Şimdi Ara

Sistemime uygun olacabilecek Mac işletim sistemi kurmak istiyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun itibariyle masaüstü bilgisayarıma mac os işletim sistemi kurmaya karar verdim yaklaşık 4 saattir araştırıyorum kimisi bu işe giriyo içinden cıkamıyor bir türlü kuramayanlar var bilgili arkadaşlar kısada olsa yardım ederse sevinirim

anakart : asus p5b deluxe
    işlemci : intel pentium d 945 3.4ghz
    ram : ocz platinum 800mhz 3gb
    vga : hd 6850

hangi sürümünü indirip kurmalıyım? çok sorun yaşarmıyım? hackintosh felanmı kurmam gerek ne yapmam gerektiğini tam olarak çözemedim yardım bekliyorum teşekkürler.

• macintosh makinan yoksa zaten hacintosh kurabilirsin sadece. şunu da belirteyim performans açısından gerçek bir macintosh performansıda alamazsın. google'da araştır, lion (10.7) kurulabiliyor diye biliyorum hackıntosh olarak.
  • iATKOS L2 Tavsiyemdir.
  • Şu konu senin ilacın: A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi O konuda 2smoke bu işin ehli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcTurk

Arkadaşlar bugun itibariyle masaüstü bilgisayarıma mac os işletim sistemi kurmaya karar verdim yaklaşık 4 saattir araştırıyorum kimisi bu işe giriyo içinden cıkamıyor bir türlü kuramayanlar var bilgili arkadaşlar kısada olsa yardım ederse sevinirim

anakart : asus p5b deluxe
    işlemci : intel pentium d 945 3.4ghz
    ram : ocz platinum 800mhz 3gb
    vga : hd 6850

hangi sürümünü indirip kurmalıyım? çok sorun yaşarmıyım? hackintosh felanmı kurmam gerek ne yapmam gerektiğini tam olarak çözemedim yardım bekliyorum teşekkürler.

ingilizceniz yoksa pek bulaşmayın. kuzenim kuruyor oradan biliyorum, ama cidden sabır isteyen bir iş. kolay değil. en son bir laptopa 10.8 Mountain Lion kurdu.
  • O makineye Snow Leopard öneririm.

Empire Efi indirip bir CD'ye yaz. Sonra kat.ph ye gidip snow leopard retail yaz. 7 küsür GB'lık bir torrent linki gelir. Double Layer DVD'ye onu güzelce yaz. DMG şeklinde indirirsen Windows'dan nasıl DMG yazılabileceğini araştırırsan kolaylıkla bulursun. Başlangıç olarak ihtiyacın olanlar.

1. Empire EFI Iso dosyası. Bunu boş CD'ye yazacaksın. Hangi sürümü kullanayım diye sorma çünkü o makineye hangi sürüm Empire EFI olur tam olarak bilmiyorum lakin 2-3 versiyon deneyerek, hangisinin makinene uyacağını kendin bulabilirsin. Yani sana 3-5 adet boş cd gerekli.

2. Kat.ph'den indireceğin Snow Leopard Retail DVD dosyası. Bunu kat.ph den bulabilirsin.

3. Windows altında DMG yazmak için gereken program. Sanırım ismi TransMac gibi birşeydi.

Empire Efi iso dosyası yazılmış boot cd'si ve double layer DVD'ye yazılmış retail Snow Leopard elinde olduktan sonra sistemini Empire Efi CD'sini takarak başlatıyorsun. Ardından Empire EFI'yi çıkarıp Snow DVD'sini takacaksın yazılar ekrandan kayacak eğer Still Waiting for Root Device hatası almazsan, yada başka birşey Snow Leopard Install ekranının gelmesi gerekir. Bundan sonrası zaten kolay. Yalnız tüm bunlardan önce bilgisayarının BIOS'una girip oradaki ayarları kurcalaman ve AHCI moda alman gerekir bilgisayarını. Eğer AHCI diye birşey yoksa sen Empire EFI ile devam et. Belki sata sürücüsü Empire EFI'nin içinde vardır o zaman AHCI modunda olmamana rağmen sorun çıkmayabilir. Sen bunları temin ederek işe başla... Hata mesajı alırsan buraya yaz yardımcı olmaya çalışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 20 Temmuz 2012; 17:45:16 >

