Şimdi Ara

Sistemime CPU Soğutucusu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    PSU: Cooler Master 750 watt
    RAM: Corsair 8 GB DDR3 2000 mhz
    Ekran kartı: R9 280X Vapor-X Tri-X
    İşlemci:FX6300
    SSD: Sandisk x300s 120 GB
    Fan kontrölcü: Deep Cool Rockman
    CPU Fan: AMD Stock

Boştayken 40 derece falan görünüyor. League of Legends oynarken 120 FPS sabitleyince 45 falan oluyor. Sanırım bana yeni bir soğutucu ve macun lazım. Tavsiye edebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gemeo -- 7 Haziran 2015; 12:22:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

| MacBook M1| Lenovo Yoga 510 | Acer 144 Hz 1 ms Monitor | x2 GTX 1060 6 GB SLI | HP2311GT | HAF 912| i7 6700| Razer Deathadder | Logitech G35 | Logitech G633| iPhone 14 Pro Max| SuperOnline 1000 Mbps
  • 45 derece çok değil'ki gerek yok bence bu şekilde ise sıcaklıklar masraf etme sürekli olarak 60-65 derece civarlarında çalışır ise almayı düşün derim.

| MacBook M1| Lenovo Yoga 510 | Acer 144 Hz 1 ms Monitor | x2 GTX 1060 6 GB SLI | HP2311GT | HAF 912| i7 6700| Razer Deathadder | Logitech G35 | Logitech G633| iPhone 14 Pro Max| SuperOnline 1000 Mbps
  • Onu diyorum işte bende denemeden boş yere masraf etme önce bir dene bakalım duruma göre tavsiye veririz.
  • Amd nin kac derecede kapattığını bilmiyorum ama 45 derece yada 60 derece normal gibi geldi bana aynı kasayı kullandım 3770k ile oyunlarda o.c siz 52 derece görüyorum h100i var sogutma stok fan kullanıyorsunuz ses sorunu olur tavsiyem seidon 120m gibi temiz ikinci el sıvı sogutma almanız

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

45 derece çok değil'ki gerek yok bence bu şekilde ise sıcaklıklar masraf etme sürekli olarak 60-65 derece civarlarında çalışır ise almayı düşün derim.

Bende de FX 6300 var. Ağır oyunlarda 70 dereceyi görüyor. Ben de almayı düşünüyordum bu aralar. Bana önerebilir misin güzel bi soğutucu 80-120 lira arası?
    İşlemci için Fan tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Laptop Soğutucusu Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________

• http://m.n11.com/cooler-master-rr-cch-lb22-gp-hyper-212-cpu-fan-P19635295

Benim de bu hoşuma gitti. Nasıl sizce? Çekle 89 TL ye geliyor.

• Mrb. i5 li sistemimde kullandığım kasayı kullanıyorsunuz. Be demek oluyorki 17-18 cmlik bir kule tipi hava soğutucusu kullanabilirsiniz.
    Verdiğiniz cpu ısı değerleri normal kabul edilebilecek değerler bu değerleri daha da düşürmek için bir soğutucu almak için para harcamaya değmez.
    Ancak stok fanın gürültüsünden rahatsız oluyorsanız ki rahatsız olmamanız olası bir işitme sorununa ya da umursamazlığa işaret etmektedir, işte bu nedenle yeni bir soğutucu alınması gerekir.
    Şu an dolar kurunun yüksekliğinden dolayı abidik kubidik ürünler dahi ederinden fazla etmektedir. Su soğutma sistemleri için tecrübem olmadığı ve de maddi kaygılarım ağır bastığı için size fiyatları makul 12 cm fanlı iki ürün önereceğim.
    Gammaxx S40 (nagas a202 170mm enli kasada AMD FX8350 için almış olduğum, kule 143mm) sinerji'de fiyatı makul.
    Silverstone AR01 (kule yüksekliği 159 mm) webdenal'da fiyatı makul.
    i5 sistemli sizin kasanın aynısında kullandığım kule tipi soğutucu ise cooler master hyper 612. bundan oldukça memnunum ama fiyatı pahalı lakin çoşup zamanında almış bulundum.
    soğutucu alırken RAM lerinizin profil yüksekliğini gözetmeyi ihmal etmeyiniz.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakianboy -- 7 Haziran 2015; 11:49:07 >

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_102736046/f_//tm.htm]&lt;

• trakianboy kullanıcısına yanıt
    Vaktinizi ayırdığınız için gerçekten teşekkür ederim. Benim de sıcaklıkla ilgili pek problemim yok ama stok fan sesi gerçekten rahatsız edici. Xigmatek gaia2 ,cooler master 212x ve sizin attığınız linkler arasında kaldım. Bir de ram profili derken neyi belirttiniz pek anlayamadım.

• Eğer ramlerimizin Üzerindeki metal soğutucular yüksek ise cpu soğutucu levhaları ile temas edip takmanıza engel olabilir. Mesela benim i5 sistemde düşük profilli Gskill sniper ramler var ve neredeyse üzerine oturuyor soğutucu. AMD sistemimdeki Corsair vegeance ramler yüksek profilli olup i5 sistemde bu haliyle kesinlikle kullanamazdım. Bütün bunları hesaba katın ki sinir hastası olmayın.
    Not:Seçiminizdeki 212 iyi gibi

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_102736046/f_//tm.htm]&lt;
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.