Bildirim
Site yapmak için nereden başlamalıyım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
şimdi teoride ticaret alıp satmaktan ibarettir. 3tl ye aldıgınız domatese 1 tl masraf edersiniz 4 tl ye mal olur 5 tl ye satarsanız 1 tl kar etmiş olursunuz. domatesi herkes bilir pek çok insan yer ve domatesler alınıp satılır.
yukarıdaki örnekte basit bir ticaret modeli vardı. yazılım sektörü böyle değildir. yazılımı üret sat ve üret kullan metodları vardır. ve bu işler için maliyet ve masraflar vardır.
üret sat modeli web ajanslarının veya yazılımevi tabir edilen şirketlerin uygulama alanı iken , kendi bünyesinde yazılımcı çalıştırmak suretiyle işlerini internet pazarına taşıyan boyner markafoni , 1v1y vs gibi firmalar, yazılımlarını kullanarak satış ve pazarlama alanlarını ve hedef kitlelerini arttırırlar. özetle yazılımı kullanarak ticaret, ürün pazarını büyütmek vs için kullanılıp gelir elde edilebilir , satarak da para kazanılabilir.
ama satış denilen kısım emin olun yazılımdan daha zordur.
1. olarak müşterinin talepleri doğru algılanmalı.
domates domatestir domates satmak ise domates satmaktır.. ama yazılım işleri böyle yürümez. müşteri ne istediğini biliyor ise, yapılan yazılım müşteri talebini karşılamalı, müşteri ne istediğine emin değilse sizin sektör ihtiyaçlarını bilip ileride çıkabilecek ihtiyaçlara uygun yazılımı geliştiriyor olabilecek tecrübeye sahip olmanız gereklidir. ve yeterli gereksinime ve tecrübeye sahip değilseniz yazılımınız yazboz tahtasına döner bu da üzerinize gereksiz işyükü veya müşteri memnuniyetsizliği ve dolayısıyla ürünü satamamanıza sebep olur. bu da vakit ve dolayısıyla nakit kaybıdır.
2. olarak hedef kitle önemlidir.
domatesi pek çok kişi bilir ve alır. yazılımı pek çok kimse bilmez , ne kadar yararlı birşey oldugunu bilmez. bunun müşteriye iyi aktarılması gerekmektedir ve müşterinin ürünü almaya ikna edilmesi gerekemktedir. bu bir bsite de olabilir bir program da.
3.. olarak ürünü satmak,
eğer domates satıyorsanız kolaydır domates kişilere veya firmalara göre değişkenlik göstermez. ama yazılım, firmalara özel kurumlara özel geliştirildiğinde, bunu müşteriye beğendirmek , ve satmak zordur. müşteri en ufak bişeyi bahane edebilir. almaktan vazgeçebilir , alım işini ileriki tarihlere erteleyebilir , veya daha fonksiyonel daha güzel bir ürünü veya daha kurumsal bir firmanın ürettiği bir ürünü tercih edebilir. özetle satmak zordur
4. olarak tahsilat.
Domates satarken domatesi verirsiniz parayı alırsınız. yazılım sektörü böyle değildir. çalıştıgınız şirketler genellikle ödemeleri "2 ay sonrasının ilk cuma gününden 20 gün sonra" gibi ödeme metodları ve yöntemleri çıkartırlar. bu odemenin yapılacağı tarihe kadar kendinizi finanse edecek bu parayı bulunduruyor olmanız lazım. zaten bu para yoksa tahsil edene kadar yeni bir projeye başlayamazsınız. aynı zamanda sattıgınız ürünün ücretini tahsil etmek söz konusu oldugunda avukat gibi hukuk bilmek , adam gibi sözleşme hazırşlayıp sunmak da çok önemlidir.
5. olarak gelirlerin muhasebeleştirilmesi (finansallaştırılması)
türkiye şartlarında gelir elde ediyorsanız , verginizi ödemek zorundasınız. devlet çoğu zaman insanalrı takibe alıp bir anda büyük vergi borçları çıakrtabiliyor. bu yuzdenbunun muhasebesini gelirini ve vergisini hesaba çok iyi entere etmek gerekiyor.