• teşekkürler ama vazgeçtim saçlarım beyazlar ben bunları yapana kadar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'ye MAC OS kurmak istiyorum
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AMD işlemcili makineye ve daha önce hiçkimsenin Mac OS kurmaya kalkışmadığı Asus'un tuhaf bir model anakartına bakalım kurabilcek miyim diye kurmaya kalktım 15 gün uğraştım kafamdaki beyaz saçlar bariz derecede çoğaldı (Ciddiyim) Intel makineye kurmak yine kolaydır. Yinede sen bilirsin... Gerçekten uğraştırıcı bir iş.
  • kanki uğraşırızda önemli olan sonuca varmak sonuca varamayınca ben boşa geçirdiğim zamana acırım baksana cok zor diyor herkez naparsın en iyisi vazgeçmek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcTurk

kanki uğraşırızda önemli olan sonuca varmak sonuca varamayınca ben boşa geçirdiğim zamana acırım baksana cok zor diyor herkez naparsın en iyisi vazgeçmek :)

Ben sonuç almıştım ama sürekli kernel panic veriyordu AMD makine. Mac OS'de utorrent, rarify ve hemen hemen bir çok program çalıştıktan 30-40 sn sonra sistemi çökertiyordu. Ekranın sol üst köşesi gri renk oluyordu, aşagıya dogru hata mesajları kayıyordu ve makine yanıt vermiyordu. Kullanmak imkansız gibi birşeydi bende o bilgisayar kesinlikle uyumsuz kanısına vararak tekrar Windows 7 yüklemiştim. Intel işlemcili bilgisayarda böyle olacağını düşünmüyorum. Büyük olasılıkla sonuç alırsın sağlam çalışabilir. Zorluğu makineye göre değişiyor. En iyisi mac almak aslında. Yani uğraşmak istemiyorsan..

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

O makineye Snow Leopard öneririm.

Empire Efi indirip bir CD'ye yaz. Sonra kat.ph ye gidip snow leopard retail yaz. 7 küsür GB'lık bir torrent linki gelir. Double Layer DVD'ye onu güzelce yaz. DMG şeklinde indirirsen Windows'dan nasıl DMG yazılabileceğini araştırırsan kolaylıkla bulursun. Başlangıç olarak ihtiyacın olanlar.

1. Empire EFI Iso dosyası. Bunu boş CD'ye yazacaksın. Hangi sürümü kullanayım diye sorma çünkü o makineye hangi sürüm Empire EFI olur tam olarak bilmiyorum lakin 2-3 versiyon deneyerek, hangisinin makinene uyacağını kendin bulabilirsin. Yani sana 3-5 adet boş cd gerekli.

2. Kat.ph'den indireceğin Snow Leopard Retail DVD dosyası. Bunu kat.ph den bulabilirsin.

3. Windows altında DMG yazmak için gereken program. Sanırım ismi TransMac gibi birşeydi.

Empire Efi iso dosyası yazılmış boot cd'si ve double layer DVD'ye yazılmış retail Snow Leopard elinde olduktan sonra sistemini Empire Efi CD'sini takarak başlatıyorsun. Ardından Empire EFI'yi çıkarıp Snow DVD'sini takacaksın yazılar ekrandan kayacak eğer Still Waiting for Root Device hatası almazsan, yada başka birşey Snow Leopard Install ekranının gelmesi gerekir. Bundan sonrası zaten kolay. Yalnız tüm bunlardan önce bilgisayarının BIOS'una girip oradaki ayarları kurcalaman ve AHCI moda alman gerekir bilgisayarını. Eğer AHCI diye birşey yoksa sen Empire EFI ile devam et. Belki sata sürücüsü Empire EFI'nin içinde vardır o zaman AHCI modunda olmamana rağmen sorun çıkmayabilir. Sen bunları temin ederek işe başla... Hata mesajı alırsan buraya yaz yardımcı olmaya çalışırız.

Hiç bu kadar şeylen uğraşmasına gerek yok aslında.

---

Direk Hazard 10.6.6i indir, nero ile iso kalıbını DVD ye yak, DVD den aç sistemi kuruluma başla. 10.6.8 e update edeceksen de kurulumu yaptığın diskten, system/library/extensions klasöründen sleepenabler.kext dosyasını sil, sonra update yap. Aksi takdirde update ten sonra kernel panic alırsın.

Bunun dışında, anakartın ASUS olması sebebi ile sorun çıkarabilir. Ayrıca işlemcide SSSE3 desteği yoksa sorun çıkarabilir. (SSE3 DEĞİL DİKKAT !!!) Zaten SL den daha üst versiyonları kurman için işlemci değişikliği şart. O işlemci desteklemiyor.

