Şimdi Ara

Sistem Uyumlu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 Ekim de Vatan'dan toplamıştım. Yeni yeni işin içine giriyorum. Yeni yeni öğreniyorum ne nedir. Objektif olarak gelen yorumları merak ediyorum. Uyumlu mu değil mi ?

Ayrıca oyun oynarken işlemci 90 dereceye çıkıyor. Normal midir ? Değilse ne yapmak lazım ?

Intel Core i7 4790K 4.0GHz 8MB Cache 22nm işlemci

GIGABYTE Z97X-UD3H-BK INTEL Z97 Soket 1150 DDR3 3100 MHz(O.c) Anakart

ASUS GTX780 DirectCU 2 GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DXI1.1 Ekran Kartı

Kingston 240 GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (okuma 450MB/ yazma 450MB)

GSKILL 8 GB (2*4GB) SNIPER DDR3 1866 Mhz CL 9 1.5V Dual Kit RAM

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX Kasa

• iyi bir işlemci soğutucu al
  • Yani işlemcinin yanında gelen soğutucuyu kullanıyorum. Bu yetersiz kalıyorsa neden yanında soğutucu gönderiyorlar ki :(

Herhangi bir parça nasıl takılır pek bilmiyorum. Vatan daki elemanlar toplamıştı zaten. Macun olayı falan varmış. Hiç anlamam. Zarar vermekte istemem. NE tavsiye ediyorsunuz ? Normalde işlemci 40-50 derece arasında. Ne zaman oyun oynasam 90 lara çıkıyor.
  • keşke çöp olmayan bir ssd alsaymışsın
  • furciferpardalis F kullanıcısına yanıt
    ssd gerçekten kötü bir seçim olmuş.Piyasadaki en kötü ucuz bileşenli ssdlerden biri

Soğutucu bir nevi hediye başta iş görsün diye veriyorlar 4790K yı dizginlemesi için vermiyorlar malesef iyi bir soğutucu almak şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 1 Eylül 2015; 12:23:25 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Anladım. Maalesef bilgim olmadığı için hepsi aynı gibi geliyor bana. Araştırıyorum okuyorum bakalım yavaş yavaş oturuyor kafamda. Ne önerirsiniz soğutucu için ?
    Bütçene göre ve overclock isteğine göre tavsiye değişir

hyper evo 212 uygun fiyatıyla stok kullanım için yeterli olacaktır görüşündeyim yine forumdan tavsiyeler gelir.

işin içine oc giriyorsa bütçede varsa noctua dh 15 önerilebilir. Sıvı soğutma da önerilebilir .

Mesaj kalabalığı olmasın Öyleyse evo 212 yeterli gelecektir Yine forumda 4790k soğutucu araması yaparsan açılmış bir çok konuya ulaşabilirsin.

Tabi ki kasanın düzgün havalandırılması ortaç sıcaklığı gibi faktörleri de hesaba katın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 1 Eylül 2015; 14:52:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd uyumlu mu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Overclock az önce okuyarak öğrendim. Zannetmiyorum yapmayacağım oc. Benim için sessiz çalışsın düzgün soğutsun. Önemli olan bunlar
  • Bir senedir temizlemiyorsan temizle bence ısı ondan kaynaklı olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • richer kullanıcısına yanıt
    İlk günden beri ısınıyor. Zannetmiyorum temizlikle alakalı olduğunu
  • Sogutucu al
  • Sogutucu al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CpLMuzaFFeR007 kullanıcısına yanıt
    peki hangi soğutucuyu alayım
    Cooler Master Markasını Al Bence İşlemci Tipine Göre Nete Yaz İşlemcini Sonra Fan Yaz Çıkar Zaten Orjinal Fanı Sana Yetmeyebilir.
    Çok teşekkür ediyorum yardımlar için.

Bahsedilen ürün bu herhalde :http://www.vatanbilgisayar.com/cool-master-hyper-212evo-77511555613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html

Fakat ben takmaya çalışırsam birşeyleri patlatıp bozabilirim. Cevizlibağ daki vatandan almayı düşünüyorum. Acaba kasayı oraya götürürsem monte ederler mi ?
    Ürün budur takıp takmamaları İyi niyetleriyle alakalı biraz sorup öyle kasayı götürebilirsiniz.

Eğer çevre havalandırma koşullarınız kötü kasa hava almıyorsa daha iyi bir soğutucu alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Eylül 2015; 11:01:15 >
    Tamamdır. Tekrardan çok teşekkürler. Sizde olmasanız yakacaktık işlemiyi. Birara sürekli kapanıyordu bilgisayar. Herhalde bu fan yetersizliğindendir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.