Şimdi Ara

Siz Olsanız Hangi Seti Seçerdiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten kararsız kaldım forumda beni bilenler varsa fotoğraf makinası tavsiyesi konularında farketmişlerdir zaten beni Şimdi amacım 2.el bir DSLR alıp içimdeki fotoğraf açlığını gidermek Portre çekim yapmak öncelikli hedefim.
    Aşağıdaki seçenekler arasında gidip gelmekten kafayı yiyeceğim inanın bu kadar zor olacagını düşünmemiştim almanın

1. seçenek: Canon 1100D + full aksesuar(tripod, çanta, 18-55 50mm lensler)
    2.seçenek: Nikon D3100 + 18-55 vr lens
    3.seçenek: Canon 40D 50mm lens
    4.senecek: Canon 500D + 50mm lens

Normalde D3100 kafama yattı ama portreye meraklıyım diyorum 2 gün sonra 50mm almak istiyeceğim malum. Canon'da 150 liraya bulabilirken Nikon'da af motoru olan 50mm'yi 500 e bulabilirmiyim bilmiyorum. Manuel netleme diyorlar yapabileceğimi bilsem ona da razıyım ama başlangıç aşamasında oldugum için tereddütlerim var.
    1100D nin avantajı yukarıda yazdıgım gibi diğer makinalarda sadece lens body alabiliyorken bunda aynı paraya hem 50mm yi hem 18-55 i hemde tripodu çantayı kumandayı v.s v.s alabiliyorum. Kararsız kalmamın sebebi ise gövdesinin harbiden diğer makinalara göre zayıf kalması.
    40D düşünmemin sebebi gövdesinin ciddi anlamda tatmin edici olması. Tereddütte kalmamın sebebi ise çok eski olmasına rağmen fiyatının diğerlerine göre hiç de aşağı olmaması. Hatta daha pahalı bile diyebilirim
    500d ise fiyat olarak ustte gene ama imaj ve body kalitesi olarak daha iyiyse bu da mantikli

Şu acemiye bir yol gösterin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 7 Kasım 2012; 9:28:54 >

• Hala seçemedinmi ne alcagını :).Su sorunun cevabı o kadar basitki çok fazla kendini kasıyosun,paran yetiyosa 500D yada 40D al 40Dnin eski olması güzel fotograf çektiği gerçeğini değiştirmez d90da eski ama hala taş gibi MAŞALLAH :) nikon alcam diyosan lens ucuza gelsin diyosan gövdede af motoru olanları seçiceksin D70 , D70s , D80 , D90 , D7000 bu kadar basit hangisi uyuyosa bütcene git onu al bu kadar fazla kafanı kurcalama yoksa alamazsın hiç bişey hergun yenıbı model cıkartıyolar orasını burasını ufaltıp alın sıze yenı model dıyolar :)
    Minolta 24-105mm F3.5-4.5D || Minolta 100-200mm F4.5 || Minolta 70-210mm
    Sony 50mm F1.4 SAL || Sony DT 30mm F2.8 MacroSAM || Sony 18-55mm SAMII
    Tamron Di LD 90mm F2.8 Macro || Tamron 70-300 Di LD Macro || Sigma 28mm F1.8 EX Asp. MACRO
    Helios 77M-4 50mm F1.8 || Porst MC 135mm F1.8
  • @TheBrain, hocam haklısın da lens değişir ama body değiştirmem uzun süre body'i de iyi almak istiyorum

@CavaliEr-G, bakayım hocam ona da bir

Şu an;

Canon 1100D + 50mm + tripod +çanta

Canon 550d Body

Bu ikisi arasında gibiyim 550'yi alasım var ancak sadece body'si yukarıki 1100D+50mm+tripod vs vs den 100 TL daha fazla

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Uzun süre gövde değiştirmeme diyrosanız daha güncel gövdelerden tercih edin.Örneğin D90 yada 550D güzel bir tercih olacaktır

500D video konusunda 550D'den bariz aşağıda orası tamam

Peki 500D imaj kalitesi ve gövde olarak 550D'den aşağı mıdır hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 15 Kasım 2012; 18:30:32 >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.