Şimdi Ara

Sistemimi Güçlendirmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan kullandığım sistemi ufak parça değişimleri ile güçlendirmek istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim şuan için bilgisayara harcayabileceğim yüksek maliyetlerde param yok fakat mevcut donanımlardan birkaçını satıp üzerine para koyarak birşeyler almayı düşünüyorum. Donanımları sattıktan sonra üzerine 200TL civarında bir ekleme yapabilirim. Paramın yetmeyeceğini biliyorum bu yüzden ek olarak da temiz ikinci el parça satan güvenilir siteleri de yazabilirseniz sevinirim.

Mevcut Sistemim:
    Asus P5KPL-SE Anakart
    Intel C2Q Q8200 2.33GHz
    ASUS HD4560 Ekran Kartı
    4GB DDR2 800mhz A-Data Ram
    Seagate 1TB HDD
    ve yanılmıyorsam 300W PSU mevcut :)

Şimdiden teşekkürler :)

• ekran kartı ve power al baskada bırsey degıstırme butcen kısıtlıysa
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünmüştüm. İşlemci vs. idare edebilecek düzeyde. Ekran kartı, psu ve ram biraz sönük kalıyor. Önerebileceğiniz marka/model var mıdır ? Sanırım ekran kartı ve ram'i sattıktan sonra üzerine bir miktar para koyarak iyi birşeyler alabileceğime inanıyorum :)
  • ram almana gerek yok ustundekıler yeterlı 7770 alınabılır fp kartıdır psu olarakta corsaır vs 450 ucuz ve kalıtelıdır sısteme ıyı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

ram almana gerek yok ustundekıler yeterlı 7770 alınabılır fp kartıdır psu olarakta corsaır vs 450 ucuz ve kalıtelıdır sısteme ıyı olur

Önerdiğiniz kart anakartım ile uyumlu çalışır mı ? Ayrıca işlemciye de biraz o/c çekmeyi düşünüyorum. PSU biraz daha yüksek koysam sorun çıkarmaz sanırım doğru mudur ?
  • Arkadasın dedıgı gıbı sadece ekran kartında degısıme gıt gerısı yeterlıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı anakartında calısır oc yapmadanda verım alınabılır elındekı 4 cekırdeklı ıslemcı sonucta paran varsa daha ıyısı alınabılır tabıkı vs 550 veya cx 600 de alınır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

ekran kartı anakartında calısır oc yapmadanda verım alınabılır elındekı 4 cekırdeklı ıslemcı sonucta paran varsa daha ıyısı alınabılır tabıkı vs 550 veya cx 600 de alınır

Bahara doğru yeni bir sistem düşünüyorum, yaklaşık 3-4 bin tl ayırabilirim baharda yeni sistem için. Eğer bulabilirsem 88 Ekran LED TV'de bağlayabilirim hatta O yüzden şuan fazla masraf yapmak istemiyorum :) Ekran kartı ile PSU değiştiririm eğer aklıma yatarsa RAM'de düşünüyorum işin açıkçası. 800Mhz düşük gibi geldi.

Tüm öneriler için teşekkürler ayrıca :)
  • rami değiştirmene gerek yok hiç bir getirisi olmaz sana. ddr2 rame boşuna para harcama. Ekran kartı olarak bütçene göre hd7770-7750 alabilirsin. Psu alacaksan 600 wattlık sağlam bir şey al ki ilerde de işe yarasın.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz kartı anakart destekliyorsa alabilirim. HD6xxx serisi çok mu düşük olur bahsettiiniz kartların fiyatları biraz pahalı geldi de
  • Ekran kartı
    Psu
    Değiş şimdilik hocam. Biraz daha idare eder sonra rami yenilersin.ufak ufak oyna bi anda toplayamam dersen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7770 alamıyorsan 7730 bak vatanda ındırımle 140 cıvarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Estergon61

Bahsettiğiniz kartı anakart destekliyorsa alabilirim. HD6xxx serisi çok mu düşük olur bahsettiiniz kartların fiyatları biraz pahalı geldi de

Ekran kartı: Powercolor HD 7730 GDDR3 128 Bit DX 11.1

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/powercolor-ax7730-2gbk3-he-hd7730-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=68717

PSU: Corsair VS Serisi 450 Watt 12 cm fanlı (12V kanalı 405 Watt)

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020049-eu-vs-serisi-450w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63914

TOPLAM: 255 lira %25 indirimli haftasonu fiyatlarıyla.. Bu 2 parçayı al, 4 GB RAM yeterlidir, fazlasına gerek yok.. Zaten anakartın da max. 4 GB ve DDR2 800 MHz RAM destekliyor

İleride sistemi yenileyince PSU güncellemek istemiyorsan, daha güçlü bir model tercih etmelisin.. Şu olabilir:

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-b14s-serisi-750w-80-plus-bronz-sertifikali-14cm-golf-topu-yuzeyli-beyaz-fanli-guc-kaynagi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 22 Ekim 2013; 17:39:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.