Şimdi Ara

Sistemin Artıları Eksileri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Sitedeki Konuları Epey Bir Zamandır İnceliyorum Teknobiyotik Pc Sihirbazından Böyle Bir Sistem topladım Artıları Eksileri Nedir Neresi İyi Neresi Kötü Bi İstişare Edelim Dedim Şimdiden Teşekkürler

Kasa
    1 x AeroCool VS-9 550W Pencereli Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası 179,45 TL
    İşlemci
    1 x AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz Dört Çekirdekli İşlemci 238,65 TL
    Anakart
    1 x MSI 870-C45 AMD 770 AM3 DDR3 ATX Anakart 140,69 TL
    Bellek
    1 x Team Elite 4GB DDR3 1333MHz CL9 Ultra Low Voltage 42,37 TL
    Ekran Kartı
    1 x VTX3D ATI HD6790 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 292,21 TL
    HDD
    1 x WD Caviar Blue 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD5000AAKX) 92,85 TL
    Optik Sürücü
    1 x LG GH22NS70 SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz) 42,55 TL 1.213,95 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterHero -- 24 Eylül 2011; 2:54:50 >

• Msi 760gm p23
    Phenom 955
    4gb ripjawsx cl7
    Samsung f3 1tb
    Dark orion 600w
    6850-6870

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentButDeadly

Msi 760gm p23
    Phenom 955
    4gb ripjawsx cl7
    Samsung f3 1tb
    Dark orion 600w
    6850-6870

iyi güzel de, cl7 ram neden önerdiniz? Oyun sistemi değil mi bu? Cl düşük olsa ne fark edecek?

Bütçe bu ise
    1.213,95 TL

iyi sistem yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @wise

quote:

Orijinalden alıntı: SilentButDeadly

Msi 760gm p23
    Phenom 955
    4gb ripjawsx cl7
    Samsung f3 1tb
    Dark orion 600w
    6850-6870

iyi güzel de, cl7 ram neden önerdiniz? Oyun sistemi değil mi bu? Cl düşük olsa ne fark edecek?

Bütçe bu ise
    1.213,95 TL

iyi sistem yapılabilir.

Arada fazla fiyat farkı yok satarken avantaj olur
  • fazla fiyat farkı olmasa da, boşa masraf oluyor..
  • Evet Kardeşim Bütçe 1200 TL Önerebileceğiniz Sistem Warsa Buyurun Yardımlarınıza Açığım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisi artı, hangisi eksi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Müşavir Topladığınız Sistem Çok İyi Olmuş Elinize SAğlık Ama Kasayı Değiştirsek Birazda Görünüm Olarak Şık Birşey Seçme İmkanımız Olmazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MasterHero

Müşavir Topladığınız Sistem Çok İyi Olmuş Elinize SAğlık Ama Kasayı Değiştirsek Birazda Görünüm Olarak Şık Birşey Seçme İmkanımız Olmazmı?

Abi o zaman ekran kartından felan kısman lazım böyle iyi olmuş.
  • Aynn Sonradan Bi Göz Gezdirdiğimde Kasayı Hem Ucuza Getirmiş Oldu Müşavir Hemde Ondan Kalan Parayıda Ekran Kartına Ekleyerek İyi Bir Sistem Kurmuş OLduk Peki Bu 600 Watlık PSU ilerde OC Yapmaya Yeterli Olurmu?Yada Bu Sistemi Biraz BEkletip Bulldozer'ler Çıktığında Baştan Bir Sistemmi Toplasak..Görüşlerinizi BEkliyorum
  • sistem toplanmasına toplanır de, şu an dolar 1,8 civarı ve donanımlar en az 6 ay öncesine kıyasla %20 pahalı. Bence biraz bekle. Biliyorum son günlerde herkese bekle diyorum. Ama, mantıklı olanı da bu.
  • Tmm Biraz Bekleyelim Bakalım Bd'ler Falanda Çıksın Bi Pakalım Doların Son Hali Nolacak Zaten Şu Ana Kadar Toparlanan Sistemleri Kaydettim Not Defterlerine Bi Dolar Düşsün Toplarız @wise Kardeşimizin Dediği Gibi Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür Ederim Saolun
  • Arkadaşlar Teknobiyotikten Böyle Bir Sistem Topladım Yanlarındaki Fıyatlardan Toplayınca 973TL Ama Genel Toplamda 1.151,23 TL Ediyor Neden Böyle Oldu Yardım Ederseniz Sevinirim

