Şimdi Ara

SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.811
Cevap
96
Favori
299.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sacit

quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

quote:

quote:

quote:

selamlar
    çevremde birçok şifresiz wifi internet var ancak bulunduğum yerde bunların bazısını tek diş olarak görüyor bazılarını hiç görmüyor. bunları güçlü bir şekilde alıp bulunduğum mekanda interneti hem kablolu hemde kablosuz kullanmak istiyorum. bunun için bana önerebileceğiniz ürününüz nedir.
    @TP-LINK TURKIYE

Sayın sacit,

Kablosuz sinyali alıp kablolu ve kablosuz aktarabilmeniz için Access Point ürünlerimizden kullanmanız gerekmektedir. TL-WA901ND bu durum için uygun olacaktır.http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=&model=TL-WA901ND linkinden inceleyebilirsiniz.

Saygılarımızla,
     SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN

bu ürüne wifi sinyallerine ulaşamazsam harici anten takma olanağım var mı bu durumda harici anten öneriniz nedir. ve aldığım interneti kablosuz yaydığını anladım ama kablolu olarak nasıl yani neresinden alacağım bilgi verirseniz sevinirim.

Sayın sacit,

Cihazda bulunan antenleri değiştirebilirsiniz kullanabileceğiniz max. anten değeri 8 Dbi olacaktır. TL-ANT2408C model numaralı antenlerimizi kullanabilirsiniz.

Gelen sinyali kablosuz alır hem kablolu hem kablosuz dağıtabilirsiniz. Kablolu için cihazın arkasında yer alan ethernet portunu kullanabilirsiniz. Birden fazla cihaza kablo ile dağıtmak istiyorsanız switch ile çoğaltmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla,

kusura bakmayın ben sorumu net soramadım. bana önerdiğiniz anten iç ortam için ben mesela çatıya veya balkona daha uzak yerlerden wifi sinyallerini alabileceğim dış ortam anteni sormak istemiştim.

Sayın sacit,

Bu durumda sizlere TL-WA7210N ya da CPE 210 model numaralı cihazları tercih edebilirsiniz. Ek bir antene ihtiyacınız olmayacaktır. Belirttiğimiz modeller dış ortam access point cihazlarıdır. Dış ortam access point cihazını çatıya yada balkona yerleştirebilirsiniz.

İlk olarak Repeater modunda kurup gelen sinyali kablosuz alıp kablolu ve kablosuz aktarmayı deneyebilirsiniz. Fakat dış ortam access point cihazları baktığı yöne doğru sinyali alıp aktarabilir. Sinyali arka tarafı ile yakalayıp aktarabilirse herhangi bir sorun olmayacaktır. Arka yüzü ile sinyal yakalayamazsanız, gelen sinyali alır kabloyla içeriye önce bir switch yardımıyla herhangi bir cihaza ethernet kablosu ile çoğaltabilirsiniz. İç mekanda kablosuz olarak sinyal yaymak için ise tekrardan bir ethernat kablosu ile TL-WA801ND veya TL-WA901ND cihazlarından birine takarak kablosuz yayın yapabilirsiniz.

Eğer 1 adet TL-WA7210 yeterli gelmez ise ikinci söylediğimiz sistemi kurmak durumunda kalırsanız 1 adet TL-WA7210N veya CPE 210, 1 adet switch (kablo ile bağlayacağınız cihaz sayısına göre switch seçmelisiniz) 1 adet ise TL-WA801ND veya TL-WA901ND almanız gerekmektedir.

Saygılarımızla,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: afoR1zma

Merhaba,

Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Kolay gelsin.

