Şimdi Ara

Sivilce '' izleri '' için krem veya kür tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
4
Favori
6.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kolay gelsin arkadaşlar.20 yaşındayım.Yüzümde artık çoook nadir sivilce çıkıyor yavaş yavaş bu sivilce illetini atlatıyorum ama zamanında çok sıktım sivilceleri ve yüzümde hep iz, leke, çukur vs şeyler oluştu. Köse bir insanım pek sakal bıyık yok o yüzden sivilce izlerim belli oluyor ve artık çok rahatsız etmeye başladı.

Bu lekelerden kurtulmam için ne önerirsiniz? Daha önce sivilce lekelerinden kurtulmak için krem vs kullanan varsa yardımcı olabilir mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sivilce İzleri İçin Krem ve Kür Önerileri

Sivilce sonrası izler, ciltte oluşan kırmızı veya kahverengi lekelerdir. Bu izler, sivilcenin iltihaplanması sonucu ciltteki kolajen üretiminin azalmasından kaynaklanır. Sivilce izlerini tamamen ortadan kaldırmak zor olsa da, görünümünü azaltmak için bazı kremler ve kürler kullanılabilir.

Silverdin Krem

Silverdin krem, gümüş iyonları içeren, antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahip bir kremdir. Bu krem, sivilce oluşumunu önlemeye ve mevcut sivilcelerin iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, gümüş iyonlarının ciltteki kolajen üretimini desteklediği düşünülmektedir, bu da sivilce izlerinin görünümünü azaltabilir.

Diğer Krem Önerileri

Diğer cilt bakım ürünlerinde de sivilce izlerinin görünümünü azaltabilecek bileşenler bulunabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Hidroklorik asit (HCA): Cildi soyar ve kolajen üretimini uyarır.
    • Retinoidler: A vitamini türevleridir ve cilt yenilenmesini ve kolajen üretimini destekler.
    • Niacinamid: B3 vitamini formudur ve cildin nem bariyerini güçlendirir ve iltihabı azaltır.

Doğal Kürler

Bazı doğal kürler de sivilce izlerinin görünümünü azaltabileceğine inanılmaktadır. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Aloe vera jeli: Antiinflamatuar ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir.
    • Yeşil çay özü: Antioksidanlar içerir ve cildi korur.
    • Limon suyu: Alfa-hidroksi asitler (AHA'lar) içerir ve cildi soyar.

Sivilce izlerini tedavi etmeden önce bir dermatoloğa danışmak önemlidir. Dermatolog, cilt tipinize ve sivilce izlerinizin şiddetine uygun tedavi seçeneklerini önerebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Achromin
  • ISPOD KRILA kullanıcısına yanıt
    Yara icin krem biliyormusun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var mı böyle bir şey?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Bu da işini görür
  • Kantaron yağı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çinko krem işe yaradı bende. Yaraları kapatıyor.

Hemde ucuz 8tlmi neydi.

Ben çıkan sivilceleri patlattıktan sonra dezenfekte edip çinkolu krem sürüyordum 1 gün sonra hiçbirşey kalmıyordu.

Artık çıkmıyor neyseki..

• Onu bunu bırak ne olacak bu cavaliersin hali ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joel Embiid -- 31 Mart 2017; 17:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taylor Swift.

Onu bunu bırak ne olacak bu cavaliersin hali ?

Ne futbolda ne de baskette yüzümüz gülüyor açq.. Bu gidişle celtics yakayı vermez bize de başı kalır, lebron ve irving boşa çırpınıyor..

Ama benim hala umudum var ortak.. Sas

• up

• Buz işe yarıyor diye duymuştum hayal meyal hatırlıyorum

• Hicbisi. Hicbisi yapmiyorum

Nutella sut peynir gibi urunlerden uzak duruyorum. Cips kesinlikle kullanmiyorum. Onceden heryerim sivilceydi artik hicbisi kalmadi. Arada cok stres yapinca cikiyor o kadar

• up

• hocam geçen gün forumda birine daha tavsiye ettim "silvadiazin" al. ezcaneler tedarik edemiyoruz üretimi durdu diyebilir hiç dinleme ne yap et bul ama dikkat et silvadiazin alacaksın silverdin değil.. silverdin verelim aynı etkiyi görür diyorlar alakası yok sen yaz bir yere silvadiazin diye... şimdiden edeceğin dualar için rica ederim.

• Scarex jel 6 ay gibi bir süre kullanmalısın etkisini görürsün.

