Şimdi Ara

Sistem Yükseltme Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5 senelik bir sistemim var ve BF1 deki aldığım 30 fps beni hayal kırıklığına uğrattı. Bende sistemimi yükseltmeye karar verdim. Maddi durum gereği 1500-2000 arası para harcayabilicem. Bu yüzden yeni bir sistem değilde varolanı yükseltmeye karar verdim. DDR3 ile DDR4 arasındaki 2fps'lik farkı düşünerek yeni sisteme gerek duymayacağımı düşündüm
    Sistemim;
    Anakart: MSİ P67S-C43 (B3) 2133Mhz OC
    Ram: Corsair Vengeance 8GB DDR3 CL9
    Ekran Kartı: Sapphire Extreme 1gb 256 bit
    İşlemci: Intel Core i5 2500 cpu 3.3 Ghz
    Güç Kaynağı: 550W

Bu sisteme MSİ RX 480 8G ekran kartı ile Core i7 3770k eklemeyi düşünüyorum. Böylece socket yapıları aynı olduğundan anakart değişimine gerek kalmicak. Ram olarak +8 GB daha eklerim. Ekran kartı ve Ram sıfır, işlemci ise ikinci el olmak şartıyla 1600 lira civarı tutucak.Tasarım programlarıyla uğraşıyorum ve render olmazsa olmazım testlerde i7 3. nesil olmasına karşın i5 6500 den üstün gözüküyor. Darboğaz yapar diyen arkadaşlar nedenleriyle söylerse sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum
    Test videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=ELFp6XDReYI

• Onceliginiz bu guclu donanımları besliyecek ve koruyacak yeterli bir guc kaynagı olsun..Sahip oldugunuz psu nun degerlerini gozden gecirmelisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awaqado -- 25 Eylül 2016; 12:38:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rx 470 800TL, aynı model 8 gb ram 150 TL. Geriye kaldı, 650 TL. Core i7 3770k'yı da ikinci elden alabiliyorsunuz. En kısa yoldan böyle bir sistem düşünebilirsiniz.
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    Şu anki sistemimde bulunan 5830 175Watt, core i5 işlemci ise 95 Watt tüketimde bulunmakta. RX 480 150Wattlık bir tüketimi olup, core i7 3770k ise sadece 77Wattlık bir
    güç tüketiminde bulunmakta. Ramlar zaten güç tüketmiyor. Şu anki sistemime göre 43Watt kar etmiş oluyorum ki küçümsenmeyecek bir rakam gibi duruyor. Başta 750W
    güç kaynağı almayı düşünüyordum ancak yeni nesil bileşenler gerçekten güç tüketim olarak para dostu. Ayrıca elektrik faturasından da kar etmiş oluyorum. Sanırım güç
    kaynağı daha çok overclock için lazım olucaktır ama bu sistem 5 sene overclock yüzü görmeden rahat bir şekilde bizi üzmicek bir performans sergiliyecektir diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rine -- 26 Eylül 2016; 1:44:26 >
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    rx 470 ile 480 arasında küçümsenmeyecek bir fark var açıkcası o yüzden rx 480 almayı düşünüyorum. Şu an sıfırı 1.050.61 liraya satılmakta. İkinci eli daha 1-2 hafta kullanılmış
    kartları bile 850 liraya kadar satılmakta. Tabiki kutu içerik ve garantileri dahil. İşlemci ise hız aşımı yani K ibaresi olmayanları 500 liraya kadar düşebilmekte. 100 lira fazla verip
    hız aşımlı almak mantıklı tabi. Oyuncu ramim bulunuyor aynı ramden bir 8Gb daha almam yaklaşık 100 liraya gelicektir. Açıkcası ben gtx 1060 ile rx 480 arasında kaldım. Fakat
    bellek 6gb olması beni soğuttu. Oyunları full özelliklerde oynamayı seven biriyim ve ileride bellek sorunu yaratabileceği ihtimali var. Üstelik CW sorunu göz önüne alındığında gtx'e
    girmeyi tamamen bıraktım Yaklaşık iki ekran kartı birbirleriyle yarış içerisinde. DX 12 desteği ve Vulkan teknolojisi bulunduğu için rx 480 açık ara önde gözüküyor. Malum artık oyunlar
    dx 12 destekli gelicektir. Tek sorun ısınma sorunu fakar MSİ marka alacağım için TwinzFronz soğutması ve çalışan sessiz fanları beni bu dertten kurtarıcaktır diye düşünüyorum.

• Rine R kullanıcısına yanıt
    Hocam karar vermişsin zaten, direkt al gitsin. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darboğaz yapacağını sanmıyorum bence güzel bir ikili olmuş ekran kartıyla ama ekran kartını bir model düşürüp i7 işlemci alabilirsin. bu sayede rahat bir şekilde render ihtiyacını karşılarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Önerisi
    geçen yıl açıldı
    Sistem önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.