Şimdi Ara

sıvı deterjanlar hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
161
Cevap
6
Favori
84.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öğrenci evine yeni makine aldık ama sıvı deterjan hakkında pek bilgim yok evde de sanırım daha önce kullanılmadı. diğer toz olanla ne farkı var hangisinden almalıyız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Carrefour'dan kurumsal olarak nefret ettiğimden uzun zamandır alışveriş yapmıyorum. Müşteri hizmetleri sıfırın altında. Bu sebepten haberim yoktu.

Alo'yu kendim hiç almadım ama akrabalarımda ve arkadaşlarımda makine kullanırken beyazları yıkamıştım. Daimi kullanımda iyi midir emin değilim, ama iyidir herhalde.

Konu sıvıdan toza döndü :)))

Sıvıdan bahsedersek bence;

-Beyaz çamaşırlara özel olarak satılan Persil ve Omo oldukça pahalı. Omo tek başına kullanıldığında performansı düşük. Önerilen dozda kullanıldığında köpürmüyor bile zaten, iki katını koysanız deterjana servet ödemiş oluyorsunuz.

-Bim'in Almanya'dan getirdiği Bill beyaz deterjanı da iyi değil. Denemelik olarak sandalye minderlerini yıkadım, sonucu hiç beğenmedim. Direkt aldığımız 2 şişeyi iade ettim. Bim zaten müşteri hizmetleri konusunda on numara bir market. Yeterli bulmadığım Bingo soda etkili bile Bill'den çok daha iyi yıkadı.

-Perwoll siyah sihir siyahları gerçekten yıpratmıyor ve kalıcı bir koku bırakıyor. Ancak çeşitli lekelerde performansı sıfır. Yani lekeli değil, sadece kirli çamaşırları yıkamak mümkün. Woolite'da da farklı bir durum göremedim açıkçası.

-Bill'in renklilere özel sıvı deterjanı da aynı şekilde, leke çıkarması çok vasat. Ancak bence Perwoll'den bir gömlek daha üstün.

Bu konsantre hikayesine ben inanmıyorum açıkçası, küçücük kapak veya ölçeğin kilolarca çamaşırı temiz yıkaması çok zor. Ki ölçeklendirme konusunda çoğu ev hanımı dikkatsiz davranıp israfa yol açıyor. Örneğin Bill'de küçücük 37,5ml kapakla ölçülüp doldurulurken annem şişeden direkt deterjan gözüne döküyor. Bir arkadaşımın ablası da Bill'i toz deterjana ilave ediyormuş. O zaman ben ne anladım ekonomiden, olan doğaya ve ekonomimize oluyor. Deterjan işi de ciddi bir piyasa.

Bu durumda beyazlar için iyi sıvı deterjan yok diyoruz herhalde :( Ariel toza dönücez böyle giderse yine...

ben omo total fresh ve color.unu aldım geçen hafta yeni makineyle kullanılmak üzere...makinenin dozjlama sistemi 75 ml.ye ayarlıyken, omo total için 35 ml.ye ayarladım...bana yemiz yıkamış gibi geldi... 3 gün önce de migtostan 2x3 lt.lik kosla vanish oxi action aldım 14.90 tl.ye...bir de onu ilave edicem..fiyatı çok iyi geldiği için aldım. aslında köpürmemesi de normal değil mi? yani bu deterjanlardan elde yıkama deterjanları gibi köpürmesini beklememek lazım bence...

bu arada omo totalleri migrostan geçen hafta 20.50 tl.ye aldım. aynı hafta içinde mahalledeki MOPAŞta 24.90 tl, metroda ise 15.50 tl idi...

koslayı aldığım zaman migrosta da 24.9 tl olmuştu...nerdeyse %25 zam..
    siyah sihiri de denedim ama çamaşırların solduğunu farkettim. o yüzden renklerinin solmasını ve yıpranmasını istemediğim tüm çamaşırlar için hacı şakirin matik granül sabununu kullanıyorum. hakikaten hiçbir yıpranma ve solma olmuyor.

bu arada hiç calgn alasım da yoktu ama kıyamadım yeni makineye....2 kg.lık calgon tozu 15.90a aldım migrostan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 27 Ağustos 2011; 6:53:14 >

• kullandığınız makinenin yıkama kalitesinden kaynaklanıyor olabilir

bende denemek için omo total aldım

ve annem bilmediği için 2 kapak koydu beyazların harika olduğunu söyledi

sonrakinde ise 1 kapak koydu ve onunda hemen hemen aynı yıkamayı yaptığını söyledi

bundan sonra sıvı almayı düşünüyorum açıkçası

taşıması rahat enazından
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfOkdm17

quote:

Kosla'yı oldum olası sevmemişimdir.

