Şimdi Ara

Siz siz olun bozuk yumurta yemeyin,kontrol edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
33.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum öğrenciyim tek başıma yaşıyorum.Dün gece 2 sıraları 4 tane yumurtayı sucuklu olarak afiyetle yedim.(Yumurtalar 1 aylık) Sabah müthiş bi karın ağrısı ve istifra isteği ile uyandım.Hemen istifra ettim yine yattım ama yatakta resmen kıvrandım.Bütün gün boyunca hiç birşey yiyemedim,2 adet ishal giderici hap alıp sadece su içtim.2 tane muz ve haşlanmış patates yedim.Kısmetse şimdi yiyeceğim.Şu an başım felaket bi şekilde ağrıyor ve sanırım ateşim var.Umarım yarına hiç bişeyim kalmaz.Bu konuyu açmamın sebebi,herkesin bozuk yumurta nasıl anlaşılır bunu öğrenmenizi istiyorum.Eğer tavaya attığınızda sarısı çabuk dağılıyorsa o yumurta bozuktur.Yada tencereyi yarıya kadar dolduruyoruz,yumurtayı içine atıyoruz,direk batarsa taze,eğer suyun üzerine çıkıp yüzerse bozulmuştur.Herkese iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi █Teoman█ -- 6 Nisan 2013; 22:00:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bozuk Yumurta Yemeyin: Kontrol Edin

Yumurtalar, besleyici ve çok yönlü bir gıda maddesi olsa da bozulmuş yumurtaları tüketmek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bozuk yumurta yemek, gıda kaynaklı hastalıklara ve hatta zehirlenmelere neden olabilir.

Bozuk bir yumurtayı tespit etmenin en kolay yolu, onu kırmaktır. Bozuk yumurtalar tipik olarak hoş olmayan, kükürtlü bir kokuya sahiptir ve sarıları ve beyazları bulanık veya suludur. Kabukta çatlaklar veya dışkı lekeleri de bozulma belirtisi olabilir.

Bozuk yumurta yenirse, aşağıdaki semptomlar ortaya çıkabilir:

• Mide bulantısı
    • Kusma
    • İshal
    • Karın ağrısı
    • Ateş

Şiddetli durumlarda, bozuk yumurta zehirlenmesi dehidrasyona, organ hasarına ve hatta ölüme neden olabilir.

Bozuk yumurtaları tüketmekten kaçınmak için şu önlemleri alabilirsin:

• Yumurtaları satın aldıktan sonra buzdolabında sakla.
    • Yumurtaları 45 günden fazla saklama.
    • Çatlak veya kirli yumurtaları at.
    • Yumurtaları pişirmeden önce yıkayın.
    • Yumurtaları iyice pişir.

Bozuk yumurta yeme şüphen varsa, onu yeme ve at. Sağlığın için risk alma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eyvallah
  • sağol.
  • Geçmiş olsun.
  • Mustafa Arılıkyoutube
    Yumurtanın tazeliği nasıl anlaşılır? 55 yıllık ustadan görülmemiş "dönme" yöntemi.. Cahit Şahin, 55 yıldır tavuk yetiştiriciliği yapmaktadır. Yumurtanın taze olup olmadığını test etmek için görülmemiş bir yöntem kullanan Şahin, avucunun içine alıp üst üste tuttuğu 3 yumurtadan ortadakinin döndüğünü ve bu şekilde yumurtanın taze olduğunun anlaşıldığını belirtiyor. Bu yöntemin yumurtayı sallamaktan daha etkili olduğunu savunan Şahin'e göre dönmeyen yumurtanın tazeliğinden şüphe etmek gerekiyor. 10 yaşında başladığı tavuk yetiştiriciliği ve yumurta işinde 55 yıldır emek veren Cahit Şahin, yumurtanın tazeliğini anlamak için daha önce görülmemiş bir yöntem kullanıyor. Şahin'in avucunun içine aldığı ve üst üste tuttuğu 3 yumurtadan ortadaki, en üstteki yumurtaya değdiğinde dönüyor. Şahin dönen yumurtanın bu şekilde taze olduğunun anlaşıldığını belirtiyor. Şahin, bu yöntem kullanıldığında eğer yumurta dönmezse yumurtanın tazeliğinden şüphe etmek gerektiğini belirtiyor. Bu yöntemi yıllardır kullandığını söyleyen Şahin aynı zamanda yumurtayı sallama yönteminden daha iyi bir yöntem olduğunu savunuyor. Ortadaki yumurta dönerse yüzde yüz tazedir.. Yumurta ustası Cahit Şahin, "Bir yumurtanın taze olup olmadığını şöyle anlıyoruz. Üç tane yumurta alıyoruz elimizin içerisine. Üst üste koyuyoruz yumurtaları. Orta merkezdeki yumurta eğer dönerse o yumurta yüzde yüz tazedir. Eğer dönmüyorsa yüzde yüz bayattır. Bayat yumurta yediğinde çok zehirlenen oluyor. Örneğin alerji yapar, yüz kısımlarında sivilce yapar, çocuklara mesela vücutta komple sivilce gibi alerji yapar yumurta. Marketlerde satılıyor ama marketlerde koli içerisinde açamıyorsun. Örneğin evine aldın bir koli götürdün. Götürdükten sonra evinde açtın üç yumurtayı evinde test yapman gerekiyor. Test yaptın yumurtalar dönmedi. Bunu götürüp markete geri vermen gerekiyor. İade etmen gerekiyor. Çünkü bu yumurta taze değil. Bile bile sağlığını tehlikeye atmanın da bir anlamı yok. Çoluğumuz çocuğumuz var. Eğer taze yumurta yiyeceksen yüzde doksan dokuz bu testi yapacaksın. Üç tane yumurtayı avucunun içerisine alacaksın. Orta merkezdeki yumurta gerçekten dönüyorsa gözünü kapat gel" dedi. Yöntemi yeni öğrenen Edibe Çayır, "Önceden yumurta aldığımızda taze olup olmadığını bilmiyorduk. Şimdi detaylarını öğrendik. Dönerse taze olduğunu anlıyoruz" dedi. En yeni gelişmelerden anında haberdar olmak için kanalımıza abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın.. Kanalıma Abone olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCeQHDjwpbzJKrqbCOlVmyvg?sub_confirmation=1 Selamlar ben Mustafa Arılık ! Youtube henüz yeni başladım. Kanalımda oyun, oyun tanıtım, eğitim, eğlence, vlog, ve sizlere bazı konularda yardımcı olabilmek amacıyla ''nasıl yapılır'' videoları paylaşıyorum. Ayrıca iyi bir ''Pubg Mobile'' oyuncusuyum. Videoları montaj yaparken çok eğleniyorum ve birçok komik anlar yaşıyorum. Hergün yeni video paylaşıyorum. Eğer sizde bana katılmak isterseniz kanalıma abone olabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=b4LgqSIfHgw
  •   At suya, yüzüyorsa geçkindir. Bu kadar basit.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.