Şimdi Ara

Sivil Polis Olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
18.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi geceler... Lise öğrencisiyim. Sivil polis olmak istiyorum biraz hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Yani liseyi bitirdikten sonra da sınavlarına girebiliyor muyum, nereye gideceğim falan, filan... Hiç bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim...

İnternetten de araştıracağım belki sınavlara giren arkadaşlar varsa daha net yardımcı olurlar diye açtım konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 11 Temmuz 2009; 22:53:22 >

• senden olmaz
    burda açıklamaman lazımdı
  • arka sokakları izlemen gerekli
  • Liseden sonra PMYO ya gireceksin. Daha sonra şubede ki ihtiyaca göre değişir durum.. İhtiyaç varsa olursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuTLu.

Öncelikle herkese iyi geceler... Lise öğrencisiyim. Sivil polis olmak istiyorum biraz hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Yani liseyi bitirdikten sonra da sınavlarına girebiliyor muyum, nereye gideceğim falan, filan... Hiç bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim...

İnternetten de araştıracağım belki sınavlara giren arkadaşlar varsa daha net yardımcı olurlar diye açtım konuyu.

Şimdi öncelikle polis olman gerekiyor onun birkaç yolu var...
    Ama ne istediğini bilmen lazım polis memuru mu rütbeli mi_?
    Polis memuru olmak istiyorsan ya PMYO sınavlarına girip kazanıp 2 yıl PMYO okuyacaksın(Polis Meslek Yüksek Okulu) liseden sonra giriliyor 2 yıllık üni gibi mezun olunca polis memuru oluyorsun. Veya üni bitince de EGM sınavla filan alıyor galiba ordanda olabilirsin. Fakat PMYO tavsiyemdir.

Rütbeli olmak istiyorsan polis koleji derdim ama lisedeymişsin o zaman Polis Akademisi'ni zorlaman lazım ÖSS'de 250 ham istiyor galiba ama spor mülakatı bayağı kasıyor. Akademi bitince atandığın yere göre sivil olabilirsin. Ancak derece yaparsan atanacağın yeri sen belirlersin ki bu da avantaj...

Üniden sonra sınavlada komiser olabilirsin fakat o da karmaşık tam bilmiyorum.

Dediğim gibi önce bu yollardan biri ile polis memuru veya komiser(kom. yardımcı olarak başlarsın mesleğe 3-4 senede bir rütbe atlarsın) olucaksın ondan sonra bölümüne göre sivil polis olabilirsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: Etkisizeleman

quote:

Öncelikle herkese iyi geceler... Lise öğrencisiyim. Sivil polis olmak istiyorum biraz hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Yani liseyi bitirdikten sonra da sınavlarına girebiliyor muyum, nereye gideceğim falan, filan... Hiç bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim...

Şimdi öncelikle polis olman gerekiyor onun birkaç yolu var...
    Ama ne istediğini bilmen lazım polis memuru mu rütbeli mi_?
    Polis memuru olmak istiyorsan ya PMYO sınavlarına girip kazanıp 2 yıl PMYO okuyacaksın(Polis Meslek Yüksek Okulu) liseden sonra giriliyor 2 yıllık üni gibi mezun olunca polis memuru oluyorsun. Veya üni bitince de EGM sınavla filan alıyor galiba ordanda olabilirsin. Fakat PMYO tavsiyemdir.

Rütbeli olmak istiyorsan polis koleji derdim ama lisedeymişsin o zaman Polis Akademisi'ni zorlaman lazım ÖSS'de 250 ham istiyor galiba ama spor mülakatı bayağı kasıyor. Akademi bitince atandığın yere göre sivil olabilirsin. Ancak derece yaparsan atanacağın yeri sen belirlersin ki bu da avantaj...

Üniden sonra sınavlada komiser olabilirsin fakat o da karmaşık tam bilmiyorum.

Dediğim gibi önce bu yollardan biri ile polis memuru veya komiser(kom. yardımcı olarak başlarsın mesleğe 3-4 senede bir rütbe atlarsın) olucaksın ondan sonra bölümüne göre sivil polis olabilirsin...

Hocam eyvallah, sağol zahmet etmişsin teşekkür ederim. Abim de birşeyler anlatıyordu komiser veya komiser yardımcısı olarak başlarsın diyordu.

@CaN®

Hocam sende sağol eyvallah.

• Yeni yorumlarınıza açığım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Polis olmak istiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yeni yorumlarınıza açığım.

PM'den ulaş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Etkisizeleman

quote:

Yeni yorumlarınıza açığım.

PM'den ulaş.

Peki.

• benim babam emniyet müdürü nasıl polis olmalıyımm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vasilli Zaytsev

benim babam emniyet müdürü nasıl polis olmalıyımm :)

Sniper ol
  • Arkada sokaklar terk
  • Polis ol
    Kurada ne çıktıysa kolayca istanbul ile değiş tokuş yap.
    İstanbula geldin mi çok kolay Sivil Polis olursun.

Haftanın 1 günü izin
    Bayram, seyran, yıl başı hepsini unut. Yılda 24 gün iznin olacak.
  • Hocam liseyi bitir, ilk önce YGS'DEN PMYO için ham 300 puan gerekiyor. ( O puan her sene 280 oluyor) her neyse istenilen puanı al. Daha sonra pmyo'nun sitesinden önkayıt yaptırabilirsin ve bunun yanında mülakatlar için felan 40 TL gibi bir para yatırıyorsun bankaya. Seni arıyorlar mülakat için. Eşorfman , şort vs gidiyorsun. Mülakatlarda yani hem sözlü sınav ve bedensel sınav'ı geçersen, ÖSYM'nin sınavına giriyorsun. Zaten asıl önemli yerde burası. Aldığın puanlara göre PMYO çıkıyor sana. Daha sonra İntibak eğitimi felan...

Sıralıcak olursak;

1-YGS
    2-Önbaşvuru ve mülakat
    3-Yazılı sınav
    4-İntibak eğitimi

He bu arada hocam başlıkta sivil yazmışsın. eğer çalıştığın birimde sivil açığı varsa sivil olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truehawk -- 16 Eylül 2011; 20:25:37 >
  • Harp okulunu seç derim. Akıllı isen dengeli davranırsın. Askerlik çok şey var
  • Aradan 2 yıl geçmiş hâlâ tavsiye veriyorsunuz.
  • Asker ol ve jiteme katıl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.