Sayın afoR1zma,

Yaptığımız kontrollerde TL-WDR3500 model numaralı routera TL-ANT2408C model numaralı anteni takdığınız zaman, cihazın 2.4 Ghz'lik yayınında belli bir artış gözlenmektedir. Örnek olarak yaptığımız testi şöyle ifade edebiliriz; 20 metrelik bir mesefade arada 1 duvar var iken TL-WDR3500 cihazının standart antenleri ile bir laptopta 2 bar çekiyor iken TL-ANT2408C antenlerini taktıktan sonra aynı mesafede 2.4 Ghz'lik yayının 4 bara kadar yükseldiğini görmekteyiz. Antenler 2.4 Ghz olduğu için 5 Ghz'lik sinyal frekansına herhangi bir etkisi olmamaktadır.

Saygılarımızla,

Sayın yetkili,

Test i anladığım kadarıyla 2 adet TL-ANT2408C anten ile denediniz. bu iki adet takılı iken 5Ghz yayın da ne gibi değişiklik gözleniyor test edebilir misiniz? Ayrıca bir adet TL-ANT2408C takıp diğer orjinal anteni dursa ve o şekilde hem 5Ghz ve 2.4 Ghz test edebilir misiniz?

• Merhabalar ben 4 kat aşağımdaki Airtes RT-205 modeme Atheros AR9485WD-EG chipsetli laptobum ile bağlanıyorum fakat arasıra kopmalar yaşıyorum, download hızımda 4 Mb/sn, daha da attırmak için harici wifi adaptörü almak istiyorum sizce wn722n mi yoksa wn7200nd mi almalıyım. Hangisinin download hızı daha fazaladır ve daha stabildir. Yardımınızı bekliyorum. Bu arada işletim sistemim Windows 8.1 Pro 32 bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supra552 -- 21 Nisan 2015; 16:54:25 >
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Kolay gelsin.

Sayın afoR1zma,

Yaptığımız kontrollerde TL-WDR3500 model numaralı routera TL-ANT2408C model numaralı anteni takdığınız zaman, cihazın 2.4 Ghz'lik yayınında belli bir artış gözlenmektedir. Örnek olarak yaptığımız testi şöyle ifade edebiliriz; 20 metrelik bir mesefade arada 1 duvar var iken TL-WDR3500 cihazının standart antenleri ile bir laptopta 2 bar çekiyor iken TL-ANT2408C antenlerini taktıktan sonra aynı mesafede 2.4 Ghz'lik yayının 4 bara kadar yükseldiğini görmekteyiz. Antenler 2.4 Ghz olduğu için 5 Ghz'lik sinyal frekansına herhangi bir etkisi olmamaktadır.

Saygılarımızla,

Sayın yetkili,

Test i anladığım kadarıyla 2 adet TL-ANT2408C anten ile denediniz. bu iki adet takılı iken 5Ghz yayın da ne gibi değişiklik gözleniyor test edebilir misiniz? Ayrıca bir adet TL-ANT2408C takıp diğer orjinal anteni dursa ve o şekilde hem 5Ghz ve 2.4 Ghz test edebilir misiniz?

Sayın afoR1zma,

Antenler sadece 2.4 Ghz frekansını yaydığı için 5 Ghz yayınında bir miktar düşüş yaşanmaktadır. 1 bar kadar düştüğünü söyleyebiliriz. Tek Anten ile yaptığımız zaman 2 anten gibi 2 bar kadar sinyal alıyor fakat dBm değerlerine baktığımız zaman hemen hemen 1.5 bar yükseldiği görülmektedir. 1 anteni değiştirdiğinizde 5 Ghz yayınını kontrol ettiğimiz zaman gözle görülür bir düşüş yaşanmamaktadır.

Bir dip not belirtmemiz gerekirse çevrede farklı bir wireless sinyali olmadan yapılmıştır. Çevresel faktörlere göre değişiklik gösterebilir.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: supra552

Merhabalar ben 4 kat aşağımdaki Airtes RT-205 modeme Atheros AR9485WD-EG chipsetli laptobum ile bağlanıyorum fakat arasıra kopmalar yaşıyorum, download hızımda 4 Mb/sn, daha da attırmak için harici wifi adaptörü almak istiyorum sizce wn722n mi yoksa wn7200nd mi almalıyım. Hangisinin download hızı daha fazaladır ve daha stabildir. Yardımınızı bekliyorum. Bu arada işletim sistemim Windows 8.1 Pro 32 bit.

Değerli Müşterimiz,

Bu durumda sizlere Access Point cihazlarımızdan kullanmanızı tavsiye ederiz. TL-WA850RE veya TL-WA860RE modellerimizden birini önerebiliriz.

TL-WA860RE:

TL-WA850RE:

Saygılarımızla,

• Merhaba,

Dün BIMEKS'den M5250 3g router satın aldım. Kurulum, bağlantı vb tüm işlemler sorunsuz geçtim ve kullanmaya başladım. Ancak diğer muadil cihazımda (Vodafone wifi modem) olmayan bir problem oluştu : MAC Pro üzerinde wifi üzerinden aynı ağda bulunan sistemlere bağlanıyorum ama bir süre sonra bağlantı kopuyor. Tekrar tekrar deniyorum ama aynı şey oluyor. Araştırdığımda sorunun network bağlanıtısyla ilgili olduğu söyleniyor.
    Burada yaptığım tek şey cihazdan ip almak.

firmware kontrol ettiğimde ise en son sürümü zaten kullandığımı gördüm : M5250_V1_131015
    Başka ne yapabilirim?

Teşekkürler.
  • iyi de ben öğrenciyim bunlar benim için masraflı benim koyabileceğim yer yok peki benim kenarda duran 5110g Access Pointim var bunu ethernet kablosu kullanmadan repeater modunda kurulumunu yapıp sinyalleri evin içinde çekim güçünü arttırı aynı zamanda hız artışı sağlabilirmiyim
  • Selam. Tplink WA850RE N range extender cihazım var bikac gün sorunsuz kullandım fakat cihaz artık nedense son gunlerde bu faydalandığım ağı hiç görmüyor bulamıyor o haric başka aglari gosteriyor.telefonum cihazin bulamadigi o agı buluyor ve sinyal aliyor, tabletimde aliyor fakat masaustu bilgisayarimla bu cihaz sayesinde internete erismek istyordum ama ağı bulamadığı icin sinyalini güclendiremiyorum. ne yapmam gerekli? @TP-LINK TURKIYE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Daha önceden mevcut ayarlarım ile kullandığım iki adet wa 7210 n cihazımda problem oluştu. Daha önce 5210 g gibi cihazlarıda kullandım hatta donanımhaber üzerinden birkaç arkadaşımıza destek olmaya bile çalıştım. Çalışan ayarlarım ile mevcut internetimi kullanırken (yaklaşık 9 ay kullandım) birden hızım 7.1 mbps'den 0.25 mbps' ye düştü. çözüm olarak denemediğim kalmadı. cihazlar karşılıklı birbirini görmekte 800 m'den. point modundan tutun, client - acces point moduna kadar herşeyi denedim. yetmedi çatıya çıkan cat6 kablomu dahi değiştirdim. güncel firmware yi kurdum daha berbat olunca eskisine döndüm :)) sorun dağıtıcı cihazımdan kaynaklanıyor. acces point modunda iken çatıya çıktım ve laptop ile hız testi yaptığımda 0.25 mbps civarı, kabloyu cihazdan çıkarıp pc ye taktığımda 7.2 civarı sebebi ne olabilir?? @TP-LINK TURKIYE

• Archer D9 ne zaman Türkiye'ye gelecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbahar

Merhaba,

Dün BIMEKS'den M5250 3g router satın aldım. Kurulum, bağlantı vb tüm işlemler sorunsuz geçtim ve kullanmaya başladım. Ancak diğer muadil cihazımda (Vodafone wifi modem) olmayan bir problem oluştu : MAC Pro üzerinde wifi üzerinden aynı ağda bulunan sistemlere bağlanıyorum ama bir süre sonra bağlantı kopuyor. Tekrar tekrar deniyorum ama aynı şey oluyor. Araştırdığımda sorunun network bağlanıtısyla ilgili olduğu söyleniyor.
    Burada yaptığım tek şey cihazdan ip almak.

firmware kontrol ettiğimde ise en son sürümü zaten kullandığımı gördüm : M5250_V1_131015
    Başka ne yapabilirim?

