Şimdi Ara

Sivilce tedavisi için aldığım ilacın yan etkileri? (Yardım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
67.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..bugün cildiyeye gittim sivilce için doktor tahlil yaptırdı ilacı kullanmaya uygun olduğumu söyledi ve Roaccutane isimli bir hap yazdı..tabi bazı şeylerde imzalattı bu hapı kullandığım süre içinde kimseye kan vermemem gerekiyormuş vs. :S Neyse ben sadede geleyim acaba bu hapı kullandığım aylar içerisinde cinsel ilişki tehlikeli olur mu?



  • Sanmam, sonuçta bir hastalık değil, ancak yan etkileri çok fazla.

    Takıldığınız kısım kan verme olayı galiba. Onu da şöyle açıklayayım.

    Kızılaya kan vermeye gittiğinizde son günlerde ağrı kesici bile alıp almadığınızı soruyorlar. Sebebi ise basit. Verdiğiniz kan ameliyatta olan kişilerde kullanılacağı için kanınızda bulunan ilacın herhangi bir maddesi ameliyattaki insanı öldürebilir. Özelliklede size yazılan ve karaciğeri epey yoran ilaç söz konusu olduğunda.
  • 7 8 ay kullandım o ilacı. bir sonuc alamadik ( ben tam randımanlı kullanmadım ) dudakların aşırı kurur dikkat et. cildin dökülebilir. heryerin ağrıcak. ilaca başladıkdan sonra beni yataktan zor kaldırdılar psikolojik olarak etkisi var. kendini depresyondaymıs gıbı hıssedebilirsin. ama çok iyi sonuç veriyor. ( su anda sivilce mevcut bende 2 gün boyunca icsem gidiyorlar ) kesinlikle gününde kullan bıkmadan. benim gibi yapma..
  • Benim arkadaş kullanıyor, çok fazla yan etkisi var. Prospektüsü padişah fermanı gibi zaten İlk birkaç ay yüzünü kurutup döküyor, daha kötü bile oluyor. Sonraları yavaş yavaş kendine geliyor cilt. Arkadaşın dediği gibi depresyon ve ağrı yapıyor. Çok aşırı a vitamini içeriyormuş o yüzden de kan verdirtmiyor olabilirler. Dediğim gibi çok yan etkisi var kişisel görüşüm çok feci bir durumda olmadıkça kullanmamandır.
  • o ilacı kullanan tanıdıklarımdan mideleri rahatsız olanlar var durduk yere istifra eden ve kullanalı 3 yıl olmasına rağmen hala etkileri duruyor o nedenle sana önerim kullanma zamanla geçiyo zaten sivilce
  • o ilacın yan etkileri baya vardı sanırım ben de kullanmak istedim vermemişti doktor
  • Bencede kullanma heleki sana bir kağıt imzalatmışlarsa hiç tavsiye etmem bu devirde ne olacağı belli olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 20 Ağustos 2010; 23:48:40 >
  • Kullanmanı kesinlikle tavsiye ediyorum... hikayemi anlatıcam ama başlamadan önce söyliyim ; hiç bir şekilde kulaktan dolma bilgilerle hareket etme bu konuda...
    Suratım mayın tarlası gibiydi.. Bazen kocaman kocaman çıkıyodu tav ediyodu sivilceler. Yaş da 19'a geldiğinde yeter artık dedim ve doktora gittim. Bana ilk başta aknetrend verdi. Yaklaşık 5 ay onu kullandım. Uyarı olarak doktor bana dudağın çok kurur her gün bepanten sür dedi. Belki biraz uyku yapabilir ama diğer yan etkileri çok çok nadir görünür dedi. Hakikaten de bi tek dudak kuruluğu oldu. onu da bepanten merhem (krem değil bak özellikle merhemi tavsiye ederim) ile halletmiştim.Diğer hiç bir yan etkisi yani ne göz kuruluğu ne uyku ne asabiyet hiç birini görmedim,duymadım.
    Prospektüsü sakın okuma çünkü 2 sayfa zararları ve yan etkileri yazar. Hiç biri sana olmaz. çünkü bunu veren doktor mutlaka senden 2 ay da bir kan tahlili ister.Kontol eder seni zararı dokunuyo mu bu ilacın bu gence diye. Ben gidip paşa paşa veriyodum kanımı. Ona göre ilacın dozunda oynamalar yapacaktı ama ona bile gerek kalmadı.Çünkü dudak kuruluğu hariç hiç bir yan etkisini görmedim. Esasında sana prospektüsü okuma dememin sebebi şu. Sen onu okuduğun zaman evet o 2 sayfa kağıdı... ister istemez kafaya takacaksın orda yazılanları.Çünkü adamlar oraya 2 sayfa yan etki yazmışlar üstelik sen bu ilacı imza karşılığı kullanmaya başlıyosun.. ister istemez takıntı yapıyo tabi. Uykun geldiğinde,için sıkıldığında,asabi olduğunda,mutsuz olduğunda ya da ne bileyim gözün ağrıdığında suçu ilaca atacaksın. Bu bende de oldu ama gerçekten ilaçla hiç bir alakası yok. tamamen psikolojik bi olay bu. O yüzden okumamanı tavsiye ederim. ki beni doktorum da gülerek uyarıyodu prospektüs konusunda
    Tedavim toplam 7 ay sürdü. Son 2 ay aknetrend'in imza kağıdı kalmadığı için bana da Roaccutane verdi. Ben dedim bu kısırlık falan yapar mı diye.. kızmıştı doktor bana... Ben bu diplomayı insanları kısırlaştırmak için mi aldım falan demişti. Ben de mecburen şaka yaptım demek zorunda kalmıştım. doktor sonra devam etti "Böyle kulaktan dolma bilgilerle hareket etme dedi sağlık alanında". Sonra bana ilacın aslında ne işe yaradığını neden sivilceleri tamamen bitirdiğini anlatmıştı.
    Tedavim 1 yıl mı ne oldu biteli. çok çok nadir siyah nokta veya kırmızılık olur ama asla öle kocaman sivilce falan çıkmaz. Yüzüm sakallar hariç pürüzsüz oldu inan... Eski fotolarıma baktığım zaman da ilaca ve doktora bi kez daha teşekkür ediyorum..
    yani kullanmanı tavsiye ederim ama 2 ayda bir kan tahlili yaptırman şartıyla..Tedavi sürecin uzun sürer ve son aya kadar iyileşme de görmeyebilirsin belki.Bu yüzden sakın moralini bozma " bu ilaç hiç bir işe yaramıyor" diye. Tek yapman gereken ilaçlarını hiç ama hiç aksatmadan kullanmak. Tedavin bittiğinde yüzünde sivilceden eser kalmaz...
    sağlıcakla kal

