Merhaba arkadaşlar. Bir süredir tablet pc almayı düşünüyordum. Bütçem kısıtlı olduğu için uzak doğuya yelken açtım ve müşteri memnuniyetini esas alarak Ezcool firmasının bir ürününü alma kararı aldım. Ancak iki ürün arasında kararsızım.
Birincisi Smart TEN:
İşlemci Rockchip RK3066 Dual Core Grafik İşlemci Mali 400 Quadcore Ekran Kartı Hafıza 1GB DDR3 Kablosuz Ağ IEEE802.11b/g/n Kablosuz İnternet Usb USB2.0 OTG High Speed Arabirim Ses Dahili Hoparlör - 3.5mm Kulaklık girişi - High Q Akustik ses - Dahili Mikrofon Ekran 10.1 inch (5 Noktadan Dokunmatik Kapasitif Süper İnce Panel - Multi-Touch) Çözünürlük WVGA 1280*800 IPS Ekran HDMI 1.3 Yüksek Tanımlı Video Çıkışı. HD 1080p. Tüm popüler video formatlarını destekler İşletim Sistemi Android 4.1 Jellly Bean Ölçüler Boyutlar - 262mm x 160.2mm x 10.4mm Ağırlık 583gr
İkincisi de MiniPAD:
İşlemci Allwinner Quad-Core İşlemci Hafıza 1 GB DDR3 Bellek Kablosuz Ağ IEEE802.11b/g/n Kablosuz İnternet (WI-FI) / Harici 3G Desteği Ses Dahili Hoparlör - 3.5mm Kulaklık girişi - High Q Akustik ses - Dahili Mikrofon Ekran 7.9 inch (5 Noktadan Dokunmatik Kapasitif / IPS Süper İnce Panel - Multi-Touch) HDMI 1.3 Yüksek Tanımlı Video Çıkışı. HD 1080p. Tüm popüler video formatlarını destekler
İşletim Sistemi Android 4.2 Ölçüler 196 mm x 136 mm x 6.8 mm Ağırlık 300 gr
Burada yazanlar hariç her özellikleri aşağı yukarı aynı. Özet geç diyenler için; İlk model 5,5 cm daha büyük bir ekrana sahip pili biraz daha fazla gidiyor. Ama ikinci modele göre işlemci ve ekran kartının çekirdek sayısı yarı yarıya az. Bu performans farkını ne seviye yaratır? Hangisini almak daha mantıklı? Fiyat farkı sadece 50 lira o yüzden bir etken saymıyorum. Şimdiden çok teşekkürler.