Şimdi Ara

Sistem Yükseltme Tavsiyesi İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar elimde 2800 liralık bir para geçecek mevcut sistemimi yazıyorum aşağıya bu sisteme ne gibi yükseltmeler yapmalıyım yazarsanız sevinirim
    Intel Core i5 4460
    6 Gb DDR3 1333 MHz Ram
    MSI Z97-G43 anakart
    SAPPHIRE R9 270X DUAL-x OC 2 GB 256 Bit Ekran kartı
    Cooler Master GX-750W PSU
    1 TB 7200 RPM HDD
    Acer 23” S232HL Monitör

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle anakartınızın desteklediği özellikleri yazalım:

İşlemci: LGA 1150 Soket işlemcileri destekliyor. Ancak kendi sitesinde 4. ve 5. nesil İntel işlemcilerin desteği olduğu yazıyor. Şu an için i5 4460 haricinde i5 1150 destekli yüksek işlemci var mı bilmiyorum. i7 4. nesil 1150 soket işlemcilerden biri alınabilir. Ancak işlemci bence şu şartlarda gayet yeterli.

Ram: Ramleriniz bence düşük. Anakartınız 32 gb OC ile 3000 Mhz'e kadar ram destekliyor. Tavsiyem 2133 - 2800 Mhz arası 8 veya 16 Gb ramlere geçiş yapmanız yönünde. 16 Gb 2133 - 2666 düzeyi ramler çok güzel çalışır. DDR3 unutmayın.

Ekran kartı: Nvidia GTX 1060 düzeyine kadar ki ekran kartları sistemizde darboğaza falan yüksek ayarlarda sebep olmaz. Yalnız ilerki dönemlerde oyunlar geliştikçe durumda değişiklikler olabilir. Mevcut yapıda rahatlıkla GTX 1060' a kadar olan ekran kartlarından birini alabilirsiniz. Tavsiyem Gtx 1060.

PSU: Gayet güzel ve yeterli değişmeye gerek yok bence.

HDD: Yeterli.

SSD: Sisteme SSD dahil edilip hdd veri için ssd sistem için kullanılırsa daha güzel olur.

Monitör: Çok extrem takıntılar yoksa gayet yeterli.

Tabi ki 2800 bütçeyi direk bilgisayar yükseltmek için kullanmayı düşünüyorsanız; size tavsiyem mevcut sisteminizi satıp elinizde 2800 TL'lik bütçeye eklerseniz uzun yıllar sizi idarebilecek çok güzel DDR4 daha güncel bir sisteme geçiş yapabilirsiniz.

2800 TL bütçenin tamamını yeni sisteme geçmeyip mevcut sisteme harcamak bence çok gereksiz ve boşa yapılacak bir masraf olur. Çünkü mevcut sisteme katmayı düşündüğünüz para bile ( tabi 2800 TL'nin tamamını kullanmayı düşünüyorsanız ) tek başına yeni nesil sistem toplamaya yeter bence.

Yok cüzi bir kısmını kullanıcam dersenizde; ekran kartı - ram ve ssd işinizi görür. Diğer donanımla oynamaya bile gerek yok.

Cüzi miktar için ise:

Ekran kartı : GTX 1060'a kadar olan kartlar...

Ram: 8 veya 16 GB 2133 - 2800 Mhz arası bellekler...

SSD: 120 - 240 GB herhangi biri.. 120 gb bile yeterlidir. Ben öyle kullanıyorum sadece Windows sistem ve temel programlar kurulu. HDD'yi ise oyunlar,filmler,müzikler,programlar ve kişisel veriler için kullanıyorum.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    hocam peki gtx 1060 mı yoksa rx 580 mı ya da 1070 mi

