Şimdi Ara

Sizce 2. el fiyatları düşer mi artar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 3-4 ay önce aracımı sattım o zamandan beri araba bakıyorum 35 bin tl civarlarına fakat istediğim gibi araba bulamadım. Golf 5, Astra, Fiesta bakıyorum geçen sene rahat bulunuyordu bu fiyata ama bu sene çok zor... Satıcılar fiyatları arttırmış ilanlarda favoriye alıyorum arabaların satıldığınıda görmüyorum. Bu artan fiyatlara rağmen arabasını satabilen, alan var mı? Sizce fiyatlar düşer mi, artar mı yoksa böyle kalır mı önümüzde ki yaza kadar? Ben fiyatlar düşmediği sürece araba almayacağım mesela gerekirse sıfır araba alırım ama bu artan fiyatlardan araba almayacağım kesin. Var mı benim gibi düşünen fikirlerinizi merak ediyorum.

• Düşmez ne yazık ki. Örnek vereyim, bir memur aracını ilana koymuştu 44.900'den , en son 42. 000 e inmişti. Ancak 1 ayda satamadı aracını. 15-20 günlük bir aradan sonra aracı yeniden ilana attı, baktım 46.750 mi o şekilde bir şey yazmış. Son kaç olur dedim, 44 dedi. BEn de, 1 ay önce 42 yazmıştın, heralde 41 e razıydın , dedim ne oldu dda 2-3 bin arttırdın. O da "abi görmüyor musun araba fiyatları deli gibi uçuşta, bize de yükseltmek yakışır " dedi. Satamaz filan sandım ama bu sefer ilanı ilk günde sattı. Aradım, 43 e vermiş. İşte böyle bir ülke haline geldik. Ortada hiçbir sebep yokken araç fiyatları sürekli artıyor. Bu arada ben de memurum ama birtakım memur meslek gurubunun sanırım tek amacı ev yada araba alıp satmak, biz de memuruz ama iş yerinde kafamızı kaldıracak , araç, ev, arsa alıp satacak vaktimiz yok. Maaşımız da bunların yarısı kadar neredeyse. Sinir olmamak elde değil.

Not: Bu bahsettiğim olaydan sonra 1 ay daha geçti, bahsettiğim aracın piyasası 44-45 arasına çıktı şu an.
  • Bu ulkede her seyin fiyati duser ama arabalarin fiyati dusmez.Araba sevdali bir ulkeyiz cunku.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende 3-4 aydır araba bakıyorum. Piyasa kurdu olan biri değilim yani.Bu işlerden anladığımı kesinlikle iddia etmiyorum ancak şunu rahatça diyebilirim ki bu ülkede ucuzlayan bir ürün hiçbir zaman olmamıştır. Giderek pahalılaşır.Arabadan tutun yakıttan çıkın bakkaldan aldığınız gofrete kadar bu ülkede her şey zamlanır. Yani eğer içine sinen bir araç bulursan hemen al. Çünkü beklersen daha fazla para ödeyeceksin. Bunu geçtim hem fazla ödeyeceksin hem o araçlar geçen sürede daha da yıpranacak. Duble zarar edeceksin yani.

Bu ülkede indirimler kampanyalar göstermeliktir.
    Örnek olarak akaryatık indirimi. 10 kuruş indirim olur ama öncesinde 15 kuruştan 3-4 defa zam yemiştir.
    Sıfır araçlar için faiz indirimi olur 0.49 sevinirsin. Ancak firmalar araçlara 5 ila 10 bin arası zam yapar. Faiz düştüğü için cebinde kalacak para otomobil firmasına gider. Senin cebinde durmaz. O yüzden hiç heveslenme bulursan yapış. :D