özetle konunun biraz dışına çıkmış gibi görünsemde , yazılım yapıp satmayı insanlar okadar kolay dile getiriyorlar ki pazarda domates satmaktan bahsediyorlar gibi geliyor. bunun yazılım bilgisi ile çok da bir alakası yok. yani mükemmel yazılım yazıp müşteriyi memnun edip paranızı alamayabilirsiniz, iyi yazılım yapamayıp müşteriyi memnun edemeyebilirsiniz, hedef kitlenizi doğru belirleyemeyip boşa kürek çekebilirsiniz, giderleriniz gelirlerinizi geçip zarar edebilirsiniz, vergileriniiz ödemeyip büyük vergi borçlarıyla boğuşabilirsiniz. hani "ben alt tarafı site yapıcam satıcam bu ne böyle" diyecekler için şunu söyleyebilirim ki "bu böyle"_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kaygerya
şimdi teoride ticaret alıp satmaktan ibarettir. 3tl ye aldıgınız domatese 1 tl masraf edersiniz 4 tl ye mal olur 5 tl ye satarsanız 1 tl kar etmiş olursunuz. domatesi herkes bilir pek çok insan yer ve domatesler alınıp satılır.
yukarıdaki örnekte basit bir ticaret modeli vardı. yazılım sektörü böyle değildir. yazılımı üret sat ve üret kullan metodları vardır. ve bu işler için maliyet ve masraflar vardır.
üret sat modeli web ajanslarının veya yazılımevi tabir edilen şirketlerin uygulama alanı iken , kendi bünyesinde yazılımcı çalıştırmak suretiyle işlerini internet pazarına taşıyan boyner markafoni , 1v1y vs gibi firmalar, yazılımlarını kullanarak satış ve pazarlama alanlarını ve hedef kitlelerini arttırırlar. özetle yazılımı kullanarak ticaret, ürün pazarını büyütmek vs için kullanılıp gelir elde edilebilir , satarak da para kazanılabilir.
ama satış denilen kısım emin olun yazılımdan daha zordur.
1. olarak müşterinin talepleri doğru algılanmalı.
domates domatestir domates satmak ise domates satmaktır.. ama yazılım işleri böyle yürümez. müşteri ne istediğini biliyor ise, yapılan yazılım müşteri talebini karşılamalı, müşteri ne istediğine emin değilse sizin sektör ihtiyaçlarını bilip ileride çıkabilecek ihtiyaçlara uygun yazılımı geliştiriyor olabilecek tecrübeye sahip olmanız gereklidir. ve yeterli gereksinime ve tecrübeye sahip değilseniz yazılımınız yazboz tahtasına döner bu da üzerinize gereksiz işyükü veya müşteri memnuniyetsizliği ve dolayısıyla ürünü satamamanıza sebep olur. bu da vakit ve dolayısıyla nakit kaybıdır.
2. olarak hedef kitle önemlidir.
domatesi pek çok kişi bilir ve alır. yazılımı pek çok kimse bilmez , ne kadar yararlı birşey oldugunu bilmez. bunun müşteriye iyi aktarılması gerekmektedir ve müşterinin ürünü almaya ikna edilmesi gerekemktedir. bu bir bsite de olabilir bir program da.
3.. olarak ürünü satmak,
eğer domates satıyorsanız kolaydır domates kişilere veya firmalara göre değişkenlik göstermez. ama yazılım, firmalara özel kurumlara özel geliştirildiğinde, bunu müşteriye beğendirmek , ve satmak zordur. müşteri en ufak bişeyi bahane edebilir. almaktan vazgeçebilir , alım işini ileriki tarihlere erteleyebilir , veya daha fonksiyonel daha güzel bir ürünü veya daha kurumsal bir firmanın ürettiği bir ürünü tercih edebilir. özetle satmak zordur
4. olarak tahsilat.