İllaki AHCI moda geçmen gerekmiyor, bunu da dip not olarak vereyim. Videolu olarak olayı ispatladık zaten. Kim çıkardı bu AHCI yalanını hiç bilmiyorum :)), birde HPET yalanı vardır aynı şekilde. DVD nin içindeki sürücüler, AHCI ve NON AHCI olarak zaten ayarlı. IOATAFamily.kext dosyası normal, IOAHCIFamily.kext de AHCI protokolü kullanabilen sistemler için otomatik devreye giriyor zaten. Ha imkanın varsa bu modu açman, veri transfer hızını arttırır hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 22 Temmuz 2012; 11:29:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

O makineye Snow Leopard öneririm.

Hiç bu kadar şeylen uğraşmasına gerek yok aslında.

---

Direk Hazard 10.6.6i indir, nero ile iso kalıbını DVD ye yak, DVD den aç sistemi kuruluma başla. 10.6.8 e update edeceksen de kurulumu yaptığın diskten, system/library/extensions klasöründen sleepenabler.kext dosyasını sil, sonra update yap. Aksi takdirde update ten sonra kernel panic alırsın.

Bunun dışında, anakartın ASUS olması sebebi ile sorun çıkarabilir. Ayrıca işlemcide SSSE3 desteği yoksa sorun çıkarabilir. (SSE3 DEĞİL DİKKAT !!!) Zaten SL den daha üst versiyonları kurman için işlemci değişikliği şart. O işlemci desteklemiyor.

İllaki AHCI moda geçmen gerekmiyor, bunu da dip not olarak vereyim. Videolu olarak olayı ispatladık zaten. Kim çıkardı bu AHCI yalanını hiç bilmiyorum :)), birde HPET yalanı vardır aynı şekilde. DVD nin içindeki sürücüler, AHCI ve NON AHCI olarak zaten ayarlı. IOATAFamily.kext dosyası normal, IOAHCIFamily.kext de AHCI protokolü kullanabilen sistemler için otomatik devreye giriyor zaten. Ha imkanın varsa bu modu açman, veri transfer hızını arttırır hepsi bu.

Still Waiting for root device hatasının kaynağı benim bildigim kadarıyla sata sürücülerinin tanınamamasıdır. Bazı sistemlerde o hata mesajını almamak için mutlaka AHCI modunu açmak gerekiyor diyor heryerde yazıyor eğer yoksa o durumda DVD'nin içinde yada boot cd'de o sata sürücülerinin olması gerekli. Örneğin AppleNForceATA.kext gibi. Çünkü sistemim Nforce çip setliydi. Asus m4n68tm-v2 anakartta bu mod olmadıgı için hiçbir distro dvd'si ile kuruluma geçememiştim. Sadece Nawcom'un ve Empire EFI'nin boot cdleri beni snow leopard kurulum ekranına getirebilmişti. Çünkü onlarda AppleNForceATA.kext'in benim makinedeki sata arabirimini düzgün tanıyan bir versiyonu vardı. Abartısız torrentten bulunabilecek tüm Distroların farklı sürümleriyle birlikte , (Iatkos , Ideneb, vs. vs. vs. ) denedim bunun yanında madem distro olmuyor bari retail kurulum yapayım demiştim onunla da uğraşıyordum o yüzden 4-5 tane farklı cd denedim. Her seferinde aldıgım hata Still Waiting for root device idi ve her türlü açılış komutunu da denemiştim ama fayda etmemişti. En son Empire EFI'nin bilmemne tarihli ve bilmemne versionlu bir sürümünü buldum sadece o CD ile boot ekranına ulaşabildim. Yani hiçbir farklı yöntem makinede çalışmadı. Aldıgım tek hata Still Waiting for Root Device idi. Yani Otomatik devreye girse bile mutlaka kurulum yapılan makineyi tanıyacak diye birşey yok o kextler için. Tanınmaması durumunda AHCI modu gerekiyor bu sayede sistem boot edebiliyor diye biliyorum. Tabii %100 böyle demiyorum Belki bu konuda e yanlış bilgiye de sahip olabilirim.

Şimdi AHCI modu eğer lüzumsuz ise diyelim benim sistemimde still waiting for root device hatası veren tüm distrolar neden çalışmıyordu hocam? Eğer sata arabiriminin tanınnmaması değilse problem sorun neydi sence? Eğer sistemimde AHCI desteği olsaydı , ben onu bios'dan ayarlamış olsaydım bile yine çalışmazmıydı o distrolar? (Sistemim AMD olduugu için AMD olanları indirmiştim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 22 Temmuz 2012; 12:35:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.