• Hocam piyasa düşmek yerine anlamsız bir şekilde artmakta. Ben yaklaşık 2-3 aydır fiat punto evo bakıyorum 3 ay önce aradığım model araç 38 civarıyken bugün aynı araç 44binlerde geziyor , akıl sır erdiremiyorum. Yalnız sıfır araçların fiyatı yukarı çıkmaya devam ettikçe ikinci el o uçuk makası kapatacak ve artmaya devam edecek. Bir an önce ÖTV vs teşviği gelmesi lazım ki piyasa toplansın biraz fakat o da gelmez ve bu piyasaya maalesef alışıyoruz. Diğer bir örnek Megane 2 dizel dynamique modellere bakıyorum 2005 model araca 55 yazan insanlar var ve 150bin km yapmış araç . Son olarak fiyatlar çok yüksek ve ikinci el çok hızlı değil 55 yazan satamıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknolojist_44 -- 20 Ekim 2019; 21:14:25 >
  • Düşmez ne yazık ki. Örnek vereyim, bir memur aracını ilana koymuştu 44.900'den , en son 42. 000 e inmişti. Ancak 1 ayda satamadı aracını. 15-20 günlük bir aradan sonra aracı yeniden ilana attı, baktım 46.750 mi o şekilde bir şey yazmış. Son kaç olur dedim, 44 dedi. BEn de, 1 ay önce 42 yazmıştın, heralde 41 e razıydın , dedim ne oldu dda 2-3 bin arttırdın. O da "abi görmüyor musun araba fiyatları deli gibi uçuşta, bize de yükseltmek yakışır " dedi. Satamaz filan sandım ama bu sefer ilanı ilk günde sattı. Aradım, 43 e vermiş. İşte böyle bir ülke haline geldik. Ortada hiçbir sebep yokken araç fiyatları sürekli artıyor. Bu arada ben de memurum ama birtakım memur meslek gurubunun sanırım tek amacı ev yada araba alıp satmak, biz de memuruz ama iş yerinde kafamızı kaldıracak , araç, ev, arsa alıp satacak vaktimiz yok. Maaşımız da bunların yarısı kadar neredeyse. Sinir olmamak elde değil.

Not: Bu bahsettiğim olaydan sonra 1 ay daha geçti, bahsettiğim aracın piyasası 44-45 arasına çıktı şu an.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt
    Bende megan 2 bakıyordum 3-4 ay önce. 30 bin tl ye orta temizlikte bulunabiliyordu. Şuan imkanı yok. 35 e belki. Haklısın bi teşvik gelmeli... Bu duruma alışmamalıyız aslında.
  • Fiyatlar düşer mi şeklinde açılan sanırım 87332399'cı konu. Konudaki kişiler tarafından duyulmak istenen her seferinde düşer denmesi olduğu için, düşer tabi ki de yazıp görevimizi yerine getirelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojist_44

Hocam piyasa düşmek yerine anlamsız bir şekilde artmakta. Ben yaklaşık 2-3 aydır fiat punto evo bakıyorum 3 ay önce aradığım model araç 38 civarıyken bugün aynı araç 44binlerde geziyor , akıl sır erdiremiyorum. Yalnız sıfır araçların fiyatı yukarı çıkmaya devam ettikçe ikinci el o uçuk makası kapatacak ve artmaya devam edecek. Bir an önce ÖTV vs teşviği gelmesi lazım ki piyasa toplansın biraz fakat o da gelmez ve bu piyasaya maalesef alışıyoruz. Diğer bir örnek Megane 2 dizel dynamique modellere bakıyorum 2005 model araca 55 yazan insanlar var ve 150bin km yapmış araç . Son olarak fiyatlar çok yüksek ve ikinci el çok hızlı değil 55 yazan satamıyor zaten
    Doğru diyorsun hocam satamıyor satamıyor ama insanlar da bir garip. Favoriye eklediğim bir ilan hatta marka model vereyim Vw Polo. Favoriye aldığımda fiyatı 54 bin idi. Çok satan bir araç olmasına rağmen baya geçti ve mail geldi favori ilanın fiyatı düşmüştür diye. Açıp baktım adam fiyatı 56 ya çıkarmış sonra 55.5 bin yapmış. 20 küsür günde piyasası olan bir aracı 54 e satamayan kişi üstüne zam yapmış. Piyasa öyle piyasa. Galerile pert araba itemele peşinde, şahıslar keriz avında. Sıfır alıyım desen Ötv Kdv gel babana gel babana diye kaş göz yapıyo :D

