceim zaman da 1 ay izinli sayılıp gidip geleceğim dersen çoğu yer sorun etmez sanırım. ne zaman gideceğin belli olmasa bile sorun etmezler muhtemelen.

konu sahibi arkadaş da öyle yaptı herhalde. işe girdim bedelliyi de hallettim demiş ama para yatırdı demek ki, 28 gün geçmemiş çünkü ilk medajdan sonra.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Başvurularım devam ediyor, dediğin gibi CV'de özellikle belirttim bedelli yapcağım diye, henüz parayı yatırmadım ama iş olursa direk yatıracağım. Lakin son iki haftadır 12 şirket CV'me bakıp bıraktı. Sanırım biraz sorun olacak gibi. Umarım bir şirket çıkar ve sorun etmez.
  • Bedelli yaptım. Yine elazığ'da olacağımı bilsem 6 ay yapmak isterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Bedelli yaptım. Yine elazığ'da olacağımı bilsem 6 ay yapmak isterdim.
    He kesin yapardin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

He kesin yapardin.

Alıntıları Göster
    ağla
  • quote:

ağla

Alıntıları Göster
    Asıl sen ağla Allahın ılık popolusu. Hepi topu 18 gün yapıyorsun bir de utanmadan altı ay daha yapardım diyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Asıl sen ağla Allahın ılık popolusu. Hepi topu 18 gün yapıyorsun bir de utanmadan altı ay daha yapardım diyorsun.

Alıntıları Göster
    Bu konu çok tartışıldı bu zamana kadar algılayamadıysan tekrar benim anlatmama gerek yok, demekki geçmiyor süzgeçten. Allah sabır versin.

• quote:

Bu konu çok tartışıldı bu zamana kadar algılayamadıysan tekrar benim anlatmama gerek yok, demekki geçmiyor süzgeçten. Allah sabır versin.

Alıntıları Göster
    Senin 18 günlük askerliğin ile benim bir alıp veremediğim yok aslında biliyor musun. Fırsatı olan bastırsın parayı 18 gün yapsın. Hatta bence o parayı veren adam nizamiye kapısından bile geçmesin, direkt tezkereyi alsın. Ancak 6 ay 12 ay neyse yükümlü yapan adamların sesi sizin kadar fazla çıkmıyor. 18 gün yapıp vatan millet türküsü söylemek,keşke altı ay yapsaydım demek buradan o kadar salakça görünüyor ki farkında olsan böyle bir yorumda bulunmazsın zaten.

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Kimin sesi çıkıyor anlamadım, kime neye kızdın da hıncını benden çıkarıyorsun ? Sadece fikrimi söyledim. Şartlarım uygun olsaydı bedelli yaptığım yerde 6 ay yapmak isterdim, bunun altından ne çok mana çıkardın.

Herkesin bedelli tercih etme sebebi farklı. Kimi askerliği gereksiz görür ve gitmek istemez, kimi kendine iş, düzen kurmuştur gidemez vs vs. Herkesi tek kalıba sokup onun üstünden çıkarım yapmak ne kadar hoşunuza gidiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.