Onun yerine annem tesadüfen Bim'den Ariel toz leke çıkarıcı almıştı epey uygun fiyata.

Hassas açık renkli mont, kazak vs yıkarken sıvı deterjana ilave ediyorum, işe yarıyor.

Ancak beyazlarda bence böyle ilavelerdense güçlü bir deterjan almak lazım. Perwoll beyaz sihiri denemedim, o da zaten beyaz pamuklu çamaşırlar için değil. Daha çok beyaz hassas çamaşırlara özel, bizde de o tarz çamaşır pek çıkmadığından denemedim.

Bir de farkında mısınız bilmem ama deterjanlara inanılmaz zam geldi. Bir de enflasyon yok derler.

Geçen yaz 14-15TL'ye 6kg Omo veya Ariel bulabilirken şimdi 23-24TL altına bulmak neredeyse imkansız. Bingo ve Alo bile 20TL ve üzerinde.

Biz 2-3 hafta önce Kozyatağı Metro'dan 10kg Omo'yu 25TL ye almıştık.
    Dediğiniz gibi çoğu yerde 6kg 23-24TL.

PİYASADA TAKLİT ÜRÜNLER ÇOK VAR

• quote:

Orijinalden alıntı: yesilsoy

quote:

Orijinalden alıntı: mstfOkdm17

quote:

Kosla'yı oldum olası sevmemişimdir.

Onun yerine annem tesadüfen Bim'den Ariel toz leke çıkarıcı almıştı epey uygun fiyata.

Hassas açık renkli mont, kazak vs yıkarken sıvı deterjana ilave ediyorum, işe yarıyor.

Ancak beyazlarda bence böyle ilavelerdense güçlü bir deterjan almak lazım. Perwoll beyaz sihiri denemedim, o da zaten beyaz pamuklu çamaşırlar için değil. Daha çok beyaz hassas çamaşırlara özel, bizde de o tarz çamaşır pek çıkmadığından denemedim.

Bir de farkında mısınız bilmem ama deterjanlara inanılmaz zam geldi. Bir de enflasyon yok derler.

Geçen yaz 14-15TL'ye 6kg Omo veya Ariel bulabilirken şimdi 23-24TL altına bulmak neredeyse imkansız. Bingo ve Alo bile 20TL ve üzerinde.

Biz 2-3 hafta önce Kozyatağı Metro'dan 10kg Omo'yu 25TL ye almıştık.
    Dediğiniz gibi çoğu yerde 6kg 23-24TL.

PİYASADA TAKLİT ÜRÜNLER ÇOK VAR

Uyarınız için teşekkürler ama ürünün KDV'li fiyatı 30 küsur TL'di. Biz Metro kartıyla KDV'siz fiyattan aldığımız için 25TL. :)

• arkadaslar mavi'den alınma bi montum var bayadr giyiyorum kuru temizleme yapılmaz elde ya da makinada 30deeecede yıkayın yazıyor. Siyah renkli bu montu narin ayarda yıkamayı düşünüyorum da acaba sıvı deterjan mı kullanmalıyım? Perwol siyah sihir mesela. Bi de bu ila siyahlarda mı kullanılmalı koyı renkllierde de kullansak bi mahsuru var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruhöküzü

arkadaslar mavi'den alınma bi montum var bayadr giyiyorum kuru temizleme yapılmaz elde ya da makinada 30deeecede yıkayın yazıyor. Siyah renkli bu montu narin ayarda yıkamayı düşünüyorum da acaba sıvı deterjan mı kullanmalıyım? Perwol siyah sihir mesela. Bi de bu ila siyahlarda mı kullanılmalı koyı renkllierde de kullansak bi mahsuru var mı?

o siyh sihir falan da olsa mutkaka renk atması yapıyor. Kesinlikle hacı şakir granülmatikle yıkayın (granül sabun). Ben denedim perwolü. Az da olsa rengi soldu.
  • granülmatik de bazı iyi durulanmayan yerlerde kalıntı bırakıyor ama. Siyahların solmaması gibi bir durum yok ama eğer çok kirli değilse 30 dereceden yukarı çıkmayın siyahlar için.
  • Ben Perwoll'ün solmaya neden olduğunu gözlemlemedim ama makine renklileri yıkarken su jetini açtığı an resmen siyah su akıyor çamaşırların üzerine. Ancak bu siyahlardan mı yoksa Perwoll'den mi kaynaklanıyor emin değilim. Deterjansız o şekilde makineye atılsa aynı şekilde boya çıkabilir.

