Şimdi Ara

sizce abd kaç yıl daha tek süper güç olarak kalacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü, 2 Mobil
5 sn
174
Cevap
2
Favori
5.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden alıntı: can_11

quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

quote:

Orijinalden alıntı: can_11

Zenciler akıllanana kadar.(Daha fazlası için araştırın.)
    Amerika neden her adım başı basketbol sahası yapmış? Neden NBA diye takım kurulmuş?
    Araştırın öğrenin.

Biraz açarmısın kardeşim.

Hocam araştırmanı tavsiye ederim.Senin için daha iyi olur.

olum milletide kandırma lan ama tahminlerin tutarsa kuzey amerikada şöyle bir devlet kurulur

black belt(siyah kemer) nüfusu %50 yada daha fazla afrikalı olan yerleşim birimleri

buda bayrak

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Belt_%28U.S._region%29
    Shameless/Boardwalk Empire/The Sopranos/Sons of Anarchy/The OZ/Breaking Bad/Weeds/South Park/My Name Is Earl/Vikings/Spartacus/RayDonovan/Lillyhammer/Prison Break/Family Guy/Orange is the new Black/The Simpsons/Game Of Thrones/The Wire/The Pacific/Boondocks/The Walking Dead/Jericho/The100/Low Winter Sun/Banshee/Gang Related/Dominion/Costantine/The Leftovers/Power/Hell on Wheels/Z Nation/True Detective/DeadWood/Gotham

TÜRKÜM,TÜRKÇÜYÜM,ATATÜRKÇÜYÜM

• quote:

Orijinalden alıntı: Jakoßen

Devletler de insanlar gibidir doğar,büyür ve ölürler(yıkılırlar)... İngiltere gerek yönetim şekli, gerek kültürü, bilimi vs. ile gelişmiş bir ülke sadece. Ama süper güçmü asla. Dediğim gibi coğrafi keşiflerin, koloniciliğin çağı artık bitti. Afrika kıt'ası bile özgürlüğüne kavuştu. Dünya'da artık böyle şartlar söz konusuyken İngiltere 50 milyon nüfusuyla (ki Avrupa'nın en büyük sorunu olan nüfusun giderek azalması sorunu İngiltere'de de var) nasıl süper güç olacak lütfen birisi bana açıklasın...

Not: İngiltere Kraliyet Ailesi'nin ve bilakis kraliçenin hala siyasi bir gücü olduğuna inanacak kadar romantik bir görüşe sahipseniz kendinize göre çok haklısınız tabi...

http://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_of_Nations
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ngiliz_Milletler_Toplulu%C4%9Fu
    http://www.thecommonwealth.org/

/>

2 milyar insan ve dünya ekonomisinin %20 si hiç bişey ifade etmiyomu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlito Yalaréz -- 25 Ekim 2012; 5:44:20 >
    Shameless/Boardwalk Empire/The Sopranos/Sons of Anarchy/The OZ/Breaking Bad/Weeds/South Park/My Name Is Earl/Vikings/Spartacus/RayDonovan/Lillyhammer/Prison Break/Family Guy/Orange is the new Black/The Simpsons/Game Of Thrones/The Wire/The Pacific/Boondocks/The Walking Dead/Jericho/The100/Low Winter Sun/Banshee/Gang Related/Dominion/Costantine/The Leftovers/Power/Hell on Wheels/Z Nation/True Detective/DeadWood/Gotham

• quote:

@Karlito Yalarez

ALıntı yapmadım sayfa uzamasın çok diye. Sence bu devletler birleşebilirmi? Hepsi kendi bağımsızlığını ilan etmiş farklı etnik, dinsel, kültürel benliğe sahip devletler. Bende bahsettiğiniz bu Commonwealth yerine o zaman diyorum ki ABD'den sonra Türk'ler süper güç olsun. Dünya'da 500 milyonu aşkın nüfusa ve Asya'nın neredeyse yarısı bir coğrafi alana hükümsürüyoruz ve bizi birleştirebilecek Türklük benliğimiz var.. Bahsettiğiniz Commonwealth bile birleşiyorsa, niye bütün Türkler birleşemesin dimi??

iyide commonwealth of nations var olan bi oluşum zaten başakan sıfatı kraliçe elizabeth te 2. en yüksek rütbe bi hint müslümanındaydı yanlış hatırlamıyosam birleşmişler yani birleşmeyi hedeflemiyolar kendi ağzınla söyledin ingiltere 50 milyon diye şuanhttp://www.globalfirepower.com/ şuan bile 5. en güçlü devlet ingiltere sence bu nasıl mümkün oluyo commonwealth ingiltereyi hala güçlü kılıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

@Karlito Yalarez

ALıntı yapmadım sayfa uzamasın çok diye. Sence bu devletler birleşebilirmi? Hepsi kendi bağımsızlığını ilan etmiş farklı etnik, dinsel, kültürel benliğe sahip devletler. Bende bahsettiğiniz bu Commonwealth yerine o zaman diyorum ki ABD'den sonra Türk'ler süper güç olsun. Dünya'da 500 milyonu aşkın nüfusa ve Asya'nın neredeyse yarısı bir coğrafi alana hükümsürüyoruz ve bizi birleştirebilecek Türklük benliğimiz var.. Bahsettiğiniz Commonwealth bile birleşiyorsa, niye bütün Türkler birleşemesin dimi??

