Şimdi Ara

Sizce Anadolu da leopar ve kaplan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nesillerinin tükendigi söyleniyor ama kesin degil. Ege ve Akdeniz bölgesinde leopar ayak izine ve dışkısına rastlayan araştırmacılar var. Dogu Karadeniz bölgesinde de köylüler tarafından görüldügü söyleniyor. Güneydogu Anadolu bölgesinde ise özellikle Hakkari ve Şırnak ta senede 1- 2 tane kaplan vuran avcıların olduguna dair haberler gördüm nette. Sizce soyları tükendi mi yoksa yaşıyorlar mı?

• Küçükken Yaban Tvde hayatını Anadolu Kar Leoparı'nı bulmaya adayan bir adamın belgeseli vardı. Kendi imkanları ile Doğu Anadolu'yu gezmiş sırf hayvanın var olduğunu kanıtlayabilmek için. En sonunda uzaktan bir hayvanı çekiyor buldum diyor ama pek belli olmuyordu hatırladığım kadarıyla
  • karadenizde var çünkü orda dağlar denize paralel
  • Hayır hiçbiri şuan yok.Her nekada toroslarda var devlet saklıyor desede yok.Son kaplanda hakkaridemi vandamı ne vurulmuş nat. Geoda öyle deniyordu onların yalancısıyım.Aslanlar çita ise ne zaman tükenmilş bilmiyorum.
  • toroslarda hala olduğu söylenir ama görmedim

bknz:adanaspor -toros kaplanları
  • anadolu kaplanı varmış en son 1920 li yıllarda görülmüş sonra nesli tükenmiş diye kitaplarda geçiyordu

(omurgali hayvan sistematiği )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "Mustafa"da yeni olan ne?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.