< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alirezzak -- 19 Şubat 2026; 23:41:12 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Sistemin Geri Kalanı İçin Yardım(9800x3d + Rtx5080)
-
-
Beyaz bi sistem topluyorsunuz ve vatandan alacaksınız,sanırım. O zaman anakrt,
www.vatanbilgisayar.com
ASUS TUF GAMING B850-BTF WIFI W AMD B850 Soket AM5 DDR5 8000MHz(OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/asus-tuf-gaming-b850-btf-wifi-w-amd-b850-soket-am5-ddr5-8000mhz-oc-m-2-anakart.html_____________________________ eski nickim metin abi -
1200 watt bu sisteme çok aşırı. 850 watt bile kurtarır ama almışken 1000 watt olsun,diyelim.
www.vatanbilgisayar.com
THERMALTAKE TOUGHPOWER GT 1000W GOLD 80PLUS GEN5 FULL MODÜLER BEYAZ GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-toughpower-gt-1000w-gold-80plus-gen5-full-moduler-beyaz-guc-kaynagi.html_____________________________ eski nickim metin abi -
Kasa birazda zevk işi ,ama,bi bakın derim.
www.vatanbilgisayar.com
ASUS A32 PLUS TG ARGB BEYAZ 4x120mm ARGB FANLI ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/asus-a32-plus-tg-argb-beyaz-1x120mm-argb-fanli-atx-kasa.html_____________________________ eski nickim metin abi -
Merhaba Psu için 1200w seçmemin nedeni ileride olur da ekran kartı yükseltmek gerekirse diye bu şekilde seçtim, anakart çok güzel duruyor vatan olması şart değil amazon da olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Beyaz olunca fazla bi seçenek yok gibi. Biraz daha ucuz modeller var ama onlarında Güç devreleri çok zayıf.
_____________________________ eski nickim metin abi -
SSD yi hesaplı, 1 TB düşünürseniz,
www.vatanbilgisayar.com
Kioxia 1TB Exceria PRO Serisi NVMe M.2 SSD (7300MB/s Okuma / 6400MB/s Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Kioxia 1TB Exceria PRO Serisi NVMe M.2 SSD (7300MB/s Okuma / 6400MB/s Yazma) en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/kioxia-1tb-exceria-pro-serisi-nvme-m-2-ssd-7300mb-s-okuma-6400mb-s-yazma.html_____________________________ eski nickim metin abi -
-
Monitör çözünürlüğü nedir? Anakarttan beklentilerin neler? Bütçe nedir? Hangi oyunları oynayacaksın? Net olarak istediğini anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Merhaba Asus Tuf Gaming B-850 modeli fiyat olarak daha uygun geldi, bu modelin ekstra artıları neler acaba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Merhaba
Monitör 4k, oyun olarak çok güç gerektiren bir oyun şu anda oynamıyorum ancak Gta 6 takibimde, Anakarttan beklentim sağlam olması sağlamdan kastım vrm mofset gibi, mümkünse dual bios desteği olması, beyaz tonlarda olması
Bütçe Ram, Anakart, Kasa ve Ssd için yaklaşık 40-50k bandında ama ekstradan harcamaya gerek yok daha düşük olursa daha iyi
4K çözünürlükte X3D işlemcinin etkisi yok gibi bir şey. 9700x öncelikli olarak 7500f bakabilirsin.
İlla Gen5 NVMe desteklesin, illa X3D işlemci olsun gibi takıntıların varsa ona göre yazayım. F/P olsun dersen ona göre. Zaten 3 senedir anakart tablosuna bakmaktan ezberledim artık
Gen4 ekran kartı ve NVMe ancak VRM'leri bu fiyatta rakipsiz. Siyah devre kartı üstüne gri temali soğutma blokları var. 14+2 80A SPS güç fazları var. Haliyle dijital pwm kontrolcü vs var. MSI PRO B650-A WIFI 9.4k.
Buraya kadar aklına yatarsa ssd ve ram konusunda f/p tavsiye vereyim. Yoksa boşuna yazmakla uğraşmadan 6000MT/s CL30 al geç çünkü çözünürlük 4K olunca raminde etkisi çok düşük oluyor
Düzenleme: anakart hakkında daha detaylı bilgi için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 20 Şubat 2026; 1:46:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Hocam Ekran kartı, işlemci, Psu ve Sıvı soğutmayı aldım. Sistem ileriye dönük uzun süre çok fazla bir değişiklik yapmak istemediğim için bu şekilde seçtim. Psu 1200w seçtim olur da ilerde Ekran kartı değişikliği yapmak istersem diye. Onun dışında Ram, Anakart, Kasa, Ssd için 40-50k bütçem var ama F/P açısından daha uygun seçimler iyi olacak bütçenin tamamını kullanmak şart değil.
