Şimdi Ara

Sivrisineksiz bir dünya mümkünmüş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet mümkünmüş. Dünyada ölümcül bir soruna yol açmayacağı, onların eksikliklerinin başka şeylerle kapatılabileceğinin mümkün olduğu söyleniyor. Ben şimdi bencilve düşünerek yok edilmelerini istiyorum tabi çünkü viziltilari sinirimi bozuyor ve isirdiklari yer çok acıyor ve beni yokluktaymis gibi ısırıyorlar resmen paramparça ediyorlar köpek ısırsa o kadar olur yani.
    Sivrisineksiz bir dünya istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yav 50 saatir bi sinek var vizz vizzz sağa sola vuruyorum kaçıyor namussuz.En son elimin tersiyle bi çaktım sinek bi yana kanatları bi yana kanlar içinde öldü.

Çok namussuzlar bide fena snipelıyo bu seneki sinekler

• brtgcvs B kullanıcısına yanıt
    Yav hocam kalem tuttuğum parmağı isiriyorlar yazı yazamıyorum. Gözümün altını isiriyorlar yarım gözle geziyorum. Kulağımın memüşünü isiriyorlar kepçe kulak geziyorum. Bi malum yerin kafasını ısırmadiklari kaldı.

• La ben evde ki karıncayı toz sanıp evi süpürürken yanlışlıkla içine çekmiştim. O vakumda kendini yere tutunmak ve içeri çekilmemek için 6 ayağıyla yere tutunması, sonra daha fazla dayanamayıp elektrikli süpürgenin içine girmesi gözümün önünden gitmiyor... Cidden bunu yaptıktan sonra 15 dakika boyunca ağlayacaktım hala de gözümde canlanıyor o son anı..

Onlar da birer kedi köpek gibi. Ne olursa olsun öldürmeyin. O sizi öldürmez. 100 tonluk bi press makinasının altına yatınca ne hissediyorsanız onlar da öyle hissediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: sasasa671

La ben evde ki karıncayı toz sanıp evi süpürürken yanlışlıkla içine çekmiştim. O vakumda kendini yere tutunmak ve içeri çekilmemek için 6 ayağıyla yere tutunması, sonra daha fazla dayanamayıp elektrikli süpürgenin içine girmesi gözümün önünden gitmiyor... Cidden bunu yaptıktan sonra 15 dakika boyunca ağlayacaktım hala de gözümde canlanıyor o son anı..

Onlar da birer kedi köpek gibi. Ne olursa olsun öldürmeyin. O sizi öldürmez. 100 tonluk bi press makinasının altına yatınca ne hissediyorsanız onlar da öyle hissediyor..

hepimiz sivrisineğiz

• sasasa671 S kullanıcısına yanıt
    İnan zerre umrumda değil ve onlara hiç acımıyorum. Uykusuz gecelerim ve gün boyu yanan yerlerimin vebalini canlarıyla ödemek zorundalar.

Hayır hayvanların özellikle karınca sinek gibi vermin denebilecek tamamen gereksiz hyvanların beyin yapısı 5 dakika önceki olayı bile hatırlayıp düşünebilecek kapasitede değil. Hadi karıncanın kimseye zararı yok vicdanen zarar vermeyin kendinize, ancak sinek öldürmek falan hiçbir şekilde "Hayır hüseyini öldürdüler ahmeti zehirlediler nasıl yaşarız" tarzı bir paniğe sebep olmuyor, indirin hepsini gitsin, dünyaya zararı olmasa kökten yokedelim de işte besin zinciri.
  • ya ışığı açar açmazda kayboluyorlar namussuzlar ben çözemedim nasıl bir özellikleri var
  • 25 gün köyde yaşamış biri olarak söylüyorum sivrisinekler %30 perdeye yapışır %50 tavana yapışır %10 sizin yakınınızda olur %9 duvarda olur %1 psikolojik
  • umarım hepsi ölürler aptal yaratıklar
  • Araba alırken her şeyi orijinal olsun istiyoruz da neden yaşadığımız yerin orijinal halini bozmaya bu kadar meraklıyız?

• quote:

La ben evde ki karıncayı toz sanıp evi süpürürken yanlışlıkla içine çekmiştim. O vakumda kendini yere tutunmak ve içeri çekilmemek için 6 ayağıyla yere tutunması, sonra daha fazla dayanamayıp elektrikli süpürgenin içine girmesi gözümün önünden gitmiyor... Cidden bunu yaptıktan sonra 15 dakika boyunca ağlayacaktım hala de gözümde canlanıyor o son anı..

Büyük bir ihtimalle Ölmemiştir, toz torbasının içinde yaşıyor olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sivrisineksiz bir dünya mümkünmüş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Yav hocam kalem tuttuğum parmağı isiriyorlar yazı yazamıyorum. Gözümün altını isiriyorlar yarım gözle geziyorum. Kulağımın memüşünü isiriyorlar kepçe kulak geziyorum. Bi malum yerin kafasını ısırmadiklari kaldı.

Açık mı geziyorsun da ısırsınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Hayır hayvanların özellikle karınca sinek gibi vermin denebilecek tamamen gereksiz hyvanların beyin yapısı 5 dakika önceki olayı bile hatırlayıp düşünebilecek kapasitede değil. Hadi karıncanın kimseye zararı yok vicdanen zarar vermeyin kendinize, ancak sinek öldürmek falan hiçbir şekilde "Hayır hüseyini öldürdüler ahmeti zehirlediler nasıl yaşarız" tarzı bir paniğe sebep olmuyor, indirin hepsini gitsin, dünyaya zararı olmasa kökten yokedelim de işte besin zinciri.

