Merhaba, genel olarak triple a türünde oyunlar oynayan biriyim ve genel itibariyle bu oyunlarda sabit bir %90'nın üstünde ekran kartı kullanımı göremiyorum. Ancak MSI Afterburner'de gördüğüm kadarıyla benim CPU'umun çekirdekleri de oyunlarda yüzde yüze ulaşmıyor ki CPU'um yüzünden darboğaz yapıyor sistemim diyebileyim. Aşağıya Marvel's Spider Man oyununu oynarken CPU ve GPU kullanım değerlerini gösteren bir klip bırakıyorum. Sistem: İşlemci: Intel I7 4790k Ekran Kartı: MSI GTX 1070 TI Ram: 8x2 1600 mhz Gskill ddr3 ram Anakart: MSI z97 Gaming 5 |
Sistemimde Darboğaz mı Var?



-
-
Donma kasma yoksa sorun yok de geç hocam. Bence iyi görünüyor galiba 2k monitör kullanıyorsunuz. Elbette daha iyi işlemci Fpsye katkı sağlar ama oyununa göre değişir bu fark.
-
Donma kasma yok hocam sadece gpu kullanımı olması gerektiği gibi olmadığını düşünüyorum ve bu yüzden daha az fps alıyormuşum gibi geliyor oyunlarda.
-
Darboğaz tespit etmek için Cpu Agent'in FPS ve Bottleneck calculator'ı kulanan var mı arkadaşlar? Program iyi mi?
-
CPU ile alakalı hocam. Spiderman gibi optimizasyon özürlüsü oyunlar 4790k gibi eski işlemcileri bir tık üzüyor.
-
Anladım hocam RDR 2 oynadım bugün arkadaş rdr online'a çağırınca orada gpu kullanımım hep %95 ya da %100 civarında geziniyor ancak bazı oyunlarda durum böyle değil Batman Arkham Knight'ta da Spider Man'e benzer bir durum yaşıyordum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X