• 1070 için kesin bişey diyemem denk sistem kullanan arkadaşların fikri gerekebilir bu konuda. Sonuçta içlerinde en iyisi 1070. Ve 1060'a göre işlemciye yük bindiren oyunlarda ufakta olsa ( bi tık yani ) canınızı sıkabilir. Kesin olur diyemem çünkü ne tür oyunlar ve işlemler yapacağınızı bilmek zor. Siz bile şimdi şunu oynatsın yeter dersiniz sonra sıkılıp başka oyuna geçersiniz onda sorun çıkartır suçlu yine darboğaz olur. O yüzden o riske girmeye değmez. Rx 580 ise 8 gb modelleri 2000 seviyelerinde,bazı online sitelerde 2200 falan civarlarında. Ama 1060 ise gördüğüm fiyatlar 1600 - 2000 arası. Aradaki performans farkını da psikolojik olarak çok anlamazsınız. Genelde testlerde ufak tefek farklar ortaya çıkar. 3 kartta uzun süre idare eder. Ama 1070 - 1080 gibi kartlar o işlemciyi biraz zorlayabilir kesin olmamakla beraber. 1060'a kadar olan kartlar ise sorunsuz sıkıntısız çalışır başınız hiç ağrımaz. Fiziksel veya fabrikasyon hatalar hariç. Tabi oyun ve uygulama optimizasyonlarıda önemli bu konuda.

Benim sistemim:

Anakart: Msı H110M Pro Vd

İşlemci : i5 6500

Ram: 16 GB DDR4 2133 Mhz

Ekran Kartı: R9 380 4 GB

PSU: 750 w 80+

Ssd: 120 Gb

Hdd: 1 Tb

Monitör: Lg W2253S (22 - 23 inç bişey, eski bir monitör yani )

Bana fazlasıyla yetiyor zerre sıkıntım yok. Ne dar boğaz, ne düşük grafik, ne fps drop şükür sıkıntısız birlikte yaşayıp gidiyoruz ... İstediğim her oyunu ( güncel büyük oyunlarda dahil ) ultra ayarlarda sıkıntısız oynuyorum...

Mevcut sisteminiz için, paranızı üst düzey kartlara vermenizi tavsiye etmem. 2000 Tl veya üzerini verip sadece kart almak yerine baştada dediğim gibi yeni nesil sistem kurmak daha avantajlı.

Yine bir ekran kartı tavsiyesi isterseniz; Gtx 1060 gayet uygun. Bu kartı az çok bildiğim için önerdim. Rx 580 tam olarak ne verir size pek bilgim yok. Ancak ufaktan bir baktım karta hem şu an ki fiyatı bence çok hemde 1060 ile aralarında dağlar yok. Ufak farklar var yerine göre o iyi yerine göre bu. Başka kartlarada göz atabilirsiniz. Diğer bir tavsiyem aceleci olmayın iyice araştırın ve diğer arkadaşlarında fikirlerini alın.

• Hocam işte eski sistemin satılmasıyla uğraşmak sıkıntı o yğzden yükseltme yapayım diyorum 2800e baştan pc dizecek olsam kullanacağım ekran kartı max 1050 ti oluyor bu da sıkıcı bir durum

• Ben olaya bir bütün olarak baktığımdan öyle bir öneride bulundum. İleride kartta yükseltilir. Sistemi ise letgo ve dh satış bölümünden bence satabilirsiniz. Ancak hiç uğraşamam sabit olarak mevcut sistemi yükseltmek istiyorum derseniz; ki sanırım isteğinizde bu yönde. Daha yüksek kartlarda sıkıntı yaşamamak için işlemciyide yükseltmekte fayda var. LGA 1150'lik pek işlemci bulamadım ben. İ7 4. nesil ( 47..) işlemciler ise 1500 TL civarı. Eğer ki öyle bir işlemci düzeyine geçiş yaparsanız, daha üst kartlarda darboğaz sorunu da yaşamazsınız.