Perwoll kan, yağ gibi lekeleri asla çıkarmıyor. Bu tarz bir leke olursa sinir krizi geçirmemek için toz deterjan ekliyorum veya ikisini karıştırıyorum. Birdaha almayacağım.

Renklileri koruduğunu iddia eden deterjanlar genelde bu tip lekelerde sınıfta kalıyorlar.

Hacı Şakir ve Dalin'i hesapladım, epey pahalıya geliyor ama kampanyalı bulursam onları denemek istiyorum. Şu an elimde yarısından fazlası duran 3lt Perwoll ve 2lt Bill var. Bitmelerine daha çook vakit var yani :)

Bim'e Almanya'dan ithal tablet deterjan gelmiş deneyeniniz var mı? Ben Çıksalın'dak Bim'de gördüm ama evimin çevresindekilerde göremedim. Bir de Kipa'daki değişik ithal kapsül ve tablet deterjanlar ilgimi çekiyor. Beyazlara cesaret edemesem de renkli deterjanı ve yumuşatıcılarda değişik ürünleri denemeyi seviyorum.

• 1,5 yaşında bir yeğenim olduğundan ve sık sık bana kalmaya geldiklerinden dolayı evde bol miktarda bebe deterjanı bulunuyor bende de. Dalin'i o kadar farklı bulmadım açıkçası, fiyatı çok fazla ve Hacı Şakir'in granüllü sabunundan farkı yok. Hatırlıyorum şimdi, biz çocukken annanem oturur sabunları rendeleyip, granül yapardı minik kuzenler için Nereden geldiyse aklıma bir anda

Bu aralar yumuşatıcılarda bir türlü güzel koku bulamıyorum. Yumoş'un neredeyse her çeşidini denedim ama aradığım o fresh kokuyu bulamıyorum.

Omo'nun sıvı deterjanı da çamaşırlarda leke bırakıyordu ama bu eski makinemle de alakalı olabilir. Şimdi yeni makinemle tekrar test edeceğim elimdeki toz deterjan bittikten sonra.

• Ben Yumoş'un Aloe Vera&Portakal çiçeği (beyaz renk) çeşitini beğeniyorum. Yeşil olanı da güzel.

Ama en beğendiğim Bingo Eau de perfume etkili olan kırmızı ve altın rengi yumuşatıcıları. İkisi de çok güzel ve kokuları kalıcı.

Bende biraz koku takıntısı var, ondan dikkat ediyorum yumuşatıcı kokularına.
  • quote:

Ben Yumoş'un Aloe Vera&Portakal çiçeği (beyaz renk) çeşitini beğeniyorum. Yeşil olanı da güzel.

Ama en beğendiğim Bingo Eau de perfume etkili olan kırmızı ve altın rengi yumuşatıcıları. İkisi de çok güzel ve kokuları kalıcı.

Bende biraz koku takıntısı var, ondan dikkat ediyorum yumuşatıcı kokularına.

Bende de koku takıntısı var, Yumoş Extra Creme kullanıyorum şu sıralar ama kokusu maalesef hoş ve kalıcı değil. Bingo'yu deneyeceğim bu bitince, sizin tavsiyelerinize inancım tam. Bu arada çok alakasız ama candogan62 hocam sizi bulmuşken ve yumuşatıcı konusu geçmişken sormak istiyorum. Deterjan çekmecesinin yumuşatıcı bölmesinde sürekli yumuşatıcı kalıyor. Eski makinemde çekmeceyi çıkartıp, yıkıyordum ama yine de her yıkamada yumuşatıcı kalmaya devam ediyordu. Şimdi yeni makinede bunun olmaması için bir önlem alabilir miyim acaba?