Kasa
    1 x Akasa Genesis 600W Mid-Tower Siyah Kasa 164,65 TL
    İşlemci
    1 x AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz Dört Çekirdekli İşlemci 238,65 TL
    Anakart
    1 x MSI 760GM-P33 AMD 760G AM3 DDR3 Micro ATX Anakart 103,90 TL
    Bellek
    1 x Team Elite 4GB DDR3 1333MHz CL9 Ultra Low Voltage 42,37 TL
    Ekran Kartı
    1 x MSI ATI HD6790 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 293,15 TL
    HDD
    1 x WD Caviar Green 500 GB IntelliPower 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (WD5000AADS) 90,69 TL
    Optik Sürücü
    1 x LG GH22NS70 SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz) 42,55 TL

1.151,63 TL 1.151,63 TL

Genel Toplam (KDV Dahil) 1.151,63 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterHero -- 25 Eylül 2011; 9:57:41 >

• LEON-X Usta Aslında Bende Tam Senin Bu Konuda Yorum Atmanı İstiyordum Gerçekten Saol Önerdiğin Sistem Gerçekten Güzel, Sistemi Ekim Ayında Toparlayıp Bd Takıcam. Hakkı Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim Sistem Toparlanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Ürünlerin yanında yazan fiyatlara kdv dahil değil.

C.Green alınmaz.

HD6790 da alınmaz.

AMD Phenom II X4 955 --- 265 TL
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-40358-AMD-Phenom-II-X4-955--3200MHz--Black--Soket-AM3--islemci.html

MSI 760GM-P23 (FX) DDR3 --- 100 TL
    http://www.exa.com.tr/msi/anakartlar/msi_760gmp23fx-328-15367.html

KINGSTON 4GB (Tek Mdoül) --- 58 TL
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-39106-KINGSTON--KVR1333D3N9-4G---4-GB-DDR3-1333MHz--Bellek.html

SAPPHIRE Radeon HD6870 1GB --- 380 TL
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-43147-SAPPHIRE-Radeon-HD6870--1-GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti---11179-09-20G.html

SEAGATE 500GB 7200RPM 16MB SATA 3 (ST3500413AS) --- 95 TL
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=117304

SAMSUNG SH-222AB 22X DVD-RW SATA --- 40 TL
    http://www.netsiparis.com/detay/12641275142/SAMSUNG-22X-DVD-RW-SATA-SIYAH-SH-222AB

DARK ORION (usb 3.0, e-sata) 600W 2x12cm Fanlı KASA --- 220 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-orion-kirmizi-led-fanli-usb-3-0-ve-esata-destekli-high-power-600w-oyuncu-kasasi.html
    +
    XIGMATEK HDT-D1284 Cpu Cooler --- 35 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-d1284-hdt-d1284-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45734

1.193 TL kdv dahil.

usta sana bir iki sorum var beni yanlış anlama.

- Nesiller değişiyor sistemler gelişiyor. Dolayısı ile yeni sistemler yeni anakartlar üstüne bina edilirken sen hala eski model bir anakart öneriyorsun ki, bu adam ilerde upgurade yapamaz. Hem yapar dersen de, phenom için diyeceksin. Bu phenom en iyi modellerinde bile 2500k'yı geçemeyen bir cpu mimarisi.