iyide commonwealth of nations var olan bi oluşum zaten başakan sıfatı kraliçe elizabeth te 2. en yüksek rütbe bi hint müslümanındaydı yanlış hatırlamıyosam birleşmişler yani birleşmeyi hedeflemiyolar kendi ağzınla söyledin ingiltere 50 milyon diye şuanhttp://www.globalfirepower.com/ şuan bile 5. en güçlü devlet ingiltere sence bu nasıl mümkün oluyo commonwealth ingiltereyi hala güçlü kılıyo

Ben İngiltere zayıf bir devlet demiyorum ki tabiki güçlü bir devlet. Ben Süper Güç olmanın yanına bila yaklaşamaz diyorum sadece. Bahsettiğin oluşum resmi olarak var olan bir oluşum olabilir ama fiili olarak etkisi olan bir oluşummu önemli olan o. Demek istediğim İngiltere istese hepsi birleşip ortak ekonomi, ortak ordu vs şeyler yapabilecek bir oluşummu? Mümkünmü böyle birşey?

Tam göz gezdirmedim oradaki ülkelere ama mesela Pakistan bile var. Sence Pakistan ile İngiltere arasında ortak bir amaç ve irade olabilirmi? Keza diğer devletler içinde geçerli bu.

Dünya'da buna benzer oluşumlar çok var ama bunlar sandığınız kadar etkili birlikler değil. Birleşmiş Milletler'in bile bana şuan Dünya siyasetin de yönlendirebildiği herhangi bir konu söyleyebilirmisin. Amerika ne isterse o karar çıkıyor tabiki.

Suriye Bm'ye üye milletler arasındaydı mesela, ama şimdi ki durumda ortada. Bilmem anlatabildimmi derdimi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-328F93D37 -- 25 Ekim 2012; 7:20:09 >

• quote:

Bir ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH), ekonomik büyüklüğünün birkaç ölçütünden biridir. GSYİH, GSMH'den farklı olarak, bir ülke sınırları içerisinde belli bir zaman içinde, üretilen tüm nihai mal ve hizmetlerin para birimi cinsinden değeridir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Gayr%C4%B1saf%C3%AE_yurti%C3%A7i_h%C3%A2s%C4%B1la#GSY.C4.B0H.E2.80.99n.C4.B1n_.C3.BClkeler_aras.C4.B1_farkl.C4.B1l.C4.B1klara_g.C3.B6re_kar.C5.9F.C4.B1la.C5.9Ft.C4.B1r.C4.B1labilir_hale_getirilmesi

Sayfanın en altındaki sıralamalara göz atmak yeterlidir.Teknolojik gelişmeler dünya liderliğini belirleyecektir.En fazla yatırım kim tarafından yapılır,teknoloji kim tarafından önemsenirse onun dünya liderliği kaçınılmazdır.Bu gelişmelerden uzak durulup,ne kadar boş şeylerle uğraşılır ve yatırım yapılırsa da o kadar gelişmişlikten uzağa mahkumluğa doğru gidilecektir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

@Karlito Yalarez

Ben İngiltere zayıf bir devlet demiyorum ki tabiki güçlü bir devlet. Ben Süper Güç olmanın yanına bila yaklaşamaz diyorum sadece. Bahsettiğin oluşum resmi olarak var olan bir oluşum olabilir ama fiili olarak etkisi olan bir oluşummu önemli olan o. Demek istediğim İngiltere istese hepsi birleşip ortak ekonomi, ortak ordu vs şeyler yapabilecek bir oluşummu? Mümkünmü böyle birşey?

Tam göz gezdirmedim oradaki ülkelere ama mesela Pakistan bile var. Sence Pakistan ile İngiltere arasında ortak bir amaç ve irade olabilirmi? Keza diğer devletler içinde geçerli bu.

Dünya'da buna benzer oluşumlar çok var ama bunlar sandığınız kadar etkili birlikler değil. Birleşmiş Milletler'in bile bana şuan Dünya siyasetin de yönlendirebildiği herhangi bir konu söyleyebilirmisin. Amerika ne isterse o karar çıkıyor tabiki.

Suriye Bm'ye üye milletler arasındaydı mesela, ama şimdi ki durumda ortada. Bilmem anlatabildimmi derdimi...

1-BM ile commonwealth ortak oluşum değildir ,commonwealth daha çok rusyanın SSCB çöktükten sonra kurduğu BDT ile benzeşir.
    2-bugün hala güney afrika,pakistan,hindistan gibi ekonomik potansiyeli çok yüksek olan ülkelerdeki ticaretin büyük bölümü ingilizlerin elindedir dolayısıyla siyasi güçleri vardır ingilizlerin commonwealth ülkeleri üstünde .
    3-kanada kraliçenin talimatı üzerine 2.dünya savaşına asker göndermiştir , bugün ABD nin bile hali hazırda kanada üstünde böyle etkisi yoktur.
    4-afganistan ve ırak savaşında görülmektedirki ingiliz ve commonwealth güçleri ABD nin çok stratejik noktalarda eli ayağı olmuştur.
    5-commonwealth ülkelerinde ingiliz aristokrasisi(baronlar,sir ler vs) hala çok güçlü siyasi aktörlerdir ve çoğunun parlementosunda bulunurlar ve bu ülkelerde ingilizce birleştirici dil niteliğindedir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.