• tüm renkli deterjanları, siyah sihir ya da sıvı renkli deterjanları 30 derecede bile yıkasanız rengi solduruyor. yıllarıdr denediğim tecrübelerime göre yazıyorum. hatta en son başıma elen , satın aldığımdan bu yana hacışakir granülle yıkadığım kırmızı renkli saten pamuklu nevresim takımını, o an sabun bittiği için perwol sihay sihirle yıkadım. siyahı koruyan kırmızı hayli hayli korur dedim..ama hata ettim..3 yıldır rengi solmayan nevreism takımı, tek yıkamada solgun bi renk aldı. buna, beraber yıkadığım kırmızıı sweatshir de dahil :( (30 derecede ve hassasta yıkamama rağmen) diğer toz renkli deterjanların ya da sıvı renkli deterjanların soldurduğunu zaten biliyorum kendi denemelerimden...günlük renkli çamaşırşlar için (iç çamaşırı, günlük eşofman ya da ucuza alınan tişörtler gibi) ideal olabilir ama ben tonla para vererek aldığım renkli gömlek, mont,( hatta en son sadece kuru temizle yapılır denen siyah pardesü yıkadım hiçbişi olmadı) hassa çamaşırları (yün kazak mesela) hacı şakirin granülüyle yıkıyorum ve gayet memnunum ve tavsiye ederim. hatta şunu da gayet net söyleyebilirsim lovela ve yünlüler için olan sıvı deterjanlar dahi renk atmasına neden oluyor.

granülün kalıntı yapması ancak makineyi tıka basa doldurursam oldu bende ...ama zaten hassas çamaşırlarda en fazla 2-3 kg attığım için böyle bir sorun yaşamıyorum.

yalnız piyasada roxy falan gibi markaları olan toz zabunlar da var. bunlar belki beyaz çamaşırlar için uygun olabilir ancak içinde optik beyazlatıcı oldugundan ki bence böyle olması deterjandan bir farkı olmadığı göstergesi, renkli çamaşırları yine solduruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 9 Ocak 2012; 17:31:28 >

• sıvı deterjanda rinsonun yeşil kutulu olanını ve yumuşatıcı olarak da yumoşun yeni çıkardığı siyah kutulu yumuşatısını kullanabilirsiniz...ikisi beraber kullanıldığında sonuç gerçekten çok iyi.
  • Vernel Ametist'i bir deneyin derim, harika kokusu var. Sürekli kullanımda baş ağrısı yapabilir o kadar yoğun kokuya sahip. Evdeki bitince onu alacağım.
  • Merhabalar,

Yeni aldığım lg çamaşır makinesinin (7 kg.) kullanım kılavuzunda;

"• Önden yüklemeli çamaşır makinelerinde yalnızca toz deterjan kullanınız. " yazıyor.

Bunun nedenini ya da sıvı deterjan kullanmanın ne sakıncası olduğunu bilen var mı acaba?
  • Ameist hangi renk?

Ben lila rengi olan Aroma Therapy kullanmistim ama 6lt yumusaticiyi bitirene kadar kokusundan igrendim artik. Vernelin kokusu yogundan ziyade keskin geliyor bana.

Ben su an Bingo Eau De Perfume Star kullaniyorum. Konsantre olmamasina ragmen kivami cok yogun; sanki icine yumurta kirmislar gibi yumusatici gozunde kalinti birakiyor. Kokusu kalici.
  • quote:

Ameist hangi renk?

Ben lila rengi olan Aroma Therapy kullanmistim ama 6lt yumusaticiyi bitirene kadar kokusundan igrendim artik. Vernelin kokusu yogundan ziyade keskin geliyor bana.

Ben su an Bingo Eau De Perfume Star kullaniyorum. Konsantre olmamasina ragmen kivami cok yogun; sanki icine yumurta kirmislar gibi yumusatici gozunde kalinti birakiyor. Kokusu kalici.

Vernel'in iki yeni yumuşatıcı serisi çıkmış, birinin adı ametist diğerini hatırlayamadım. geçenlerde Migros'ta gördüm. Şişesi siyah renkli. Ben kokusunu beğendim, kalıcı bir şeye benziyor. Şu an bizde de Vernel lila şişeli yumuşatıcı var, onun bitmesini bekliyorum :)) yeni Vernel'den alacağım. Dediğiniz gibi Vernel'in keskin bir alt kokusu oluyor henagi çeşidi alırsanız alın bu kokuyu alabiliyorsunuz ama bu yeni olanda o kokuyu almadım, umarım yıkama sonrası da ortaya çıkmaz.

sıvı deterjanlar hakkında

sıvı deterjanlar hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 19 Ocak 2012; 0:06:59 >

