Şimdi Ara

SİSTEMDE DARBOĞAZ VAR MI ? (SS'Lİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2k 1440p çözünürlükte kullandığım sistemimi paylaşıyorum.

12900k

Rtx 3090

2x16 gb 7000 mhz Ddr 5 ram

Oyunlar sırasıyla ;

1- The Last of Us Part I

2- Gta 5

3- Farcry 6

4- Forza Horizon 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeAdShOcK -- 24 Haziran 2025; 19:52:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hatta far cry 6'da ne işlemci ne ekran kartı tam kullanımda. Başka donanımdan kaynaklı değilse oyun motorundan darboğaz olabilir. Oyunu değiştirince düzelir.

"Darboğaz var" denilmesi talep ediliyor diye düşündüm  Sistemde sorun yok. 

R5 7600x *** Noctua NH-D15 chromax.black *** Asus TUF x670e-plus *** G.Skill Trident Z5 NEO 5600@CL28 *** Asus TUF RX 6800 *** Samsung 980 Pro 1TB | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 870 Evo 512GB *** Enermax Revolution D.F. X 1350W *** Cooler Master Masterbox 600 *** Mercusys MA30E
  • TimFoster kullanıcısına yanıt

Ekran kartı darboğazı demişsiniz ama %99 olması normal zaten bunda sorun görünmüyor. Farcry 6 kafayı karıştırdı sadece ondan sormak istedim.

Anormal demedim ki. Ekran kartı tam potansiyelinde çalışıyor mu? Çalışıyor. İşlemci %20-30 kullanıyor. Yani %70'den fazla kapasitesi atıl durumda mı? E noldu? Ekran kartı, işlemciyi zorlayamıyor.

FC6 da belki optimizasyon, belki oyun motoru yüzünden hem işlemci hem ekran kartı kullanmıyor. Bunlar birbirini darboğaz olmuyor mu?

R5 7600x *** Noctua NH-D15 chromax.black *** Asus TUF x670e-plus *** G.Skill Trident Z5 NEO 5600@CL28 *** Asus TUF RX 6800 *** Samsung 980 Pro 1TB | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 870 Evo 512GB *** Enermax Revolution D.F. X 1350W *** Cooler Master Masterbox 600 *** Mercusys MA30E
  • Mükemmel sistem diye birşey yok. Bu sistem gayet dengeli. Çoğu zaman ya işlemci az çalışıp ekran kartı yüzde 99 çalışacak. Mesela hikayeli AAA oyunlarda. Veya cs2, valorant gibi oyunlarda işlemci GPU'yu yüzde 100 çalıştıramayacak.

Fotolardan buna karar vermemiz çok zor. Buradan tek çıkardığım farcry 6 biraz daha yüksek FPS'te çalışması lazım. Genelde 100 altına çok düşmez. Testte değilde oyun içinde durum ne? O daha önemli. (testte fikir verir tabi. Tamamen onu da yabana atmıyorum.) Küçük bir video daha fikir verici olur.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.