Şimdi Ara

sıvı deterjanlar hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
6
Favori
84.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Firmalar sağ olsun tüketim toplumu olma yolunda hızla ilerliyoruz. Geçen yıl Ariel ile birlikte toz leke çıkarıcı vermişlerdi, leke çıkarma ve ağartması iyiydi annem perdelerde kullanmıştı, toka kısmındaki isleri harika bir şekilde temizlemişti. Gidip te sırf leke çıkarıcı almak bence de israf. Markette insanları görüyorum 4'er kiloluk Kosla sıvı alıyorlar, nerelerde kullanıyorlar bilmiyorum.

Bu Kipa'da satılan tablet ve kapsül deterjanlar var. Küçük miktarlı olanından alıp denemek istiyorum. Kötü çıkarsa diye de çekinmiyor değilim açıkcası. Bu arada Woolite lekeleri çıkaramıyor, sadece ter kokusunu alıyor. Geçenlerde pantolonumun paçasındaki lekeyi çıkarmamış, artık toz ile yıkıyorum.

Evde toz almak için annem mikrofiber bez kullanıyor çamaşır makinesinde yıkayınca tertemiz oluyor, büyük kolaylık. Mutfağa da almak lazım. Havluları da tutacak olarak kullanıyoruz haliyle lekelenebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Yetti artık gerçekten insanları böylesine deli gibi tüketime yönlendirdikleri. Alınanlar da bir işe yarasa bari.
    Firmalar artık kalıcı ürün üretmeyi sevmiyorlar. Alıp çöpe atmamızı ve hep daha fazlasını satın almamızı istiyorlar.
    Ben leke çıkarıcılardan oldum olası hazzetmem. Para tuzağı olarak görüyorum.

Yazın Bingo Automat Soda Etkili almıştım; beyaz çamaşırlar rezil oldu. Bir de Bind Activat çamaşır beyazlatıcısı ekleyeyim bari, öyle kullanırım dedim ama hiçbir faydasını göremedim. Gittim Omo aldım, çok daha iyi ama eski Omo da değil. Bendeki de beyaz mutfak bezlerinde ufak da olsa leke bırakabiliyor.

Konu dışına çıktık ama bence mutfağa mikrofiber bez alın. Çok kullanışlı, leke de tutmuyor.

leke çıkarıcıları işe yaramadığı için mi sevmiyorsunz? sonuçta deterjanlar bazı lekeleri çıkaramıyor. lekenin üzerine döküp biraz beklettikten sonra yıkayınca bazı lekelerbu şekilde ancak çıkıyor...

ben de deterjanların leke çıkarma gücünün azaldığını düşünüyırum.

hatta ve hatta aynı duurm şampuanlarda bile geçerli..önceden çok daha az miktarla saçlarım köpürürken şimdi 2-3 misli kullanarak köpürüyor. ki saçlarım epey kısa ve kışın hergün, yazın da günde 2 kere yıkanırım yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 12 Şubat 2012; 14:12:43 >

• Geçen yıl yazın Metro'dan 25 liraya aldığım 10kg Omo'da aynı şekilde beyazları pek güzel yıkamıyor. Annem çok şikayetçi. Beyazları bembeyaz yapmıyor. Üstelik ön yıkamaya Domestos, ana yıkamaya da deterjana ek Domestos toz leke çıkarıcı eklediğimiz halde. Şikayetvar'a yazmayı düşünüyorum.

Yazın Almanya'dan tatile gelen yengem bile burdaki Ariel'in ordakine göre kötü yıkadığını söylüyor. Bu firmalar galiba Türkiye'yi üçüncü sınıf dünya ülkesi olarak görüyorlar.

Bulaşık için ise Bim'deki toz deterjan Finish'ten çok daha güzel yıkadı. Hem de fiyatı oldukça uygun. Tablet olarak da sadece Quantum'u ve Perfect'i beğeniyorum. Birde Pril 7'yi. Tabi parlatıcıyla birlikte.

