Şimdi Ara

Sivri sinekler neden hep beni ısırıyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar artık isyan ediyorum bu sivrisineklere.Ya odada 5 kişi kalacaksak ve yatmadan önce sivri sinek gördüysek vede öldüremediysek benden başka kimse bunu dert etmiyor çünkü bu şirin yaratıkların ben varken başka birini ısırdıklarını şuana kadar kimse görmedi.Kan gurubum Sıfır+ gurubu ve sıfır gurubunu ısırırlar derler genelde.Peki bunun bilimsel açıklamasını yada nedenini bilen varmı?Hayır madem sıfır gurubunu seviyor benden başka sıfır gurubu olan insanlarda vardı onları neden ısırmıyor?

Gece 4 yerimden birden ısırmış bir bulursam onu varyaa

• Cevap : Sevdikleri için. Sevmediği insanı niye ısırsınlar. Şikayet etme, sevildiğini bil.
  • Bildiğim kadarı ile dişi sivrisinek ısırır insanı. Yanlış hatırlamıyorsa kandaki bir maddeyi kullanarak üremelerinde kullanıyorlardı.

Şanslısın yani bayan sivrisinek ısırmış seni, erkek ısırsa ne yapacaktın bence dua et haline
  • Sırf meraktan Google'a sivrisinek yazdım, sıralamanın
    en başında Harun Yahya çıktı. Pes...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 19 Ekim 2005, 14:06:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

Sırf meraktan Google'a sivrisinek yazdım, sıralamanın
    en başında Harun Yahya çıktı. Pes...

• quote:

Orjinalden alıntı: seyyah_seyyare

Bildiğim kadarı ile dişi sivrisinek ısırır insanı. Yanlış hatırlamıyorsa kandaki bir maddeyi kullanarak üremelerinde kullanıyorlardı.

Şanslısın yani bayan sivrisinek ısırmış seni, erkek ısırsa ne yapacaktın bence dua et haline

bugüne kadar baya sivrisinek üredi ozaman sayemde.demek bunların sorumlusu benmişim

• quote:

Orjinalden alıntı: erenkurt

Arkadaşlar artık isyan ediyorum bu sivrisineklere.Ya odada 5 kişi kalacaksak ve yatmadan önce sivri sinek gördüysek vede öldüremediysek benden başka kimse bunu dert etmiyor çünkü bu şirin yaratıkların ben varken başka birini ısırdıklarını şuana kadar kimse görmedi.Kan gurubum Sıfır+ gurubu ve sıfır gurubunu ısırırlar derler genelde.Peki bunun bilimsel açıklamasını yada nedenini bilen varmı?Hayır madem sıfır gurubunu seviyor benden başka sıfır gurubu olan insanlarda vardı onları neden ısırmıyor?

Gece 4 yerimden birden ısırmış bir bulursam onu varyaa

ya ben bi belgeselde izlemiştim, sanırım bu yaratıklar kan damarlarının deri yüzeyine olan yakınlığını algılayabiliyorlar, ayrıca verilen karbondioksit gazına da duyarlılar. Sivrisineğin kan tercihi yapmasında kan grubunun etkili olduğu konusunda bişiy duyduğumu hatırlamıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sivrisinek ile aids bulaşır mı?
  • Benim kan grubum 0 değil. Ama İstanbul'a bir sivrisinek salsalar gelir beni bulur. O kadar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: northstorm

sivrisinek ile aids bulaşır mı?

güzel bi soru, kan sonuçta, galiba evet, bulaşıyor olmalı =(
  • ıııı bi an konu başlığını görünce gereksizlerden çıkmadımmı acaba dedim burası kültür bilim deilmiydi yoksa benmi yanlış geldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reos -- 23 Ekim 2005, 2:44:12 >
  • sinek böcek ısırmasıyla aids bulaşmıyor arkadaşlar
    (nerden mi biliyorum daha yeni çalıştım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: reos

ıııı bi an konu başlığını görünce gereksizlerden çıkmadımmı acaba dedim burası kültür bilim deilmiydi yoksa benmi yanlış geldim

ne alakası var arkadşım bunun gereksiz mesajla.Ben bu söylediklerimin bilimsel nedenini sordum okuduysan?Anlaşılan sende bilmiyorsun bari kirletme topic'i de yararlı olmuş olursun

evet arkadaşında dediği gibi sinek ısırmasıyla aids bulaşmıyor.Sineğin taşıdığı belli başlı mikroplar var bildiğim kadarıyla.Diğer mikroplar onuda öldürüyor çünkü yanlış hatırlamıyorsam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.