    Bu arada aknetrend ve Roaccutane hemen hemen aynı ilaçlar. Biri ithal biri türkiye'de üretiliyor tek farkları bu.(doktorun ve eczacının yalancısıyım)

    başka takıldığın bişey olursa sorabilirsin... Tecrübeliyim bu konuda boşa gitmesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nty35 -- 21 Ağustos 2010; 0:35:42 >




  • Ben de 9 ay kullandım ve tavsiye ediyorum. Bendeki yan etkileri dudak kuruması ve burun kanaması(3 defa) olmuştu. Ama sivilceleri tamamiyle yok etti. Doktor kontrolünde kullanırsan sorun yaşamazsın.
  • Arkadaşlar yazılanları teker teker okudum kullanacağım pek bir şüphem yok ancak bu sene össyim ve kuşkularım var yan etkiler konusunda yani çalışmamı etkilermi gibisinden :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AykuTMira

    Arkadaşlar yazılanları teker teker okudum kullanacağım pek bir şüphem yok ancak bu sene össyim ve kuşkularım var yan etkiler konusunda yani çalışmamı etkilermi gibisinden :S

    Dikkat dağınıklığı yapmıyor doktora sordumbende yorgun yapmadı diğer arkadaşım 2 haftada ilacı bıraktı yorgunluktan falan
  • Sivilce ilaçları karaciğeri kurutur, halüsinasyon gördürebilir. Risklidir ama iyi sonuç verir. Ben sivilcelerim varken kullanmamıştım. Tercih meselesi.
  • benim yüzümde sivilce yok fakat omuzlarımda çok var . aynı durumda olan varmı ?
  • Öncelikle konunun yeri burası olmasa bile bir aknetrent(Roaccutane aynısı) kullanıcısı olarak sana açıklayıcı bir cevap yazıcam.