Yumuşatıcı olarak bu sabah Bim'den konsantre Bulut aldım. 30 yıkamalık şişe 2.95 lira. Vernel ve Yumoş'a göre kokusu çok daha yoğun. Şimdi çamışırları astı annem. Odaya yoğun hoş bi koku sindi. Bakalım kuruduktan sonra kokusu nasıl olacak. Viking üretiyormuş.

• Alo matik kar çiçeği diye bir deterjan var.uzun zamandır kullanıyoruz. sonuç sizlerin söylediği kadar kötü gelmedi bana göre, bir de alo matiği deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

leke çıkarıcıları işe yaramadığı için mi sevmiyorsunz? sonuçta deterjanlar bazı lekeleri çıkaramıyor. lekenin üzerine döküp biraz beklettikten sonra yıkayınca bazı lekelerbu şekilde ancak çıkıyor...

hatta ve hatta aynı duurm şampuanlarda bile geçerli..önceden çok daha az miktarla saçlarım köpürürken şimdi 2-3 misli kullanarak köpürüyor. ki saçlarım epey kısa ve kışın hergün, yazın da günde 2 kere yıkanırım yani.

Ben leke çıkarıcıları sadece 30'C üzerinde ve yoğun programlarda yıkayamadığınız hassas kıyafetler için kullanışlı buluyorum. Mekanik hareket ve sıcaklığın yapamadığını leke çıkarıcılar nispeten hallediyor.

Bunun dışında doğru program, sıcaklık ve deterjan seçildiği sürece leke çıkarıcıya hiç ihtiyaç duymadım.

Şampuan konusunda da size katılıyorum. Ben 10 yıldır Palmolive'den çok memnundum. Son şişe bittiğinde her yerde aradım, bulamadım. Kaldırmışlar piyasadan

• quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Bu Kipa'da satılan tablet ve kapsül deterjanlar var. Küçük miktarlı olanından alıp denemek istiyorum. Kötü çıkarsa diye de çekinmiyor değilim açıkcası. Bu arada Woolite lekeleri çıkaramıyor, sadece ter kokusunu alıyor. Geçenlerde pantolonumun paçasındaki lekeyi çıkarmamış, artık toz ile yıkıyorum.

Woolite gibi Perwoll de bu konuda çok kötü. Dediğiniz gibi sadece çamaşırın kokusunu alıyor. Leke çıkarma konusunda çok kötü. Paçalardaki çamur lekelerini çıkarıyor ama meyve, kan, yağ lekesi vb. konusunda sıfır. Ben zaten Perwoll'ü çok ucuza geldiğinden ve kolay durulandığından tercih ediyordum.(33 yıkaması 6TL'ye geliyor) Evdeki stok bitince emrah beyin önerdiği gibi granül sabunu deneyeceğim. Hatta geçen Doxy sabun indirimdeydi ama arkasında oksijen bazlı ağartıcı eklendiği yazılı olduğundan almadım. Kullanırsam saf sabunu deneyeceğim.

Kipa'da satılan deterjanlar benim de çok ilgimi çekiyor :) Ancak beyazlara kullanmaya cesaret edemem açıkçası. Beyazların rengi bir döndü mü eski haline gelmesi çok uzun zaman alıyor. Renkliler için deneyebilirim.

Bir ara Bim'de Bill'in Almanya'dan ithal tablet deterjanını gördüm ama sonra birden kayboldu, alamadım.

• quote:

quote:

Ben leke çıkarıcıları sadece 30'C üzerinde ve yoğun programlarda yıkayamadığınız hassas kıyafetler için kullanışlı buluyorum. Mekanik hareket ve sıcaklığın yapamadığını leke çıkarıcılar nispeten hallediyor.

Bunun dışında doğru program, sıcaklık ve deterjan seçildiği sürece leke çıkarıcıya hiç ihtiyaç duymadım.

Şampuan konusunda da size katılıyorum. Ben 10 yıldır Palmolive'den çok memnundum. Son şişe bittiğinde her yerde aradım, bulamadım. Kaldırmışlar piyasadan

anadolunun çeşitli marketlerinde hala var ama o da eskisi gibi değil. 400 ml.si 3 lira mı neydi. 2 ay önce görmüştüm. aldım bir şişe ama bitti...