- neden hala 16mb ceche tek plakalı ve tek okuma kafalı hdd önermekte ısrarcısın. İşlemciler çıkıyor bol bol. Sen güçlü işlemci alabilecek bu arkadaşa o hdd ile zulm edeceksin. Ben bizzat sulme maruz kamıştım. SOrarsan anlatırım.

- Kasanız güzel. Ama, o sisteme o psu ve o kasa biraz gereksiz. 550w daha ucuz aerocool kasalar var.

- O önerdiğiniz hd 6870 modeli en çok ısınan ve en çok şikayet aldığım model. Ben olsam önermem. Sadece dostça bir uyarı.

-- Sen o kadar çok sistem toparlayan adamsın. ve hala tek modül tek ram öneriyorsun. Perfomansı yüksek olmayacak. .

Not

Uyarlarm dostça ve iyi niyetli. Diğer bana hoş tavırlar takınmayan üyeler gibi lütfen tesrten algılama.

son olarak bir hatan daha var.

insanlara sistem önerirken ucuz liste yapayım diye gidip farklı yerlerden öneriyorsun. Bu üyeyi kandırmak igbi bir şey. Ucuz sistem yapmıyorsun aslında. Sen ona kargoyu da, dahil etsene.

Ayrıca ben o kadar sistem toparladım daha farklı farklı yerlerden alan görmedim. Sen diyelim ki, 1150 tl tutan bir sistem tparladın. Bu adam aynı sistemi tek bir yerden alacağı için daha pahalıya alacak.

Şöyle yapman daha iyi olur. Adama sor önce nereden alacaksın. Sonra o sana söylesin alacağı yeri oradan toparla. Senin yaptığın listeleme sadece göz boyama. Bak seni eleştirilerimde yeriştirerek eleştirmiyorum. Yanlış anlama.

Bu arkadaş emin ol senin o sistemi tek bir yerden aldığında 1250 tl gibi bir paraya alacaktır. Lütfen yanlış anlama ve cevabın biraz anlayışlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @wise -- 25 Eylül 2011; 23:37:15 >

• @wise

* Tek bir firmadan bu fiyata böyle bir sistem çıkmaz, tavsiyelerini kendine saklayabilirsin (kişi dilerse belirtir ben buradan alacağım pahalı-ucuz ne uygunsa o firmadan o ürünleri yazarım bu kadar basit), ben parçaları veririm aynısı alan kişi pişman olmaz, şimdiye kadar olduğu gibi, link vermeyebilirim de ama ne nerede ucuz herkes bilsin, tutupta tek firma diye aynı ürünlere fazla para vermenin de mantığı yok.

- 1.200 TL'lik bütçeye AMD alınır başka alternatifi de olmaz, olur da diğer birimlerden bir şey olmaz, ayrıca X4 955'in dengi i5 2500K değildir, önce kıyaslama yaparken bunu bilmek lazım.

- Hdd ön belleğine ne kadar taksanız da kafanızda takıntı olarak kalır, performansını anlamazsınız... Tek plaka disk daha sessiz olur.

- HD6870'i tutup soğutması kalitesiz bir kasa da kullanırsanız yapacak bir şey yok, zira kendi özel soğutması gayet yeterlidir, ref. stok soğutmalı kartlar ile karıştırmayın.

- Anakart f/p ürünüdür upgrade etmeyi gerektiricek bir durum yok, X4 955 yani Quad işlemcinin %100 tüm çekirdeklerini standart kullanacağımız zamana kadar yeterli gelecektir. Buldozer için ise AM3+ çipset anakart alınsa da bu anakarta verilen para insanı sarsmaz hatta yedek olarak bile kalabilir, AM3 std. anakartlara bir sürü para verenler var bu tespiti o konularda yapman daha iyi olur, yani ya ucuz AM3 anakart alınır (125w tdp desteği olan) ya da 200 TL'nin üzerinde bütçe varsa o zaman da AM3+ alınmalıdır, ortası yok bunun.