Tabi bizim beynimiz ile onların beyni bir değil. Ama buda demek değildir ki ölmeyi hak ediyorlar. İnsanın akılsızı da aynı karınca gibi ama onu öldürmezsin, (sana zarar verse bile) neden? Sırf büyük olduğu için mi?

Ben şöyle düşünüyorum, iki milimetrelik atom dan oluşan bir canlı, ama 6 tane ayağı var ve hareket ediyor. Şuan ki teknoloji ile yapılması imkansız, ama yapılsa bile değeri çok fazla olur. Yani o yerde ki karınca bile aslında çok değerli bi canlı, mucize gibi. O yüzden ölmeyi hak etmiyor

• quote:

quote:

Tabi bizim beynimiz ile onların beyni bir değil. Ama buda demek değildir ki ölmeyi hak ediyorlar. İnsanın akılsızı da aynı karınca gibi ama onu öldürmezsin, (sana zarar verse bile) neden? Sırf büyük olduğu için mi?

Ben şöyle düşünüyorum, iki milimetrelik atom dan oluşan bir canlı, ama 6 tane ayağı var ve hareket ediyor. Şuan ki teknoloji ile yapılması imkansız, ama yapılsa bile değeri çok fazla olur. Yani o yerde ki karınca bile aslında çok değerli bi canlı, mucize gibi. O yüzden ölmeyi hak etmiyor

Bu yazdııklarını kurban bayramında da bekliyoruz.

Ben hayvanlar değersiz demiyorum, sadece ölmek ya da yaşamak onları ilgilendirmiyor, hiçbir etki etmiyor hayatlarına, acımanızı gerektirecek bir şey yaşamıyorlar, tecrübe etmiyorlar diyorum, haliyle bu hayvanları yaşamayı hak edecek hiçbir şey yapmıyorlar ki ölmeyi hak etmek ya da hak etmemek gibi bir durum olsun, onlar için tamamen farksız anlatabiliyor muyum? Vicdani olarak "Hiçbir canlı ölmeyi hak etmez." demek ile mantıksal olarak bu çıkarımda bulunmak ayrı şeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Bu ne hakli isyan

• quote:

quote:

quote:

Bu yazdııklarını kurban bayramında da bekliyoruz.

Ben hayvanlar değersiz demiyorum, sadece ölmek ya da yaşamak onları ilgilendirmiyor, hiçbir etki etmiyor hayatlarına, acımanızı gerektirecek bir şey yaşamıyorlar, tecrübe etmiyorlar diyorum, haliyle bu hayvanları yaşamayı hak edecek hiçbir şey yapmıyorlar ki ölmeyi hak etmek ya da hak etmemek gibi bir durum olsun, onlar için tamamen farksız anlatabiliyor muyum? Vicdani olarak "Hiçbir canlı ölmeyi hak etmez." demek ile mantıksal olarak bu çıkarımda bulunmak ayrı şeyler.

Kendini hayvanlardan üstün bi yere kadar görebilirsin çünkü sendeki bilinç onlarda yok. Tamam robot gibiler zaten bende öyle düşünüyorum ama sen öldürdüğünde acı çekiyor ve sen kendi zevkin için acı çektiremezsin. Kurban dediğin çok ayrı bir konu. Canın sıkılıyor diye bi canlıyı öldürmek ile, ihtiyacın olduğu için öldürmek ayrı bir şey. Sen kestiğin kurbanın her yerinden faydalanıyorsun, senin vitamin ihtiyacını karşılıyor. Ama böceklerde öyle değil. Eğer açsan ve yiyeceksen sineği öldür, ama yok uçuyor yok sesi geliyor vs bu senin hakkın değil.

• Her yaz öldür öldür bitmiyorlar.Bunlar nerde yuva yaparlar.Bir bulsak da topluca imha etsek.

Kurban ihtiyaç değil lükstür, normal şartlarda tavuk göğsü alamayan aileler kurban bayram diye bilmem kaç kişi bir olup hayvan kesip yiyorlar, bu gayet de lüks arkadaş bana "İhtiyacın varsa öldür." diyemezsin, he şunu desen "Canın tehlikedeyse, nefs-i müdafaa ise öldür." o zaman anlardım.

Sinek konusuna gelirsek, sinekten faydalanmıyorum ancak sineğin yarattığı rahatsızlığı bana çektirmeye "HAKKI YOK"(senin deyişinle.) o halde kendimi savunmak için öldürürüm.

Ayrıca acı çektirmeye hakkın yok falan nedir, dediğin gibi verminler bildiğin robot gibidir, acı çekmiş çekmemiş onların bu tür kapsamlı bir bilinci yok, yapıştır duvara dünyada milyarlarca yıla bir gram fark oluşturmaz onların ölmesi bu kadar net.

Ayrıca dinen kurbanı savunup "Kendini hayvanlardan tamamen üstün göremezsin." demek çelişkidir:
    "O (Allah) ki; yeryüzündeki şeylerin hepsini sizin için yarattı".

"O'dur ki, O yüce Allah'tır ki bütün göklerde ve bütün arzlarda (hayat olan âlemlerde yarattığı) her şeyi katından sizlerin (insanların) emrine musahhar kıldı."

İnsan dinen en üstün canlıdır, her şey insan için vardır, isterse ineği keser yer, isterse sineği duvara yapıştırır.

Dini kenara bırakırsak da dediğim gibi hayvanların bilinci ölüm, keder, travma falan için fazla ilkel, yapıştır duvara hiçbir şey değişmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.