• Ben bulursam sana göndereyim kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: afacan!

Ben bulursam sana göndereyim kardeşim

• Yorgan yıkamak için tavsiye edebileceğiniz sıvı deterjan var mı?. Toz deterjanlar yorgan yıkarken bazen tam erimiyor.
  • quote:

Yorgan yıkamak için tavsiye edebileceğiniz sıvı deterjan var mı?. Toz deterjanlar yorgan yıkarken bazen tam erimiyor.

omo total color ile yıkadım. Bir sorunla karşılaşmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Yorgan yıkamak için tavsiye edebileceğiniz sıvı deterjan var mı?. Toz deterjanlar yorgan yıkarken bazen tam erimiyor.

Teşekkürler. Bir deneyelim bakalım nasıl sonuç verecek. Yorganlar beyaz, olmazsa normal olanını alayım.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Bir deneyelim bakalım nasıl sonuç verecek. Yorganlar beyaz, olmazsa normal olanını alayım.

rica ederiim. tabi daha iyi olur. benim yıkadığım yorgan rengarenk olduğu için colour ile yıkamıştım :)
  • Arkadaşlar Persil, Perwoll ve Vernel'in fiyatları iyi gibi;

http://www.a101.com.tr/tr/Afis-Yazdir.aspx?SolBannerID=3
  • Konsantre şeylere gıcığım valla, üzerlerinde yazan yıkama sayısı kadar dayanmıyorlar hiçbir zaman
  • konsantreler ilk çıktığında küçük bir araştırma yapmıştım. deterjanların içindeki etken temizlik maddelerini birbirne bağlayan bağların miktarının (su, sabun, diğer işe yaramayan ama çevreye zararlı maddeler) azaltılması ile elde ediliyormuş....daha az atık, daha temiz çevre vaadiyle..
  • quote:

Konsantre şeylere gıcığım valla, üzerlerinde yazan yıkama sayısı kadar dayanmıyorlar hiçbir zaman

candogan ustad persıl gold kullanıyorum deterjan kokusu omolardakı gıbı yok.hanı yogun olarak kokarya. temızlemesı guzel.arıel omo kullanılsa deterjan kokusu olurmu.yoksa ıstanbulun sularındamı sorun var.bıde makıne nıkel dufuzyon rezıstanlıymıs calgon kullanmaaasak sorun olurmu.saygılar
  • quote:

Konsantre şeylere gıcığım valla, üzerlerinde yazan yıkama sayısı kadar dayanmıyorlar hiçbir zaman

Doğrudur efendim.
  • quote:

konsantreler ilk çıktığında küçük bir araştırma yapmıştım. deterjanların içindeki etken temizlik maddelerini birbirne bağlayan bağların miktarının (su, sabun, diğer işe yaramayan ama çevreye zararlı maddeler) azaltılması ile elde ediliyormuş....daha az atık, daha temiz çevre vaadiyle..

Ürünün üzerinde 1 kapağın yettiği yazılarak buna uygun olarak yıkama sayısı yazıyor. Ancak yıkama sayısına denk gelen dozaj hiçbir zaman yetmiyor.

Mesela Yumoş Ekstra'nın üzerine yarım kapağın yettiğini yazmışlar ama ben 1,5 kapak kullanmadan etkisini göremiyordum. Bu da ürünün 3 kat pahalıya gelmesi ve doğanın daha da fazla kirlenmesi demek.

Bingo'nun konsantre yumuşatıcısında da yarım kapağın yettiği yazıyor ama onda da 1 kapakla koku alabiliyordum. Normal olanı daha koyu kıvamlı ve 1 kapak koyduğumdaki etkiyi aynen gösteriyor.

• Bugün markette 3kg Ariel'in 21,90TL'ye satıldığını gördüm. Birkez daha anladım, hayat çok pahalı.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.