- Diğer boş bir konu da dual ram tek modül ram meselesidir, arkadaşlarımda yıllardır tek modül ram var hiç bir sorun ve performans düşüklüğü yaşamadılar bırakın bunları, 4 ram slotu olan anakarta da dual ram önerirsek misal olarak 8gb ile sınırlı (2*2+2*2) kalacak alan kişi, halbu ki tek modül alarak 16gb'a kadar ram (4*2+4*2) takma imkanı var.

- 550w'lık ucuz dediğin kasalar 185-195 TL civarı en düşük 175 TL'ye VS-4 vardı onda da tek fan ile geliyor kasa, düzgün sessiz çalışan fan en az 15 TL alan kişi birde işi gücü yok fanla mı uğraşsın ne gerek var bunlara takılmayın bana çok boş geliyor.

---------------------

Bu arada İmla kurallarını da ihmal etme ki yazdıkların anlaşılsın.

Özel isimleri yazarken ve cümleye başlarken ilk harfler, büyük harf ile yazılır, kasa powerı kaç WATT diye sorulmalıdır, bu da yetmez marka ve model de önem taşır.

"exen" böyle bir firma yok. Bu da senin konuya ne kadar gelişi güzel verdiğin cevabı gösterir.

http://forum.donanimhaber.com/m_53070114/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53075539

quote:

teknobiyotik yada inventus yada nova yada exa yada exen gibi yerlere bakarız. Nereden almak istersin.? Ayrıca B.D desteği olsun mu? BUlldozer

psu kaç vat.
    kasanız atx destekli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Eylül 2011; 0:12:32 >

• quote:

usta sana bir iki sorum var beni yanlış anlama.

- Nesiller değişiyor sistemler gelişiyor. Dolayısı ile yeni sistemler yeni anakartlar üstüne bina edilirken sen hala eski model bir anakart öneriyorsun ki, bu adam ilerde upgurade yapamaz. Hem yapar dersen de, phenom için diyeceksin. Bu phenom en iyi modellerinde bile 2500k'yı geçemeyen bir cpu mimarisi.

O yeni nsil anakartlar 200+TL Ayrıca o 100TL lik anakart BD destekli.

quote:

- neden hala 16mb ceche tek plakalı ve tek okuma kafalı hdd önermekte ısrarcısın. İşlemciler çıkıyor bol bol. Sen güçlü işlemci alabilecek bu arkadaşa o hdd ile zulm edeceksin. Ben bizzat sulme maruz kamıştım. SOrarsan anlatırım.

Önbellek önemli değil. Bunu yıllarca defalarca defalarca ve defalarca yapılan testler ile gördük.

Tek plakalı olması daha iyi. Daha fazla veri yoğunluğu. Daha fazla hız. Daha düşük ses ve daha düşük ısı demek.

Ama seagate e marka önermiyorum ben artık. Güvenimi sarstı.

Yanlız işlemciler çıkıyor bol bol lafını hiçbir kalıba koyamadım. Çok mantıksız geldi yazdıkların.

quote:

- Kasanız güzel. Ama, o sisteme o psu ve o kasa biraz gereksiz. 550w daha ucuz aerocool kasalar var.

Arada 34TL fark var. Dark ta HP power var. AC de ise AC marka. 12V değerleri düşük + pek çok eksisi var. E öyle ekran kartı işlemci ram gibi çok sık değişen bir şey olmadığından sağlam önermek istemiştir muhtemelen.

quote:

- O önerdiğiniz hd 6870 modeli en çok ısınan ve en çok şikayet aldığım model. Ben olsam önermem. Sadece dostça bir uyarı.