Teşekkürler.

Sayın dbahar,

Aynı ağda bulunan sistemler olarak bahsettiğiniz tam olarak nedir ? Bağlantının kesilmesi diye bahsettiğiniz tamamen internet bağlantınız mı kopuyor yoksa bu sistemler arası bir paylaşım yaparken mi kopuyor. M5250'ye toplam kaç adet cihaz bağlı durumdadır ? Biraz daha detaylı bilgi rica edebilir miyiz ?

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: supra552

iyi de ben öğrenciyim bunlar benim için masraflı benim koyabileceğim yer yok peki benim kenarda duran 5110g Access Pointim var bunu ethernet kablosu kullanmadan repeater modunda kurulumunu yapıp sinyalleri evin içinde çekim güçünü arttırı aynı zamanda hız artışı sağlabilirmiyim

Sayın supra552,

TL-WA5110G cihazıda bu konuda isteğinizi karşılayacaktır. Repeater modunda kurulumunu gerçekleştirip kullanabilirsiniz.

Kurulum için
    www.kolaykurulum.net
    The resource cannot be found.
    http://www.kolaykurulum.net/video7
    linkinde yer alan Repeater kurulum videosunu takip ederek kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TP-Link Türkiye -- 22 Nisan 2015; 14:45:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nacloree

Selam. Tplink WA850RE N range extender cihazım var bikac gün sorunsuz kullandım fakat cihaz artık nedense son gunlerde bu faydalandığım ağı hiç görmüyor bulamıyor o haric başka aglari gosteriyor.telefonum cihazin bulamadigi o agı buluyor ve sinyal aliyor, tabletimde aliyor fakat masaustu bilgisayarimla bu cihaz sayesinde internete erismek istyordum ama ağı bulamadığı icin sinyalini güclendiremiyorum. ne yapmam gerekli? @TP-LINK TURKIYE

Sayın nacloree,

Cihazı resetleyerek tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
    www.kolaykurulum.net
    The resource cannot be found.
    http://www.kolaykurulum.net/video28
    linkinden faydalanabilirsiniz. Videoda anlatılan işlemlerden sonra herhangi bir problem olması durumunda tekrar bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: umutarslan06

Merhaba,
    Daha önceden mevcut ayarlarım ile kullandığım iki adet wa 7210 n cihazımda problem oluştu. Daha önce 5210 g gibi cihazlarıda kullandım hatta donanımhaber üzerinden birkaç arkadaşımıza destek olmaya bile çalıştım. Çalışan ayarlarım ile mevcut internetimi kullanırken (yaklaşık 9 ay kullandım) birden hızım 7.1 mbps'den 0.25 mbps' ye düştü. çözüm olarak denemediğim kalmadı. cihazlar karşılıklı birbirini görmekte 800 m'den. point modundan tutun, client - acces point moduna kadar herşeyi denedim. yetmedi çatıya çıkan cat6 kablomu dahi değiştirdim. güncel firmware yi kurdum daha berbat olunca eskisine döndüm :)) sorun dağıtıcı cihazımdan kaynaklanıyor. acces point modunda iken çatıya çıktım ve laptop ile hız testi yaptığımda 0.25 mbps civarı, kabloyu cihazdan çıkarıp pc ye taktığımda 7.2 civarı sebebi ne olabilir?? @TP-LINK TURKIYE

Sayın umutarslan06,

Yanlış yönlendirmemek açısından tekrar sormamız gerekiyor. TL-WA7210N cihazınızda problem oluştu yerine TL-WA5210G yi taktığınızda sorun kalmıyor ve gelen kabloyu bilgisayarınıza taktığınızda da herhangi bir sorun oluşmuyor. Bu durumda TL-WA7210N cihazına son firmware yükleyip kurulumunu gerçekleştirdiyseniz ve sorun devam ediyorsa cihazda bir problem yaşıyor olabilirsiniz.

