Şimdi Ara

Sistemimde Darboğaz mı Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, genel olarak triple a türünde oyunlar oynayan biriyim ve genel itibariyle bu oyunlarda sabit bir %90'nın üstünde ekran kartı kullanımı göremiyorum. Ancak MSI Afterburner'de gördüğüm kadarıyla benim CPU'umun çekirdekleri de oyunlarda yüzde yüze ulaşmıyor ki CPU'um yüzünden darboğaz yapıyor sistemim diyebileyim. Aşağıya Marvel's Spider Man oyununu oynarken CPU ve GPU kullanım değerlerini gösteren bir klip bırakıyorum.

Sistem:

İşlemci: Intel I7 4790k

Ekran Kartı: MSI GTX 1070 TI

Ram: 8x2 1600 mhz Gskill ddr3 ram

Anakart: MSI z97 Gaming 5

2022-11-21 00-08-55streamable
    2022-11-21 00-08-55
    https://streamable.com/2h8mtj

• Donma kasma yoksa sorun yok de geç hocam. Bence iyi görünüyor galiba 2k monitör kullanıyorsunuz. Elbette daha iyi işlemci Fpsye katkı sağlar ama oyununa göre değişir bu fark.

• sreylare kullanıcısına yanıt

Donma kasma yok hocam sadece gpu kullanımı olması gerektiği gibi olmadığını düşünüyorum ve bu yüzden daha az fps alıyormuşum gibi geliyor oyunlarda.

• Darboğaz tespit etmek için Cpu Agent'in FPS ve Bottleneck calculator'ı kulanan var mı arkadaşlar? Program iyi mi?

• CPU ile alakalı hocam. Spiderman gibi optimizasyon özürlüsü oyunlar 4790k gibi eski işlemcileri bir tık üzüyor.

• Fulukk kullanıcısına yanıt

Anladım hocam RDR 2 oynadım bugün arkadaş rdr online'a çağırınca orada gpu kullanımım hep %95 ya da %100 civarında geziniyor ancak bazı oyunlarda durum böyle değil Batman Arkham Knight'ta da Spider Man'e benzer bir durum yaşıyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.