Domates satarken domatesi verirsiniz parayı alırsınız. yazılım sektörü böyle değildir. çalıştıgınız şirketler genellikle ödemeleri "2 ay sonrasının ilk cuma gününden 20 gün sonra" gibi ödeme metodları ve yöntemleri çıkartırlar. bu odemenin yapılacağı tarihe kadar kendinizi finanse edecek bu parayı bulunduruyor olmanız lazım. zaten bu para yoksa tahsil edene kadar yeni bir projeye başlayamazsınız. aynı zamanda sattıgınız ürünün ücretini tahsil etmek söz konusu oldugunda avukat gibi hukuk bilmek , adam gibi sözleşme hazırşlayıp sunmak da çok önemlidir.
5. olarak gelirlerin muhasebeleştirilmesi (finansallaştırılması)
türkiye şartlarında gelir elde ediyorsanız , verginizi ödemek zorundasınız. devlet çoğu zaman insanalrı takibe alıp bir anda büyük vergi borçları çıakrtabiliyor. bu yuzdenbunun muhasebesini gelirini ve vergisini hesaba çok iyi entere etmek gerekiyor.
özetle konunun biraz dışına çıkmış gibi görünsemde , yazılım yapıp satmayı insanlar okadar kolay dile getiriyorlar ki pazarda domates satmaktan bahsediyorlar gibi geliyor. bunun yazılım bilgisi ile çok da bir alakası yok. yani mükemmel yazılım yazıp müşteriyi memnun edip paranızı alamayabilirsiniz, iyi yazılım yapamayıp müşteriyi memnun edemeyebilirsiniz, hedef kitlenizi doğru belirleyemeyip boşa kürek çekebilirsiniz, giderleriniz gelirlerinizi geçip zarar edebilirsiniz, vergileriniiz ödemeyip büyük vergi borçlarıyla boğuşabilirsiniz. hani "ben alt tarafı site yapıcam satıcam bu ne böyle" diyecekler için şunu söyleyebilirim ki "bu böyle"
çok güzel söylemişsiniz ben yazılım alanında kendimi nasıl geliştirebilirim peki php mi html mi hangi dil üzerine yoğunlaşamalıyım_____________________________ Deniz
-
sonucta site panel program vs tarzı işlere girip bunları satmaya girişecekseniz C#.net tavsiye ederim. hem masaustu hem client tipi hem de web programlama hemde mobil android ve programlama için yani tek platformdan çok ürün elde edebilmek için C# .net i öneririm. ama ufkunu dar tutup sadece web sitesi yapacağım dersen php de web için uygun ve güzel bir dildir. _____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
HTML
CSS
JAVASCRIPT
+
PHP
MYSQL
Orta dereceli dinamik/statik siteler icin yeterli olucaktir.
---
Kisisel tavsiyem ise, hic girme bu islere para kazanman bir hayli zor, zaten hali hazirda binlerce web master/sirket var. Senin bu isi ogrenmek, pratik yapman, musteri bulman, musteri devamliligi saglaman yillar alir, vede basari sansin cok dusuk._____________________________ -
Cevaplar için teşekkürler site yapmak değilde işi öğrenmek için c# la ilgilenmeye başlıycam. _____________________________ Deniz -
quote:
Orijinalden alıntı: b111210004
Merhaba arkadaşlar ben site yapıp para kazanmak isitiyorum ama nerden başlıycağımı bilmiyorum biraz html biliyorum tabiki bu yeterli değil neleri öğrenmem gerek biraz bilgi verir misiniz yeniyimde daha .teşekkürler şimdiden
Kardeşim forumda bunla ilgili dolusuna konu var. Biraz arama yapın ya.
_____________________________ -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 13:45:04 >_____________________________ -
selamlar,
arkadaşın html dışında ne bilmem gerek diye sordugu iiçin , yazdıklarımı da bilmesi gerektiğini düşündüğüm için yazdım._____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
1. HTML
2. CSS
3. JavaScript
4. PHP
Bu 4 dili öğrenmenizi tavsiye ederim.
Özellikle php ve html dillerini çok iyi bilmeniz gerekir._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende
quote:
Orijinalden alıntı: CoDeR006
1. HTML
2. CSS
3. JavaScript
4. PHP
Bu 4 dili öğrenmenizi tavsiye ederim.
Özellikle php ve html dillerini çok iyi bilmeniz gerekir.
sql
Evet unuttum sql de bilinmesi gerekir_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X