Şimdi Ara

Sivasta sarıkız örümceği!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
13.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu örümcek çok tehlikelidir. Normalde türkiye iklimide pek görülmez ama şu sıralar aşırı görmeye başladık Konya'da.. Sebebi ise Çevredeki plastik fabrikasının afrikadan getirdiği hammaddelerin içinde geliyorlarmış fabrika civarında karınca gibi geziyorlar deyim yerindeyse insanların sağlığı tehlikede hükümetin el atması lazım
  • Aynen mahallenizdeki kedileri besleyin ben çok zengin olduğumdan hergün ızgara bolonez soslu kobe danası bifteği yediriyorum kedilere apartmanın etrafıbda hiçbir canlı barınmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikopoll -- 16 Ağustos 2017; 9:46:30 >
  • 6. Kattayım hocam ama ona rağmen korkuyoruz cunki karşı bina 6. Kata tırmanmış valla gece boyu uyku uyamadim sürekli kalkıp evi dolandım henüz birşeyle karşılaşmadım ama paranoyak oldum resmen sanki her an önüme çıkacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • britos kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam güzel düşünceler soktunuz aklıma.

• Ben de Sivas ta yasiyorum. Belediye ilgilenmediyse Sivas valiligine hatta bizzat Vali Bey e twitter dan haber verin kendisi gayet ilgilidir birilerini gorevlendirebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: shunter

Numara verdi belediyenin veterinerlik kısmıymış yarın arayacağım mesai saatleri içerisinde. Evet çok tehlikeli bir örümcek bende kılavuz da şeyh Şamil de oturuyorum hocam.

Sivas Belediyesi kaldırımdan başka işlerlede mi ilgileniyormuş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 16 Ağustos 2017; 10:3:18 >
  • E.w.i.f.K kullanıcısına yanıt
    Belediyeyi şimdi aradım kayıt oluşturdular bizim bloktan birçok kişi aramış veterinerlige bağladılar onlarda kayıt aldı önceden de ilaçlama yapılmış bizim burada yine gönderelim dedi mersinden gelenler olmuş buraya ilk onlar aramış bizimle geldiler herhalde diye.

• 4-5 gün önce Çanakkale de gördük bundan,biraz daha ufaktı ama kesinlikle türü buydu
  • LeqenDHeRo L kullanıcısına yanıt
    yılın yorumu kardeşim kahkaha attım
  • quote:

6. Kattayım hocam ama ona rağmen korkuyoruz cunki karşı bina 6. Kata tırmanmış valla gece boyu uyku uyamadim sürekli kalkıp evi dolandım henüz birşeyle karşılaşmadım ama paranoyak oldum resmen sanki her an önüme çıkacak.

Hemşom mutlaka sineklik yaptır camlara.Madem o kadar yukarı çıkıyorlar ilaçlama yapılsa etkisi geçince bunlar yine çıkar meydana.Kafan rahat olur bi nebze

• ısırdığı yeri çütürüyor dikkat edin
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Öyle yapacağım hemşehrim başka yolu yok geriye ürer bunlar.

• Hocam tokideki arkadas aramis mi belediyeyi? Gorsem aninda ararim. Bi ara apartmanda kedi vardi. Atmistim apartmandan ablam korkuyor diye. Pisman oldum.. birde bu hayvanin yagmura karsi tutumu ne? Havalar soguyacak olselerde kurtulsak

• Valla bilmiyorum hocam tokideki hanımın arkadaşı sormadım aramış mı belediye ilaçlama yaptıracak hemde soğudu havalar inşallah dediğin gibi kaybolur giderler.

• quote:

Orijinalden alıntı: seglopsi

arkadaşlar mahallenizde, sokaklarınızda, apartmanın yakınlarında "kedi" besleyin. bu tip zararlı canlılarla fareyle oynar gibi oynayıp öldüklerinde bırakıyorlar. gece de görüşleri çok iyi, gece gündüz demeden affermezler.

ben istanbulda oturuyorum, site içerisinde apartmanın çevresinde kedi besliyorum. kışın kar yağmadıkça veya ayaz olmadıkça apartmana sokmam. hergün yemek artıklarıyla besliyorum. spor yaptığım için hergün tavuk, yumurta tükettiğim malum besinler. yumurtanın sarıları ve tavuğun ince kemikleri veya derileri onları doyurmaya fazlasıyla yetiyor.

yemeğinizde sevmediğiz yerleri onlara verirseniz ve azıcık sevgi gösterirseniz onlar da o bölgeyi benimsiyorlar.

bu arada site içerisinde tek fare, kertenkele ve böcek olmayan tek bina bizim bulunduğumuz bina. hamamböceği bile yok.

Eskiden evimizde hamamböceği, örümcek falan görürdük. Yine fazla olmazdı fakat yazın bazen gece mutfağa su içmeye gittiğimde yerde dolanan tek tük hamamböcekleri görürdüm. İlaç yapılsa da ara ara periyodlarla yine ortalığa çıkarlardı. Sonra kedi almıştım. Ta 7 sene önce. Şu an 7 yaşında kedim de. O vakitten beri yemin ediyorum canlı hamamböceğine rastlamadım. Bir kez dahi. Bulduğunu öldürüyor. Geceleri kediler dolanırlar etrafta. Yazın öğlenleri hava sıcak olduğundan yatar uyurlar geceleri ve sabahları aktifdirler. Gece bulup bulup öldürürdü bu tip canlıları. Arkadaşın tavsiyesi mantıklı. Öldürüp bırakıyorlar siz de sabah imha ediyosunuz ölüsünü çok zevkli Bir süre sonra onlar da o eve gidenin öldüğünü algıladıklarında bir daha uğramıyorlar zaten. Yaklaşık 4-5 senedir hamamböceğinin H'sini görmedim evimde.

Sadece hamamböceği de değil, sinek falan da koymuyor etrafta. Sivrisinekler ilgisini çekmiyor fakat karasineğe ve kelebeklere deli gibi saldırıyor. Hoplaya zıplaya düşürene kadar pati atıyor. Örümcekten belki korkabilir bilemiyorum. Çünkü bahsedilen örümcek hem çok hızlı, hem de büyük bir örümcek. Fakat belki de öldürür. O konuda hiç tecrübem olmadı benim. Bu böğlerle en iyi tavuk ve horozlar mücadele ediyor. Tavuk miktarı azaldı mı bunların sayısı birden artıyor.

• Blogun etrafında hiç kedi yoktur hocam geldiğimden beri çocuklar koymuyor herhalde birkaç tane alıştırmak lazım o zaman.

• LeqenDHeRo L kullanıcısına yanıt
    Efsane yorum, sesli güldüm
  • quote:

Blogun etrafında hiç kedi yoktur hocam geldiğimden beri çocuklar koymuyor herhalde birkaç tane alıştırmak lazım o zaman.

Bak hocam bu örümcek sarıkız işte. Kediyle başa çıkamıyorlar. Ama ölü taklidi yapmış videodaki sarıkız. Eğer kediniz inatçıysa yine de öldürmeden bırakmaz.

• Valla eve alamam hanımı ikna edemem ama blogun çevresine alıştırmak lazım hocam.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.