    Ben 6 aylık tedaviyi 1 hafta önce bitirdim. Yüzümdeki sivilceler geçti ama izleri duruyor. İzler için bir krem kullanıcam 4 ay boyunca ve ilk Pazartesi günü sürücem.
    -Cinsel ilişki her hangi bir probleme yol açmaz diye biliyorum ama bunun haricinde gerçekten çok fazla yan etkisi var.

    İlk günlerde hemen dudak kurumasını kendini belli eder.
    Sonraki günlerde yüzün pullanması ve hemen ardından gözün kanlanması ve yaşarması.
    3. ve 4. ay yan etkilerin en şiddetli olduğu aydır.
    Dudakların öyle hale gelecek ki doktorun verdiği dudak nemlendiriciyi 15-20 dk. bir sürmen gerekecek.
    Tüm bu yan etkilerin yanında tedavi boyunca yüzün kızarık olacak.
    4-5-6. aylarda çeşitli vücut yaralın çıkacak. İlacın bırakmadan tamamen bitmeyecek bu yaralar.
    Doktor onlar için ilaç vericek.
    İşin kötü tarafı Roaccutane beklenen sonucu vermezse son 2 ayda Roaccutane ile beraber ağır antibiyotik hap veriyor doktorlar.

    Umarım sigortan vardır.Benim sigortayla her ay 50 lirayı buluyordu ilaçlar.

    Bu arada Roaccutane sivilce tedavisinde son çaredir. Devlet Hastanesindeki doktor haricinde bir de Özel Doktor'a başvurmanı öneririm.

    İyi Geceler




  • ne tedavisi gördüğünden haberin yok. o ilaç sivilce için kullanılmıyor.
  • O ilaç sivilce için kullanılıyor nasıl kullanılmıyor? Başka amaçları da varsa bilemem ama sivilce için gayette etkili. Yüzüm mayın tarlası gibiydi çok çok kötüydü gerçekten. 9 ay kullandım ve tertemiz oldu. Hala sivilce çıkmıyor. 2 yıl oldu kullanmayı bırakalı 1 tane sivilce çıkmadı yüzümde. Yan etkileri de kullanmayı bıraktıktan hemen sonra geçti.

    Yara falan denmiş. Bende hiç öyle şeyler olmadı. Tek yan etkisi dudaklarımın kuruması oldu bünyeye göre değişiyor yani. Dudaklarım cidden çok kötü olmuştu çok rahatsız ediciydi okulda. Eve geldiğimde bepanthen sürerdim o acayip rahatlatıyor. Doktorun vereceği o ruj gibi olan bi süre sonra etki etmiyor çünkü. Bepanthen aşırı işe yarıyor.

    Bu arada normalde 4-5 ay kullanılırmış o ilaç ortalama olarak. Benim yüzüm ne kadar kötüydü düşünün 9 ay kullandım (belki daha bile fazla olabilir) anca geçti. Ama kökten çözüm yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalwrath -- 22 Ağustos 2010; 1:33:01 >




  • olayın büyüsü o zaten. sivilce sandığınız şey, sivilce değil aslında. doktorunuza sorun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanilla__

    olayın büyüsü o zaten. sivilce sandığınız şey, sivilce değil aslında. doktorunuza sorun


    evet sivilce için değil.. bana da anlatmıştı... yağ bezleri vs.. anlatsak anlamaz hocam şimdi bunlar boşuna yorulmayalım
    ekleme:konu dışı ciddi olduğunu unuttum bi an isteyen olursa seve seve anlatabilirim aklımda kalanları




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanilla__

    olayın büyüsü o zaten. sivilce sandığınız şey, sivilce değil aslında. doktorunuza sorun

    peki sivilce nedir ?
  • 2 yıl önce kullanmıştım 6 ay süreyle hergün. Bendeki yan etkileri ;

    Cilt ve dudak kuruması aşırı fazla. Özellikle dudaklarımı soyardım her saat kabuk bağlardı. O dönem hiç bir kızla münasebetim olmadı olmasın zaten tiksinirler sizden fazla ortalıkta gezinmeyin.
    Eklem ağrıları yapar çok olmasa da.
    Burun kanamaları yapar durduk yere.

    Not: Doktor bana güneşte fazla durma demişti hatta güneş kremi vermişti bunu sürerek çık diye farklı bi kremdi ama adını hatırlamıyorum. Eğer çıksaymışım sivilcelerin izleri kalıcakmış ki biraz var ben dışında kimse göremiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.