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Yav arkadaşım bir konu üzerinde tartışıyoruz konudan olabilir ya da olmayabilir fikrini söylemek istersen söyle yoksa görmezden gel geç yani, düşer tabi diyip milli görevini yerine getirmesende olur, bunu görmezden gelebiliriz.
  • Keşke satmasaydın 2.el zaten düşmez de bi de düşmezse sıfır alırım mantığı da iyi değil zira sıfırlar da katlanarak çıkıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ben fiyatlar düşmediği sürece araba almayacağım mesela gerekirse sıfır araba alırım ama bu artan fiyatlardan araba almayacağım kesin. Var mı benim gibi düşünen fikirlerinizi merak ediyorum."

Dostum tavsiyem inada bindirme işi. Temiz bir araba bulursan al geç. Ben ful servis bakimli arac aldim. Piyasasi mart nisanda neyse simdi 4 5 bin fazlasini verdim. Arac temiz oldugu icin degil, piyasasi arttigi icin vermek zorunda kaliyorsun. Ciddi ciddi cebimde para varken15 gun aradim sadece. Bir iki tane yine servis bakimli kacirdim ama herkesin kismeti farkli, daha iyisi daha temizi cikiyor karsina. İlana ciktigi ilk saatte araci ayirttim. Yil basindan sonra yine artacak arac fiyatlari. Sonra malum mayis haziran temmuz aylari bayram aylari. Piyasa yine ustune koyacak. Sen yine araba almamis olacaksin. Bu kisir dongu devam eder. Eger ihtiyacin varsa gercekten temiz bir arac bulup al arkana bakma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır aynı kalsa bile 2.el düşmez.O kadar eminim.

Millet distribütörlerle dalga geçiyor, fiyat zammı değil güncellemesi diye.Daha adamlar siteye yeni fiyat yüklemeden millet 2.elde ilanı kaldırıp, yeni profille yüksek fiyattan ilan açıyor.

Şimdi ee o zaman sen ucuza sat, sen başla ucuz fiyattan arabanı vermeye diyecek baba sütü emmiş arkadaşlara peşin edit; şu an ben ve şirket aracım çok mutluyuz.Kasko, sigorta, bakım, yakıt giderlerini düşünmüyorum, rahatım. ;)

• bodom_ B kullanıcısına yanıt
    Maalesef durum tam olarak öyle hocam , piyasayı kendi kendini yükseltiyor . Eleman koyuyor X fiyat etmeyecek aracı , bir iki hafta geçiyor başka bir eleman o ilanı görüyor ''benim aracım daha temiz'' diyip X+2bin fiyattan koyuyor sonra bunu başka bir eleman görüyor ''aaa benim aracım boyasız'' diyip X+4binden koyunca X oluyor size X+4 örnek artıyor böyle durumlarda tabii, sonra bir tur dönüyor ilan X fiyat etmeyen araca aaa ucuzmuş diyoruz . Galericiler vs bu yöntemi deniyor muhtemelen ve bizde düşüyoruz maalesef , ben 38-40binlik araca 44-45bin vermek istemiyorum bu yüzden de bekliyorum acelem de yok zaten. Denk gelirse alırım yoksa çokta önemli değil benim için umarım herkes istediği aracı kazıklanmadan bulabilir.
  • Hocam dynamique ve privilige gibi donanımlar mümkün değil o fiyatlara şuan authentique belki bulunabilir şu piyasada , bulunsa da muhtelemen dünya turu yapılmıştır o araçla 300bini km'yi deviren araçlar vardır.
  • Geçen sene 30 bine binilebilecek araç vardı. Şu an 35 bine binilecek araç yok.
  • hiçbir şekilde düşmez. ama golf, astra, fiesta gibi piyasa arabası değilde tutmayan marka model araba bakarsanız onlar genelde değişmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soruyu sormadın varsayıyorum hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 20 Ekim 2019; 22:6:37 >
  • bu ülkede düşmez
  • Ne zaman 0 araç fiyatları düşer o zaman 2. el balonu patlar.

• Bu ülkede ucuzlayan tek şey insnalik. Araba fiyatları artar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.