Forumda alan çok. Şikayet gelmedi. 6 serisi zaten ısınan bir seri. Ama bunun soğutucusu standart olandan daha iyi yani gayet güzel geliyor. PCB ( Düzeltme : B harfi çıkmamış PC olmuş ) olarak kalınlığı çok iyi, malzeme kalitesi iyi. Malzemesi dandik olan tek şeyi ürünün iç kutusu ( Ki o da slında çevreci bir tutum. Geri dönüşümlü maddeden imal. Ama içten, ama reklam. Kutuya para vermek düşük bütçelerde mantıklı olmaz sanırım. ) bir de MERSA olanları almamak lazım.

quote:

-- Sen o kadar çok sistem toparlayan adamsın. ve hala tek modül tek ram öneriyorsun. Perfomansı yüksek olmayacak. .

Her ne kadar ben de hep çift kanal tavsiye etsem de. Pratikte pek fazla yarar sağlamayabiliyor.

quote:

son olarak bir hatan daha var.

insanlara sistem önerirken ucuz liste yapayım diye gidip farklı yerlerden öneriyorsun. Bu üyeyi kandırmak igbi bir şey. Ucuz sistem yapmıyorsun aslında. Sen ona kargoyu da, dahil etsene.

Ayrıca ben o kadar sistem toparladım daha farklı farklı yerlerden alan görmedim. Sen diyelim ki, 1150 tl tutan bir sistem tparladın. Bu adam aynı sistemi tek bir yerden alacağı için daha pahalıya alacak.

Şöyle yapman daha iyi olur. Adama sor önce nereden alacaksın. Sonra o sana söylesin alacağı yeri oradan toparla. Senin yaptığın listeleme sadece göz boyama. Bak seni eleştirilerimde yeriştirerek eleştirmiyorum. Yanlış anlama.

Bu arkadaş emin ol senin o sistemi tek bir yerden aldığında 1250 tl gibi bir paraya alacaktır. Lütfen yanlış anlama ve cevabın biraz anlayışlı olsun.

Bu konuya bir bağlamda katılsam da kandırmak gibi bir şey yok. Buradan buradan alırsan bu fiyata gelir diyor. Hepsini bir yerden alırsan her daim kazık yersin. Ben farklı farklı yerlerden alırım.

Ama kendim öneri yaparken parçaları yazarım. Sonra ortalama fiyat söylerim. Eğer ilgilenebilirsem arkadaşın hangi banka kartları var kaç taksit istiyor onları öğrenirim. Tek yerden mi alacak onları öğrenirim ona göre link veririm. Ama dediğim gibi farklı farklı yerlerden almak her daim ucuza gelir. Nokta atışlı ürünleri yakalamak lazım. Zamanında sistemimi tek yerden alsam 300-350TL pahallıya geliyordu. 1 aylık bir araştırma ile mümkün oldu bu. Kaldı ki arkadaşın da yaptığı bu. Eğer kullanıcıya yerler uygun gelmez ise yazar durumunu. Ben vakit buldukça yazarım. Yoksa herkese tek tek hangi kartın var demeye ne sabır ne de ömür yeter.

Bir diğer nokta ise kargo ücretleri. Mesela netsipariş 6TL alıyor kargo olarak. Eskiden bedava idi 100TL üzeri. Ama exa da kargo bedava 100TL üzeri. TB de de 100$ geçtiği için gene kasa bedava kargoya sahip. Eksende 1TL miydi ne kargo.

Vatan da 5-6TL tutar. Yani o da çok fark etsin sanmam. Zaten genelde kargosu fazla tutacak tek şey kasa onda da kargo bedava zaten.

Ama şu da var. Şu kurda ben pek sistem önermem. 1 ay beklesin millet. BD çıksın en azından mevcut ürün fiyatları düşer dolar kuru düşmese bile ki elbet düşecek hep böyle kalacak değil.

Yine de yarın dingin kafa ile bir öneri yaparım ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 26 Eylül 2011; 13:29:31 >

• Beyler Ben Bu Pcyi Vatandan Almayı Düşünüyorum Vatandan Bir Fiyat Çıkarırmısınız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.