Cihazı Garantiye yönlendirmenizi tavsiye edebiliriz. Dilerseniz özel mesaj olarak bizlere kullanmış olduğunuz cihazın seri numarasını iletebilirseniz garantiye yönlendirmeniz için yardımcı olabiliriz.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: Aiberg

Archer D9 ne zaman Türkiye'ye gelecek?

Sayın Aiberg,

Henüz geliş zamanı ile ilgili maalesef bir bilgi bulunmuyor.

Saygılarımızla,
  • Merhaba, hızlı dönüş için teşekkürler. Mac üzerinde çalışan sanal sunucuya bağlanıyorum. (Sanal sunucu ip'sini Mac üzerinden alıyor, yani sanal bir nw adaptör kullanıyor) Sanal sunucuya ssh ile login oluyorum. Bir süre sonra bağlantım kopuyor ve "Write failed: Broken pipe" veya "Connection reset by peer" mesajı basıp atıyor. Evdeki fiber router veya adsl modemden denediğimde böyle bir durum hiç olmuyor.
    sorun internet bağlantısında değil, ip almak üzere kullandığım router özelliğinde sıkıntı yaşıyorum. IP alabiliyorum mesela 192.168.1.44 ama 3-5 dk tutamıyorum, kopuyor.
  • Merhaba ben wpa4220 kit satın aldım kurdum fakat bağlantı yaparken sorun yaşıyorum. Şöyleki internete bağlanıyorum fakat internete erişilmiyor. ıp çakışması falan olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amazing1 -- 22 Nisan 2015; 18:00:05 >
  • nacloree N kullanıcısına yanıt
    Her türlü yolu denedim. Daha cihazı almadan kurulum videosunu izlemiştim zaten. Herseyi dogru sekilde uyguladım ama guclendirmek istedigim ağ, cihazın buldugu modemler arasında yok. Aynı noktaya cep telefonum veya tabletimi yaklastirinca baglanmak istedigim agı bulup 3 cizgi sinyal cekiyor fakat cihaz modemi dahi göstermiyor :( @TP-LINK TURKIYE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar

ayni sokakta capraz sekilde konumlanmış bir dukkan ve evimiz var aradaki mesafe kirk metre dukkanda ki interneti ne sekilde evdeki masaustu bilgisayarima tasiyabilirim? Yan odadan sonra bilgisayarin oldugu odaya kabloyla cekebilirim. normalde telefon ile odadan baglanabiliyorum. 1 yada 2 dis cekiyor

semayi soyle cizdim

http://i.imgur.com/L9lqUpD.jpg

hangi urunlerinizle gerceklestirebilirim

wa801nd adli accesspointiniz uygun olur mu? yeterli gelir mi? nasil kurmam gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewantsome -- 23 Nisan 2015; 13:10:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbahar

Merhaba, hızlı dönüş için teşekkürler. Mac üzerinde çalışan sanal sunucuya bağlanıyorum. (Sanal sunucu ip'sini Mac üzerinden alıyor, yani sanal bir nw adaptör kullanıyor) Sanal sunucuya ssh ile login oluyorum. Bir süre sonra bağlantım kopuyor ve "Write failed: Broken pipe" veya "Connection reset by peer" mesajı basıp atıyor. Evdeki fiber router veya adsl modemden denediğimde böyle bir durum hiç olmuyor.
    sorun internet bağlantısında değil, ip almak üzere kullandığım router özelliğinde sıkıntı yaşıyorum. IP alabiliyorum mesela 192.168.1.44 ama 3-5 dk tutamıyorum, kopuyor.

Sayın dbahar,

Bu durumda ürünü garantiye yönlendirmeniz gerekecektir. Dilerseniz özel mesaj olarak bizlere ürünün seri numarasını iletebilirseniz gerekli yönlendirmeler için yardımcı olabiliriz.

Saygılarımızla,

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.