Şimdi Ara

Sistemin geri kalanı , yorum bekliyor :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir süre önce sistemin (imzamda da yazan) anakart,işlemci,ssd ve ram lardan oluşan dört parçasını almıştım.

Şimdide bir kasa+psu , soğutucu , dvd-rw , ve win 8.1 OS ile tamamlamak istiyorum.

KASA ;

Corsair Carbide 400R midT ATX Kasa

PSU ;

Kasayla birlikte v2 CX600 80+Bronze veya kasadan ayrı boxed CX600M Yarı modüler 600W 80+Bronze psu

İşlemci Soğutucu ;

Cooler Master Hyper 212 Evo veya Cooler Master Hyper 212X

Asus boxed 24X DVD Yazıcı

OS (işletim sistemi) ;

Windows 8.1 Türkçe (SL)

Kalan parçalar genel olarak bunlardan ibaret. Kasa zaten uzun zamandır sevdiğim ,saydığım almak i,stediğim bi kasa çok daha fiyatlıları var bu f/p bile sayılabilir buna rağmen geliştirilebilir ferah bi kasa

Güç kaynağında RM 750 lere kadar cıktım fakat 2 kat fazla para vermenin mantıksız olduğunu düşündüm 600W CX helede yarı modüler olunca işimi tam görecektir diye düşünüyorum. +12V dan minimum 552W güç , gtx970 li bir sistemde dahi +100W opsiyon demektir :)

Sogutucuda zaten hava soğutmada tercih edilebilecek yegane marka Cooler Masterin f/p en iyi iki soğutucusundan birini alıcam.Ben şahsen 212 Evo istiyorum.Daha kaliteli,sessiz sogutma olduğunu düşünüyorum.Bilmem sizin yorumunuz nedir.Mesela Leon-X hocam ın 212X önerebileceğini tahmin ediyorum

Son olarak işletim sisteminde burdada kücük caplı tartışmalara sebep olan açtığım bi konudada uzun uzun anlattığım gibi ordan burdan rüyalar,hayaller parkından v.s temin edemicem.Elden alıp optik sürücüye veya flash a atıp uefi kurulumla kurup akmak istiyorum.

Yinede her konuda tavsiyeye , yoruma açığım arkadaşlar şimdiden çok teşekkürler , sistemin önemli maliyetli kısmını birlikte yaz başından bu yana hallettik değerli yorumlarınızla.Bunuda halledelim kurulmuş halini paylaşırım inşallah en kısa zamanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 27 Ekim 2014; 1:31:54 >

• 212x önerilmez 4 tl fazla verip hyper412s almak varken yada biraz daha verip coolermaster tpc812v2 almak varken 212x yada evo artık bir fp soğutucu değil aksine fiyatını hak etmeyen bir soğutucu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

212x önerilmez 4 tl fazla verip hyper412s almak varken yada biraz daha verip coolermaster tpc812v2 almak varken 212x yada evo artık bir fp soğutucu değil aksine fiyatını hak etmeyen bir soğutucu...

Peki kısa bir süre önce ciddi bir şekilde önerilen bu soğutucular (212 Evo özellikle) neden şimdi kaka oldu anlamıyorum : ) Herkes bi kötüler iteler oldu.

Orta seviye bi OC de stabil sessiz çalışan bi soğutucu değilmi bunlar ?

Sağolun yorum,tavsiyeniz için bahsettiğiniz sogutmalara bakıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

212x önerilmez 4 tl fazla verip hyper412s almak varken yada biraz daha verip coolermaster tpc812v2 almak varken 212x yada evo artık bir fp soğutucu değil aksine fiyatını hak etmeyen bir soğutucu...

Peki kısa bir süre önce ciddi bir şekilde önerilen bu soğutucular (212 Evo özellikle) neden şimdi kaka oldu anlamıyorum : ) Herkes bi kötüler iteler oldu.

Orta seviye bi OC de stabil sessiz çalışan bi soğutucu değilmi bunlar ?

Sağolun yorum,tavsiyeniz için bahsettiğiniz sogutmalara bakıcam

Ya kötü değiller tabiki iyi soğutucular ama neden o fiyat bazında daha iyileri varken alasın ki? gidip hyper 412s varken tpc812v2 varken akasa venom varken... çok gereksiz geliyor ben kullandım 212evo 8320 ile kullandım hemde daha iyi sonuçlar bekliyordm açıkcası prime 95de 62 dereceye kadar dayanıyordu 4ghz overclockla 4 kere söküp montaj yaptım tekrar macun aldım kaliteli o kadarmış diyip sonunda vazgeçtim ama hyper 412s kullandm daha sonra arada 6 derece fark vardı kafadan daha... tpc812v2 ile bu fark daha çok açılır aslında hiçbirzaman fp soğutucu olmadı bi yerden gelmiş bi laf ağıza sakız olmuş kopyala yapıştır devam ediyodu millet akasa venom'muş hyper412ymiş hiç bakmıyordu millet heralde bende o copy paste hatasına düştüm işte hep cnps10x alırdım zalmanın o günde stokta yoktu bi müşterime alacaktık gözüm kesti dedim deniyim bi herkes öneriyor nedir bu 212evo... ben pişman oldum şahsen o fiyata çok daha iyileri alınırdı...

• Bir sorum daha var beyler ,

Uefi Windows kurulumuyla ilgili.Biliyorsunuz ki uefi artık klasik bios un yerini almaya başlıyor.Uefi kurulum ise çok daha hızlı sistem başlatma,kapatma hızları sağlayan bios un en gelişmiş hali.

Peki alacağımız bir windows 8 dvd sinden de takıp uefi kurulum boot edebilirmiyiz ?

Yoksa illaki Flash Bellek mi gereklidir ?
  • quote:

Bir sorum daha var beyler ,

Uefi Windows kurulumuyla ilgili.Biliyorsunuz ki uefi artık klasik bios un yerini almaya başlıyor.Uefi kurulum ise çok daha hızlı sistem başlatma,kapatma hızları sağlayan bios un en gelişmiş hali.

Peki alacağımız bir windows 8 dvd sinden de takıp uefi kurulum boot edebilirmiyiz ?

DVD dende uefi oluyor dostm :)
  • quote:

quote:

Sağol dostum ilgin,alakan için gece gece başkada bakan yok zaten

• quote:

quote:

quote:

Uyku tutmayınca donanımhaber

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uyku tutmayınca donanımhaber

Aynen öyle hocam :)

DH ile uykusuz geceler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.