Not: Göz altlarındaki elmacık kemiğinden üst tarafına sürme gözlerin yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan3454

Scarex jel 6 ay gibi bir süre kullanmalısın etkisini görürsün.

Not: Göz altlarındaki elmacık kemiğinden üst tarafına sürme gözlerin yanıyor.

yuh 6 ay çok fazla

• sivilce izini tam geçirse milyon dolarlık hollywood yıldızaları geçirirdi..

oyle kıçı kırık kremlerle düzelmez acılı ve pahalı işlemlerle azaltılabilir...co2 laser dermoroller ve asitik soyma işlemleri gibi..burdakiler daha bebe nebilsin..akne kızarıklığı ve şişikliğini izle karıştırmışlar..bankacı arkadaşım 7000 tl baydı lasere anca hafifledi yüzünde ağır çukurlar vardı derin..yine tam geçmez ömür boyu senle..izelin yüzü kaç defa soydular..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Nisan 2017; 18:19:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

sivilce izini tam geçirse milyon dolarlık hollywood yıldızaları geçirirdi..

oyle kıçı kırık kremlerle düzelmez acılı ve pahalı işlemlerle azaltılabilir...co2 laser dermoroller ve asitik soyma işlemleri gibi..burdakiler daha bebe nebilsin..akne kızarıklığı ve şişikliğini izle karıştırmışlar..bankacı arkadaşım 7000 tl baydı lasere anca hafifledi yüzünde ağır çukurlar vardı derin..yine tam geçmez ömür boyu senle..izelin yüzü kaç defa soydular..

ben de çukur falan yok aslında, lekeler var sadece

• Bu gibi durumlarda bizim ülkemizin erkekleri gerçekten çok bilinçsiz. Daha doğrusu Avrupa kıtası komple bilinçsiz. Adam azcık bakımlı olsun yapıştırırlar metro-seksüel yaftasını. Ama Asya'da öyle değildir. Kimsenin beğenmediği o Çinli adamlar bile her sabah yüzünü yüz yıkama jeliyle yıkar, ilk önce skin kremini sonra losyonunu sürer onun üstüne de nemlendirici kremini sürüp çıkar akşam yine aynısını yapmadan hayatta uyumaz. Hatta uyuya kalmış olsa bile kalkar o yüzünü yıkayıp kremlerini sürüp yatar. (Bunu yapmayanlarda tabiki vardır. Ancak onlarda bunu yapmayanların sayısıyla bizim ülkemizde düzenli diş fırçalayan sayısı eşittir.) Hatta birde akşamları buna ek olarak özel kağıt maskelerden yüzlerine yapıştırıp(kabul ediyorum adamların 60 cent'e aldığı maske Türkiye'de 25 lira bu da pek tabi pahalı sayılmakta) birde onun nemiyle yatarlar. Veya uyku maskelerini yüzlerine boca edip öyle uyurlar. Bu anlattıklarım Kore, Çin, Japonya gibi Asya ülkeleridir.

Sorunun cevabına gelecek olursak yeniden sivilce çıkmaması için yüzünüzü sürekli(gece-gündüz) yüz yıkama jeliyle yıkayın (normal sabun değil, sıvı sabun HİÇ değil). Sonrasında kurumaları engellemek için uygun kremleri bulup alın(Türkiye piyasasını bilmediğim için öneri veremiyorum) Ayrıca o izler deri yenilenmeden ve düzgün nemlendirilmeden geçmez. Onun için cildinize düzenli aralıklarla (örn; haftada 1kez idealdir-(2 gereksizdir,3 fazladır) peeling yapmanız gerekmektedir. Bunu pirinçi havanda dövüp suyla çamur kıvamına getirip bile yapabilirsiniz (örn; ceviz-bal veya pirinç ve cilde yararlı taneli yüzey oluşturacak herhangi bir karışım yapıp cilde çok bastırmadan masaj yaparak sürüp 15 dakika bekletip sonrada ılık suyla yıkayarakta yapabilirsiniz) Düzenli peeling ve nemlendirme sonrası herkesin özendiği ve a-aa kaç yaşına gelmiş genç gösteriyo, aaa nasıl güzel cildin var gibi sözlerle karşılaşmanız kaçınılmazdır.

Not: ne olursa olsun yüzünüzü fazla ellemeyin ve kimseyede elletmeyin.
    Not 2: Yüz en hassas deridir ilaç en son çare olarak düşünülmelidir. Hele de bilinçsiz ilaç geri dönülmez sonuçlar doğurabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilbilen -- 1 Nisan 2017; 18:24:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.