Şimdi Ara

Siyasetçiler ve sanatçılardan alkol yasağı tepkisi: 'Şeriatla mı yönetiyorsunuz?' (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
2
Favori
16.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    Hayatımın hiçbir dönemine, yaşadığım hiçbir ortama çok şükür içki girmediği için, bugün Migros'ta gördüğüm peynir ekmek gibi içki alan insanları anlamam mümkün olmuyor.


    İnsanımızn hayatında içkinin rolü daha çok yüklenen garip anlamla alakalı.


    Alkolü çağdaşlık olarak görüyorlar.


    Gördüğünüz içki değil aslında, alkol de değil, bir hayat tarzı... satın alınan şey, alınmazsa infial oluşturan şey hayat tarzı... çağdaşlık falan işin perdesi, süsü... öyle bakılırsa, anlayacak, anlaşılacak çok şey var

    sana ne oğlum, benim eğlencem alkoldür senin afyonun din işte. ben sana soruyor muyum seni anlamıyorum hayat tarzın nasıl bu falan diye.


    siz nasıl insanlarsınız ya ne hakla kendiniz gibi düşünmeyen insanları yargılama cesareti elde ediyorsunuz?


    ben de seni yargılayayım şimdi o zaman gel bak;


    muhtemelen o kadar dar kalıplarda ve baskı içerisinde yetişmişsin ki; senin gibi olmayan insanlar görünce hayret ediyorsun, aklın almıyor. muhtemelen içten içe kıskanıyorsun. bana batı özentisi demişsin alkol alıyorum diye. sen de arap çöllerine özeniyorsun. bana kimse çocukluğumda baskı yapmadı, kendi hür irademle her genç gibi alkol denedim, ve evet benim için hayata dair güzel zevklerden biri alkol almak. benim hayattaki mutluluğumu ise senin gibi düşünenler tehdit ediyor. ben sakarya’da büyüdüm herkes dindar reis mafya raconu özentisi geçinir en büyük eğlenceleri ise geceleri sokak arası, birisinin evi vs gizli gizli toplanıp iki tane efes içmek, vodka içmek, rakı içmektir. en çok bununla övünürler ama başkasını daima ayıplarlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 30 Nisan 2021; 1:42:40 >




  • Etil alkol dezenfektan in hammaddesidir. Alkol alırken muhtemelen boğazımızda aşağı virüs geçemez + piskoloji vücudun savunma sistemi için olmazsa olmazıdır. Alkol kullanan adam alkol alamazsa sıkıntı strese girebilir bu da korona virüsle mücadelesini olumsuz etkileyecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçki yasağına karşıyım da içkinin neye faydası var, bu kadar büyük bir önemi olmasının nedeni nedir onu da merak ediyorum. Bu ülkede dini bir uygulama olan başörtüsü siyaset, polis, asker, yargı eliyle yasaklandığında yaşam tarzına müdahale olmadı ama günde onlarca kişinin ölümüne neden olan alkollü içki satışı yasaklanınca yaşam tarzına müdahale oluyor. Biri içkinin faydalarını söylerse memnun olurum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seni ilgilendirmez kardeşim faydası olmayan birsürü şey marketlerde satılıyor kolanın ne faydası var? O zaman yasaklansın hem gazlı içeceklerin covid kapma risklini arttırdığı falan söylendi doktorlar tarafından sigara da öyle nasıl olacak şimdi? Tam kapanma diyorlar ama camiler neden açık? Boş yapmayın kısaca kimsenin ne yiyip ne içtiği kimseyi ilgilendirmez.

