< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
Merhaba. Rekebatci oyunlar oynuyorsanız geçmek daha mantıklı olabilir. 7600 işlemci 6500tl , iyi bir anakartı 7600tl, 32 gb 6000 mhz cl 30 ram 4280 tl. Oyun icin düşünüyorsanız ddr4 sistemde fiyat olarak mantıklı olan 5600 ve 5700 x3d var. 5700x3d 7000 tlye bulabilirseniz bence baya mantıklı. Fiyatlarını ve fps'leri karşılaştırıp karar verebilirsiniz. Eğer 16 gb ram varsa 32'ye yükseltmekte masraf olacaktır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 18 Ağustos 2024; 22:37:53 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Bence çok eksikliğini hissediyorsan sistemini güncelle yola devam et... Yerinde olsam mevcut sistemi 1 sene daha dişimi sıkar kullanırdım.. Sebebi 2025 içerisinde PC bileşenlerinde ciddi yeniliklerle gelecek, DDR6 geleceği söyleniyor, intel amd anakartların çoğunda bildiğimiz Ram tipleri değişecek yerine daha düşük gecikmeli daha yüksek kapasiteli CAMM2 tipinde anakarta vidalanarak takılan yatay ram sistemine geçilecek, AMD Zen6 gibi yepyeni bir işlemci mimarisiyle, Intel de komple yeni mimari yeni tipte işlemcilerle gelecek, çoğu sıvı soğutucuların bile şekli tipi kapsamı değişecek, CAMM2'li ramleri de soğutması içerebilir, daha şimdiden bu tipte soğutucular üretildi... Yarın gidip sistemi ha intel ha amd farketmez nasıl güncellersen güncelle 2025 bitmeden keşke bekleseydim deme ihtimalin yüksek. Sadece senin için değil Elinde sorunsuz çalışan sistemi olan herkese yeni sistem toplamak için şahsen 2025-2026 aralığını öneriyorum.. Tabii ki bu yazdığım ekonomik olarak çokta yüksek miktarlara çıkamayacak insanlar için geçerli.. Yoksa parası olan zaten ona buna bakmaz girer mağazaya canavar gibi sistemi toplar çıkar yani.. AMD 9000 serisini adam akıllı üretebilmiş olsaydı bende sistem güncellecektim ama hevesim kaçtı açıkcası.. Adamlar neredeyse 7000 serisiyle aynı işlemciyi üretti benim gibi bekleyenler boşa bekledi.. |
|
|
3600'ü satip 5800X3D'de alabilir fayda sağlayacaği çok belli ama AM4 sisteme kapsamlı bir güncelleme yapmak ne kadar etki edecek.. Bir nevi attığı taş ürküttü kuşa değmeyecek ki.. Veya gidip komple AM5 DDR5 sisteme parayı gömse 2025'e kaldı 4 ay, 2025'in tam ortalarında yeni modern bileşenler çıksa kiiii 2025 Computex'de resmen show yapacak markalar, bugun gidip komple topladığı AM5 DDR5 yepyeni sistem 8-9 ay sonra daha 1 senesini doldurmadan mimari olarak, teknoloji olarak, yenilik olarak, soket olarak v.s.v.s. her anlamda eskimiş olacak.. Eski bir sistem toplayıp Yeni parası harcayacak bir nevi.. Sistemi biraz daha eski olsaydı kesinlikle yenilemeye de değerdi komple yeni sistem almaya da ama sadece dediğimiz gibi eğer ki sorun olarak görülen şey oyunlardaki FPS ise işlemciyi 5800X3D değiştir, direkt zaten mevcut işlemciden kaynaklı FPS düşüklüğü problemi de kalmayacak ve FPS'de yükselecek.. Ben daha çok yeni sistem toplamanın bu aşamada bu şartlarda gereksizliğini vurgulamak istiyorum.. Bana göre PC bileşenlerinin yeni çağı denen 2025 senesine bu kadar az kalmışken Yeni bir sistem hevesiyle her anlamda Eskiyi toplayıp eve getirmek başkaları kendi bilir ama "bana göre" saçma kalıyor.. Velhasıl kelam, yine de son karar parasını elinde tutanın işte.. Önceki yorumda dediğim gibi, parası olan zaten ona buna bakmaz girer mağazaya canavar gibi sistemi toplar çıkar, senesi dolmadan gider bir daha toplar, 2026'da bir daha 2027'de bir daha v.s.v.s.s.. Arkadaş gibi elinde şu seviyede iş görür, minicik bir güncelleme ile sistemine can katacaği bir seçenek varken yepyeni sistem toplamak mantıksız.. Arkadaşın sisteminde yapacaği tek şey işlemciyi 5800X3D ile değiştirmek.. İşlemci değişimiyle bile şu an ekranında gördüğü FPS ortalaması bile yükselecektir.. Tabii ki bu benim görüşüm.. Çok FPS kafaya takılıyorsa o zaman zaten 7900 GRE gibi şahane bir kartı gözüne kestirmiş o zaman onu da alabilir tabii ki.. İlk işi bence 5800X3D almak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 18 Ağustos 2024; 23:23:40 > |
|