Bu bağlamda (bütçeye göre):

İşlemci: i7 4790K veya o düzeye yakın işlemci

Ram: 16 Gb DDR3 2133 - 2666 Mhz

Ekran Kartı: GTX 1070'e kadar olan kartlar. i7 47.. veya o seviyede işlemciye geçiş yaparsanız 1070 cuk diye oturur o sisteme. Çokta güzel verim alırsınız..Şimdi 1080 de olur ancak ekran 1080p çözürlükte sonuç ne olur o biraz sıkıntı. Ama ekran 2k olarak düşünülür ve çözünürlük artarsa o zaman darboğazın adı bile anılmaz. Bunlarıda aklınızda tutun. Darboğazda monitör faktörü ve çözünürlükte etkilidir.

• rx 580 ve ssd yükseltmesi mi yapayım yoksa direk 1080 mi alayım hocam darboğaz ne derece olur nasıl olur bilemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Yükseltme Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görünürde o sisteme 1080 biraz fazla olur.Kart çok güçlü işlemcinin onun hızına değerlerine yetişmesi zor. Hele de yük işlemciye binince ; işlemci yüzde 70 üzerine çıktığında, 1080 ise yüzde 50 veya altında kalırsa klavye parçalatır size.Çünkü 1080 işlemciye yüksek hızda veri gönderecek bi yere kadar o işlemci gider ama detay ve yoğunluk artınca 1080 yetişmesi mümkün değil bence.Ama Ssd ve Rx 580 alınabilir. Son tavsiyem ise rami biraz daha yükseltin - Ssd - Rx 580 alın. Tabi birde kart belleğinide araştırın. Rx 580 4gb ve 8gb modeller var çünkü. Yalnız hdd yeni ve iyi durumdaysa ssd ikinci plana atılıp 16 gb ram + Rx 580 ikilisi ile de gayet güzel sonuç alınır.

Yine de diğer arkadaşların yorumlarını kesinlikle bekleyin. Tecrübeli ya da konuya daha hakim daha bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirler. Diğer sitelerden de detaylı araştırmanızı yapın. Ben sadece kendi bildiklerim ve tecrübelerimden çıkarttığım sonuçları yazdım. İlla olur ya da olmaz demiyorum ancak genel olarak temel sistem anlayışı ve işleyişi bu şekildedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 12 Eylül 2017; 23:17:16 >

• Teşekkürler hocam büyük ihtimal böyle yapacağım

• @MexeSs hocam monitör de değiştireyim dedim bi bakın uygun mudur bu yükseltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 13 Eylül 2017; 1:33:43 >
  • Ram olarak bunu tavsiye ederim :http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-black-8gb-1600mhz-ddr3-ram-hx316c10fb-8-p-BD304832

Sadece sizin alacağınızla arasında 40 tl fark var. Ancak performans olarak daha iyi bir ram. Bellek hızı olarakta daha iyi.

Monitör güzel ancak bildiğim kadarıyla ( monitör almayı düşündüğüm zaman netten baya bakmıştım ) forumlarda renk tonlarının solukluğundan bahsedenler vardı. Onun haricinde de pek şikayetçi olan görmedim. Ancak şu an ki genel durum nedir bilmiyorum. Hatta alternatif öneri sunabilmek için biraz baktım ama malum teknoloji işi aldıkları monitörü övende var sövende. Monitör konusuna pek hakim değilim o yüzden bana gayet ideal bir ürün gibi görünüyor. Tavsiyem monitör için (BENQ veya başka marka) forumda anakonuları veya kullanıcı kulüpleri olması lazım oradan birebir kullanıcılarından yardım almanız daha mantıklı olur.

Ekran kartı güzel + rami de dediğim gibi yaparsanız gayet güzel olur. İmkan varsa diğer mesajlarda belirttiğim gibi ram 16'ya kadar çıkartılabilir. Onun dışında bu haliyle daha derli toplu güzel bir sistem olur. Kesinlikle rami 1600 mhz altında almayın derim.