  • muratkaya kullanıcısına yanıt

    Bu durum ozgurlukle alakali.Gozleri keserse ramazanda alkilu toptan yasaklar,daha sonra mayolu denize girmeyi ramazanda,sonra toptan kapanacaksin der,restorani tam kapatir her ramazan,bu tum yila sirayet edersonra gelir is kadin hakkina,calismayi kisitlar o muthis temel temel diye haykiran kadinlarda,saksi gibi evde kalirlar,birinci derece erkek akrabasiz disari cikamaz vb.surer gider.Yobazli sadece islamiyette degil tum dinlerde var ancak ekonomik ve toplumsal anlamda islam ulkeleri gelismedigi icin insanin saglikli yani hem beden hem ruh icin calismasi gereken olusmasi elzem iklim olusmuyor.Ne demisti nur yuzlu metin aciklamasi ile,"17 Aralık'ta ortaya saçılan yolsuzluklara dair en ilginç yorum AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ten geldi. Külünk, 17 Aralık operasyonuyla “insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiğini” savundu.

    Siyasetçiler ve sanatçılardan alkol yasağı tepkisi: 'Şeriatla mı yönetiyorsunuz?'


    Sozun ozu birakin alkol neye yararmis icmesen olmazmiymis argumanlarini.Siz hirsiza, ugursuza ,milyonlari evinden barkindan eden Ortadoğu'yu batakliga ceviren zihniyete bakin milyonlarin kani elinde olan.İslam ogretisi ile bana ne ile gelirsen gel ama kul hakki ile gelme diyen yaradanin gozu ile bakin yuz milyarlarca dolar parayi malezya,katar diger kara kutulara gonderenlere bakin insani refleksleriniz varsa digerlerini gectim zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 30 Nisan 2021; 11:2:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • speedycihan kullanıcısına yanıt
    Bence de ilgilendirmez yasaklanmasına da karşıyım dedim ama hafıza zayıf olduğundan anlamamışsın. Kola yüzünden kaç trafik kazası oluyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Alkolün zararlarını konuşmak için öncesinde tüm suçların ve ahlaksızlıkların konuşulması gerekir diye bir kural mı var? Mesela kadın cinayetlerini konuşmadan bonzainin zararlarını söylemek yasak mı? Bu sıralamayı bir yaz da bundan sonra ona göre davranalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 30 Nisan 2021; 10:39:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muratkaya kullanıcısına yanıt

    olay aslında içki değil. kendi çerçevelerinde yasak olanı halka dayatmaları.


    (ben sigara içki içen biri değilim. sigaraya tamamen karşıyım içki de sevdiğim kadınla özel günde içebilirim.)


    olay şu, insanların tercih özgürlüğü. afedersiniz b*k da satılsa almak isteyen alır.


    bunu uyuşturucuyla da örneklendirebilirsiniz. uyuşturucu neden yasak alkol neden serbest gibi.


    bazı avrupa ülkeleri uyuşturucuyu da serbestleştiriyor. çünkü bu özgürlüktür.


    efendim alkol içen ölüm tecavüz saçıyor, trafik kazalarına neden oluyor. doğru. ama içmeyenlerin bunlara sebep olmadığına dair örnek var mı? yok.


    alkollü araba kullanıp birinin ölümüne sebep olanla alkolsüz buna sebep olanın arasında aslında fark yok. sadece algıyla sebep buluyoruz. birinde kocaman bir "ALKOL", diğerinde "aşırı hız, dikkatsizlik, ehliyetsiz, acemi vs."


    "efendim çocuklarımızı zehirliyorlar".. lar lar lar. ben hiç sigara içmedim kimse de ağzıma zorla sokmadı. bakıyorum ufacık gençler içiyor. içebilir, kendi tercihleri. benimki de benim tercihim.


    sözün özü TERCİH ve ÖZGÜRLÜK.

    ama maalesef ülkemizde bu ikisini de başkaları belirliyor.


    dipnot: birinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.

    bnot:





  • Hayatta hiç alkol almadım, dini inancım ve ilahi emir gereğince de tüketmeyeceğim AMAAA bunların yaptığı şey yasak değil direkt zulüm islama uygun birşey değil sen adamın özgür iradesine karışamazsın, o zaman bu mantıkla namaz kılmak da farz, o zaman bir genelge yayımla, kılınmazsa hapis ya da ölüm cezası olsun, kişilere zorla namaz kıldırt, böyle olunca herkesi müslüman yapmış mı olacaksın yoksa tam tersine etki-tepki prensibi gereğince dinden mi soğutacaksınız, bunların islamiyete verdiği zararı şeytan bile vermemiştir, kısaca bireylerin alkol tüketme özgürlüğü ksıtlanamaz, DİNEN BİLE !