Aldığın ürünler için hayırlı olsun, iyi günlerde kullan demekten başkası mantıksız olur.
Az önce bahsettiğim 4K çözünürlükten dolayı X3D işlemci farkını hissetmeyecek/az hissedecek olduğun gibi bir durum ram konusunda da var. 6000MT/s CL36 Samsung yongalı ram alıp bütçeyi zorlamadan oyun oynayabilirsin. Yok 4K'da X3D işlemciye bu kadar vermişken ramde CL30 olsun, NVMe'de DRAM'li olsun dersen ayrı mesele
F/P odaklı olarak piyasada orta segment bir NVMe alıp, piyasa düzelene kadar kullanırsın. Üst segment aldığında, orta segment olanı depolama olarak ikincil depolama haline getirirsin.
Ram konusunda da aynısı yapabilirsin. İlla sisteme yakışacak olsun dersen ilerde CL30-CL28-CL26 kit takarsın, elindekini satarsın. Bu ikisinin farkını pek hissedemezsin ancak kafanda kalmamış olur.
Almışken ileriye dönük olsun dersen yükseltebileceğin ekran kartı rtx5090. Onda da R7 işlemci ile birlikte 1000w öneriliyor. Hadi güç kaynağı fanları hızlı dönmesin, verimliliği daha yüksek noktada çalışsın dersen +1000w olabilir. rtx5080 için 850w gayet yeterli. Tabii tercih senin.
X870e modellerde çift chipset var. Pcie 5.0 kullanımı için 2 adet m2 5.0 ssd ile birlikte pcie 5.0 destekli ekran kartı aynı anda kullanabilmeni sağlıyor. Diğer 2 slotta da pcie 4.0 m2 ssd kullanabiliyorsun. PZ modeli de kablo kirliğinin önüne geçiyor. Max Wifi de MSI uydurması bir şey. Shout Out promosyonlarında dolar üzerinden iade yada steam kodu hediyesi veriliyor.
B850 de aslında yeterli slotlar var. B650 ile B850 modeller aynı. X670e ile X870e modeller de aynı. Tek fark 40 gbps type c portu. Bu porta ihtiyaç duymam diyorsanız f/p modellere yönelebilirsiniz.
_____________________________ -
B650E'nin USB4 standart olduğu X870 oldu.
Aslında B850 segmenti için AMD, ekran kartı PCIe 4.0 ve 1 adet NVMe PCIe 5.0 desteğini minimum tutmuşken; anakart üreticileri genelde ekran kartı ve 1 adet NVMe PCIe 5.0 olarak ürün çıkartıyorlar.
Ek olarak 1 model dışında B850 segmentinde USB4 desteği yok. Yani B650 serisinin yerine PCIe 5.0 desteği gelenler B850, üstüne USB4 desteği olanlar X870 oldu demek daha isabetli bir analiz olur.
X670E'nin USB4 standart olduğu hali ise X870E oldu.
X670E segmentinde 2x PCIe 5.0 NVMe olanlar, orta-üst seviye ürün gruplarıyken; X870E segmentinde bütün ürün gruplarında olma eğiliminde. Bazı üreticiler başlangıç harici yapmış. Bunda pazarlamacılar devreye girmiş gibi gözüküyor. 2 adet PCIe 5.0 NVMe desteğine girersek PCIe x16'nın bifurcation meselelerine de girmek gerekir o yüzden es geçiyorum.
_____________________________ -
Merhaba öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.
O zaman Msi Mag X870e, Asus Tuf Gaming B850 ve Msi Pro B650-A modelleri genel olarak iyi seçimler ama anakarttan beklentiye göre bunlardan birini seçersem uygun olacaktır diye anladım. Genel olarak bunlar güçlü kartlar beklentime ve fiyata görer karar vermem gerekiyor sanırım.
TUF alacaksan B850'in sonunda -PLUS olan modellerine bakmalısın. Düz modellerin güç aşamaları eh işte.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt