Şimdi Ara

SİSTEM YERLEŞİMİ İÇİN TAVSİYE- SALON KROKİSİ ÇİZDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz basit oldu ancak ölçeğini tutturmaya çalıştım .kırmızı olan tv sehpası ve tv...onun karşısındaki üçlü kanepeye göre surround ses alacağım sinema sistemi alacağım...ancak bu haliyle salonda değişiklik gerekir mi karar veremedim...başta böyle bi yerleşim yanlış oldu belki de... ne dersiniz?

• salon maalesef biçimsiz biraz ona en uygun yerleşim böyle olur demiştim... prizler girişin hemen solundaki koltuğun arkasında...soldan tüm oturma grubunun arkasını dolaşıp panele geliyor uzatma kablosuyla..
  • vay be sabah yazmıştım, daha tek öneri gelmemiş
  • Mevcut düzene göre bir yerleşim planı yapın ve fazla teferruatlandırmedan kurulumuzu bir yapın ve ses duyun önce ondan sonra değerlendirin belki etki alanı sizi tatmin edecektir beklentiler farklıdır
    Bu konuda olay sadece standartlık degıl zevk begenısıdır unutmayın
  • Salonununuzun biçimi atipik olabilir, ama akustik sonuç açısından paralel olmayan duvarlar tecih edilen bir çözümdür.
    Akustik açıdan en problemli odalar kare şeklinde olanlardır.
    Siz maça 1-00 galip başlıyorsunuz.
  • Bütçeni bilmeden yazıyorum.

Oldukça sorunlu bir yerleşim olur bence mecburen sağ hoparlörler odanın açık kısmında kalacağından hacmi dengelemek sorun yaratacaktır . Bir arkadaşımın evi de benzer durumdaydı ve 20.000 TL civarında bir KEF setup kurduk ve hiç memnun olmadık özellikle sağ taraftan istediğimiz surround etkisini hiç alamadık orada amerikan mutfağa açılan 30m2 civarında bir açıklık vardı. sanırım toplamda 80m2 'lik bir alandı.
    Sonra birde YAMAHA YSP-5100 denemek istedim odada gittik demo aldık kurduk ve kulaklarımıza inanamadık. Bu kadar büyük bir alanda bile yeterli etkiyi veriyor.
    Bence böyle odalar için biçilmiş kaftan.

Tek hoparlörlü Ses Projektörü olarak adlandırılabilir. Odanın akustiğini ölçerek 40'ın üzerindeki hoparlörü sesi odanın farklı noktalarına fırlatarak çalışıyor ve tavanı da kullandığından surround efekti inanılmaz oluyor . Sadece alt basslarda yetersiz kalabilir zaten onu da subwoofer ile tamamlayabilirsin.

Kendi amfisi olduğundan (HDMI 1.4 spec 4 giriş ve 1 çıkış) AVR yatırımı da yapmıyorsun. Kablolarla uğraşmıyorsun ... Sanırım subwooferıyla birlikte 7.000 -8.000 TL aralığında çıkar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 4 Kasım 2011; 19:46:12 >

• vay be, iyi haber bu yerleşimde bi değişikliğe gerek yok o zaman? peki bu haliyle ses sistemini nasıl dağıtayım? panelin sağı ve solu dışında karşısındaki kanepenin her iki yanına konacak gibi...ama bu işlerden pek anlamadığım için dikkat edilecek nedir bilmiyorum...mesela oturulacak yerin direk sağı solu surround etkisini önemli ölçüde azaltır deniyor...kanepeyi biraz öne alarak mı arkasına yerleştireyim arka hoparlörleri mesela...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50m2 oda için sistem tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • son mesajı görmeden yazmıştım,şimdi bahsedilen yamaha yı inceleyeyim...
  • Bu sistemde sadece 2 parça oluyor. Resinde üstte görünen ana üniteyi TV'nin altına diğer Subwoofer ünitesini de TV ünitesinin sağına koyuyorsun. Başka bir şey dağıtmana gerek kalmıyor

Sonra eve gelenleri şaşırtıyorsun
  • hocam sounbarlar ile ilgili dünden beri araştırma içindeyim ama benim salonda ne kadar verimli olur bilemedim...bütün resimli açıklamalarda dörtgen odalarda gösteriliyor...örnek;
    http://www.youtube.com/watch?v=Efa9kVLbIUg&feature=related

yani benim salonun krokisinde o kırmızı yerin altında bulunsa sanki verim alamam gibi geliyor...(salonla ilgili biraz daha detay yazayım(soldaki lamba,2li koltuk,tekli koltuk arkalarındaki kenarlarda pencere var, -hepsi stor perdeli gerçi..- sağ taraf ise uzayıp gidiyor gördüğünüz gibi,yemek takımı ,konsol felan...

ben de soundbar olsun kablo derdim hoparlörleri koyma derdim olmasın isterim ama bu salon planıyla aldığıma değer mi bilemedim...fiyatı da cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrok -- 5 Kasım 2011; 15:30:51 >

• Öncelikle bu ürün bir sound bar değil Sound Projektör olarak geçiyor. Aman diğer sound barlarla karışmasın. Hiç alakası yok diğerleriyle ayıp olur sonra Yamaha'ya...

Keşke deneme şansın olsa bizim gibi... ben çok etkileneceğine eminim...
  • Yerleşimi ezbere buradan yapmak zor olur Hi-Fi gibi sistemlerde dikdörtgen veya Kare olmayan odalarda Tavan yüksekligi, duvarların uzunluğu, Zeminin Halı,Ahşap,laminant parke,fayans vb olması bile sesi büyük oranda ektiliyor..
    Ama sistem kuruyorum diyorsan ve çok çok paralar harcamak istemiyorsan (10-15 bin € gibi) şu sistemi tavsiye ederim..

http://www.samsung.com/us/video/home-theater/HT-C6930W/XAA
    zaten sistemi odaya kurdugunda Ses sistemi 3D oldugundan yerleşim hakında pek bir sıkıntı yaşamayacaksın.. Bi araştırmanı tavsiye ederim
  • Bence;

• Bence, bir üst mesajdaki yerleşimde, ön ve arkanın yer değiştirmesi şeklinde olabilir. Yani sistem, koltuğun olduğu yere, koltuk odanın ortasına gelecek şekilde. Böylece büyük tek bir mekanda, sistem kısmı için nizami ayrı bir bölüm oluşturulmuş olur. Kendi sistemimi de bu şekilde oluşturdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

Bence;

çiziminiz için teşekkürler ama o düzende oturma grubunu koyacak yeterli alan kalmıyor gibi...
  • Salon şeklinize bakınca kesinlikle Ankara Yaşamkent civarında oturuyordur dedim. Ankara kısmını tutturdum galiba da Yaşamkent tuttu mu merak ediyorum açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: himpton

Salon şeklinize bakınca kesinlikle Ankara Yaşamkent civarında oturuyordur dedim. Ankara kısmını tutturdum galiba da Yaşamkent tuttu mu merak ediyorum açıkçası

acayip güldüm ya :D apartman isminide biliyondur hacı sen
  • Ankara Bahçeli tek yanı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.