  • Migros direniş başlatmış, alkol yasağını takmayıp satışa devam ediyormuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    Bence de ilgilendirmez yasaklanmasına da karşıyım dedim ama hafıza zayıf olduğundan anlamamışsın. Kola yüzünden kaç trafik kazası oluyor?

    Dışarı çıkmak zaten yasak ne arabası 17 gün... Bunun anlamı evinde de içme demektir sırada ne var acaba ?


    Şimdi lgbt Fransa falan yazan yarım akıllı arkadaşa hiç yazmıyorum böyle tiplerle tartışılmaz.


    Migros ve diğer marketler hiç dinlemesin satsın bunun zaten hukuki bir dayanağı yok. Kanun yayınlanması lazım böyle şeyler için ama oda yemiyor tabii. Cahil cühela ve pısırık bir toplum olunca böyle oluyor. Muhalefet desen aman muhafazakar oylar gitmesin kafasında sürekli bir yalakalık halka hiç gurur kalmamış insanlarda yazık. Bu ülke nasıl dönüyor, turizm ne halde bilip bilmeden sallıyorsunuz burada enflasyon oranı ortada verilen zamcıklar da ortada ama kafa aynı kafa.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: POLECAT

    Bu mesaj silindi.

    Ağzına sağlık hocam, bu akıllılara bakarsak rusya'da ve diğer alkol yasağı koyan ülkelerde mi şeriat var o zaman.

  • speedycihan kullanıcısına yanıt
    Yahu iktidarı kafanızda fazla büyütmüşsünüz, içkiyi yasakladım dese satılmayacak mı sanki çatır çatır satılacak. Yasaklanması da yanlış zaten. Boş yere gerginlik çıkardılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tekel Bayileri Platformu Başkanı: Alkol satışı yasağı kalktı


    Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, kişisel Twitter hesabında "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.



    https://odatv4.com/tekel-bayileri-platformu-baskani-alkol-satisi-yasagi-kalkti-30042148.html

  • Niye Süleyman bey açıklasaymış yada reyiz açıklasaymış Özgür Aybaş bakan mı ? Siyasetçiler ve sanatçılardan alkol yasağı tepkisi: 'Şeriatla mı yönetiyorsunuz?' 


    Ülkeye bak! Siyasetçiler ve sanatçılardan alkol yasağı tepkisi: 'Şeriatla mı yönetiyorsunuz?' olay şöyle gerçeklelşiyor heralde telefon gelir; Ya özgür biz bu yasağı kaldırdık taammı gözüm sen artık tiwitırdan şey edersin hadi hayırlı cumalar!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    Alkolün zararlarını konuşmak için öncesinde tüm suçların ve ahlaksızlıkların konuşulması gerekir diye bir kural mı var? Mesela kadın cinayetlerini konuşmadan bonzainin zararlarını söylemek yasak mı? Bu sıralamayı bir yaz da bundan sonra ona göre davranalım.

    Yazdim siralamayi sahsiniz icin aciklamamda.

    Niyetlerinide yazdim detayli aydinlattim.

    Konusmak istiyorsaniz kisiyi balglayan allkolu ancak tum toplumu curuten ahlaksizligi kanser gibi yayan, hirsizlik,hortumculuk ,kayirma iyi niyet aramaz minnacik akli olan ,hele olmayip vicdani olanlar.

    Bundan sonra bu cercevede davranir,reaksiyon alir,reflekslerinizi yenilerseniz ,siz olmasaniz bile toplum gorece daha mutlu da yasanir daha medeniyetin negatif tarafından ,yelken acmis olur pozitif tarafina nacizane gonulsiz olsalnizda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Obaya devam arada selva da al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -frambuaz

    Obaya devam arada selva da al
    Bunlar nedir ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.