Bi kaç ekleme daha yapayım. Eğerki rx 580'e geçiş yaparsanız freesync monitörlere yönelebilirsiniz. Nvidia tarafında ise G Sync monitörler var. Ancak fiyatlar bence baya uçuk. Monitör teknolojiside baya kapsamlı yani. Haricinde bu kart için g sync aşırı israf, freesync ise amd destekli. Bunlarda aklınızda bulunsun. Alırken ileriyi düşünürseniz Freesync ( amd destekli ) G Sync (Nvidia destekli) monitörlere bakılabilir. Yoksa şu an için almanız ekstra para vermeniz demek. O özelliklere şu an için takılmayın yani.

• Hocam 1333 Mhz i mevcuttaki 6 gb rami kullanabillmek için seçtim şimdi 1600 Mhz alın mı diyorsunuz yani 8 gb yeter mi sizce ? Ayrıca monitör tarafında RX 580 alsam freesync alamıyorum yani monitöre sağlam para çıkmıyor.

• Mevcut ramle kullanacaginizi bilmiyordum o yuzden onu yazdim. O zaman sikinti yok guzel secim.

1060 + ram + monitor yeterli. 580 e veya baska karta freesync veya g sync icin bakmak gereksiz o zaman.

Son haliyle bi kac arastirma daha yapip icinize sinince alirsiniz.

Ramleride alirken saticiya elinizdeki ramlerin marka modeli ve ozelliklerini yazin , anakart marka modelini yazin ve sorun olup olmayacagini sorun. Frekenslar falan ayni olduktan sonra sorun olmaz ancak sikinti yasamamak icin bunlari satici ile paylasin. Sikinti olma durumunda elinizde de belge niteligi tasir en azindan.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bu şekilde yapacağım fakat bir yandan da darboğazı bir kenra atıp gtx 1070 ya da 1080 al diyor içim . Bende monster vardı sattım onu oyun oynamak istemiyordum küçük ekranda şimdi üniversiteye masaüstü ile gitmeyi düşünüyorum. Mevcuttaki masaüstüne iyileştirme yapacam artık. 17" dizüstü fiyatlarına baktım aşırı pahalı geldi bir de mantıksız olurdu zaten. Teşekkürler hocam inanın bir tek siz yardımcı oldunuz.
  • Rica ederim hocam.

Anakartınızın işlemci desteği belli bir seviyede öyle yeni nesil işlemciler ile uyumlu değil. Yani darboğazı boşverip alırsanız ilerde yine anakart ve işlemci değişmeniz lazım. Onlarda ayrı masraf tabi. İlle de 1080 düzeyindeki kartlara geçmek istiyorum derseniz; ilk mesajımda belirttiğim şekilde yapmanız lazım. Yani mevcut sistemi satıp eldeki paraya birazda kendiniz birikim yaparak aklınızdaki sisteme geçiş yapabilirsiniz. Yalnız i7 4790k(1150 pin desteğinden dolayı) gibi bir işlemciye geçiş yaparsanız 1070 de darboğaz olması çok ihtimal dahilinde değil. 1080'de bile darboğaz yapacağını sanmam. Fakat mevcut işlemcinizle 1070 ve 1080'de darboğaz yaşayacağınız durumlar olur diye düşünüyorum. Özellikle mevcut işlemciye 1080 ağır gelir. Monitörü şimdilik erteleyip işlemciyi i7 4790k yaparanız ve 1070 veya 1080 alırsanız ilerde monitörüde değiştirip istediğiniz sisteme geçmiş olursunuz. Tabi ramleri değişmeniz ya da ekleme yapmanız lazım.

Senaryolar:

1 - Eldeki sistem satılır. Mevcut bakiyeye ek yapılır. Yeni sistem toplanır.
    2 - Eldeki sistem korunur. Ram desteği sağlanır. Anakart değişmeden i7 4790k gibi bir işlemciye geçiş yapılır. 1070 - 1080 gibi bir kart alınır.
    3 - Eldeki sistem korununur. Ram desteği sağlanır. 1060 veya dengi kart + yeni 144 hz monitöre geçiş yapılır.

Artık geriside size kalıyor.

• Çok teşekkürler hocam sağolun

• Rica ederim. Umarım içinize sinen ,istediğiniz şekilde bir sistem kurup güle güle kullanırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.