• Yıllardır siyah giyinmek zorundayım görevim gereği ve verilen istihkaklarıda kullanmak zorundayız bu yüzden hep bir arayış içerisinde oldum bu deterjan konusunda edindiğim tecrübeler şunlar oldu; Siyah sihir, pembe sihir v.s. tamamen hikaye içlerinde sadece ve sadece bir miktar boya var o da bir şekilde akıp gidiyor ve her ne kadar alerji testi falan yapılıyor densede koca bir yalan kimin cilt tipine ve kimyasına uygun olarak yapılıyor tam bir muamma! öyle ya bir avrupalının ve bir asyalının cilt tipi, deri yapısı bambaşka! şunuda unutmamak gerekirki hangi makine olursa olsun durulama esnasında bir miktar deterjan muhakkak kalıyor bu da emilim yoluyla deri altına geçiyor uzun vadede kesinlikle bir sağlık problemi yaşatır.
    Ayrıca beyazlarda dahil olmak üzere hep 30-40 derece de yıkadığım çamaşırlar gayet temiz olmuştur öyle 80-90 derecenin bir anlamı yok çamaşırları morartmaktan ve sarartmaktan başka hijyen derseniz bu sıcaklıklar zaten yeterli değil... Ayrıca önemli bir konuda kullanılan çamaşırın mamul olduğu cins ve kalite!
    Ben çamaşırlarda mümkün olduğu fazla ısı kullanmadan toz sabun ile temizlik yapıyorum ve rengi atanları ise kumaş boyası ile yeniden boyuyorum emin olun ilk günkü kadar yeni oluyorlar.
    Yumuşatıcı ve kireç sökücü için ise asla tavsiyede bulunmam ki onlarda kocaman bir yalan! Sirke yahut kireç çözücü bu konuda yardımcınız. Candoğan62 bey'in kireç çözücü kullanımı ile ilgili bir yazısı vardı okumanızı tavsiye ediyorum.
    Uzun lafın kısası sadece ve sadece kaliteli bir toz sabun işinizi görecektir emin olun. Sağlığınız herşeyden önemlidir varsın gömleğin altındaki görünmeyen atlet birazcık beyaz olmayıversin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seru61 -- 28 Ocak 2012; 17:25:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seru61

Yıllardır siyah giyinmek zorundayım görevim gereği ve verilen istihkaklarıda kullanmak zorundayız bu yüzden hep bir arayış içerisinde oldum bu deterjan konusunda edindiğim tecrübeler şunlar oldu; Siyah sihir, pembe sihir v.s. tamamen hikaye içlerinde sadece ve sadece bir miktar boya var o da bir şekilde akıp gidiyor ve her ne kadar alerji testi falan yapılıyor densede koca bir yalan kimin cilt tipine ve kimyasına uygun olarak yapılıyor tam bir muamma! öyle ya bir avrupalının ve bir asyalının cilt tipi, deri yapısı bambaşka! şunuda unutmamak gerekirki hangi makine olursa olsun durulama esnasında bir miktar deterjan muhakkak kalıyor bu da emilim yoluyla deri altına geçiyor uzun vadede kesinlikle bir sağlık problemi yaşatır.
    Ayrıca beyazlarda dahil olmak üzere hep 30-40 derece de yıkadığım çamaşırlar gayet temiz olmuştur öyle 80-90 derecenin bir anlamı yok çamaşırları morartmaktan ve sarartmaktan başka hijyen derseniz bu sıcaklıklar zaten yeterli değil... Ayrıca önemli bir konuda kullanılan çamaşırın mamul olduğu cins ve kalite!
    Ben çamaşırlarda mümkün olduğu fazla ısı kullanmadan toz sabun ile temizlik yapıyorum ve rengi atanları ise kumaş boyası ile yeniden boyuyorum emin olun ilk günkü kadar yeni oluyorlar.
    Yumuşatıcı ve kireç sökücü için ise asla tavsiyede bulunmam ki onlarda kocaman bir yalan! Sirke yahut kireç çözücü bu konuda yardımcınız. Candoğan62 bey'in kireç çözücü kullanımı ile ilgili bir yazısı vardı okumanızı tavsiye ediyorum.
    Uzun lafın kısası sadece ve sadece kaliteli bir toz sabun işinizi görecektir emin olun. Sağlığınız herşeyden önemlidir varsın gömleğin altındaki görünmeyen atlet birazcık beyaz olmayıversin

hangi markayı kullanıyorsunz peki? ben mesela hacı şakiri kullanıyorum. diğer marka toz sabunların içeriğinde beyazlatıcı-fosfat gibi maddeler oldugu için renkleri solduruyor çünkü.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.