Şimdi Ara

Siyaset bilimine ÇAP olarak Felsefe mi Psikoloji mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siyaset bilimi bölümüne hangi bölüm çap olarak daha uyumlu gider ve daha faydalı olur? Felsefeye karşı aşırı ilgim var, zaten bireysel olarak bütün felsefe tarihi eserlerini bitireceğim fakat iş olanağı olmadığı için ana bölüm seçmiyorym. psikolojiye de felsefe kadar olmasa bile ilgim var, en azından psikolojiyi iyice öğrenmeyi isterim. Ki siyasette kamu yönetimi ile ilgili olduğu için Psikoloji bilmek bir adım öne çıkartır diye düşünüyorum? Sizce hangisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Varsa Sosyoloji.

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    iş imkanı için mi ÇAP istiyorsun kendini geliştirmek için mi? Kariyer planın ne? Atıyorum özel sektörde İK düşünürüm dersen psikoloji olabilir. Endüstriyel seçmelileri alıp ik için daha uygun bir adam olabilirsin. Yok kendimi geliştireceğim diyorsan felsefe uygun olabilir sağlam hocalar varsa çoğu zaman kitaplardan öğrenemeyeceğin şeyi hocalardan öğreniyorsun. Yok kamuya atanıp memır olacağım diyorsan boşuna ÇAP la uğraşma otur alan sınavlarına çalışmaya başla vakit çarçur etme. Sosyoloji diyen olmuş açıkçası ne kadar faydası olur bilemiyorum. Akademik devam edeceğim saha çalışması falan yapacağım diyorsan sana birşeyler katar. Bu tavsiyelerin her biri gelecek kariyer planına + mevcut okuluna (diğer bölümlerin sana katacağı şeyler açısından) göre değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManikD

iş imkanı için mi ÇAP istiyorsun kendini geliştirmek için mi? Kariyer planın ne? Atıyorum özel sektörde İK düşünürüm dersen psikoloji olabilir. Endüstriyel seçmelileri alıp ik için daha uygun bir adam olabilirsin. Yok kendimi geliştireceğim diyorsan felsefe uygun olabilir sağlam hocalar varsa çoğu zaman kitaplardan öğrenemeyeceğin şeyi hocalardan öğreniyorsun. Yok kamuya atanıp memır olacağım diyorsan boşuna ÇAP la uğraşma otur alan sınavlarına çalışmaya başla vakit çarçur etme. Sosyoloji diyen olmuş açıkçası ne kadar faydası olur bilemiyorum. Akademik devam edeceğim saha çalışması falan yapacağım diyorsan sana birşeyler katar. Bu tavsiyelerin her biri gelecek kariyer planına + mevcut okuluna (diğer bölümlerin sana katacağı şeyler açısından) göre değişir

Aslında hem kendimi geliştirmek hem de kariyer için istiyorum fakat kendimi geliştirme kısmı daha ağır basıyor, en olmadı memur olurum ama üniversitede öğrendiklerim ömür boyu benim olur hiç yoktan. Çap + yabancı dil oldu mu zaten o kadar zorlanmam sanırım.

siyaset bilimi mezuniyetine 2 ders kalmış, yabancı dilde eğitim veren bir okulda hatırı çok sayılır bir ortalama ile mezun olmak üzere olan birinin tavsiyesi: siyaset bilimi özel sektörde o kadar makbul bir alan değil. Gidip ÇAP'tan felsefe eklersen senin iş imkanını özel sektörde arttırmaz. Felsefe okuyup YL da endüstriyel örgüt psi. yapan odtü'de ve zor zar ik ya kapak atan tanıdığım var. Aynı anda tüm alanlara makbul öğrenci olunmuyor. Bunu bir yere not et derim. Hani hem kamuya girebilecek, hem akademik devam edebilecek, hem özel sektörün kabul edeceği bir adam olmak çok zor. o yüzden iki kere düşün ne istediğini ne yapmak istediğini. rekabet çok o yüzden bir alanda uzmanlaşmak seni bir yere taşıyacaktır. hani hepsi olayım istedim ben çuvalladım, ve bugün diyorum ki keşke biri bana zamanında akıl verip tek alana odaklanmamı sağlasaymış bugün ne yapacağım ben kafa karışıklığı yaşamazdım. evet aç kalmam bir şekilde bir yer bulurum şu an elimde olan cv ile. fakat hakederini alabilir miyim şüpheli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ManikD

siyaset bilimi mezuniyetine 2 ders kalmış, yabancı dilde eğitim veren bir okulda hatırı çok sayılır bir ortalama ile mezun olmak üzere olan birinin tavsiyesi: siyaset bilimi özel sektörde o kadar makbul bir alan değil. Gidip ÇAP'tan felsefe eklersen senin iş imkanını özel sektörde arttırmaz. Felsefe okuyup YL da endüstriyel örgüt psi. yapan odtü'de ve zor zar ik ya kapak atan tanıdığım var. Aynı anda tüm alanlara makbul öğrenci olunmuyor. Bunu bir yere not et derim. Hani hem kamuya girebilecek, hem akademik devam edebilecek, hem özel sektörün kabul edeceği bir adam olmak çok zor. o yüzden iki kere düşün ne istediğini ne yapmak istediğini. rekabet çok o yüzden bir alanda uzmanlaşmak seni bir yere taşıyacaktır. hani hepsi olayım istedim ben çuvalladım, ve bugün diyorum ki keşke biri bana zamanında akıl verip tek alana odaklanmamı sağlasaymış bugün ne yapacağım ben kafa karışıklığı yaşamazdım. evet aç kalmam bir şekilde bir yer bulurum şu an elimde olan cv ile. fakat hakederini alabilir miyim şüpheli.

Peki fakat ne yapmalıyım benim için şuan siyaset ve kamu bölümü en uygunu, genel ilgiden de dolayı bu bölümden başkasını seçemem. Zaten bu bölümden mezun olanlar kendi bölümleri dışındaki bölümlerin mesleğine giriyormuş? Bunun yanına felsefe bölümü okumak iyi gelir diyorsan tamamdır? (İstanbul Üniversitesi)

alanın dışındaki mesleklere gitme olayı var fakat tercih nedeni olman gerekiyor. o alanda çalışmak istediğini göstermen. çap yaparsan vaktinin %80i dal derslerine gidecek. özel sektör istiyorsan dönem içi bile staj yapmak sana hep artı olacaktır yada 2-3. dilleri öğrenmek. Felsefe okuyacaksan akademik olarak devam etmen daha makul olur. yada sosyoloji. bunlar akademide senin işine yarar. siyaset teorisi alanında kendini çok geşliştirebilirsin. ama bunlara vakit ayırdıkça özel sektörün istediği eleman olmak konuusnda git gide uzaklaşacaksın bunun farkında ol istedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.